Įkraunama...
Įkraunama...

Druskų kambarys

QUOTE(ader @ 2005 07 01, 14:39)
Silvute, o musiske Laukaitiene gali toki siuntima israsyti, noriu Sima pavezioti profilaktiskai, ar tu is kokios kitos gydytojos buvai gavusi.

Siandien klausiau kaip tik del siuntimo, tai sake, kad ji gauna pinigus uz kuriu suma gali issiusti tik 2 VCP sergancius vaikucius. Taip, kad mes liekam "ant ledo" blink.gif
Atsakyti
mokamai ar nemokamai nesvarbu, svarbu, kad padėtų. vaistams išleidom tikrai nemažai, tai geriau tuos pinigėlius išleisti profilaktikai ir džiaugtis sveikais vaikais smile.gif
aš žinau, kad Vilniuje druskų kambarys yra Baltupiuose, tik nepamenu įstaigos pavadinimo. gal dar kur nors žinot? 4u.gif
ir dar įdomu, kada geriausia kursą atlankyt-vasarą, rudenį?
Atsakyti
g.gif mano patirtis su druskų gydyklomis yra labai nekokia. pati lankiausi Birštone, tai labai patiko ir viskas buvo thumbup.gif . Todėl nusprendžiau praeitą rudenį profilaktiškai nuvesti ir dukrytę. Ėjome į šilainius. Mokėjome po 10 litų. Pradėjome lankyti sveikos, o pabaigoje abi buvome su baisiomis slogomis, raudonomis gerklėmis(visi kartu vaikščioję į seansą vaikai sėdėdavo varvančiomis nosimis). Geriau tikrai niekas nepasijuto. o dukra siaubingai sirgo ir iki pavasario reikėjo net 3 antibiotikų kursų iš eilės. cry.gif .jau net gyd. buvo išsigandusi ir sakė: kokią čia jūs bacilą susigriebėte. pradėjau visų klausinėti ir viena gyd. pasakė, kad be reikalo ten lankėmės, nes vaikams duoda mažesnę druskų koncentraciją, yra šilta, drėgna ir labai palanki terpė plisti visokioms baciloms. Ir po to prisiminiau, kad mūsų LOR gydytojas buvo labai priešiškai nusistatęs tuo atžvilgiu. tai va norėdama gero padariau blogiau. Ir dar jausmas lankantis Birštone ir Šilainiuose skiriasi iš esmės. Antruoju atveju asmeniškai aš nejutau ore jokios druskos schmoll.gif . Gal tikrai vaikams labai silpna koncentracija?
O gal klaida buvo ta, kad seselė leido į procedūras kelis karščiuojančius ir sloguojančius vaikus, kurie ir išplatino kažkokį virusą. Nors parašyta, kad leidžiami tik sveiki, bet ji suregistravusios eilę, nenori prarasti pinigų ir tvirtindavo, kad bus geriau. Žodžiu jei viskas būtų taip kaip priklauso, gal būtų ir gerai. doh.gif
Dar liepė mums ateiti po pusės metų, t.y. pavasarį, bet jau iš tolo į tą pusę nenoriu pažiūrėti. tongue.gif
Atsakyti
jurevaga, truputį išgąsdinai tu čia mane blink.gif
kiek buvau girdėjus,tai tik gerai ten viskas būna, o čia... nagi nagi, dar įdomiau pasidarė. pasidalinkit dar kas nors patirtim g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2005 07 01, 15:20)
Man nereikėjo mokėt už kelialapį. Maniškiui dar nebuvo dviejų metukų. tai nežinau iki kokio amžiaus už mamytes nereikia mokėti, o dar ir biuletenį moka. Čia tai tikrai.

jei vaziuoji sveikatos grazinamajam gydymui, tai mamai nedarbingumo lapelis nepriklauso - teko savo kailiu tai patirti.
Vaikas su mama vaziuoja iki 6 ar 7 metu, jei vaikas turi negalia ir negali pats apsitarnauti, tai su lydinciu asmeniu vaziuoja iki 16m
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2005 07 01, 20:25)
Siandien klausiau kaip tik del siuntimo, tai sake, kad ji gauna pinigus uz kuriu suma gali issiusti tik 2 VCP sergancius vaikucius. Taip, kad mes liekam "ant ledo"  blink.gif

drisciau abejoti tokiais zodziais, nes pvz pernai teko is ligoniu kasu girdeti, kad poliklinikos neisnaudoja galimu vaiku kelialapiu.
Cia gaunasi kaip ir su kompensuojamais vaistais, kai gydytoja atsisako juos israsyti, nes savo kvotas jau baige. Tik klausimas ar teisetai jinai elgiasi?
Tuo labiau, kad su skirtingomis diagnozemis priklauso skirtingas reabilitacijos laikas - nuo 18 iki 35 dienu. Tai iskyla klausimas, jei jinai gali issiusti du po 35, tai kodel negali issiusti 4 po 18 d, kaina iseina ta pati.

Ader, manau Vilniuje tvarka vienoda. Gauni reabilitologo patvirtinima, kad tavo vaikui pagal vienokia ar kitokia diagnoze reikalingas sanatorinis gydymas ( tai dazniausiai buna jau kaip antras etapas po proceduru poliklinikoje). Tada is savo gydytojos gauni nustatytos formos siuntima i ligoniu kasas. Is ju jau gauni pazyma apie skiriame suma gydymuisi sanatorijoje. Tiesa vasara isvaziuoti i sanatorijas yra sunkiau, reikia is anksto vietas rezervuotis. Taip skiriasi salygos sanatorijose. Pvz druskininkuose ir palangoje uz mamai skirta suma ieina tik lova, o abromiskese ir valgs priklauso.
Kitais metais manau vel vaziuosime i sanatorija, nes pagal musu diagnoze priklauso vienas kartas per metus.
Atsakyti
smile.gif Savo vaikus vasario mėnesį vedžiojau į druskų kambarį, nes jau neapsikenčiau dukros ligų, sirgo l. dažnai kosuliais ir slogom, nuėjom be jokių gydytojos rekomendacijų, tiesiog viena mama išgyrė, kad savo dukrą vedė ir padėjo, be to jau buvau puolus į paniką, kaip pastiprint sveikatą ir pasveikt be antibiotikų, taigi šįkart jų tikrai neprireikė, ir dar neprireikė porą mėnesių smile.gif .
Vaikščiojom į UAB "Supla" druskų kambarius Antakalnio 93/2, išvaikščiojom gal 15 kartų, nes l. patiko, nors brangoka, kainavo apie 300 lt., nes leidau abu vaikus - seansas 45 min. - 8-10 lt, priklausomai kurią valandą, dar po to vaistažolių arbatos išgeria, tai ir susidaro nemaža suma. Bet bent jau tą mėnesį, kai vaikščiojom buvau rami, kad antibiotikų neprireiks, o prieš tai nuo rugpjūčio gėrėm beveik kiekvieną mėnesį, be to be jų apsiėjom ir kovo bei balandžio mėnesius, jei ir prasidėdavo slogelė, tai viskas praeidavo lengviau, organizmą tikrai pastiprino, bent jau laikinai. Eisim ir vėl rudenį. thumbup.gif
Šiaip rekomenduojama lankytis 2 kart per metus profilaktiškai po 10 seansų rudenį ir pavasarį. Vilniuje dar yra Baltupiuose "Pušyno" sanatorijoje druskų kambarys, ten lyg šiek tiek pigiau:kiek girdėjau 7 lt. seansas. ax.gif
Atsakyti
Mes irgi vaiksciojome i drusku kambarius. Irgi teko pripazinti tam tikrus pliusus ir trukumus. Didziausias trukumas, kad ten kartu su sveikais vaikais vaiksto ir sergantys. Serganciu yra daugiau Baltupiuose, nes ten papuola vaikai su siuntimais is ligoniniu, o "Suploj" yra maziau serganciu, nes jau "privatus biznis". Pirma syki, kai vaiksciojom efektas buvo geras, buvau suzaveta, o antra syki nutarem pavaikscioti profilaktiskai, va tada ir pasigavom ir mes bacilu, po to karto daugiau nebejau. Bet manau, kad pries pradedant vaikscioti i proceduras, butina pasikonsultuoti su gydytoju, nes kaip pasirodo, efektas ne visada teigiamas buna. Mano dukra visai nesenai tiek pradejo koseti, tai as vel buvau sugalvojusi ja vedzioti, bet gydytoja papriestaravo, nes jai buvo ikyrus sausas kosulys, o druskos butu dar labaiu pradeje erzinti kvepavimo takus. Geriausiai i druskas vaikscioti, kai kosulys klampus, sunku ji iskoseti, uzsistovejusi sena sloga, tada efekta manau greitai pajusite, taip pat rekomenduojame po plauciu uzdegimo, bronhito. O kad profilaktiskai ten sveikiems vaikscioti, tai isvis nematau jokios prasmes, nes gali is ten nemazai lygeliu parsinesti. doh.gif
Atsakyti
paskambinau į Suplą ir man ten pasakė, kad kai eini su mažu vaiku, reikia mokėti ir už save g.gif mamytės, kurios vaikščiojot su vaikais ar mokėjot ax.gif aš pati pavasary ėjau, tai mokėjau 12 lt, o dabar galvojau 2 vaikus vesti, tai 36 lt gaunasi blink.gif doh.gif 10 kartų beveik 400 ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(Erija @ 2005 07 04, 08:34)
O kad profilaktiskai ten sveikiems vaikscioti, tai isvis nematau jokios prasmes, nes gali is ten nemazai lygeliu parsinesti. doh.gif

va va, būtent ten gali prisigaudyti bacilų. Druskų kambariuose yra specifinė ventiliacija, ir oras beveik nesikeičia. Kaip pasėdi prie kostinčių ir čiaudinčių visą valandą, dar labiau susergi. Šiaip jei būtų visi sąžiningi (tiek medikai, tiek pacientai), tai sergančių ten iš viso neįsileistų. Netgi reklaminiuose bukletuose parašyta - "praėjus ligos ūmiam periodui".
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2005 09 27, 14:54)
paskambinau į Suplą ir man ten pasakė, kad kai eini su mažu vaiku, reikia mokėti ir už save g.gif  mamytės, kurios vaikščiojot su vaikais ar mokėjot ax.gif  aš pati pavasary ėjau, tai mokėjau 12 lt, o dabar galvojau 2 vaikus vesti, tai  36 lt gaunasi blink.gif  doh.gif  10 kartų beveik 400 ohmy.gif

ax.gif Taip, reikėjo mokėti ir man, tai nusprendžiau geriau su su vyresniu broliuku leist, smile.gif o vaikiški seansai šiek tiek pigesni, bet ir trumpesni, kainuoja 8 arba 10 lt, priklausomai nuo seanso laiko, bet šiaip vis tiek brangiai gaunasi schmoll.gif
Atsakyti
"Suploje", kai eina trys seimos nariai, tai tada reikia moketi tik po 8 Lt, o ketvirtas seimos narys eina nemokamai, taip pat yra kazkokios nuolaidos dienos metu, tiksliai negaliu pasakyti kiek tai kainuoja, berods vienam vaikui rytinis sensas 8 Lt, o kai eini ryte tryse ar taiko dar kokia nuolaida, tai nezinau. Mes visai nesenai grizome is sanatorijos, tai dar suzinojau toki dalykeli, kad vaikams iki 3 metu isvis nerekomenduojama, nes neaisku koks poveikis ju inkstams, o as savo mazaja buvau nutempusi, kai jai buvo 1,3 m ir man apie tai nieko niekas nesake (privatus biznis), o "Suploj" druskos koncentracija gan nemaza, nes pabuvus kelias minutes pradeda varveti nosis, , nors slogos kaip ir neturi. Palangos vaiku sanatorijoj isvis nebegdavo nosis, nes, aisku, koncentracija vaikiska, taip, kad tie drusku kambariai nera jau tokie nekalti dalykeliai. Aisku, jei vaikas yra po pneumonijos, bronhito, tai reikalinga, bet kaip ten daug kas profilaktiskai atveda, manau, kad neverta
Atsakyti