Pas mus šiandien sušiai
Pirmiausia ryžius reikia nuplauti , palikti nuvarvėti apie 30 min. , tada virti 10 min. uždengtus ir neatidarinėti dangtčio, išjungti ugnį , uždengti su virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 10min. kad atvėstų. Tada pasiruoši actą : truputį pakaitinti ryžių actą , įdėti cukrų ,druską , maišyti kol ištirps. Paruoštą actą atvėsinti , ryžius atsargiai išskleisti medine mentele, didesniam inde( neminkyti) , po truputį šlakstyti actą ir maišyti , tai turėtų trukti apie 10 min.
Ingredientai : 3/4 puodelio ryžių , apvalių , spec. tinkančių suši ; 1 puod. vandens.
Actas : 1 1/2 did. šaukšto ryžių acto , 1did. šaukštas cukraus , 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
Tie ryžiai gaunasi nei birūs ,nei purūs gal labiau lipnūs ,bet ne košė.
Tada imam dumblių lapus, juos dedam ant bambukinio kilimelio blizgia puse į apačią, ant dumbiaus kraunam ryžius, mazdaug cm storio sluoksniu, vieną krastelį paliekam tuščią. Tada per vidurį įspaudžiam griovelį ir į jį dedam visko ko tik širdis geidžia, aš asmeniškai dažniausiai dedu lašišą ir avokadą, arba tuną ir agurką. Tada ritinėlį suvyniojam bambukinio kilimėlio pagalba, šis momentas man buvo sunkiausias, bet ko kelių kartų įgudau. Tada paliekam tuos suktinukus saldytuve valandelei kitai ir po visko aštriu peiliu supjaustom. Viskas
Butina turėti marinuoto imbiero, sojos padažo ir vasabi krienu.