VIŠTIENOS SALOTOS SU VYNUOGĖMIS
Salotoms:
Vištiena
Įvairių salotų lapai
Vynuogės
Porai
Pomidorai
Agurkai
Svogūnai
Sūris
Padažui:
Grietinė
Majonezas
Česnakas
Krapai
Paruošimas
[attachmentid=165183]
* Supjausome daržoves
* Apverdame vištieną. Tada supjaustome gabaliukais ir suberiame į indą kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais. Pabarstome prieskoniais ( naudojau aštrius mėsos prieskonius, vištienos prieskonius ir truputėlis druskos) įpilame porą šaukštelių aliejaus ( naudojau česnakinį/čili alyvuogių aliejų). Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti.
* Vynuoges perpjauname pusiau. Jeigu yra kauliukų, kantriai išrenkame.
Padažas
Ypatingai smulkiai supjaustome česnakus (4-5 skilteles). Į indą suberiame česnakus, įpilame grietinės (mažą indelį), porą šaukštų majonezo, smulkintus krapus ir druskos.
Sudedame daržoves ir vynuoges į lėkštes, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu, apšlakstome padažu. Apkepame vištieną ir užberiame ant salotų, dar uždedame vynuogių, sūrio ir padažo.
[attachmentid=165189]
Skanaus