Eina peklon, nesugalvoju ka ryt valgyt daryt is vistienos kazka, bet nezinau ka
QUOTE(mammka @ 2008 11 18, 17:13)
Bulviniai blynai su mėsa.
Liko faršo tai sumoviau ant iešmukų,pavoliojau džiūvėsiuose ir iškepiau
Liko faršo tai sumoviau ant iešmukų,pavoliojau džiūvėsiuose ir iškepiau
MMM,kaip skanu!!!
QUOTE(inetum @ 2008 11 18, 18:02)
sekmadienio pusryteliai OMLETAS SU GERYBEMIS
Irgi skanu,mmm.
O cia mano lengva vakariene arba sotus pusryciai
Ciabata su grybais ir kiausiniu.
ciabata(arba kokia kitokia balta bandele) perpjauti ir paskrudinti is abieju pusiu.Padeti siltai.Didelius grybus supjaustyti,apkepinti ant trupucio aliejaus su cesnakais.Atskirai iskepti kiausiniu.
ciabata aptepti tepamu varskes suriu su cesnakais ,uzdeti grybu,kiausini ir apibarstyti petrazolemis.
Jau rytdienai radau superine ideja
O ar Jums taip buna, kad tenka ismest kiek tai maisto likuciu? Man tai daznai..bet gerai kad sunis turim, tai jiems svente buna
O ar Jums taip buna, kad tenka ismest kiek tai maisto likuciu? Man tai daznai..bet gerai kad sunis turim, tai jiems svente buna
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 18, 13:09)
Jau rytdienai radau superine ideja
O ar Jums taip buna, kad tenka ismest kiek tai maisto likuciu? Man tai daznai..bet gerai kad sunis turim, tai jiems svente buna
O ar Jums taip buna, kad tenka ismest kiek tai maisto likuciu? Man tai daznai..bet gerai kad sunis turim, tai jiems svente buna
stengiuos, kad taip neatsitiktu..ziauriai nemegstu ishmesti..
bet mes irgi shuniuka turim, jei kas.. ..
nu, kurmi, kiek skanumynu pridejot..
QUOTE(mammka @ 2008 11 18, 20:13)
mmmmmmm. Patys skaniausi. Jau zinau ka ryt vakarienei darysiu
QUOTE(Lenaa @ 2008 11 19, 08:31)
Mes vakar vakarienei valgėm stirnos kumpį:
Dvi paras su prieskoniais, česnaku ir majonezu marinavau mėsą. Prieš kepant keliose vietose kiekvieną gabalą įpjoviau ir prikišau rūkytos šoninės ir morkų. Aptepiau majonezu. Kepiau orkaitėj apie 2,5 val. Prieš pabaigą dar pridėjau bulvių ir morkų
Dvi paras su prieskoniais, česnaku ir majonezu marinavau mėsą. Prieš kepant keliose vietose kiekvieną gabalą įpjoviau ir prikišau rūkytos šoninės ir morkų. Aptepiau majonezu. Kepiau orkaitėj apie 2,5 val. Prieš pabaigą dar pridėjau bulvių ir morkų
2,5 val.? , o kokioje temperaturoje? Atvirai ar uzdengta? Turiu stirnienos gabala ir neismanau ka is jo padaryti
QUOTE(inetum @ 2008 11 18, 21:02)
OMLETAS SU GERYBEMIS
Skaniai atrodo
QUOTE(daividija @ 2008 11 18, 21:53)
O cia mano lengva vakariene arba sotus pusryciai
Kaip noriu atsikąst .Tuoj ekraną aplaižysiu....
QUOTE(Lenaa @ 2008 11 19, 09:31)
Mes vakar vakarienei valgėm stirnos kumpį:
Atrodo šauniai.Niekad stirnienos nesu ragavus
kedainiu blynai , ciabata su grybais
kaip skaniai isrodo o kepei rankovej ar paprastai? ir tikria tiek ilgai?
QUOTE(Lenaa @ 2008 11 19, 09:31)
kaip skaniai isrodo o kepei rankovej ar paprastai? ir tikria tiek ilgai?
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 18, 21:09)
Jau rytdienai radau superine ideja
O ar Jums taip buna, kad tenka ismest kiek tai maisto likuciu? Man tai daznai..bet gerai kad sunis turim, tai jiems svente buna
O ar Jums taip buna, kad tenka ismest kiek tai maisto likuciu? Man tai daznai..bet gerai kad sunis turim, tai jiems svente buna
pas mane buna, kad tenka ismesti, nes kartais nesuvalgom tiek kiek pagaminu, o kita diena jau kazka naujo gaminu....
QUOTE(Lenaa @ 2008 11 19, 08:31)
Mes vakar vakarienei valgėm stirnos kumpį:
noreciau paragauti
Tinginio koldūnai
Padarome tešlą kaip koldūnams (vanduo, druska, miltai, kiaušinis).Faršą irgi paruošiame su prieskoniais, svogūniukais ir taip toliau.Iškočiojame tokį pailgą blyną iš tešlos ir visą sutepame faršu.Tada susukame tokį kaip vyniotinį.Supjaustome gabaliukais (sunku pasakysiu..turi būti labai aštrus peilis) Dedame į formą, pilame sultinio ir į orkaitė.Kepame apie 30/40 minučių...Galima užbarstyti sūriu.Valgome su grietinė.
Faberže kiaušiniai
Reikia pradėt nuo to, kad surink tuščius kiaušinius...Kai ką nors gaminau pradarydavau skylutę ir kiaušinį iškratydavau, o tą tuščia kiaušinį reikia labai gerai išplauti ir tiesiog padėti... Vakar viriau šaltieną iš vištienos ir supyliau į tuos kiaušinius.Kai sustingo nulupau...
Troškinti kopūstai
Raugintus kopūstus troškinau apie 30 min įdėjus sultinio kubelį.Tada apkepiau kalakutienos kumpio gabaliukus, morkas, svogūną.Viską sudėjau į kopūstus.Lauro lapą, pipiriukų ir šviežių kopūstų Druska, pomidorų padažas ir kiti prieskoniai pagal skonį ir nuotaiką
Padarome tešlą kaip koldūnams (vanduo, druska, miltai, kiaušinis).Faršą irgi paruošiame su prieskoniais, svogūniukais ir taip toliau.Iškočiojame tokį pailgą blyną iš tešlos ir visą sutepame faršu.Tada susukame tokį kaip vyniotinį.Supjaustome gabaliukais (sunku pasakysiu..turi būti labai aštrus peilis) Dedame į formą, pilame sultinio ir į orkaitė.Kepame apie 30/40 minučių...Galima užbarstyti sūriu.Valgome su grietinė.
Faberže kiaušiniai
Reikia pradėt nuo to, kad surink tuščius kiaušinius...Kai ką nors gaminau pradarydavau skylutę ir kiaušinį iškratydavau, o tą tuščia kiaušinį reikia labai gerai išplauti ir tiesiog padėti... Vakar viriau šaltieną iš vištienos ir supyliau į tuos kiaušinius.Kai sustingo nulupau...
Troškinti kopūstai
Raugintus kopūstus troškinau apie 30 min įdėjus sultinio kubelį.Tada apkepiau kalakutienos kumpio gabaliukus, morkas, svogūną.Viską sudėjau į kopūstus.Lauro lapą, pipiriukų ir šviežių kopūstų Druska, pomidorų padažas ir kiti prieskoniai pagal skonį ir nuotaiką
Na pas mane tokia sena viryklė, tai temperatūros tikrai negaliu pasakyti. Šiaip ant tokios vidutinės ugnies kepiau. Iš pradžių skardą uždengiau folija, po to atidengiau, kad apskrustų. O kepiau dar ilgai ir dėlto, kad retai darau laukinę mėsa ir bijojau,kad gali nedakept po to
Neryte, užsukit į svečius
bonda, paprastai, ne rankovėj.
Neryte, užsukit į svečius
bonda, paprastai, ne rankovėj.