QUOTE(zebra @ 2008 11 08, 18:59)
oi kaip skanu, reiks ir man kada pabandyti su karstom bulvem, nezinojau
Ciliakas labai gundanciai atrodo
Biski pasiplesiu
Poru sriuba, ar kose, nezinau, kaip cia pavadinti
.I aukstesne keptuve dejau sviesto truputi ir apkepiau lengvai svoguna supjaustyta smulkiai, po to supjausciau 2 porus ir vel trumpai kepiau, idejau supjaustyta smulkiai bulve ir uzpyliau vandeniu ir troskinau apie 10 min., pries pabaiga ipyliau grietineles ir dar truputi pakaitinau.Viska i blenderi ir ant stalo.Skanu.
Toliau vistos file(siuo atveju slaunele nukaulinta, be odeles)su laabai patikusiu idaru-jautienos sirdis su cukinija.Vistiena pamusti ir apibarstyti druska, pipirais ir svogunu kose, palaikyti.Ant sviesto pakepti svoguna, po to deti tarkuotos cukinijos ir vel siek tiek pakepti, sviesto galima daugiau, nes sirdis buna labai sausa.Pakepta mase sudeti i gerai sumalta, isvirta jautienos sirdi ir suminkyti idara.Ji sudeti ant vistienos susukti, ar sulankstyti, kaip iseina, paniruoti i kiausinio plakini ir i dziuvesius, galima du kart ir kepti keptuveje uzdengus ant letos ugnies.
Tas idaras taip mums patiko, kad siandien dar ir zemaiciu su juo pasidarem
I isvirtas bulves, idejau kiausini, pieno, krakmolo ir druskos, padariau blynus, idejau tokio pat ydaro ir pakepiau.