Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Srove @ 2008 11 18, 00:11)
Dabar jau greit viskas bus be cholesterolio, be riebalu, be konservantu, vienzo, be nieko, tik pirk, o dar ekologiskos doh.gif  biggrin.gif  cool.gif  karsta.gif

kaip amerikoj jau pries desimtmeti lotuliukas.gif lotuliukas.gif o eiliniai zmones -tai net ne lietuviu svorio kategorijos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif biskuti apvalesni lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Jau baisu ir lyst čia blink.gif .Tiek skanumynų,kad pilvas kalbėt pradeda doh.gif .Pavarot moteros thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Srove @ 2008 11 17, 20:23)
N ors as ne Neryte, bet dar bandysiu pagelbeti biggrin.gif .Jei jau labai nori tokiu minkstuciu, kad bijai deti daugiau krakmolo, tuomet palik ta lipnia mase, nusiplauk gerai rankas, kisk i sausa krakmola rankas, kad butu visos krakmoluotos, su saukstu dek i sauja mazdaug norimo dydzio gabaliuka ir suk delnuose greit, spausk duobute ir dek ant gerai pakrakmolinto pavirsiaus, kad neprikibtu,(kai kita darysi vel rankas pasikrakmolink) tik ziurek, kad puode beverdant jos tau neissileistu, nes gali buti mazai krakmolo, todel, kai tik iskils, truputi pavirs, trauk lauk, bet man skaniau, kada yra normaliai krakmolo ir nesijaucia virtu bulviu skonis burnoje, nors del skonio nesigincijama mirksiukas.gif

Žinosiu dar vieną būdą bigsmile.gif .Aš tepliojuos rankas su aliejum,aišku nedaug biggrin.gif .
Iškilo dar klausimas toms kurios darė bandukes...o jūs bulves virėt su lupenom g.gif .Šiaip jos gerai susiklijuoja,o išsileist galėjo,kad mažai krakmolo arba pervirtos buvo.Šiaip visada į verdantį vandenį įmetu tik vieną jei kas įtartino tai dar gali tešlą pakoreguot smile.gif
Atsakyti
Mergaites gal jūsų paklausiu nes lyg ir nėra kur daugiau: kai kepat orkaitėj mėsą, pvz., kokią vištą ar kepsnelius, nesvarbu, pas jus išsiskiria sultys? Kai kepu pas mane tiek vandens buna, kad dažniausiai reikia nupilti, nes atrodo kad mėsa apačioj troškinasi o ne kepa. unsure.gif Nesuprantu nuo ko čia gali būti, su ankstesne elektr. orkaite tai p nebuvo.. Gal čia nuo orkaitės priklauso? O gal temp. per maža? huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 11 18, 00:11)
drinks_cheers.gif  , tokiu aferu, kaip maisto pramonej, turbut daugiau niekur nera doh.gif
tegu juos galai tuos ekologiskus produktus irnesakyk.gif , palikim tai naivuoliams, bet, kad etiketese produkto sudetis rasoma ne visada atitinkanti tikrove, tai kelia siauba doh.gif  cool.gif Dabar jau greit viskas bus be cholesterolio, be riebalu, be konservantu, vienzo, be nieko, tik pirk, o dar ekologiskos doh.gif  biggrin.gif  cool.gif  karsta.gif

Na, gal lietuvoje ir yra zmones apgaudinejami, taciau nemanau, kad kitose europos salyse irgi tas pats! tongue.gif Vien palyginus tuos pacius produktus, kaip pvz. skalbimo milteliai ar fairy, ar dantu pasta, ar tas pats Hellmans majonezas! Lietuvoje jie tik pavadinima ta pati turi, o kokybe daug kartu prastesne! Vat!
Sorry, ne prie temos, ale papykau!
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2008 11 18, 11:07)
Mergaites gal jūsų paklausiu nes lyg ir nėra kur daugiau: kai kepat orkaitėj mėsą, pvz., kokią vištą ar kepsnelius, nesvarbu, pas jus išsiskiria sultys? Kai kepu pas mane tiek vandens buna, kad dažniausiai reikia nupilti, nes atrodo kad mėsa  apačioj troškinasi o ne kepa.  unsure.gif  Nesuprantu nuo ko čia gali būti, su ankstesne elektr. orkaite tai p nebuvo.. Gal čia nuo orkaitės priklauso? O gal temp. per maža?  huh.gif

g.gif
Aš dažniausiai rankovėje keptu tai viskas čiki.Nors mano orkaitė nauja irgi keista.Jei parašyta kepti 190laipsnių temp.tai aš 220 kaip niekur darau.Kepsnelius tai dedu ant silikoninio paduko tai nei sultys išsiskiria,nei riebalų nereik.Bet irgi atitaikyt temp.labai reik.
Gal dar kas parašys nuomonių g.gif .
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2008 11 18, 11:07)
Mergaites gal jūsų paklausiu nes lyg ir nėra kur daugiau: kai kepat orkaitėj mėsą, pvz., kokią vištą ar kepsnelius, nesvarbu, pas jus išsiskiria sultys? Kai kepu pas mane tiek vandens buna, kad dažniausiai reikia nupilti, nes atrodo kad mėsa  apačioj troškinasi o ne kepa.  unsure.gif  Nesuprantu nuo ko čia gali būti, su ankstesne elektr. orkaite tai p nebuvo.. Gal čia nuo orkaitės priklauso? O gal temp. per maža?  huh.gif

na, issikiria, bet baigiant kepima ir sutirsteja tie skysciai mirksiukas.gif as niekuom niekada netepu skardu ar indu, bei nepilu vandenio jokio mirksiukas.gif ir apkepa viskas labai thumbup.gif (jei ne rakovej kepi, nor sir joj buna apkepa lotuliukas.gif ), as i gala kepimo vistos, jos daliu ar kokios mesos kepsnio visada 10 min uzdedu apskrudinimo funkcija -yra tokia pas mane mirksiukas.gif
Atsakyti
Niekuo skardos netepu, kepu ant popieriaus ar folijos dažniausiai. Pamačiau čia tokių skanių šonkauliukų, būtų faina išbandyt, bet baisoka g.gif O rankovėj kepama mėsa kaip virta gaunasi, paskrunda nebent pabaigoj kai praplėši blink.gif

p.s. jaučiu reikia orkaitę keisti, pas mane Baumatic, su Beko tokių problemų nebuvo, kaip įdedi taip iškep skaniausiai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l-aura: 18 lapkričio 2008 - 11:19
QUOTE(cibute2 @ 2008 11 18, 11:22)
Lietuvoje jie tik pavadinima ta pati turi, o kokybe daug kartu prastesne! Vat!

Ot kokie apmelavikai tie lietuviai biggrin.gif , viskas cia prasciau, o jie tik saukia-pirk preke lietuviska! doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doovka @ 2008 11 17, 21:37)
siaip tai as airijoj ir bulves kaip kazkas rase irgi pirkau organines, ir buvo vakarykstes tai saltos...turesi turbut padaryt ir atsiust ju, cia bus tavo pagalba g.gif  o tu kartais ne polandijoj, nes man daznokai atrodo kad kai uzgamini ka nors tokio lenkisko... mirksiukas.gif nes tos bulvines bandutes tai kliuski slionskie...bandysiu is kt rusies bulviu daryt dar... ojei kai tai ir srives pasiulymu pasinaudosiu...

taip taip smile.gif

QUOTE(Masiania* @ 2008 11 17, 21:47)
Ir dar erzina mus visas lotuliukas.gif

cool.gif daugiau taip nedarysiu

QUOTE(6663 @ 2008 11 18, 03:50)
Neryt, tu gi zinai smile.gif , tavo bandukes dariau, pavyko puikiai..iki shiol su mb liezuvius ataugint bandom lotuliukas.gif ..irodimui foto padariau, tik reik va prisiversti sudeti blush2.gif ..
Nemalkit/netrinkit karshtu bulviu, geriausiai vakarykshcias- gal tai pades 4u.gif

nu jau tu kaip parasysi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif turbut tau vieninteliai (apart manes smile.gif ) ir gavosi cool.gif

QUOTE(sigitawhatever @ 2008 11 18, 07:23)
TILAPIA SU DARZOVEM KEPTA FOLIJOJE

kaip skanu bigsmile.gif mes irgi vakar zuvi valgem rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2008 11 18, 11:16)
Niekuo skardos netepu, kepu ant popieriaus ar folijos dažniausiai. Pamačiau čia tokių skanių šonkauliukų, būtų faina išbandyt, bet baisoka  g.gif O rankovėj kepama mėsa kaip virta gaunasi, paskrunda nebent pabaigoj kai praplėši  blink.gif

p.s. jaučiu reikia orkaitę keisti, pas mane Baumatic, su Beko tokių problemų nebuvo, kaip įdedi taip iškep skaniausiai  verysad.gif

as sonkauliukus kokia para pamarinuoju majoneze, kečupe, aliejuje ir prieskoniuose, kepu kartu su bulvemis ant kepimo popieriaus. baigiant kepti apverčiu,kad apskrustu kita puse. gaunasi laaaaaaaaaabai skanus rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaites, gal gali kas nors imesti nuoroda, kur vistiena troskinta stiklainiuose. Niu niekur nerandu, viska apieskojau
Aciu
Atsakyti
šitie pietūs vadinas "šaldytuvo turinio naikinimas".

Iš tiesų,kaip man sakė, labai populiaru skandinavijoj,nors tai niekuo neypatingas patiekalas, ir mes taip valgom. ir dažniausiai valgomas pirmadienį, nes sekmadienį būna šeimos pietūs, kai kepamas didelis mėsos gabalas,bulvės, o pirmadienį visai tai sunaudojama jau kitam reikalui.

taigi, pasakysiu ką aš naudojau,o jau čia eksperimentuoti galima.

avienos mėsa
virtos bulvės
svogūnas
kiaušinis

Avienos kumpį supjaustyti gabaliukais, virtas bulves irgi mažais gabaliukais, du didelius svogūnus juostelėmis. įkatinti keptuvę ir apkepinti bulves, kitoj keptuvėj įkaitinti sviestą, apkepti svogūnus, tada sudėti mėsą. kai svogūnai palieka minkšti ir bulvės gražiai apskrudę, viską sumaišyti per vieną ir palikti ant lėtos ugnies.
tada vėl įkaitinam sviestą ir darom kaiušinius taIP:

user posted image

kas nemėgsta skysto kiaušinio vidurio, jį apkepti iš abiejų pusių.
kai kiaušinis iškepęs, viską išjungti. dėti mėsos-bulvių-svogūnų makalošę į lėkštę, ant viršaus kiaušinį. patiekiama dažniausiai su kečupu ir hp rudu padažu.
man dar skaniai valgės su vyšniniais pomidorais smile.gif

user posted image
Atsakyti