šitie pietūs vadinas
"šaldytuvo turinio naikinimas". Iš tiesų,kaip man sakė, labai populiaru skandinavijoj,nors tai niekuo neypatingas patiekalas, ir mes taip valgom. ir dažniausiai valgomas pirmadienį, nes sekmadienį būna šeimos pietūs, kai kepamas didelis mėsos gabalas,bulvės, o pirmadienį visai tai sunaudojama jau kitam reikalui.
taigi, pasakysiu ką aš naudojau,o jau čia eksperimentuoti galima.
avienos mėsa
virtos bulvės
svogūnas
kiaušinis
Avienos kumpį supjaustyti gabaliukais, virtas bulves irgi mažais gabaliukais, du didelius svogūnus juostelėmis. įkatinti keptuvę ir apkepinti bulves, kitoj keptuvėj įkaitinti sviestą, apkepti svogūnus, tada sudėti mėsą. kai svogūnai palieka minkšti ir bulvės gražiai apskrudę, viską sumaišyti per vieną ir palikti ant lėtos ugnies.
tada vėl įkaitinam sviestą ir darom kaiušinius taIP:
kas nemėgsta skysto kiaušinio vidurio, jį apkepti iš abiejų pusių.
kai kiaušinis iškepęs, viską išjungti. dėti mėsos-bulvių-svogūnų makalošę į lėkštę, ant viršaus kiaušinį. patiekiama dažniausiai su kečupu ir hp rudu padažu.
man dar skaniai valgės su vyšniniais pomidorais