jolka999, o marinavai kaip? labai skaniai atrodo o sriubyte is ko?
QUOTE(doovka @ 2008 11 17, 17:41)
Neryte
gelbek su tom bandutem tikra tragedija kad ir kiek bulviu deciau irr kiek krakmolo, kaip rasei 4:1 man labai ziauriai kimba prie ranku is vis neiseina rutuliuko suformuot, kokio kibumo tesla turi buti?nes labai jau nerealiai as ju noriu...
gelbek su tom bandutem tikra tragedija kad ir kiek bulviu deciau irr kiek krakmolo, kaip rasei 4:1 man labai ziauriai kimba prie ranku is vis neiseina rutuliuko suformuot, kokio kibumo tesla turi buti?nes labai jau nerealiai as ju noriu...
N ors as ne Neryte, bet dar bandysiu pagelbeti .Jei jau labai nori tokiu minkstuciu, kad bijai deti daugiau krakmolo, tuomet palik ta lipnia mase, nusiplauk gerai rankas, kisk i sausa krakmola rankas, kad butu visos krakmoluotos, su saukstu dek i sauja mazdaug norimo dydzio gabaliuka ir suk delnuose greit, spausk duobute ir dek ant gerai pakrakmolinto pavirsiaus, kad neprikibtu,(kai kita darysi vel rankas pasikrakmolink) tik ziurek, kad puode beverdant jos tau neissileistu, nes gali buti mazai krakmolo, todel, kai tik iskils, truputi pavirs, trauk lauk, bet man skaniau, kada yra normaliai krakmolo ir nesijaucia virtu bulviu skonis burnoje, nors del skonio nesigincijama
Labai greiti pietus:Vakarykstes keptos bulves ir troskinti vistu skrandukai ir sirdeles.Isviriau juos, svieste pakepaiu svoguna ir sudejau sirdeles pakepti truputi, po to supyliau sultini, kur vire, imeciau kubeli magi kostilija sultinio, patroskinau truputi, sauksta miltu sumaisiau su grietinele ir supyliau i keptuve, dar patroskinau siek tiek ir viskas.
Rugiagele, svilpikai graziai atrodo, o jei keptuvej gavos traskus, tai, kai istraukei reikejo truputi uzdengus palaikyti ir butu tuoj suminksteje
Mamkaa, galetum svystelti tu savo marinuotu darzoviu, jau kaip butu ne pro sali o dar kepeniniu kotletciku praryciau, ai bendrai viskas cia skanu, svarbu, kad kitas pagamina, man ir duona svetur skanesne
Na ir as tik ka pasidariau tuos svilpikus! Dariau pagal recepta, gavosi guminiai kazkokie, limpa vienas prie kito! Bulves ekologiskas pirkau, kad tik skaniau butu, o gavosi... Tai sumeciau puodan, uzpyliau grybuku padazu ir i orkaite!
QUOTE(Srove @ 2008 11 17, 19:23)
N ors as ne Neryte, bet dar bandysiu pagelbeti
gerai, kad atsiranda gelbetoju as jau nebezinojau ka pararti
QUOTE(cibute2 @ 2008 11 17, 19:31)
Na ir as tik ka pasidariau tuos svilpikus! Dariau pagal recepta, gavosi guminiai kazkokie, limpa vienas prie kito! Bulves ekologiskas pirkau, kad tik skaniau butu, o gavosi... Tai sumeciau puodan, uzpyliau grybuku padazu ir i orkaite!
vienom per skysti, kitoms guminiai
Kalakutienos slauneliu mesa (man skaniau nei krutineliu...) marinavau su prieskoniais ir raudonu vynu, paskui pakepiau ant sviesto, patroskinau, tada dejau papriku ir morku, pyliau sojos padazo, grietineles ir palikau troskintis. I pabaiga imeciau pjaustytu bulviu
Salotos - baklazana supjaustyt gabaliukais, apibarstyti druska ir palikti kokiom 20 min, tada nuplaut, apkept alyvuogiu aliejuj, deti pjaustyta cesnaka, labai trumpai pakept, isimti i lekste. Ipjaustau smulkiai paprikos, dedu trupinta fetos suri, pjaustytus pomidorus, pilu siek tiek alyvuogiu aliejaus, balzamiko, druskos ir raudoneliu. Ismaisau, vsio, niam niam
Salotos - baklazana supjaustyt gabaliukais, apibarstyti druska ir palikti kokiom 20 min, tada nuplaut, apkept alyvuogiu aliejuj, deti pjaustyta cesnaka, labai trumpai pakept, isimti i lekste. Ipjaustau smulkiai paprikos, dedu trupinta fetos suri, pjaustytus pomidorus, pilu siek tiek alyvuogiu aliejaus, balzamiko, druskos ir raudoneliu. Ismaisau, vsio, niam niam
MMM, labai atiko Mamkos troškinys ir kotletai su moliūgu padažu. Copy -> Paste, jeigu galima
Dar žiauriai patiko koldūnai Nu tokie gražūs Be žodžių...
Gal kam nors patiks ir mano receptas:
Žuvis su egzotišku padažu
Žuvies file, ryžių, svogūno (vieno, vidutinio dydžio), vieno didesnio pomidoro (odelę nulupti ir gerai susmulkinti), puodelio sultinio, kelių griežinėlių čili pipiro (geriausia nepersistengti, jei pipiras l.aštrus), šviežiai išspaustų vieno apelsino sulčių, žalumynų, kelių šaukštų grietinėlės, druskos, pipirų.
Žuvį išmarinavau taip: išspaudžiau pusės citrinos sultis, įdėjau vieną susmulkintą česnaką, porą šaukštų aliejaus, druskos, cukraus, pipirų ir žalumynų. Kepiau orkaitėje apie penkiolika minučių (pasitaikė didelė ir stora žuvis, šiaip turėtų užtekti ir 10 - 12 min.).
Padažas: ant sviesto pakepinau svogūną, kai jis suminkštėjo įpyliau puodelį sultinio ir ~3 min. pagarinau (žiūrėti pagal situaciją), tada sudėjau susmulkintą pomidorą be odelės, vėl šiek tiek pagarinau ir supyliau apelsinų sultis bei įmečiau čili pipiriukus ir žalumynus, šiek tiek druskos ir pipirų. Dar truputį pagarinau, o pabaigoje įpyliau tris šaukštus grietinėlės. Nesikuklinsiu - Tobula.
Dar žiauriai patiko koldūnai Nu tokie gražūs Be žodžių...
Gal kam nors patiks ir mano receptas:
Žuvis su egzotišku padažu
Žuvies file, ryžių, svogūno (vieno, vidutinio dydžio), vieno didesnio pomidoro (odelę nulupti ir gerai susmulkinti), puodelio sultinio, kelių griežinėlių čili pipiro (geriausia nepersistengti, jei pipiras l.aštrus), šviežiai išspaustų vieno apelsino sulčių, žalumynų, kelių šaukštų grietinėlės, druskos, pipirų.
Žuvį išmarinavau taip: išspaudžiau pusės citrinos sultis, įdėjau vieną susmulkintą česnaką, porą šaukštų aliejaus, druskos, cukraus, pipirų ir žalumynų. Kepiau orkaitėje apie penkiolika minučių (pasitaikė didelė ir stora žuvis, šiaip turėtų užtekti ir 10 - 12 min.).
Padažas: ant sviesto pakepinau svogūną, kai jis suminkštėjo įpyliau puodelį sultinio ir ~3 min. pagarinau (žiūrėti pagal situaciją), tada sudėjau susmulkintą pomidorą be odelės, vėl šiek tiek pagarinau ir supyliau apelsinų sultis bei įmečiau čili pipiriukus ir žalumynus, šiek tiek druskos ir pipirų. Dar truputį pagarinau, o pabaigoje įpyliau tris šaukštus grietinėlės. Nesikuklinsiu - Tobula.
QUOTE(cibute2 @ 2008 11 17, 17:31)
Na ir as tik ka pasidariau tuos svilpikus! Dariau pagal recepta, gavosi guminiai kazkokie, limpa vienas prie kito! Bulves ekologiskas pirkau, kad tik skaniau butu, o gavosi... Tai sumeciau puodan, uzpyliau grybuku padazu ir i orkaite!
Ekologiskos bulves niekam tike Pirk ekonomines Visada tokias perku,cepelinai gaunasi balciausi,svilpikai ir zemaiciu blynai skaniausi
Tiek kad jos neplautos,bet jau geriau neplautos,negu velniai zino kokiam skystyje numirkytos ir nevystancios.Visos jos is tos pacios zemes,tik nestandartinio dydzio vadinamos ekonominemis...
Neryte nesinervink,bandysiu as gamint tavo bandules
musu pietus
pangasiju file paprieskoniavau, apvoliojau kiasinio paliniuose ir i driuveselius, valgem su ryziais, marinuotais agurkeliais ir zuviai
pangasiju file paprieskoniavau, apvoliojau kiasinio paliniuose ir i driuveselius, valgem su ryziais, marinuotais agurkeliais ir zuviai
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 20:43)
vienom per skysti, kitoms guminiai
Nu tai kiek zmoniu, tiek skoniu ir nuomoniu
Osiaip tai kam limpa bulvine tesla prie ranku, tai, kaip Neryte sake pasikartosiu, reikia gerai atsaldyti ir bulves virti tik nuskustas, tikrai maziau lips prie ranku
QUOTE(daividija @ 2008 11 17, 19:51)
Neryte nesinervink,bandysiu as gamint tavo bandules
laukiu dar vienos nuomones
Kitas receptas
Makaronai su cukinijomis ir vyšniniais pomidorais
Makaronai, malta mėsa (aš naudoju jautienos faršą), maždaug pusė cukinijos (2 porcijos), keletas vyšninių pomidorų, žalumynai, sultinio 3 - 4 samčiai).
Išvirti makaronus, kad makaronai nesuliptų, verdant įpilti nepilną šaukštą aliejaus. Keptuvėje apkepti mėsą. Leisti šiek tiek apkepti, sudėti cukinijas. Kol mėsa neprarado sultingumo, į keptuvę įpilti porą samčių sultinio, sudėti vyšninius pomidorus ir žalumynus. Nepamiršti prieskonių Pabaigoje, jei padažas per skystas, galima įdėti šaukštą miltų.
Būtų buvę dar skaniau, jei būtume galėję dar ir taure balto vyno pasimėgauti
Makaronai su cukinijomis ir vyšniniais pomidorais
Makaronai, malta mėsa (aš naudoju jautienos faršą), maždaug pusė cukinijos (2 porcijos), keletas vyšninių pomidorų, žalumynai, sultinio 3 - 4 samčiai).
Išvirti makaronus, kad makaronai nesuliptų, verdant įpilti nepilną šaukštą aliejaus. Keptuvėje apkepti mėsą. Leisti šiek tiek apkepti, sudėti cukinijas. Kol mėsa neprarado sultingumo, į keptuvę įpilti porą samčių sultinio, sudėti vyšninius pomidorus ir žalumynus. Nepamiršti prieskonių Pabaigoje, jei padažas per skystas, galima įdėti šaukštą miltų.
Būtų buvę dar skaniau, jei būtume galėję dar ir taure balto vyno pasimėgauti