Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Kristi78 @ 2008 11 17, 12:30)
Sveiki, o siam patiekaliukui kartais nereikia svieziu tarkuotu bulviu?
Nes kiek as pamenu, ir mano mama taip pat patikino, kad svieziu bulviu reikia?
Kaip yra is tikruju?

Aciu

svieziu bulviu tai reikia zaliu?

sioms tikrai nereikia smile.gif, o Jus ir Jusu mama turbut galvoja apie cepelinine tesla su virtom ir zaliom buvlem g.gif nes mano mama daro tokios formos bandeles is cepelinines teslos kaip pvz. pritruksta mesos, o teslos dar lieka cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 14:41)

sioms tikrai nereikia smile.gif, o Jus ir Jusu mama turbut galvoja apie cepelinine tesla su virtom ir zaliom buvlem  g.gif  nes mano mama daro tokios formos bandeles is cepelinines teslos kaip pvz. pritruksta mesos, o teslos dar lieka cool.gif

Aha, o mano a.a. mociute tai pridarydavo riesuto dydzio rutuliuku ir isvirdavo pieniskos sriubos rolleyes.gif Kuria valgyti budavo privaloma, jei nori cepelino lotuliukas.gif Mums budavo ziauriai skanu wub.gif
Labai grazus kepsneliai, mums patiktu thumbup.gif O banduciu ir svilpiku diena vis arteja ir arteja... cool.gif Tesla, kaip supratau, vienoda ir virtiems ir keptiems bulvinukams, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 13:41)

sioms tikrai nereikia smile.gif, o Jus ir Jusu mama turbut galvoja apie cepelinine tesla su virtom ir zaliom buvlem  g.gif  nes mano mama daro tokios formos bandeles is cepelinines teslos kaip pvz. pritruksta mesos, o teslos dar lieka cool.gif

Labai aciu uz atsakyma. Butinai si savaitgali pasigaminsiu be zaliu bulvyciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 13:41)

Neryte, o as bandziau daryti sias bandutes, bet kai idejau verdanti vandeni, tai man jos issileido ir teko viska ismest verysad.gif Nesuprantu ka dariau ne taip..gal krakmolo mazai dejau g.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 17, 12:46)
Aha, o mano a.a. mociute tai pridarydavo riesuto dydzio rutuliuku ir isvirdavo pieniskos sriubos  rolleyes.gif  Kuria valgyti budavo privaloma, jei nori cepelino  lotuliukas.gif  Mums budavo ziauriai skanu  wub.gif
Labai grazus kepsneliai, mums patiktu  thumbup.gif  O banduciu ir svilpiku diena vis arteja ir arteja...  cool.gif  Tesla, kaip supratau, vienoda ir virtiems ir keptiems bulvinukams, ar ne?

as irgi labai megdavau tokia sriuba smile.gif

o tesla tiek keptiems, tiek virtiems tokia pati

QUOTE(Kristi78 @ 2008 11 17, 12:48)
Labai aciu uz atsakyma. Butinai si savaitgali pasigaminsiu be zaliu bulvyciu smile.gif

mirksiukas.gif sekmes

QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 11 17, 12:56)
Neryte, o as bandziau daryti sias bandutes, bet kai idejau verdanti vandeni, tai man jos issileido ir teko viska ismest verysad.gif Nesuprantu ka dariau ne taip..gal krakmolo mazai dejau g.gif

labai gaila, kad nepavyko, man visa laika pavyksta.... verysad.gif
g.gif turbut permazai dejai krakmolo, viska darei pagal tas proporcijas?
padarei ir iskarto virei?
gal pervirei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 17 lapkričio 2008 - 13:17
Nu jau bulviniu banduciu kaip uzsimaniau, as irgi kartais darau tik darau kitokios formos, kukuliukus tokius.
Retai a spa sjus cia uzsuku, bet vis gaminu ir fotkinu, kaip vyras sako jau pasidaraiu ligone, vis klausia kam gaminu ar seimynai, ar ka dtureciau ka i kompa ideti smile.gif
darzoviu ir mesos troskinys: mesyte nesvarbu kokia paprieskoniuojam ir siek tiek apkepam keptuveje
user posted image
tada dedame i puoda mesyte, kur jau yra supjausttytos bulves, uzpilame viska vandeniu ir verdame kol isvirs bulves
user posted image
tada sudedame marinuotas darzoves (dedu savas marinuotas darzoves kokias turiu) kalafijorai, morkos ir sparagines pupeles, jos buna tokios saldziarugscio skonio.
user posted image
user posted image
ir dar viska patroskinu kokias 15 min, tada idedu druskos jei turksta, ir kelis saukstus tomato ir viska sutirstinu su miltais. rezultatas stai toks, mano seimyna labai megzta tokius samarlekus, o ir pagaminti labai lengva nereikia stoveti prie virykles, viska sumeti ir troskinasi.
user posted image
Papildyta:
Kepeneliu kotletai
Kiaule skepenis sumalu su mesmale, imusu siausa, idedu pora saukstu miltu ir druskos, pipiru
user posted image
viska gerai ismaisome ir deame i kepruve kepti, tokius blyneliu-kotletus, tesla buna tokia kaip tirsta grietine, tai dedu su saukstu.
user posted image
apkepame is abieju pusiu ir tada deda i puoda kotletukus, itarkuojame morka ir dar idedame sultiniuo kubeli, ir tomato, vsika uzpilame vandeniu ir troskiname apie 20 min.
user posted image
Padaza sutirstiname miltais ir viskas, valgome su virtomis bulvemis ir kokiomis nor sdarzovemis.

user posted image
Atsakyti
paskutine nuotrasuka labai apetitna smile.gif
Atsakyti
uz gramatikos klaidas sorry, nes ne viena prie kompo sedziu, tai ir rasau ir ziuriu kad mano kleckas nieko neprispaudytu, tai taip ir gaunasi su daug duag klaidu rasymas.
Papildyta:
lietiniai su idaru, isiskepame lietinius (teslai: miltai, kiausas, pienas), tada dedame idara (desreles ir suris), susukame blyneli ir apkepame keptuveje, valgom su tomatu.
user posted image
Papildyta:
naminiaia kuldunai. uzsiminkome tesla (miltai, kiausinis ir pienas), iskociojame plona blyna ir dedame ant formos
user posted image
tada sudedame mesa (siuo atveju vistienos farsas)
user posted image
isiskociojame dar viena blyna ir uzklojame mesa
user posted image
tada barastome trupuciu miltu ir kociojame kociojame kol pasidaro va taip
user posted image
forma apverciame ir kuldunai iskrinta
user posted image
Papildyta:
stai kiek prigaminau
user posted image
verdame pasudytame vandenyje 15 min. nuo uzvirimo, valgom su spirguciais ir greitine
user posted image
P.S forma atrodo va taip
user posted image
Atsakyti
O jau koldūnčikai kaip super atrodo thumbup.gif Kur tokią formą gauti kaži? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Kaiulienos maltinukai su moliugu padazu.
Kiaulienos farsa paprieskoniuojam is jo formuojam tokius nedidelius plonus kotletukus, juo pavoliojame dziuveseliuose ir po to plaktame kiausinyje, tada dedame i keptuve su ikaitintu aliejumi, ir ant silpnos ugnies iskepame. Moliugu padazas, istirpiname sviesta keptuveje ir jame apkepiname tarkuota burokine tarka miliuga, tada pilame grietinele ir idedame sultinio kubeli, ir paverdame kol sutirstes, tada viska sublenderiuoju, kad butu vientisa mase, ir skonis ir spalva pasakiska. Maltinukus valgome su virtomis bulvemis ir savom marinuotom darzovem (siuo atveju burokeliu misraine su cesnakais ir morku-obuoliu misraine)
user posted image
Na sati ir viskas ka norejau parodyti ax.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 11 17, 12:46)
O jau koldūnčikai kaip super atrodo  thumbup.gif  Kur tokią formą gauti kaži? g.gif  bigsmile.gif

ju yra pirkti visur ir maximoj ir bazej indu skyriuose (kaune). Ju buna visokiu ir palasmasiniu ir metaliniu. o ir kainuoja nedaug 7-10 litu.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 14:17)
labai gaila, kad nepavyko, man visa laika pavyksta.... verysad.gif
g.gif turbut permazai dejai krakmolo, viska darei pagal tas proporcijas?
padarei ir iskarto virei?
gal pervirei?

Greiciausiai krakmolo mazai dejau unsure.gif O taip megstu tokius kukulaicius kaip Tavo smile.gif Bandysiu kol iseis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @zemuoge@: 17 lapkričio 2008 - 14:12
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 11 17, 14:12)
Greiciausiai krakmolo mazai dejau unsure.gif O taip megstu tokius kukulaicius kaip Tavo smile.gif Bandysiu kol iseis.

biggrin.gif saunuole, kad nepasiduodi 4u.gif
Atsakyti