kokie grazus namuciai
pietums siulau jums makaronus su spinatais ir maskarpones suriu
receptuka nukopinau nepamenu is kur
"4 porcijoms reikės
455 g ilgų plokščiųjų makaronų (tagliatelle) arba spagečių
alyvuogių aliejaus
2 arbatinių šaukštelių sviesto
2 nuluptų ir griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių
1/2 šviežiai tarkuoto muskato
400g. kruopščiai nuplautų ir plonai supjaustytų šviežių špinatų
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
120 ml tirštos riebios grietinės
150 g maskarponės sūrio
2 saujų šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
Užvirkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens, įdėkite makaronus ir išvirkite laikydamiesi pakuotės instrukcijų. Tuo metu įkaitinkite keptuvę arba katiliuką, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite sviestą, česnakus ir muskatą. Kai sviestas ištirps, įdėkite špinatus. Po 5 minučių jie suglebs ir patamsės. Dalis skysčio išgaruos, todėl špinatai ims stipriai kvepėti. Tada pabarstykite juos druska ir pipirais pagal skonį, įdėkite grietinės, maskarponės ir įpilkite samtelį vandens, kuriame verda makaronai. Lėtai užvirkite ir vėl pabarstykite prieskoniais.
Nukoškite makaronus (truputėlį vandens palikite), tada sumaišykite juos su špinatų padažu. Suberkite parmezaną, krestelėkite. Įpilkite šiek tiek virimo vandens, kad masė nebūtų pernelyg tiršta ir lipni. Dar kartą patikrinkite, ar užtenka prieskonių, ir nedelsdami patiekite
as dar dadejau pesto padazo ir pora pakeptu pievagrybiu
ir dariau su spageciais.Buvo skanu