Įkraunama...
Įkraunama...

Ar būtinas popiečio miegelis?

Na ka, siandien turejom pirma diena darzelyje (nuo 9 iki 12 val., dukrytei 3,5 metuku), tai grizom, pavalge ir paguldziau pietuku 1-ma val., "nuluzo" per kokias 5 minutes biggrin.gif Kaip ir minejau anksciau, o ir siandien isitikinau, kad pietu miegelis - butinas smile.gif
Atsakyti
Pietu miegelio miegame kiekviena diena 1,5-3 valandas ax.gif
Atsakyti
manau kad butinas, mano 3-mete per vasara isigudrino neiti pietu miegelio, ir ziuriu kad vakare pikta pavargusi, tad jauciu kad teks imtis priemoniu ir bandyti kazkaip vel grysti i tas vezes kada eidavo miegoti g.gif
Atsakyti
Mano dukrai peitų miegas sumakalodavo visą paros režimą. Pamiegojus pietų darželyje , namuose vakare dvi valandas prasivartydavo lovoje, kolei užmigdavo. Šitaip išvargusią būdavo sunku rytais prikelti. Savaitgaliais ir visom dienom kai neguldydavom pietų , vaikas jausdavosi puikiai iki pat vakaro miegelio, jokių pervargimo požymių. Užmigdavo lengvai ir ryte keldavosi žvali.
Sūnui jau kitaip. Reikia būtinai pietukų pamiegoti, kad būtų žvalus ir linksmas visą dieną smile.gif
Todėl dabar įsitikinusi ,kad individualai - daugumai reikia pietų poguliuko, bet yra ir išimčių.
Atsakyti
mano dukrytei 3 m. 9 mėn. bet pietų miego jau nebeina nuvaryt, tiesiog nuo pat kūdikystės vargdavom su miegu - reikdavo ją panešiot, pasūpuot, kad užmigtų ir pailsėtų bent kiek...o ir dabar į darželį eina tik su ta sąlyga, kad nereiks pietų miegot...taigi, nevisi tie vaikai miegaliai gali būti smile.gif
Atsakyti
Sunus 5,5 m. - pietu miegas jam butinesnis negu maistas. O darzelyje prasidejo kazkoks bardakas, vaikas skundziasi, kad daug triuksmo ir jis negali uzmigti, vaikai isdykauja doh.gif Zodziu vakarais buna kosmaras namuose, beje mano vaikas anksti keliasi, 7 ryto jis jau buna darzelyje, tai manau tu 7-8 val. naktinio miego jam tikrai mazai, o pietu bent jau namuose jis ismiega po 3-4 val.... ax.gif
Atsakyti
Akivaizdu, kad nuo vaikų priklauso smile.gif Maniškis nuo kokių 2,5 metų kartais pasnausdavo, bet dažniausiai automobilyje jau vakarop. Namuose schmoll.gif Iki dabar jis visad pilnas energijos, treniruotėj 1,5 h, po to dar 1,5 h dviračiu vakare, ir vos nuvarysi miegot, dar veiklos reik smile.gif O sesers sūnus sunkiai patempia nemiegojęs, vakarais irzlus būna, pavargęs, nešnekus, jam 7 metai. Tad dar ir dabar kai į mokyklą eit pradejo sunkokai tempia... O aš darželyje puikiai pamenu, esu miegojus 3 kartus, na niekaip man nepavykdavo, tai aukėtoja po to jau leisdavo net neit. smile.gif
Atsakyti
3,5 namuose pietu leidziame nemiegoti, o darzelyje pora kartu per savaite pamiega; nors nemiegojes labai gerai jauciasi, aktyvus, judrus, matyt stiprus organizmas, pilnai uztenka naktinio miego
Atsakyti
Pietu miegelio nauda sventai tikiu, bet abu mano sunus nuo kokiu dvieju metu nebeuzmigdavo niekaip, tai ir nekankindavau vaiku.
Atsakyti
Maniskes mergaites miega pietu, nes jeigu be miego, vakare buna irzlios. ax.gif
Atsakyti
Gerai tas pietų miegelis ir vaikui ir mamai atsipūsti, kažką pasidaryti galima. Bet ką reikia daryti jei vaikui to nebereikia. Dičkis net dviejų nebuvo kai pradėjo nebeužmigti. Iš pradžių liepdavom ir viskas, bet pats prasinervoji, vaikas visas nervotas, o po pietų miego atsibunda piktas ir kai jau reikia eiti miegoti tada pats žaidimų įkarštis prasideda. 23 val vaikas dar net nenori miegoti doh.gif Tai ir nusprendėm kam čia mums nervotis ir vaiką nervoti tegu neina, paprasčiausiai vakare eidavo anksčiau miegoti. Ir darželyje nemiega, tik paguli ir viskas.
Mažasis irgi jau pradėjo nebemiegoti. Nors darželyje dar užmiega.
Atsakyti
Popiečio miegas maniškiams iki mokyklos - būtinas. Dėl to nesiginčijama ir nediskutuojama, čia kaip dantukų valymas ir pan.
Atsakyti