Įkraunama...
Įkraunama...

Ar būtinas popiečio miegelis?

Manoji nuo 2 metų namuose pietų nebemiega. Žinoma, galima būdavo ją priversti-prieš tai rėkdavo apie valandą, o paskui užmigdavo. Bet po pietų miego ji žaisdavo iki vidurnakčio...
Mes stengiamės užmigdyti ją anksčiau vakare. Kartais prašydavau jos, kad padėtų užmigdyti brolį. Ji gulėdavo pusvalandį užsimerkus, bet, tik pajusdavo, kad brolis jau miega,- iš karto keldavosi ir eidavo žaisti...
Pietų miegas- jai didžiausia problema būdavo darželyje. Visada labai nervindavosi, kai jai liepdavo miegoti. Net šlapintis pradėjo į lovą (nors naktį miegodama nesišlapina).

Papildyta @ [mergetime]1099758998[/mergetime]
na, aš juk kitur norėjau parašyti, o ne naują temą sukurti...
Matosi, kad naujokė...
Atsakyti
Maniske jau irgi nuo 2,8men. nebemiega pietu miegelio. Kai eina i darzeli tai darzelyje pamiega, nes ryte tenka ankst keltis, apie7, o namie tai ryta ismiega iki 9, 10, tai ner kada jau ir pietu miegelio guldyt. As ir pati sunkiai uzmigdavau vaikystej diena, bet tevai versdavo, tai man buvo didziausia trgedija mad.gif
Atsakyti
Maniškė iki penkerių miegodavo pietų miegelį ne tik darželyje, bet ir namuose: ir savaitgaliais, ir per atostogas. Išimtys būdavo daromos tik tais retais atvejais, jei kas nors svečiuojasi arba patys svečiuojamės. Nebuvo jokių problemų, nes taip buvo įpratinta. O ir man taip buvo patogu: miega ramiai kokias dvi valandas, o aš su drauge (ar vyru, ar viena) gurkšnoju kavą ar skaitau knygą. Arba irgi miegu. Nuo penkerių miega tik darželyje, nes šeštadieniais 13.30 val. jai prasideda papildomo ugdymo užsiėmimai. Tad paguldyti nėra kada. O sekmadienį paliekame svečiams arba kelionėms pas močiutes.
Atsakyti
Sveikos, mamkos biggrin.gif Mano bernas 5 metu, jau tikras vyras thumbup.gif Darzelyje uzmiega pirmas, o keliantis kartais tenka purtyti aukletojoms, kad atsibustu rolleyes.gif Namie savaitgaliai tai nemiega, aiku, kad ne-ner gi kada. O ir noredama dabar jau nenuvarytum. Sunkiausiai uzmigdavo vasara pas senelius. Bet senelis sugalvojo gera buda-mol po pietu ainam pagulesim, knyga paskaitysim wink.gif Tai knygos nespedavo baigt-miegodavo abu-ir anukas ir senelis smile.gif
Atsakyti
Dukrytei 3,8m., bet pietu miego miegot nelabai mes norim. Kartais po pietu jau ir pati sako, kad nori pamiegot, bet atsigula, kol broli uzmigdau paguli; paskui dar prie jos sedziu, migdau, bet ji taip daznai ir neuzmiega. Ir kai darza bandem lankyt, irgi istisai deredavosi, kad nemiegos pietu miego. Paskui vakare greiciau pavargsta, nors kartais nepastebiu ir to. Nors siaip manau, kad dar tokio amziaus vaikui reiketu pamiegot pietu.
Atsakyti
Mano merginai 5 metai ,bet pietu miegas yra sventas dalykas ,ismiega po kokias 3val smile.gif ,o kartais ir daugia.Aisku buna visokiu kartais isimciu kai nemiega ,bet retas atvejis.Tada as galiu pailset,nes ner kam kelt namuose uragano biggrin.gif
Atsakyti
pritariu Santai,
maniskems irgi 5 bet miega pietu miego ir savaitgaliais.sventas reikalas ir su maziukais .kartais ir mamyte prigula tai tada jau kokia pora valandu ismiega thumbup.gif
Atsakyti
maniske miegojo iki 7 metu ir po maziausiai 3-4 val, ji aktyvi, judri labai, jai tiesiog buvo butina pailseti, pakrauti "batareikas", bet teko pratinti nemiegoti pietu, nes i mokyla jau reikejo, tai mazdaug menesi iki mokyklos ir baigem miegoti
Atsakyti
vadinasi, ne pas mane vieną tokios problemos
maniškis tai pabunda 7 h , o eina gulti 10 h, viso 9 valandas miega
Atsakyti
Sveikos. Man apie savo berniuko( pirmojo) miegą kalbėti net sunku smile.gif Pietų miegas tai košmaras ne tik man bet ir jam sad.gif Turėdavau duoti sukti savo plaukus kol užmigs (prie plaukų prisiliesti leisti jau negaliu, nes iškarto "išberia spuogais"). Ir tai trukdavo val. ar dvi. paaugus reikėjo pirštuką mano delniuke laikyti (pirštuko ir dabar reikia). Nuo 3 metų jau namie dienom nemiega. Vakare su pirštu sėdžiu prie lovos ir pati 5 kartus užmiegu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Mažiukas dieną pats nueina atsigula, prisistato mašinų prie lovos, dar užvalgyti paprašo ir kokias 3 val. parpia. Vieną kartą net darželyje nuėjus pasiimti vakare radau miegantį. Žadinu, žadinu- vaikas nesikelia. Išsigandau ir tiesiai pas daktarę nuvežiau. Viskas gerai - sveikas. Manau kiek vaikų, tiek ir skirtingų miegų. smile.gif
Atsakyti
Man tai sunkiau su mažuoju. Didyjį jau ir neverčiu pietų miegoti,jei pavargsta tai ir pats užsinori, bet prašau atsigulti ir apsimesti kol brolis užmigs. Deja, pirmas dažniau užmiega didysis. Jei nepamiega vakare irzlus ir dar sunkiau užmiega cry.gif. Išeitis - stengiamės kuo ilgiau būti lauke prieš pietus.
Atsakyti
Mano vaikas taip pat nuo pat mažens labai judrus, todėl jam pietų miegas nebuvo problema. Taip pat naktį neramiai miegodavo, po kelis kartus keldavosi ir cry.gif , taigi išmiegodavo dieną po kokias 3 valandas.

Nors ir dabar darželyje su miegu jokių problemų neturi, pirmas užmiega. Tik savaitgalį dažniausiai pietų nemiega, nes tai į svečius keliaujam, tai šeip pramoaujam 4u.gif Nebent žiūrėdamas filmuką prie televizoriaus užsnūsta. blink.gif
Atsakyti