Įkraunama...
Įkraunama...

Ar būtinas popiečio miegelis?

Mano sunus pirmokas, bet visada eina miegoti pietu. Manau, kad tai butina. Kartais jie{dukrai 6m.} bando priestarauti, bet po to vistiek miega. Dabar jau patys supranta, kad taip geriau, vakare nebuna pikti, geriau darosi pamokos. Jug dabar jie miega apie valanda, tad nieko nepraranda ir visur spejam. Jei reikia vaziuoti-miega masinoje, nors 0,5val. O ar vaikas nori miegoti ar ne priklauso tik nuo tevu poziurio, jei jie abejoja- vaikas tuo naudojasi ir tikrai sakys, kad nenori miego.
Atsakyti
Na va as pasiskaiciau kad kiti vaikuciai tokio amziaus jau ir visai nemiega pietu taigi su mazaja sudarem sanderi kad viena diena  :)per savaite neis pietu miego labai gerai nes kartais per tuos miegus prasedim namuose visa diena  o dabar ir ji labai laukia kada gi ta diena kai nereiks pietu miego. pas mus visi renginiai vaikams daugiausiai buna paie pirma valanda tai va jei miegot pietu tai jau i renginius neinam o dabar ir i spektakli nulekem ir siaip galim turiningai ta laika praleist. Bet kad nemiegotu pietu miego yra vien salyga vakare 7,30 i lovyte . 8 val uzmiega ir visa nakti pramiega ryte 7,30 atsikelia linksma.
Atsakyti
Manishkes irgi panashiai, Alvija. smile.gif (4 ir 5 metai)
Vakare 8:30 gulasi, ryte 7, 7:30 pacios kelias, jei be pietu miego. Labai puiku.
Manau, kad ir nuo vaiko priklauso. Juk ir suaugusiem nevienodai miego reikia. Pav man uztenka 5-6 val. ir mamai mano taip pat. Matai kad ir mano dukros is 'nemiegaliu'. Pamenu save triju metu, mama vedas pietu miegoti karti su savim. Tai palaukiu kol laikrashtis nulinks, tada dar palaukiu ir... tyliai, tyliai, atsargiai pabegu ;D.  Del savo vaiku, tai matau, jog kai pamiega jos pietu, vakare ilgai neuzmiega, tik apie 11, net 11:30. O juk augimo hormonas gaminasi tik miegant ir tik iki 1 nakties - skaiciau kazkur.
Atsakyti
Maniskis 2.5 metu tai eina miegoti per pietus. Kitaip labai jau vakarais pavargsta. O siaip visur, kiek skaiciau, raso, kad vaikai iki 5 klases turetu pamiegoti per pietus, nes jiems vis dar eikalingas poilsis.
Atsakyti
Nors mes jau "rimtos" panos, mums 3,8 metai, bet gal tik potą sykių savo gyvenimėlyje esame nemiegoję pietų. Pas mus pietų miegelis- neišvengiamas dalykas.
Atsakyti
Pamenu viena pažįstama savo vaikus guldydavo pokaičiui savaitgaliais net 2, 3 klasėj ohmy.gif.........

Ingrid, manes ir guldyt nereikedavo  ;D pati 1 - 2 klesej grizus po pamoku eidavau pamiegot.. Ir studiju metais megdavau po paskaitu 0 valanda pamiegi tada jau mokaisi arba nesimokai  ;D
Mano mazoji - mano kopija - ikalbineti nereikia, ir ismiega po 3 val. diena, vakare miegot be jokiu problemu. Tiesa jos ilgas pietu miegas kartais erzina, nes negali normaliai planuotis laisvo laiko - pamenu kelis kartus bandem ja apgauti, buvom gamtoj, nemigdyti, tai paskui labai gailejomes...
Atsakyti
Sveikos mamytes! Mano berniukui 3metukai ir jis ismiega pietu miegeli po 3-4val. kartais ir ilgiau. Tenka prikelti, kad vakare nebutu sunku uzmigti.  [smiley=dance1.gif] Bet jeigu turime idomiu uzsiemimu, be problemu, isbuna ir nemiegojes.
Atsakyti
manau, kad jeigu tas popietinis pamiegojimas uzsitesia iki 3-4 val. tada irgi ne kas, nes vaikai 'apsnude' vakare buna, o normalus 1-2 h poilsis dar niekam nepamaise...  [smiley=000308.gif] ir patikekit manim, su dideliausiu malonumu ta ir pati daryciau kasdien, deja, pietu pertrauka per trumpa  [smiley=000044.gif].

Dziaugiuosi, kai abi mano mergaites 6 ir 3,5 pamiega pietu pogulio, taciau vyresnioji miega tik man arba seneliams esant namie, deja, su aukle kazko nesusitaria del to.

As tikrai palaikau tuos tevelius, kurie atsisakydami kitu popietiniu pramogu pamigdo vaikelius, o jiems labai naudingas toks poilsis.
Atsakyti
O as labai noreciau, kad mano 2 m. panele numigtu diena, bet... Ji keliasi velai- apie 10 val., pietu anksciausiai uzmiega apie 16-17 val. Tada pamiega 1.5 val. Uztai po to nakciai be 12 neuzmigdysi  :o Jei jau paguldau i lova, tai vistiek malasi, sneka, na niekaip neuzmiega anksciau  :-/ O jei pietu nemiega- tada be jokiu problemu uzmiega 10 val. vakaro. Ir didelio skirtumo, ar ji miegojus, ar ne, nesijaucia, na gal kiek irzlesne vakare. Taiva ir nebemiegam pietu  :smile.gif Nors manau, kad dar tokiio amziaus vaikui pietu miegas butinas. Mane pacia ir pirmoke pietu miegot versdavo, tik prisimenu, kad sunkiai uzmigdavau ir labai pikta budavo, kad kiti tai kieme laksto, o as miegot turiu  :-/ O va dabar pasiulytu pietu numigt kas nors...  ;)
Atsakyti
Savo 4.4m dukrą guldau miegoti pietų miegelio. Kartais būna išimčių, tai dar nebuvo nei vienos nakties, kad neatsibustų naktį verkdama. Ji labai judrus ir gyvybingas vaikas, todėl pervargsta, o naktimis sapnuoja košmarus. Todėl mes gražiuoju susitariame. kad ji pamiegos pietukų. Turbūt tik nuo vaiko priklauso, reikia jam miegoti ar nereikia, dienos metu.
Atsakyti
taip pritariu tik nuo vaiko priklauso ir taisykliu cia ner, svarbu per prievarta nevaryt, jeigu nenori, reiskia nereikia wink.gif
Atsakyti
Mano mazulei dabar 3.5 metuku, tai gal pora kartu per savaite miega pietu miegelio.Dar pries kokius du menesiukus miegojo beveik kasdien po 2-3 valandas.bet tada atsiranda kita problema - vakare eina miegoti 23-23.30, o kartais ir dar veliau.Ryte pabunda apie 9-10h. Kai bandziau kelis kartus neguldyti pietu miegelio, tai apie 18-19 h jau buna sunku susikalbeti. Karta visa savaite nemigdziau pietu miegelio, tai atsiguldavo 20.30-21.00, o keldavosi, kaip ir nuejusi velai miegoti -9-10h. Tai man toks variantas labiau patiko ir jai labiau tiko. Tciau jei nors viena dienele nueina veliau miegoti, ziurek, jau kita diena sunkiau buna. Tai dabar darom taip -jei vakare velai atsigule, tai kita dien butinai einam pietu pamiegoti, jei anksti - tai bunam be miego.
Atsakyti