Įkraunama...
Įkraunama...

Sveikas maistas

QUOTE(orakulė @ 2010 07 05, 23:13)
naudoju vietoj paprasto į sausainius, nes vaikas alergiškas pienui, tai kažkaip kažko tai tokio baisaus ar šlykštaus tiksliai nėra


As irgi noriu savo 5 grasius ikist, gal kam privers ax.gif
Prisikaiciau apie visokius sviestus tame tarpe ir apie palmiu. paragavau taipogi. visai nieko, turi toki savita skoni, bet labiausiai man patiko lydytas sviestas (taip vadinamas Ghi) 99,8 % riebalo ir tik 0,2% vandens. Nepigus, bet thumbup.gif daiktas. Labai skanus pyragai gaunasi biggrin.gif . Asmeniskai "uzkibau" ant to daikto ir dabar naudoju vietoj aliejaus. Dar kai mano vaikas alergiskas pienui tai sis daiktas ypac mums patinka smile.gif na ir prie to pacio labai sveika. Galima ir paciam gamintis ale terliones daug ir reikia gero sviesto. Is 1 kg sviesto gaunasi apie 700g to isgarinto sviesto +prisvylinti puodai doh.gif .
Jei kam idomu galite pasiskaityt http://hubpages.com/...-Ghee-vs-Butter
tik cia angliskai, bet lietuviskai irgi yra tik kazkaip dabar nerandu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deep_soul @ 2010 07 14, 22:53)
As irgi noriu savo 5 grasius ikist, gal kam privers  ax.gif
Prisikaiciau apie visokius sviestus tame tarpe ir apie palmiu. paragavau taipogi. visai nieko, turi toki savita skoni, bet labiausiai man patiko lydytas sviestas (taip vadinamas Ghi) 99,8 % riebalo ir tik 0,2% vandens. Nepigus, bet  thumbup.gif daiktas. Labai skanus pyragai gaunasi  biggrin.gif . Asmeniskai "uzkibau" ant to daikto ir dabar naudoju vietoj aliejaus. Dar kai mano vaikas alergiskas pienui tai sis daiktas ypac mums patinka  smile.gif na ir prie to pacio labai sveika. Galima ir paciam gamintis ale terliones daug ir reikia gero sviesto. Is 1 kg sviesto gaunasi apie 700g to isgarinto sviesto +prisvylinti puodai  doh.gif .
Jei kam idomu galite pasiskaityt http://hubpages.com/...-Ghee-vs-Butter
tik cia angliskai, bet lietuviskai irgi yra tik kazkaip dabar nerandu.  smile.gif

As kaip tik neseniai nusipirkau toki sviesta Pupoj, lenkiska gamyba, bet palyginus su kitais tokio tipo svietais tai daug pigiau. Dabar nauduoju visur ta sviesta vietoj aliejaus. Zodziu man tikrai patiko. thumbup.gif Dar pasiskaiciau kuom naudingas tai tikrai aliejaus kepimui ir visokiu margarinu dabar ne pirksiu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(deep_soul @ 2010 07 14, 21:53)
Jei kam idomu galite pasiskaityt http://hubpages.com/...-Ghee-vs-Butter
tik cia angliskai, bet lietuviskai irgi yra tik kazkaip dabar nerandu.  smile.gif


Va čia yra lietuviškai: http://jogosmityba.w...skystas-auksas/
Atsakyti
Ar aš nerandu ekologijos skyrelyje vegetarizmo temos ar jos nėra? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(FruitSalad @ 2010 07 16, 08:22)
Ar aš nerandu ekologijos skyrelyje vegetarizmo temos ar jos nėra? blush2.gif

Vegetarizmo tema yra Šeimos ir moters sveikatos skyrelyje smile.gif Vegetarizmas- ne butinai ekologisku produktu valgymas...
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 07 15, 11:49)

Pati garinau sviestuka pagal si puslapi - puikiai gavosi ir nera jau taip daug tos terliones mirksiukas.gif .
Atsakyti
Aš irgi garinau sviestą, tiesa, jau senokai. Nebuvo to momento, arba nepajaučiau , kad kvepėtų riešutais. Ir ir .. perkaitinau, išėjo tamsiai rudas, tokio keistoko skonio. Kažin ar galima storasienėje keptuvėje garinti, ar tik puode?
Atsakyti
Paragavau ekologisku dziovintu vaisiu, riesutu, sausainiu (is sveiku produktu)...skirtumas akivaizdus nuo neekologisku...minkstesni, grazesni, skanesni...na, tiesa, sausainiai nebuvo jau tokie saldus, kvapnus, bet cia gal del to kad bandziau be kvieciu, be glitimo, be pieno prod, be cukraus.. Dziovinti vaisiai nemaniau kad gali buti tokie skanus...Paprastai tuos parduotuvinius uzplikau karstu vandeniu, nupilu, ir naujai uzpylus dar palaikau kokia 7 min...kiek brudo nusipila jus pamatytumet...O cia net ekologiski migdolai yra minkstuteliai, atrodo kad net be luobeles valgytum...na kartais galima pasilepinti... smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
ieškodama informacijos apie indu prižiūrėjima radau post'a apie medines pjaustymo lentėlės. Noriu visų paklausti ar tikrai elgiates taip kaip čia parašyta?

"Dažnai virtuvėje naudojamų medinių lentelių yra daug ir įvairių. Pageidautina jų turėti bent penkias: žaliai mėsai ir žuviai, virtiems produktams, žalioms daržovėms, duonai ir tešloms. Panaudotas lenteles kruopščiai nuplauname, ypač atidžiai tas, ant kurių pjaustėme žalią mėsą ir žuvį – su ūkišku muilu ir geriamąja soda. Galima naudoti metalinį šepetėlį, plikyti karštu vandeniu, trinti smulkiu smėliu. Džioviname pakabintas arba ant grotelių. Plaunamos ir duonai skirtos lentelės. Gerai, kai nuvalome su citrinos žievele, o kartą per savaitę reikėtų patrinti rupia druska. Daugiau informacijos http://jaukublog.wor...nkiu-prieziura/ "

Pati turiu pjaustymo lenteles mėsai, žuviai, vaisiams ir daržovėms, duonai smile.gif
Žaliai mėsai turi būti atskira lentelė, nes mikrobai
Atsakyti
QUOTE(adriana1980 @ 2010 09 15, 11:22)
Sveiki,
ieškodama informacijos apie indu prižiūrėjima radau post'a apie medines pjaustymo lentėlės. Noriu visų paklausti ar tikrai elgiates taip kaip čia parašyta?

"Dažnai virtuvėje naudojamų medinių lentelių yra daug ir įvairių. Pageidautina jų turėti bent penkias: žaliai mėsai ir žuviai, virtiems produktams, žalioms daržovėms, duonai ir tešloms. Panaudotas lenteles kruopščiai nuplauname, ypač atidžiai tas, ant kurių pjaustėme žalią mėsą ir žuvį – su ūkišku muilu ir geriamąja soda. Galima naudoti metalinį šepetėlį, plikyti karštu vandeniu, trinti smulkiu smėliu. Džioviname pakabintas arba ant grotelių. Plaunamos ir duonai skirtos lentelės. Gerai, kai nuvalome su citrinos žievele, o kartą per savaitę reikėtų patrinti rupia druska. Daugiau informacijos http://jaukublog.wor...nkiu-prieziura/ "

Pati turiu pjaustymo lenteles mėsai, žuviai, vaisiams ir daržovėms, duonai smile.gif
Žaliai mėsai turi būti atskira lentelė, nes mikrobai


As lenteles plaunu su soda, druska 4u.gif zvyru plaunu stiklainius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adriana1980 @ 2010 09 15, 11:22)
Sveiki,
ieškodama informacijos apie indu prižiūrėjima radau post'a apie medines pjaustymo lentėlės. Noriu visų paklausti ar tikrai elgiates taip kaip čia parašyta?

"Dažnai virtuvėje naudojamų medinių lentelių yra daug ir įvairių. Pageidautina jų turėti bent penkias: žaliai mėsai ir žuviai, virtiems produktams, žalioms daržovėms, duonai ir tešloms. Panaudotas lenteles kruopščiai nuplauname, ypač atidžiai tas, ant kurių pjaustėme žalią mėsą ir žuvį – su ūkišku muilu ir geriamąja soda. Galima naudoti metalinį šepetėlį, plikyti karštu vandeniu, trinti smulkiu smėliu. Džioviname pakabintas arba ant grotelių. Plaunamos ir duonai skirtos lentelės. Gerai, kai nuvalome su citrinos žievele, o kartą per savaitę reikėtų patrinti rupia druska. Daugiau informacijos http://jaukublog.wor...nkiu-prieziura/ "

Pati turiu pjaustymo lenteles mėsai, žuviai, vaisiams ir daržovėms, duonai smile.gif
Žaliai mėsai turi būti atskira lentelė, nes mikrobai


O as del to ir nenaudoju mediniu lenteliu, nes jos susibraizo ir i tuos tarpus prilenda mikrobu. Nematau prasmes apsikrauti lentelem, todel esu nusipirkus viena neduztancio stiklo, kuri nesibraizo ir naudoju ja visiems produktams, tik aisku reikai gerai isplauti. Tiesa, as net mesa ant jos su plaktuku ismusineju -ji tikrai atspari smugiams. thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(manovasara @ 2010 09 15, 13:41)
O as del to ir nenaudoju mediniu lenteliu, nes jos susibraizo ir i tuos tarpus prilenda mikrobu. Nematau prasmes apsikrauti lentelem, todel esu nusipirkus viena neduztancio stiklo, kuri nesibraizo ir naudoju ja visiems produktams, tik aisku reikai gerai isplauti. Tiesa, as net mesa ant jos su plaktuku ismusineju -ji tikrai atspari smugiams. thumbup.gif



O kur pirkot ta stikline? g.gif man irgi nepatinka tos medines, bet plastmasines nepatiktu dar labiau, o apie stikline girdziu pirma karta bigsmile.gif
Atsakyti