Sveikos, labai smagu skaityti šią temą. Aš irgi iš visų jėgų stengiuosi maitintis ir maitinti savo tris vyrus ir mergaitę kuo natūralesniu maistu-duoną iš pilno grūdo rupių miltų seniai kepu pati, vietoj baltojo cukraus perkame rudąjį ir stengiamės cukraus vartoti kuo mažiau. Jau antrą kartą darau naminį jogurtą iš natūralaus pieno. Vadinamų sasyskų neturim šaldytuve/šaldikly jau gal 7-8m., vis bręstu naminių koldūnų prisigaminimui ir užšaldymui, nes labai patogu turėti namie "budinčių" koldūnų, kai nėra nuotaikos gamint, o gausią šeimynėlę vistiek reik kažkuo užkimšti
Dabar rudenį valgom kuo daugiau daržovių-šviežių ir apdorotų, vaisių. Uogas žiemai trinam ir šaldom, uogienių neverdam, nebent močiutės priveža. Kai atostogaujam kaime visad pasinaudojam proga nusipirkti kaimiškų kiaušinių, pieno, sviesto. Beje, sviestą darau GHI-nepalyginama su paprastu sviestu
-ir kvapas ir konsistencija ir kaitinimo savybės. Stengiuosi mažinti paprasto pieno vartojimą, man sekasi geriau, vaikai dar vis pareikalauja. Pyragus kepu, tortus gaminu pati, pasiskaičius apie visokius pieno, kiaušinių miltelius, hidrintus riebalus, emulsiklius, skonio ir kvapo stipriklius-plaukai šiaušiasi
Jokių limonadų namie nėra, nes jų tiesiog neperkam. Skaniausias vaikams gėrimas-VANDUO. Dar gaunam iš senelių svairainių sirupo, patys geu garpuodžiu pasigaminam j. serbentų sulčių žiemai, dar, kai obuolių gaunam, tai ir obuolių sulčių. Kompotų nedarau, man jie kaip ir uogienės-tiesiog saldumynas. Žinoma, gimtadieniui kompotas vistiek geriau negu spalvoti, pilni saldiklių limonadai. Neperkam tų visų vadinamų gaminių-jokių virtų dešrų ir pan., tiesiog jų nėra šaldytuve ir tiek. Stengiuos kuo daugiau gamint iš daržovių ir kuo mažiau mėsos-atradau visus ankštinius-įvairios pupelės, lęšiai, žirniai, pupos, avinžirniai ir pan. Atradau internetinę parduotuvę kur nemažai ekologiškų produktų ir higienos priemonių galiu įsigyti daug pigiau nei LT
(www.iherb.com, darant pirmą užsakymą su kodu CIC051 gausit 5-10$ nuolaidą )Nesakau, nesam idealūs, vaikai žino kas yra McDonalds, Coca cola, picos, kt. greitas maistas, eina į gimtadienius, yra neadekvačiai "lepinami" užsispyrusių senelių, bet jie žino, kad tai yra blgis ir kodėl tai yra blogis
Tiesiog stengiamės labai retai klysti į klystkelius, nes žinom, kad taip sau kenkiam. Kaip kažkuri rašėt-mažais žingsneliais pradedam save mylėti