pačiai darytis. Dabar neturiu po ranka "Vegetarinės mitybos" knygos, ten kaip darytis avižų pieną keik atsimenu tikrai buvo parašyta.
QUOTE(silvijarugile @ 2008 11 07, 13:45)
mielosios padekit nezinau kur rasti nusipirkti avizu arba ryziu pieno
Ryziu pieno yra Maximoj, o avizu Rimi.
oi gera tema tik kad uzkibtu.As daug ka gaminu namie garstycias ,ketcupa,majoneza,duona,sokol,krema.....butu smagu ir nauju recepteliu suzinot.
sekmes
Papildyta:
Oi idomi tema,kad tik uzsikabintu.Tiek parduotuvese visko daug ,o mazai gero sveiko maistoNori nenori ,jei rupiniesi sveikata reikia gaminti maista tik namie .
sekmes
Papildyta:
Oi idomi tema,kad tik uzsikabintu.Tiek parduotuvese visko daug ,o mazai gero sveiko maistoNori nenori ,jei rupiniesi sveikata reikia gaminti maista tik namie .
QUOTE(Magira @ 2009 02 08, 12:42)
oi gera tema tik kad uzkibtu.As daug ka gaminu namie garstycias ,ketcupa,majoneza,duona,sokol,krema.....butu smagu ir nauju recepteliu suzinot.
sekmes
Papildyta:
Oi idomi tema,kad tik uzsikabintu.Tiek parduotuvese visko daug ,o mazai gero sveiko maistoNori nenori ,jei rupiniesi sveikata reikia gaminti maista tik namie .
sekmes
Papildyta:
Oi idomi tema,kad tik uzsikabintu.Tiek parduotuvese visko daug ,o mazai gero sveiko maistoNori nenori ,jei rupiniesi sveikata reikia gaminti maista tik namie .
Tai prasau pasidalinti recepteliais ir patirtimi, tuomet tema tikrai uzkibs
QUOTE(Llaume @ 2009 02 08, 21:02)
Tai prasau pasidalinti recepteliais ir patirtimi, tuomet tema tikrai uzkibs
Sveikutes neisitraukia sia tema is karto i Favorites tai tik dabar ja radau.nemazai geru recepteliu yra forume Maista prodyktu gaminimas namie.turesiu savaitgali laiko parasysiu kokiu savu recepciuku.iki
Magira, labai buciau dekinga uz majonezo recepteli
jei kalbant apie Sveiką maistą konkrečiai, mano nuomone - tai yra :
- namie pačių pagamintas šviežias (pozityvi energetika); yra puiki atskira tema
- kiek įmanoma natūralus(be priedų, konservantų, užaugintas be trašų, pesticidų, pan); irgi yra atskira tema;
- suderintas pagal sveikos mitybos principus, užtikrinančius minimalų organizmo apkrovimą virškinant ir maksimalią energiją. Paprastas pavyzdys nevalgyti mėsos su bulvėmis, nes apsunkina organizmą ir vietoj to kad atstatyt energiją, apsunkstama.
- namie pačių pagamintas šviežias (pozityvi energetika); yra puiki atskira tema
- kiek įmanoma natūralus(be priedų, konservantų, užaugintas be trašų, pesticidų, pan); irgi yra atskira tema;
- suderintas pagal sveikos mitybos principus, užtikrinančius minimalų organizmo apkrovimą virškinant ir maksimalią energiją. Paprastas pavyzdys nevalgyti mėsos su bulvėmis, nes apsunkina organizmą ir vietoj to kad atstatyt energiją, apsunkstama.
QUOTE(AveM @ 2009 04 22, 18:58)
Majonezo recepto noreciau ir as.
Citrininis majonezas
1 trynys
puse šaukštelio garstyčių (paruoštų, nors klasikiniam labiausiai tinka garstyčių milteliai)
puse v.š. cukraus
1 citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
vienos citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
druska, pipirai
trynį, garstyčias, cukrų, pipirus sumečiau į plakimo stiklinę, aliejų įpiliau į ąsotėlį, kad būtų patogiau pilti. Trynį suplakiau, tada po lašą pradėjau pilti aliejų - įpilu, paplaku, po to vėl lašas, po to vėl... supilus maždaug pusę aliejaus majonezas gerokai sutirštėjo, tada supiliau citrinos sultis, suplakiau, majonezas žymiai pašviesėjo. Tada aliejų galima pilti po daugiau - net po šaukštą. Ir plakti Pabaigoje suberti citrinų žievelę, druskos
http://www.supermama...p;#entry6729193
faina tema. pasidariau avižų pieno. bet kažkoks kartokas gavosi. gal verdančiu vandeniu reikėjo užpilti?... o majonezą tai būtinai reiks išbandyti, jau seniai svajojau.
Papildyta:
*GREISI*, o tu kokį aliejų naudojai (rapsų rafinuotą, alyvuogių,...)? O garstyčias kokias? Mačiau Kėdainių naują majonezą su grūdėtom garstyčiom ir medumi. Mama davė paragauti. Tikrai skanus. Gal vertėtų pabandyti ir pačiai pasidaryti...
Papildyta:
*GREISI*, o tu kokį aliejų naudojai (rapsų rafinuotą, alyvuogių,...)? O garstyčias kokias? Mačiau Kėdainių naują majonezą su grūdėtom garstyčiom ir medumi. Mama davė paragauti. Tikrai skanus. Gal vertėtų pabandyti ir pačiai pasidaryti...
QUOTE(Pelede @ 2009 05 06, 09:39)
faina tema. pasidariau avižų pieno. bet kažkoks kartokas gavosi. gal verdančiu vandeniu reikėjo užpilti?... o majonezą tai būtinai reiks išbandyti, jau seniai svajojau.
Papildyta:
*GREISI*, o tu kokį aliejų naudojai (rapsų rafinuotą, alyvuogių,...)? O garstyčias kokias? Mačiau Kėdainių naują majonezą su grūdėtom garstyčiom ir medumi. Mama davė paragauti. Tikrai skanus. Gal vertėtų pabandyti ir pačiai pasidaryti...
Papildyta:
*GREISI*, o tu kokį aliejų naudojai (rapsų rafinuotą, alyvuogių,...)? O garstyčias kokias? Mačiau Kėdainių naują majonezą su grūdėtom garstyčiom ir medumi. Mama davė paragauti. Tikrai skanus. Gal vertėtų pabandyti ir pačiai pasidaryti...
Avizu pienas ir turi buti kartus. Del to kartumo jis ir sveikas, turi organizmo valomaji poveiki ir aisku daug vitaminu. Arkliukai , kurie gauna avizu buna stiprus ir sveiki