Pieniška avižinių dribsnių sriuba su džiovintom slyvom ir cinamonu
į užvirusį vandenį pilu stambių avižinių dribsnių ir susmulkintų nuplautų džiovintų slyvų, kai dribsniai suminkštėja, beriu cinamono ir užbaltinu pienu
Karštos lašišos salotos su medaus padažu
1 'light' porcijai reiks:
~150 g žalios lašišos
salotų lapų (maždaug pusė vazonėlio, nors galima ir kitas naudoti, pvz. Aisbergo)
pomidoro
šiek tiek agurko
citrinos sulčių
cinamono
imbiero
trupučio druskos, pipirų
1 arb. šaukštelio medaus
trupučio acto
nestorais griežinėliais supjaustytą lašišą iš vakaro pamarinavau su cinamonu, imbieru ir citrinos sultim. ją iškepiau orkaitėj šlakiuku aliejaus pateptam karščiui atspariam inde, padruskinau. lėkštėj išdėliojau salotų lapus, pomidorų ir agurkų griežinėlius, pašlaksčiau citrinos sultim, kelias kruopeles druskos užmečiau, ant viršaus išdėliojau lašišos gabaliukus ir pašlaksčiau juos medaus padažu.
medaus padažas - šaukštelį medaus išmaišiau su šlakeliu baltojo vyno acto (geriau po truputį pilti ir ragauti, kad neišeitų per aštru)
žinoma, nesiliekninantiems galima ir daugiau lašišos iškepti bei medaus padažo padaryti. salotos skanios vienos arba su ryžiais : )
nusižiūrėjau šitas salotas iš "Presto", ten jos be agurkų ir cinamono, bet su nekeptų raudonųjų svogūnų griežinėliais.
1 'light' porcijai reiks:
~150 g žalios lašišos
salotų lapų (maždaug pusė vazonėlio, nors galima ir kitas naudoti, pvz. Aisbergo)
pomidoro
šiek tiek agurko
citrinos sulčių
cinamono
imbiero
trupučio druskos, pipirų
1 arb. šaukštelio medaus
trupučio acto
nestorais griežinėliais supjaustytą lašišą iš vakaro pamarinavau su cinamonu, imbieru ir citrinos sultim. ją iškepiau orkaitėj šlakiuku aliejaus pateptam karščiui atspariam inde, padruskinau. lėkštėj išdėliojau salotų lapus, pomidorų ir agurkų griežinėlius, pašlaksčiau citrinos sultim, kelias kruopeles druskos užmečiau, ant viršaus išdėliojau lašišos gabaliukus ir pašlaksčiau juos medaus padažu.
medaus padažas - šaukštelį medaus išmaišiau su šlakeliu baltojo vyno acto (geriau po truputį pilti ir ragauti, kad neišeitų per aštru)
žinoma, nesiliekninantiems galima ir daugiau lašišos iškepti bei medaus padažo padaryti. salotos skanios vienos arba su ryžiais : )
nusižiūrėjau šitas salotas iš "Presto", ten jos be agurkų ir cinamono, bet su nekeptų raudonųjų svogūnų griežinėliais.
1 obuolys, geriau rugstesnis
100g marinuotu burokeliu
100g kinisko kopusto
2 saukstai naturalaus jogurto
druskos pipiru, as dejau baziliko
netiketa ir skanu, prie vistienos buvo
100g marinuotu burokeliu
100g kinisko kopusto
2 saukstai naturalaus jogurto
druskos pipiru, as dejau baziliko
netiketa ir skanu, prie vistienos buvo
Kopūstų salotos su džiovintomis slyvomis
kopūsto gabaliuką ir morką reiktų smulkiai supjaustyti. įspausti citrinos sulčių, ir 1 'light' porcijai įberti 1 arb. šaukštelį sausai skrudintų saulėgrąžų ir kokias 3 smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas.
Karštos daržovių salotos (su nedidelėm variacijom pagal receptą iš žurnaliuko "Darbštuolė" numerio apie sveiką mitybą)
reikės:
2 mažiukų burokėlių, 2 morkų, 3 bulvių (aš ėmiau 1 bulvę ir pusę mažiuko saliero), alyvuogių aliejaus, druskos, žalumynų, prieskonių, citrinos sulčių
nevirtas daržoves nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubiukais. įkaitinton keptuvėn pilti aliejaus (man užteko 1 arb. šaukštelio), suberti burokėlius ir morkas, apie 10 min. paskrudinti, tada suberti salierus, troškinti uždengus keptuvę. po kiek laiko įmesti ir bulves. baigiant skrudinti, pasūdyti, įberti mairūnų. išėmus į lėkštę, pašlakstyti citrinos sultim ir pabarstyti kapotais žalumynais.
čia išeina 1 nemaža porcija
Avižinių dribsnių kepsneliai su įdaru (suimprovizuota pagal receptą iš kito "Darbštuolės" numerio)
reikės:
avižinių dribsnių
manų kruopų arba avižų sėlenų
3 skiltelių česnako
kviečių sėlenų apvoliojimui
druskos, pipirų, kitų prieskonių (aš dėjau raudonėlių)
šlakelio aliejaus kepimui
Įdarui:
morka,
svogūnas
žaliųjų žirnelių
prieskonių (aš dėjau baziliko ir džiovintų pomidorų)
žiupsniuko tarkuoto parmezano ar kitokio sūrio
dribsnius ir avižų sėlenas (jei naudosit manus, jų iš karto nepilkit) reikia nuplikyti verdančiu vandeniu, jo pripilti tiek, kad apsemtų. palaikyti, kol išbrinks. į pravėsusią masę įspausti česnako skilteles, druską, pipirus, prieskonius. jei nenaudojote avižų sėlenų, tai dabar reiktų maišant įberti manų kruopų, kol masė taps tokios konsistencijos, kad iš jos galima būtų formuoti kepsnelius. gerai išminkyti. imti gabalėlį masės, išploti, dėti įdaro ir formuoti plokščius kepsnelius. juos apvolioti kviečių sėlenose ir kepti keptuvėje ar orkaitėje, kol iškeps.
įdaro ruošimas: svogūną smulkiai supjaustyti, morką irgi (arba sutarkuoti), pakepti šlakelyje alyvuogių aliejaus (man užteko 0,5 arb. šaukštelio). baigiant kepti suberti prieskonius, džiovintų pomidorų gabaliukus ir įpilti šlakelį vandens, kad suminkštėtų. kai daržovės sugers vandenį, nuimti nuo ugnies, įberti žirnelių. įdarui truputį pravėsus, įmaišyti šiek tiek tarkuoto parmezano.
neturint laiko, galima daryti šiuos kepsnelius be įdaro, jie tikrai labai skanūs. įdarą galima ruošti ir kitokį, pvz. dėti smulkintų džiovintų slyvų ir žiupsniuką saulėgrąžų arba daryti pievagrybių-svogūnų įdarą, žodžiu, pagal fantaziją.
skanu su lengvom salotom, pomidorais ar raugintais agurkais. aš valgiau pašlaksčius sojos padažu. nesiliekninatiems šeimos nariams galima prie kespnelių paruošti baltojo ar kitokio padažo
kopūsto gabaliuką ir morką reiktų smulkiai supjaustyti. įspausti citrinos sulčių, ir 1 'light' porcijai įberti 1 arb. šaukštelį sausai skrudintų saulėgrąžų ir kokias 3 smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas.
Karštos daržovių salotos (su nedidelėm variacijom pagal receptą iš žurnaliuko "Darbštuolė" numerio apie sveiką mitybą)
reikės:
2 mažiukų burokėlių, 2 morkų, 3 bulvių (aš ėmiau 1 bulvę ir pusę mažiuko saliero), alyvuogių aliejaus, druskos, žalumynų, prieskonių, citrinos sulčių
nevirtas daržoves nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubiukais. įkaitinton keptuvėn pilti aliejaus (man užteko 1 arb. šaukštelio), suberti burokėlius ir morkas, apie 10 min. paskrudinti, tada suberti salierus, troškinti uždengus keptuvę. po kiek laiko įmesti ir bulves. baigiant skrudinti, pasūdyti, įberti mairūnų. išėmus į lėkštę, pašlakstyti citrinos sultim ir pabarstyti kapotais žalumynais.
čia išeina 1 nemaža porcija
Avižinių dribsnių kepsneliai su įdaru (suimprovizuota pagal receptą iš kito "Darbštuolės" numerio)
reikės:
avižinių dribsnių
manų kruopų arba avižų sėlenų
3 skiltelių česnako
kviečių sėlenų apvoliojimui
druskos, pipirų, kitų prieskonių (aš dėjau raudonėlių)
šlakelio aliejaus kepimui
Įdarui:
morka,
svogūnas
žaliųjų žirnelių
prieskonių (aš dėjau baziliko ir džiovintų pomidorų)
žiupsniuko tarkuoto parmezano ar kitokio sūrio
dribsnius ir avižų sėlenas (jei naudosit manus, jų iš karto nepilkit) reikia nuplikyti verdančiu vandeniu, jo pripilti tiek, kad apsemtų. palaikyti, kol išbrinks. į pravėsusią masę įspausti česnako skilteles, druską, pipirus, prieskonius. jei nenaudojote avižų sėlenų, tai dabar reiktų maišant įberti manų kruopų, kol masė taps tokios konsistencijos, kad iš jos galima būtų formuoti kepsnelius. gerai išminkyti. imti gabalėlį masės, išploti, dėti įdaro ir formuoti plokščius kepsnelius. juos apvolioti kviečių sėlenose ir kepti keptuvėje ar orkaitėje, kol iškeps.
įdaro ruošimas: svogūną smulkiai supjaustyti, morką irgi (arba sutarkuoti), pakepti šlakelyje alyvuogių aliejaus (man užteko 0,5 arb. šaukštelio). baigiant kepti suberti prieskonius, džiovintų pomidorų gabaliukus ir įpilti šlakelį vandens, kad suminkštėtų. kai daržovės sugers vandenį, nuimti nuo ugnies, įberti žirnelių. įdarui truputį pravėsus, įmaišyti šiek tiek tarkuoto parmezano.
neturint laiko, galima daryti šiuos kepsnelius be įdaro, jie tikrai labai skanūs. įdarą galima ruošti ir kitokį, pvz. dėti smulkintų džiovintų slyvų ir žiupsniuką saulėgrąžų arba daryti pievagrybių-svogūnų įdarą, žodžiu, pagal fantaziją.
skanu su lengvom salotom, pomidorais ar raugintais agurkais. aš valgiau pašlaksčius sojos padažu. nesiliekninatiems šeimos nariams galima prie kespnelių paruošti baltojo ar kitokio padažo
Ir as savo megstamu salotu recepta idesiu
Jogurto- lesiu salotos ( 4 porcijos,viena porcija 256kcal)
4 puodeliai vandens
1 puodelis lesiu
1 mazas pjaustytas svogunas
3/4 a.s. druskos
2 v.s. alyvuogiu aliejas
1 1/2 a.s. kario prieskoniu
1 puodelis naturalaus jogurto
1/2 sausksto medaus arba cukraus
1 vidutine tarkuota morkas
2 sauksteliai labai smulkintu petrazoliu
1 raudonas saldus obuolys
. i vandeni sudet svogunus ,puse druskos ir lesius ir virt
I jogurta sudet druskos 1/4 ir medu
nusunkt lesius ir sudet i dideli bliuda
I jogurta sudet petrazoles,kari ir morkas. supjaustyt obuoli
Jogurto- lesiu salotos ( 4 porcijos,viena porcija 256kcal)
4 puodeliai vandens
1 puodelis lesiu
1 mazas pjaustytas svogunas
3/4 a.s. druskos
2 v.s. alyvuogiu aliejas
1 1/2 a.s. kario prieskoniu
1 puodelis naturalaus jogurto
1/2 sausksto medaus arba cukraus
1 vidutine tarkuota morkas
2 sauksteliai labai smulkintu petrazoliu
1 raudonas saldus obuolys
. i vandeni sudet svogunus ,puse druskos ir lesius ir virt
I jogurta sudet druskos 1/4 ir medu
nusunkt lesius ir sudet i dideli bliuda
I jogurta sudet petrazoles,kari ir morkas. supjaustyt obuoli
Sriubytė:
100g lęšių, 50g vištos krūtinėlės, 200g šaldytų daržovių. Sumetam į puodą vištukę supjaustytą gabaliukais, lauro lapą, 2 juodus pipirus, 1 kvepiantį, druskytės, lęšius ir verdam, kai lęšiai išverda sudedam šaldytas daržoves, kai jos išverda sriuba baigta, tada išgriebiam vištukę, supjaustom mažais gabaliukais ir sumetam atgal. Labai skani ir soti sriubytė.
100g lęšių, 50g vištos krūtinėlės, 200g šaldytų daržovių. Sumetam į puodą vištukę supjaustytą gabaliukais, lauro lapą, 2 juodus pipirus, 1 kvepiantį, druskytės, lęšius ir verdam, kai lęšiai išverda sudedam šaldytas daržoves, kai jos išverda sriuba baigta, tada išgriebiam vištukę, supjaustom mažais gabaliukais ir sumetam atgal. Labai skani ir soti sriubytė.
Daržovėmis įdaryti baklažanai
(proporcijų neklauskit, nes aš niekada jomis nesivadovauju )
Reikės:
Baklažano,
Pievagrybių,
Pomidorų,
Svogūno,
Paprikos,
Morkos,
Česnako,
aliejaus,
prieskonių (kokių tik norit).
Įdarui papriką, morką supjaustome mažais gabaliukais. Svogūną ir pomidorą (geriau jau būtų nuluptas ) pakepame. Visas daržoves sumaišome, sudedame į puodą, įpilame truputį vandens (aš tai sultinį su prieskoniais pyliau), įdedame česnako (sugrūsto) ir paroškiname, kol užvirs. Tada sudedam pievagrybius, supjaustytus griežinėliais. Dar truputį patroškiname.
Baklažanus supjaustom 4-5cm pločio griežinėliais, išimame jų vidų (jei nenorit, kad būtų kartūs, pabarstykit druska ir 15 min palikit, tada nuplaukit).
Baklažanus įdarome daržovių troškiniu, sudedame į skardą ir kepam apie 20min.
Galima dar sūrio ant viršaus užbarstyti.
(proporcijų neklauskit, nes aš niekada jomis nesivadovauju )
Reikės:
Baklažano,
Pievagrybių,
Pomidorų,
Svogūno,
Paprikos,
Morkos,
Česnako,
aliejaus,
prieskonių (kokių tik norit).
Įdarui papriką, morką supjaustome mažais gabaliukais. Svogūną ir pomidorą (geriau jau būtų nuluptas ) pakepame. Visas daržoves sumaišome, sudedame į puodą, įpilame truputį vandens (aš tai sultinį su prieskoniais pyliau), įdedame česnako (sugrūsto) ir paroškiname, kol užvirs. Tada sudedam pievagrybius, supjaustytus griežinėliais. Dar truputį patroškiname.
Baklažanus supjaustom 4-5cm pločio griežinėliais, išimame jų vidų (jei nenorit, kad būtų kartūs, pabarstykit druska ir 15 min palikit, tada nuplaukit).
Baklažanus įdarome daržovių troškiniu, sudedame į skardą ir kepam apie 20min.
Galima dar sūrio ant viršaus užbarstyti.
Patobulintos olė salotos:
paimam žalių burokų, svogūnų (kam nepatinka-porų) ir kepam kaptuvėj su pageidaujamu kiekiu aliejaus (aš kepiau ant a.š.), tada įpilam biški vandens ir patroškinam. Kai jau gatavi burokai įmetam raugintų agurkų pjaustytų ir aišku: druskė,pipirai ir kiti preiskoniai. Nu man buvo super.
paimam žalių burokų, svogūnų (kam nepatinka-porų) ir kepam kaptuvėj su pageidaujamu kiekiu aliejaus (aš kepiau ant a.š.), tada įpilam biški vandens ir patroškinam. Kai jau gatavi burokai įmetam raugintų agurkų pjaustytų ir aišku: druskė,pipirai ir kiti preiskoniai. Nu man buvo super.
Menkes-brokoliu apkepas
300-400g menkes farso ar smulkiai pjaustytos menkes
200g brokoliu, dejau saldytus
2 saukstai lieso majonezo
1 plaktas kiausas
pakelis knorr sparagu sriubos
viska sumakaluojam ir dedam i karsciui atsparu inda 30g tarkuoto parmezano surio
1-2 pomidorai
daug baziliko ir oregano
apdedam pomidoro skiltelem, apibarstom suriu, prieskoniais. kepam apie 45 min 200-220temperaturoj
300-400g menkes farso ar smulkiai pjaustytos menkes
200g brokoliu, dejau saldytus
2 saukstai lieso majonezo
1 plaktas kiausas
pakelis knorr sparagu sriubos
viska sumakaluojam ir dedam i karsciui atsparu inda 30g tarkuoto parmezano surio
1-2 pomidorai
daug baziliko ir oregano
apdedam pomidoro skiltelem, apibarstom suriu, prieskoniais. kepam apie 45 min 200-220temperaturoj
MENKES KOTLETAI
400g menkes farso
150g virtu arba koncervuotu, smulkiai smulkiai supjaustytu morku
100g papirkos (dejau raudona) irgi smulkiai smulkiai supjausciau
1 plaktas kiausinis
20g krakmolo
20g greito paruosimo aviziniu dribsniu
kefyro 4 saukstai, arba naturalaus jogurto
cesnako (kas nemegsta, nedekit)
bazilikas, raudonelis, daug krapu, zuvies priskoniu, vegetos
viska sumaisom, isminkom gerai, formuojam kotletus ir dedam i skarda isklota svietiniu popieriumi ir patepta vandens aliejaus misiniu, as naudojau kilis lasus aliejaus
cia paruosti kepimui
kepiau apie 40min 210 temperaturoje,
stai iskepe
o cia paruosti valgymui
SKANAUS
400g menkes farso
150g virtu arba koncervuotu, smulkiai smulkiai supjaustytu morku
100g papirkos (dejau raudona) irgi smulkiai smulkiai supjausciau
1 plaktas kiausinis
20g krakmolo
20g greito paruosimo aviziniu dribsniu
kefyro 4 saukstai, arba naturalaus jogurto
cesnako (kas nemegsta, nedekit)
bazilikas, raudonelis, daug krapu, zuvies priskoniu, vegetos
viska sumaisom, isminkom gerai, formuojam kotletus ir dedam i skarda isklota svietiniu popieriumi ir patepta vandens aliejaus misiniu, as naudojau kilis lasus aliejaus
cia paruosti kepimui
kepiau apie 40min 210 temperaturoje,
stai iskepe
o cia paruosti valgymui
SKANAUS
400g menkes farso 52*4=208
150g virtu arba koncervuotu, smulkiai smulkiai supjaustytu morku 40*1.5=60
100g papirkos (dejau raudona) irgi smulkiai smulkiai supjausciau 25
1 plaktas kiausinis (pas mane buvo didelis) 100
20g krakmolo 70
20g greito paruosimo aviziniu dribsniu 70
kefyro 4 saukstai, arba naturalaus jogurto 45*0.6=27
viso 560, man gavos 9 kotletai, tik viens mazesnis tai daviau po 55kcal tiems normalaus dydzio
150g virtu arba koncervuotu, smulkiai smulkiai supjaustytu morku 40*1.5=60
100g papirkos (dejau raudona) irgi smulkiai smulkiai supjausciau 25
1 plaktas kiausinis (pas mane buvo didelis) 100
20g krakmolo 70
20g greito paruosimo aviziniu dribsniu 70
kefyro 4 saukstai, arba naturalaus jogurto 45*0.6=27
viso 560, man gavos 9 kotletai, tik viens mazesnis tai daviau po 55kcal tiems normalaus dydzio
Sveikos ,noriu pasiūlyti lengvas, sveikuoliškas salotas,
1 morka
1 bananas
natūralaus jogurto indelis{tinka bet koks liesas}
Morką sutarkuoti stambiai,bananą supjaustyti gabaliukais ir viską užpilti jogurtu,ant viršaus aš pabarstau kviečių selenų.
1 morka
1 bananas
natūralaus jogurto indelis{tinka bet koks liesas}
Morką sutarkuoti stambiai,bananą supjaustyti gabaliukais ir viską užpilti jogurtu,ant viršaus aš pabarstau kviečių selenų.