cirviniu blynu megejomsas darau sitaip, nes noriu kad jie butu sveikesni. ypac aktualu mamytems kurios kepa juos savo leliams ir tom kurios sveikiau nori maitintis
as 1/3 miltu pakeiciu greito paruosimo dribsniais, imetu sauksteli smulkiai maltu selenu. tikrai skanus blynai, visi draugai del ju svaigsta, tiesa labai skanu ipilti siek tiek apelsinu sulciu, ar sauksta apelsinu syrupo, patarkuotos apelsino zieveles, kas megsta vaniles lasu, as kartais dedu razinu, ar itarkuoju obuoliuka. skanaus visoms, kas megsta blyniukus
superines salotos 155kcal100g kinisko kopusto 25kcal
100g agurko 15kcal
100g pupeliu daigeliu(tokis koncervuotas daiktas skardinese 18kcal - 100gir tokis niam niam )
100g koncervuotu kukuruzu 85kcal
50g raudonos papirkos 12kcal
30g raudono svoguno
citrinos sulciu arba acto, druskytes, pipiriuku, prieskoniuku
supkaustom kin. kopusta, agurka, papirka, svoguna, nuvarvinam daigelius ir kukuruzus, viska sumaiso,pagardine rugstele ir prieskoniukais
i sias salotas labai tinka kepta vistos krutinele, tunas, bet tada darau jogurtini uzpila 100g naturalaus jogurto, prieskoniu, truputis citrinos sulciu. ji geriausia paruosus palaikyti saldytuve 1-2 val. jei salotos su vistiena i uzpila tinka saukstelis garstyciu ir medaus, arba isspausta cesnako skiltele..... be to nepamirskit fantazijos
saldzios salotytes 180kcal100g tarkuotu morku 40kcal
100g ananaso (koncervuoto savo sultyse arba zviezio) 50kcal
20g razinu (as jas uzplikau ir leidziu kelias minutes pabrinkti) 50kcal
1 saukstelis klevu sirupo 40kcal
tarkuotas morkytes, smulkiau supjaustytas ananasas, isbrinkytos ir nuvarvintos razinos sumaisomos su klevu syrupu
Papildyta:TROSKINUKAS 920kcal (4 porcijos)200g vistienos krutineles be odos 220kcal
300g saldytu darzoviu misinio kukuruzai, zali zirneliai, papirkos 425kcal
100g morku smulkiai pjaustytu 35kcal
2 darzoviu arba vistienos sultinio kubeliai 50kcal
1 arb.saukstelis aliejaus 50kcal
20g miltu (galima ir nedeti, bet man norejosi tirsto troskinuko) 70kcal
100g kinietisko padazo sweet and sour (kiek zinau ir lietuvisku yra tokiu skaniu su papirku, ananasu gabaliukais) 70kcal
baziliko, truputis cesnako milteliu
krutinele supjausciau gabaliukais ir pakepinau ant saukstelio aliejaus pora minuciu, tada suverciau keptuven darzovytes ir pakepinau maisydama apie 3 min., tada viska puodan, uzpyliau vandenuku, imeciau sultinio kubelius, prieskonius ir troskinau gera pusvalandi. tada miltukus ismaisiau su kokiu 100g vandens, kadneliktu gumuliuku, maisydama supyliau troskinukan, ir iskart sudejau kinietiska padaza, uzvirinau maisant ir volia, skanaus man patiko nes tirstas ir labai sotus is sito kiekio isejo 1300g, tai suskirsciau i 4 porcijukes po 325g, tikrai daug ir pilvukas apsipatenkino ilgam
siandien dariau sio mano mylimiausio troskinuko variacija, vietoj krutines, - dejau 2 blauzdeles (100g kiekviena), dar idejau 4 vidutinio dydzio bulves ir dezute koncervuotu ananasu (135g). pasaka ne maistas.
RekomenduojuPapildyta:IDARYTI PIEVAGRYBIAI imu pievagrybi, pageidautinas didesnis, nes daugiau idaro telpa islauziu koteli, ir dar biski asargiai paskobiu, t.y., padarau daugiau vietos. tada smulkiai supjaustau papirkos, kiekis labai priklauso nuo kiek grybu darai ir kokio dydzio grybukai, na tiesiog matysi kiek mazdaug gali tilpt sparagai pas mane saldyti, ne sparagines pupeles, o sparagai, tie kur ilgi, tik saldyti ir pjaustyti gabaliukais. man sparagai visur labai taiso skoni. tinka prie patiekalu su zuvim krevetem, kumpiu, vistiena tada viska smulkiai supjauscius sumaisiau su bulviu koses trupuciu, bet daznai dedu ir virtu ryziu, cia as taip likutukus sunaudoju
taigi su saukstu sudedu idara i grybukus, kelias surio drozles ant virsaus ir i orkaite, kokiom 10 min. 220-230 temperaturoje, skanaus!
tarp kitko, graziai atrodo ts grybuku kepureles, toks idomesnis variantas ir sveciams atejus
Papildyta:darzoviu uzkepele300g saldytu darzoviu (pas mane buvo : kalafijorai, brokoliai ir morkos) sudejau i ugniai atsparu inda ir uzpyliau 200ml sultinio ( vanduo+ 0.5kbelio darzoviu sultinio magi) uzbarsciau parmezano smulkiai tarkuoto ir kepiau 220C apie 20min. prie vistytes prie zuvytes jauciu irgi niam niam butu skanaus, jei kas ruosit.
Startas 04.04.2016