Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

QUOTE(Dilgė @ 2006 03 18, 14:35)
  Puikių receptukų čia radau,manau įdėsiu ir savo fantazijos vaisių,kiek kalorijų bus nežinau g.gif ,gal gudresnės paskaičiuos.
  2 morkos
  poras(nedidelis)
  svogūno galvutė
  400g žuvies filė
  30g sviesto
  1-2 šaukštai aliejaus
  pievagrybiai -8
  pusė stiklinės pieno
  Žuvį supjaustyti juostelėm,apiberti žuvies prieskoniais,pašlakstyti citrinos sultim ir palikti porai valandų(manau,kad tai nebūtina,jei skubi).
  Ant sviesto su aliejum pakepinti tarkuotas morkas,supjaustytą porą ir svogūną.Dėti žuvį ir kelias minutes dar pakepinti.Sudėti pjaustytus pievagrybius,įpylti pieno,pabarstyti mėgiamais prieskoniais ir uždengus patroškinti apie 15-20 min.
  Manau,kad tai nėra kaloringas patiekalas.Maniškiai valgo su bulvėm,o aš su salotos lapu doh.gif .


Dilge, nedidelis pasiūlymas - pabandyk kepti tik ant aliejuko. sako, kad nelabai sveika svieste kepti, o ir kalorijų nemažai jis prideda. o net ir to paties aliejuko vieno, o ne dviejų šaukštų normaliai keptuvei turėtų būti per akis, o dar jei tefloninė, tai ir 1 arb. šaukštelio pakanka. žuvis ir daržovės - tikrai sveika ir nekaloringa, tik tie riebaliukai čia kalorijų užvožia nemažai
Atsakyti
Ryžių riestė su džiovintais vaisiais

80g džiovintų abrikosų;
80g džiovintų kriaušių;
20g džiovintų datulių;
175g apelsinų sulčių;
1 cinamono lazdelė;
250g ryžių;
500ml pieno 1proc. riebumo;
500ml vandens.
Saldiklio tablečių arba 45g cukraus pudros.
Mažo apelsino žievelės.

Dedam į puodą cinamono lazdelę, pilam pieną, vandenį ,ryžius, cukrų ir viską pamaišant ant mažos ugnies verdam apie 1h. Į kitą puodą pilame apelsinų sultis ir sudedame džiovintus vaisius, verdame apie 30min, kol susigers visos sultys ir vaisiai suminkštės;Į išvirusius ryžius įmaišyti apelsinų žievelę (cinamono lazdelę išimti). Į žiedo formą, perlietą šaltu vandeniu, dėti vaisius, o ant jų ryžius. Paspausti ir išversti į lėkštę biggrin.gif
100g - apie 110kcal. Tai priklauso nuo jūsų naudojamų produktų kaloringumo. Sotiems pusryčiams užtenka 200g tokios riestės biggrin.gif
Papildyta:
Kalafijoro ir graikinių riešutų sriuba

1l vandens;
450ml pieno 1 proc. riebumo;
2 kubelių vištienos sultinio;
470g kalafijoro (jau paruošto virimui);
50g graikinių riešutų;
80g raudono svogūno;

Pilam į puodą vandenį, dedam kubelius sultinio, kalafijorą, suskaidytą gabaliukais, ir pjaustytą svogūną, verdame apie 15min. kol suminkštės. Pilame išvirusius kalafijorus su svogūnais ir sultiniu į kombainą, sudedame likusius produktus (pieną ir riešutus) ir gerai suplakame (į tyrę). Tuomet perpilam į puodą, pridedam jei reikia druskos ir pipirų, ir užverdame.
Patiekiame apibarstę saldžios paprikos milteliais ax.gif
100g tokios sriubos turi 49kcal.
Papildyta:
Bandelės su jautiena ir salierais

350g jautienos maltos;
20g avižinių dribsnių;
60g salierų stiebkočių;
15ml vorčesterio padažo;
150g miltų;
1 kiaušinio baltymas;
150g lieso pieno;
125ml vandens;
2 skiltelės česnako.

Mėsą sumaišyti su dribsniais, vorčesteriu ir supjaustytais salierais, bei česnaku. Suformuoti 12 rutuliukų ir dėti į kepimo formeles (Čia forma ta kur keksiukams kept). 10min, kepti orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje.
Tešlai pieną, vandenį , kiaušinio baltymą ir miltus gerai išplakti, įdėti druskos.
Iš orkaitės ištraukti blėką su mėsos rutuliukais ir į kiekvieną formelę įpilti tešlos. Dar kepti orkaitėje 20-25 min, kol tešla iškils ir ražiai paruduos.
P.S galima išėmus blėką, prieš pilant ant mėsos tešlą, nupilti susidariusius riebalus.
1vnt. - 104kcal.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neeri: 20 kovo 2006 - 23:26
Lengvas desertas

Vidutinis obuolys nuluptas, 100g. naturalaus jogurto, 20-30 g. nestlle fitnes dribsniu. Viska sudeti y virtuviny kombaina ir suplakti. Pasaldinti skystu saldikliu. Tikrai labai skanu ir vieno tokia porcija priklausomai nuo jogurto turi 200kcal. Tiek gaunasi su naturaliu 1.5% riebumo jogurtu mirksiukas.gif
Atsakyti
oi, kokių skanumynų čia prirašėt essen.gif
įmesiu keletą salotų receptų

CEZARIO SALOTOS "LIGHT"
1 'light' porcijai reikės:
salotų,
žiupsnelio tarkuoto parmezano
4-5 žaliųjų alyvuogių (nebūtinai)
0,5 - 1 arb. šaukštelio alyvuogių aliejaus
mažytės česnako skiltelės
pagal skonį citrinos sulčių
žiupsnelio druskos ir pipirų
1 avižinės riekelės (galima ir "Sveikuolių" ar kokios kitos rupios duonytės)


salotas susmulkinam (aš dariau su Pekino salota), dedam į lėkštę, pašlakstom padažu iš citrinos sulčių, aliejaus, įspaustos česnako skiltelės, druskos ir pipirų, beriam žiupsnelį Parmezano, žiedeliais pjaustytas alyvuoges. avižinę riekutę supjaustom kvadratėliais ir padžiovinam karštoj orkaitėj. tuos avižinius skrebučius įmaišom į salotas prieš pat valgant
čia šiokia tokia improvizacija, nes Cezario salotos turėtų būti su daug sotesniu ir riebesniu padažu, bet čia juk 'light' versija : ) o ir alyvuogių paprastai Cezario salotose nebūna, bet jos čia visai tinka. jei rimčiau užkąst norisi, galima kaip kavinėse su Cezario salotom patiekti karštos ant grotelių keptos vištos ar kalakuto krūtinėlės.

MARSELIO SALOTOS SU KARŠTOMIS VIŠTOS KEPENĖLĖMIS
šį patiekalą nusižiūrėjau iš vienos prieš kurį laiką matytos kulinarinės laidos.

vienai 'light' porcijai reikės:
apie 150 g vištos kepenėlių (nesiliekninančiam žmogui reiktų ~ 250 g)
1-2 česnako skiltelių
pusė svogūno ar 1 mažesnio (TV laidoj raudonąjį naudojo)
pusės citrinos sulčių
1 šaukšto Dižono garstyčių (aš naudojau "švelniąsias")
kokių 3-4 smulkintų graikiškų riešutų puselių (nesiliekninantiems galima daugiau)
alyvuogių aliejaus (aš 1 porcijai naudojau 0,5 arb. šaukštelio)
lapinių salotų (bent pusę to vazonėlio. arba kitokių galima)
4-5 vynuogių (nesiliekninantiems, aišku, galima ir daugiau : )


kepenėles supjaustyti griežinėliais. pakepinti aliejuje smulkintą česnaką ir svogūną, tada į tą pačią keptuvę dėti kepenėles, jas kepti vis pamaišant, padruskint, papipirint. baigiant kepti, įpilti į keptuvę garstyčių ir pusę nurodyto kiekio citrinos sulčių, išmaišyti.
lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pašlakstyti likusiom citrinų sultim, ant jų dėti kepenėles, vynuoges (jei su kauliukais, juos prieš tai išimti), pabarstyti smulkintais graikiškais riešutais.

tos vynuogės - tai mano kukli variacija, nusižiūrėta kažkurioj picerijoj iš kitokio tipo kepenėlių salotų. bet jos čia labai tinka, be jų trūktų gaivumo.
Atsakyti
LENGVOS SALOTOS SU KARŠTA LAŠIŠA
vienai 'light' porcijai reikės:

bent pusės vazonėlio lapinių salotų (galima ir kitokių)
pusės vidutinio dydžio daikono (baltojo ridiko)
šiek tiek agurko
maždaug pusės citrinos sulčių
100 - 150 g žalios lašišos
cinamono, imbiero, baziliko
trupučio druskos ir pipirų


lašišuką supjausčiau nestorais gabalėliais ir per naktį pamarinavau apibarsčius cinamonu, imbieru, baziliku, pipiriukais, šlakeliu citrinos sulčių.
plokščią ugniai atsparų indą patepiau keliais lašeliais alyvuogių aliejaus ir kepiau 200 C temperatūroj orkaitėj (gana greitai iškepa). iškepusią truputį padruskinau.
lėkštėse išdėliojau salotų lapus, pašlaksčiau citrinų sultim, jų vidurį pabarsčiau burokine tarka tarkuotu daikonu, o iš kraštų išdėliojau plonus agurko griežinėlius, vėl pašlaksčiau citrina ir tada sudėjau lašišos gabaliukus, vėl pašlaksčiau likusiom citrinų sultim.

nesiliekninantiems lašišos galima daug daugiau ir plius dar ryžių išvirti

P.S.
lieku amžinai skolinga evukai už idėją lašišą ruošti su cinamonu - jis nerealiai prie jos tinka.
Atsakyti
lasisa pamarinuoti: apibarstyti prieskoniais , savo fantazija kaip jau megstate, paslakstyti citrina ir palikti kad pastovetu , tada smulkiai susipjaustai svoguna , grybus,cesnaka,morka sutarkuoji ir pakepini, baigiant kepti darzovems ipilti truputi grietineles, tada paimti folijos deti lasisa ja uzdaryti ir kepti orkaiteje , pabaigus uzpilti padazu . O jei norite dietinio maisto tai padazo negaminate , o vietoj jo naudoju saltytas darzoves, patroskinu vandenyje su kubeliu sultinio ir prie zuvies , labai skanu , siandien kaip tik taip gaminau pietus.SKANAUS thumbup.gif
Atsakyti
Darzoviu ir vistienos sirdeliu troskinys
Na siandien gamindama pietus suimprozavau toki patiekala:
Issiviriau vistu sirdeles pasudytam vandenyj ~20
Kitam puode isviriau pjaustyto kopusto gabala, tarkuota morka, puse paprikos, obuoli pjaustyta ir poro. Kai darzoves isvire sudejau sirdeles ir dar siek tiek paviriau. Tada idejau pomidoru padazo 3 saukstus ir 1 sauksta grietines (bet nevertejo, nes skonio nedave). Viskas, as nedejau net druskos i troskini, bet as stengiuosi jos vartoti kuo maziau, nes mano nelabai sveiki inkstai...
Atsakyti
cirviniu blynu megejoms

as darau sitaip, nes noriu kad jie butu sveikesni. ypac aktualu mamytems kurios kepa juos savo leliams ir tom kurios sveikiau nori maitintis

as 1/3 miltu pakeiciu greito paruosimo dribsniais, imetu sauksteli smulkiai maltu selenu. tikrai skanus blynai, visi draugai del ju svaigsta, tiesa labai skanu ipilti siek tiek apelsinu sulciu, ar sauksta apelsinu syrupo, patarkuotos apelsino zieveles, kas megsta vaniles lasu, as kartais dedu razinu, ar itarkuoju obuoliuka. skanaus visoms, kas megsta blyniukus

superines salotos 155kcal

100g kinisko kopusto 25kcal
100g agurko 15kcal
100g pupeliu daigeliu(tokis koncervuotas daiktas skardinese 18kcal - 100gir tokis niam niam )
100g koncervuotu kukuruzu 85kcal
50g raudonos papirkos 12kcal
30g raudono svoguno
citrinos sulciu arba acto, druskytes, pipiriuku, prieskoniuku

supkaustom kin. kopusta, agurka, papirka, svoguna, nuvarvinam daigelius ir kukuruzus, viska sumaiso,pagardine rugstele ir prieskoniukais

i sias salotas labai tinka kepta vistos krutinele, tunas, bet tada darau jogurtini uzpila 100g naturalaus jogurto, prieskoniu, truputis citrinos sulciu. ji geriausia paruosus palaikyti saldytuve 1-2 val. jei salotos su vistiena i uzpila tinka saukstelis garstyciu ir medaus, arba isspausta cesnako skiltele..... be to nepamirskit fantazijos


saldzios salotytes 180kcal


100g tarkuotu morku 40kcal
100g ananaso (koncervuoto savo sultyse arba zviezio) 50kcal
20g razinu (as jas uzplikau ir leidziu kelias minutes pabrinkti) 50kcal
1 saukstelis klevu sirupo 40kcal

tarkuotas morkytes, smulkiau supjaustytas ananasas, isbrinkytos ir nuvarvintos razinos sumaisomos su klevu syrupu
Papildyta:
TROSKINUKAS 920kcal (4 porcijos)

200g vistienos krutineles be odos 220kcal
300g saldytu darzoviu misinio kukuruzai, zali zirneliai, papirkos 425kcal
100g morku smulkiai pjaustytu 35kcal
2 darzoviu arba vistienos sultinio kubeliai 50kcal
1 arb.saukstelis aliejaus 50kcal
20g miltu (galima ir nedeti, bet man norejosi tirsto troskinuko) 70kcal
100g kinietisko padazo sweet and sour (kiek zinau ir lietuvisku yra tokiu skaniu su papirku, ananasu gabaliukais) 70kcal
baziliko, truputis cesnako milteliu

krutinele supjausciau gabaliukais ir pakepinau ant saukstelio aliejaus pora minuciu, tada suverciau keptuven darzovytes ir pakepinau maisydama apie 3 min., tada viska puodan, uzpyliau vandenuku, imeciau sultinio kubelius, prieskonius ir troskinau gera pusvalandi. tada miltukus ismaisiau su kokiu 100g vandens, kadneliktu gumuliuku, maisydama supyliau troskinukan, ir iskart sudejau kinietiska padaza, uzvirinau maisant ir volia, skanaus man patiko nes tirstas ir labai sotus is sito kiekio isejo 1300g, tai suskirsciau i 4 porcijukes po 325g, tikrai daug ir pilvukas apsipatenkino ilgam

siandien dariau sio mano mylimiausio troskinuko variacija, vietoj krutines, - dejau 2 blauzdeles (100g kiekviena), dar idejau 4 vidutinio dydzio bulves ir dezute koncervuotu ananasu (135g). pasaka ne maistas. Rekomenduoju
Papildyta:
IDARYTI PIEVAGRYBIAI

imu pievagrybi, pageidautinas didesnis, nes daugiau idaro telpa islauziu koteli, ir dar biski asargiai paskobiu, t.y., padarau daugiau vietos. tada smulkiai supjaustau papirkos, kiekis labai priklauso nuo kiek grybu darai ir kokio dydzio grybukai, na tiesiog matysi kiek mazdaug gali tilpt sparagai pas mane saldyti, ne sparagines pupeles, o sparagai, tie kur ilgi, tik saldyti ir pjaustyti gabaliukais. man sparagai visur labai taiso skoni. tinka prie patiekalu su zuvim krevetem, kumpiu, vistiena tada viska smulkiai supjauscius sumaisiau su bulviu koses trupuciu, bet daznai dedu ir virtu ryziu, cia as taip likutukus sunaudoju lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif taigi su saukstu sudedu idara i grybukus, kelias surio drozles ant virsaus ir i orkaite, kokiom 10 min. 220-230 temperaturoje, skanaus!
tarp kitko, graziai atrodo ts grybuku kepureles, toks idomesnis variantas ir sveciams atejus wub.gif




Papildyta:
darzoviu uzkepele

300g saldytu darzoviu (pas mane buvo : kalafijorai, brokoliai ir morkos) sudejau i ugniai atsparu inda ir uzpyliau 200ml sultinio ( vanduo+ 0.5kbelio darzoviu sultinio magi) uzbarsciau parmezano smulkiai tarkuoto ir kepiau 220C apie 20min. prie vistytes prie zuvytes jauciu irgi niam niam butu skanaus, jei kas ruosit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ineciukas: 30 kovo 2006 - 20:02
darzoviu-vistienos uzkepele

morkos, sparagai, brokoliai 400g, saldyti arba sviezi, 150g keptos vistienos, 1pak. Knorr sparagu sriubos, kur plikoma 200ml puodelyje, 100ml lieso pieno, saukstas bulviu koses milteliu, 100g lieso tarkuotos mozzarelos surio (manasis 100g- 210kcal) darzoves sudeti i karsciui atsparu inda, taip pat susmulkinta vistiena, knorr sriubyte uzplikyti 200ml verdancio vandens, tada i ja supilti pienuka, suberti bulviu kose miltelius, ismaisyti, uzpilti misinuka ant darzoviu, apibarstyti mozzarela, baziliku, petrazolem, ar kitais patinkanciais prieskoniais ir sauti orkaiten 220C mazdaug 30-40 minuciu, skanaus
Atsakyti
Lęšių-daržovių troškinys
reikės:
lęšių,
svogūno,
šlakelio alyvuogių aliejaus (aš 2 porcijom 1 arb. šaukštelį sunaudojau)
pakelio šaldytų daržovių
2 pomidorų
prieskonių


išsiviriau lęšių (man raudonieji skaniau ir mažiau kcal turi, bet nelabai randu jų pirkt pastaruoju metu, tai žaliuosius viriau). ant aliejaus pakepinau smulkintą svogūniuką, sudėjau šaldytas daržoves, išmaišiau ir patroškinau, kol sušilo ir suminkštėjo, tada sudėjau smulkintus pomidorus (prieš tai juos nuplikius ir nulupus odelę), prieskonius (truputį druskos, kalendros, bazilikų, pipirų) ir dar pakaitinau, kol pomidorai suminkštėjo. tada į tą pačią keptuvę įmaišiau virtus lęšius ir neužilgo išjungiau. tada dar įspaudžiau skiltelę česnako (čia nebūtinai, arba norint švelnesnio skonio, galima jį pakepint kartu su svogūnu pradžioje) ir šlakelį citrinos sulčių, išmaišiau, ir - į lėkštes smile.gif
skanu su su sojos padažu


Greitas desertas
tiesiog į jogurtą (aš tai vis naminį darausi) prisipjaustyti želė gabaliukų, pabarstyti žiupsneliu kokoso drožlių ir viskas. paprasta, bet labai skanu
aišku, čia greitas desertas tuo atveju, kai iš vakaro želė pasigaminta smile.gif





Atsakyti
Sveikos moterytes smile.gif Labai šaunią temą esat čia užvedusios smile.gif Aš irgi stengiuosi valgyti sveikai, tik bėda ta, kad mėsos labai nemėgstu, tad kartais jau pritrūksta fantazijos ką čia nenusibodusio pagaminus. Bet užklydus į šį kampelį tiek minčių prisirinkau! Ačiū smile.gif Labai patiko oles mintis pakeisti sluoksniuotas tešlas ar picos pagrindą lavašu, tad aprašysiu savo improvizaciją, kurią gaminau šiandien pietums.

DARŽOVIŲ IR TUNO PYRAGAS
1 laaabai didelė porcija (privalgiau kaip už tėvynę)

100g šaldytų daržovių mišinio (naudojau meksikietišką, ji kaloringesnis, bet čia labai tiko)
1 dėžutė konsevuoto tuno savo sultyse
150 g pievagrybių
1 nedidelis svogūnas
prieskonių
lavašo (~ketvirtadalis pakelio, gal dar mažiau)

Daržovių mišinį apviriau virš garų. Išvirusias daržoves sumaišiau su šaukštu aštraus pomidorų padažo ir paprieskoniavau (bazilikas, raudonėlis). Kol virė daržovės, supjausčiau svogūną ir "sausai" apkepinau nesvylančioje keptuvėje uždengusi ją dangčiu. Svogūnui apkepus suverčiau griežinėliais pjaustytus pievagrybius, uždengiau dangčiu ir palikau troškintis. Po kokių 10 min atidengiau ir leidau nugaruoti skysčiui. Nuėmiau nuo ugnies, grybus pašlaksčiau trupučiu ryžių acto (tokį turėjau po ranka, tiktų bet koks) ir sumaišiau su šaukštu nelabai aštrių garstyčių. Aš turiu nedideles keramines formeles kepimui, matmenys daugmaž 11X17 cm. Vieną tokią formelę išklojau lavašu, tada dėjau meksikietiškų daržovių sluoksnį, pabarsčiau raudonėliu. Po to sluoksnį sulkinto tuno sumaišyto su trupučiu prieskonių (pipirų, paprikos miltelių, raudonėlio) ir šlakeliu sojos padažo. Ant viršaus dėjau troškintus pievagrybius ir užbarsčiau vos vos tarkuoto Parmesano sūrio. Kepiau 180C orkaitėje 15 min. Na man laaabai patiko ir tikrai sotu thumbup.gif
Atsakyti
Ineciuko tortas

biskvitui

4 kiausiniai 320kcal
140g cukraus 560kcal
50g krakmolo 165kcal
50g miltu 170kcal
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu

kiausinius ir cukru gerai isplakti su elektriniu mikseriu, as plaku min 5 min.sumaisyti sausus produktus ir supylus i plaktus kiausinius viska ismaisyti

kepti 2 formose, 220 temperturoje, 10-12 min


pertepimui


250ml grietineles plakimui as naudoju maizenos grietinele 19% riebumo 475kcal
1 didele skardine koncervuotu persiku, braskiu arba kriausiu, gali buti ir saldytos / sviezios uogos/vaisiai.
apie 100-150ml sulciu, as dazniausiai naudoju apelsinu ar ananasu, biskvitui sulaistyti

grietinele isplakti, galima ilasint kelis lasus vaniles, kas megsta, pertpti torta.

skanaus. 4u.gif

mano siandieninis, su melyniu uogienes-sulciu ir kiviu idaru jusu teismui rolleyes.gif


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ineciukas: 01 balandžio 2006 - 21:44