as darau panasu i ole's greito paruosimo zuvi.
skaniausia man su meksikietiskom darzovem. taigi dedu maiseli tu darzoviu ir truputi patroskinu (pilu 1 sauksta vandens, as zepter puose darau), tada zuvi (lydekos file naudoju) itrinu meksikietiskais prieskoniais ir dedu ant tu darzoviu. kai zuvis issitroskina ja isimu is puodo ir ant darzoviu pilu padaziuka (60gr naturalaus jogurto ir 20 gr pomidoru padazo). nekaloringa ir labai skanu!!!
va, ka tik internete radau tokias salotas, turetu buti skaniios.
Avižinių dribsnių ir obuolių salotos
Du šaukštai avižinių dribsnių, obuolys, indelis (125 g) natūralaus jogurto, šaukštas saulėgrąžų, sezamų ar moliūgų sėklų. Dribsnius užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Paskui juos sumaišyti su stambiai tarkuotu obuoliu, sėklomis bei jogurtu.
Avižinių dribsnių ir obuolių salotos
Du šaukštai avižinių dribsnių, obuolys, indelis (125 g) natūralaus jogurto, šaukštas saulėgrąžų, sezamų ar moliūgų sėklų. Dribsnius užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Paskui juos sumaišyti su stambiai tarkuotu obuoliu, sėklomis bei jogurtu.
esu įmetus brokolių užkepėlę ir šparaginių pupelių troškinį, tai ne sezono metu visad juos iš šaldytų daržovių darau. o šiaip kaip garnyras šaldytos daržovės man skaniausios garintos, nepalyginsi su virtom - skanumėlis. aišku, skaniausios garintos - šviežios, bet žiemą ir šaldytos gerai. kai sudedu virš garų, nededu jokių druskų ar prieskonių mišinių su druska (jų iš viso nevartoju), bet gausiai pabarstau kokiais nors kvapniais prieskoniais - pvz. mairūnais, bazilikais, raudonėliais, peletrūnais, rozmarinais, Provanso žolelėmis, petražolėmis, na, žodžiu, kad begarinant skaniai prakviptų visa virtuvė o jau išėmus į lėkštę, pašlaukstau sojos padažu - tada ir druskos netrūksta, ir pikantiškumo šiokio tokio atsiranda. jei su kuom nors labai lengvu valgot - pvz. virta jūros žuvim, tai galiam antį tų daržovių dar užsimesti mažą žiupsniuką tarkuoto sūrio.
Akvilytės iš Minus 10 (tekstas kopijuotas, tikiuosi akvilytė nesupyks)
Grybų sriuba
Imu apie 3l vandens (kartais nuvirto vištienos sultinio, o kartaus su kubeliais darau) tai va dedu smulkiai supjaustytas bulves 3-4 na tai čia kokie 200kcal. jas laaabai suverdu, tada surtinu. tada dedu tarkuotą morką na apie 50kcal. verdu tolaiu. tada ant galo supjaustytus šampinjonus na apie 50kcal. ir sultinio kubelių... dar 60kcal. na ir aišku prieskonių pagal skonį.. jei nuo bulvių tirštumo neužtenka tai dar šaukštąmiltųįdedu (nzn kiek čia kcal.... na tarkim 50) tai viso gaunas apie 350kcal taigi puslitris tik 50-70kcal
Grybų sriuba
Imu apie 3l vandens (kartais nuvirto vištienos sultinio, o kartaus su kubeliais darau) tai va dedu smulkiai supjaustytas bulves 3-4 na tai čia kokie 200kcal. jas laaabai suverdu, tada surtinu. tada dedu tarkuotą morką na apie 50kcal. verdu tolaiu. tada ant galo supjaustytus šampinjonus na apie 50kcal. ir sultinio kubelių... dar 60kcal. na ir aišku prieskonių pagal skonį.. jei nuo bulvių tirštumo neužtenka tai dar šaukštąmiltųįdedu (nzn kiek čia kcal.... na tarkim 50) tai viso gaunas apie 350kcal taigi puslitris tik 50-70kcal
Kadangi LABAI mėgstu žele, tai darau tokį želinį desertą
Imu 1 ar 2 pakelius želatinos (100 g. žalatinos 342 kkal), supilu į didelį stiklinį dubenį, užpilu karštu vandeniu, maišau kol ištirps. Tada pridedu visokių smulkiai pjaustytų pageidautina šviežių (galima ir šaldytų, arba konservuotų - bet šitie kaloringesni) vaisių: obuolių, kriaušių, kivi, apelsinų, ananasų, persikų, vyšnių.. Čia aišku kiekvienas pagal skonį dedasi.. Viską išmaišau ir leidžiu sustingti.
O kai sustingsta, dažnai imu diiidelį šaukštą ir valgau tiesiai iš dubenio O darau stikliniame dubenyje, nes kai sustingsta labai gražiai matosi visi spalvoti vaisių gabaliukai
Super skanus ir lengvas desertas
Imu 1 ar 2 pakelius želatinos (100 g. žalatinos 342 kkal), supilu į didelį stiklinį dubenį, užpilu karštu vandeniu, maišau kol ištirps. Tada pridedu visokių smulkiai pjaustytų pageidautina šviežių (galima ir šaldytų, arba konservuotų - bet šitie kaloringesni) vaisių: obuolių, kriaušių, kivi, apelsinų, ananasų, persikų, vyšnių.. Čia aišku kiekvienas pagal skonį dedasi.. Viską išmaišau ir leidžiu sustingti.
O kai sustingsta, dažnai imu diiidelį šaukštą ir valgau tiesiai iš dubenio O darau stikliniame dubenyje, nes kai sustingsta labai gražiai matosi visi spalvoti vaisių gabaliukai
Super skanus ir lengvas desertas
Kopūstų pyragas
250g miltų (nors kai kepiau su sviestu, o ne su margarinu dėjau 150g, kad tešla būtų grietinės tirštumo) - 783kcal;
150g Veiverių margarino - 338kcal;
200g piemenėlio 15% grietinės - 278kcal;
3 kiaušiniai po 50g - 210kcal;
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelų - ?kcal (bet manau ne esmė);
500g kopūsto - 125kcal;
1 šaukštas prieskonių mišinio - 10kcal;
Šiaip į tešlą reiktų 1 šaukšto cukraus, bet aš jo nededu, o jei jūs dėsite tai pripliusuokite dar tas kcal. Aš dėjau druskos truputį.
2 kiaušinius išplakti su druska ( jei dedate cukraus , tai su juo), sudėti grietinę ir tirpintą margariną, išmaišyti. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vėl išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Kopūstus sutarkuoti per burokinę tarka (aš su kombainu susmulkinu), imaišyti į juos išplaktą kiaušinį su prieskoniais ir gerai išmaišyti. Pilti į formą truputį daugiau , gal 2/3 tešlos, paskirstyti ir užtepti kraštus, dėti įdarą ir užpilti likusia tešla. Dėti į įkaitintą iki 150 laipsnių orkaitę ir kepti 45min.
Kepinio svoris iškepus išeina 1010g, taigis 100g - 173kcal.
250g miltų (nors kai kepiau su sviestu, o ne su margarinu dėjau 150g, kad tešla būtų grietinės tirštumo) - 783kcal;
150g Veiverių margarino - 338kcal;
200g piemenėlio 15% grietinės - 278kcal;
3 kiaušiniai po 50g - 210kcal;
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelų - ?kcal (bet manau ne esmė);
500g kopūsto - 125kcal;
1 šaukštas prieskonių mišinio - 10kcal;
Šiaip į tešlą reiktų 1 šaukšto cukraus, bet aš jo nededu, o jei jūs dėsite tai pripliusuokite dar tas kcal. Aš dėjau druskos truputį.
2 kiaušinius išplakti su druska ( jei dedate cukraus , tai su juo), sudėti grietinę ir tirpintą margariną, išmaišyti. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vėl išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Kopūstus sutarkuoti per burokinę tarka (aš su kombainu susmulkinu), imaišyti į juos išplaktą kiaušinį su prieskoniais ir gerai išmaišyti. Pilti į formą truputį daugiau , gal 2/3 tešlos, paskirstyti ir užtepti kraštus, dėti įdarą ir užpilti likusia tešla. Dėti į įkaitintą iki 150 laipsnių orkaitę ir kepti 45min.
Kepinio svoris iškepus išeina 1010g, taigis 100g - 173kcal.
Ydesiu du lengvus ir nekoloringus bet skanius sriubos receptus.
Ryziu su darzovem:
50g. nevirtu ryziu (175kcal.)
morka 70g. (apie 30kcal.)
svogunas 30g. (9kcal.)
Saukstelis aliejaus 3g. (28kcal.)
Ryziu pavirti us bulionu, morka su svaogunu pakepinti ant aliejaus ir supilti y ryzius viska isvirti. Vandens nepadauginti, kad butu tirstoka. Labai paprasta ir tikrai skanu. Visa norma turi apie 242kcal.
Saltibarsciai:
100g. kefyro (pas mane 3.8% riebumo, 63kcal.)
150g. pomidoru sulciu (24kcal.)
100g. agurko (14kcal.)
1 kiausinis (80kcal)
svoguno laisku
Suplakti kefyra su sultim ir sudeti supjaustytus laiksus. Pabarstyti druska ir pipirais. Agurka supjaustyti juostelem ir pabarscius druska ir pipirais truputy palaikyti. Po to sudeti y kefyra su sultim. Kiausiny supjaustyti ir sudeti y saltibarscius. Visa porcija turi 181kcal. Labai skanu valgyti su bulvem ar bulviu kose
Ryziu su darzovem:
50g. nevirtu ryziu (175kcal.)
morka 70g. (apie 30kcal.)
svogunas 30g. (9kcal.)
Saukstelis aliejaus 3g. (28kcal.)
Ryziu pavirti us bulionu, morka su svaogunu pakepinti ant aliejaus ir supilti y ryzius viska isvirti. Vandens nepadauginti, kad butu tirstoka. Labai paprasta ir tikrai skanu. Visa norma turi apie 242kcal.
Saltibarsciai:
100g. kefyro (pas mane 3.8% riebumo, 63kcal.)
150g. pomidoru sulciu (24kcal.)
100g. agurko (14kcal.)
1 kiausinis (80kcal)
svoguno laisku
Suplakti kefyra su sultim ir sudeti supjaustytus laiksus. Pabarstyti druska ir pipirais. Agurka supjaustyti juostelem ir pabarscius druska ir pipirais truputy palaikyti. Po to sudeti y kefyra su sultim. Kiausiny supjaustyti ir sudeti y saltibarscius. Visa porcija turi 181kcal. Labai skanu valgyti su bulvem ar bulviu kose
Salotos
Morka-78g(nedidelė)-33,54kcal.
Salieras-100g-49kcal
pievagrybiai(žali)78g(4vidutiniai)-14.82kcal
Avokadas 60g(pusė)-136.8kcal
Biovelos 1proc.riebumo kalakutienos kumpelis 128g-83.2kcal
Suslavičiaus salotų padažas su aliejum - 28kcal (beje, vakar jame ir sojos padaže marinavau vištienos krūtinę, labai tiko).
Sojos padažas (kcal mizeris)
Pabarsčiau česnakų granulėm dar.
Va ir labai skaniai ir daug pietų pavalgiau, o kcal vos 350.
Morka-78g(nedidelė)-33,54kcal.
Salieras-100g-49kcal
pievagrybiai(žali)78g(4vidutiniai)-14.82kcal
Avokadas 60g(pusė)-136.8kcal
Biovelos 1proc.riebumo kalakutienos kumpelis 128g-83.2kcal
Suslavičiaus salotų padažas su aliejum - 28kcal (beje, vakar jame ir sojos padaže marinavau vištienos krūtinę, labai tiko).
Sojos padažas (kcal mizeris)
Pabarsčiau česnakų granulėm dar.
Va ir labai skaniai ir daug pietų pavalgiau, o kcal vos 350.
Dar kita tų salotų variacija:morkos, kiniškas kopūstas, avokadas, žirneliai, sojos padažiukas, suslavičiaus padažas, pipiriuko biški ir česnako granulių , sotu ir skanu.
Graikiškos salotos (light variantas )
į lėkštę dedu daug salotų, ant viršaus išdėlioju pomidorų skilteles, žiedeliais pjaustytus porus ir alyvuoges, mažais kubiukais (o ne tokiais šmotais, kaip kavinėse supjausto) pjaustyto pusriebio fetos sūrio (būna "Iki" ir "Ikiukuose"). fetos, aišku, labai daug nededu : ) pabarstau kapotom petražolėm, niu ir dar savo porcijai užsiberiu 3 smulkintas graikiškų riešutų puseles (kas nesilieknina, tiems galima ir daugiau). sau kaip padažą naudoju tik citrinos sultis (ir skanu, ir gaivu, ir vitamino C šaltinis), kitiems jas galima sumaišyti su alyvuogių aliejumi. druskos nededu, nes fetos sūrumo pakanka.
vasarą dar skanu dėti nevirtų kalafiorų žiedynėlių
į lėkštę dedu daug salotų, ant viršaus išdėlioju pomidorų skilteles, žiedeliais pjaustytus porus ir alyvuoges, mažais kubiukais (o ne tokiais šmotais, kaip kavinėse supjausto) pjaustyto pusriebio fetos sūrio (būna "Iki" ir "Ikiukuose"). fetos, aišku, labai daug nededu : ) pabarstau kapotom petražolėm, niu ir dar savo porcijai užsiberiu 3 smulkintas graikiškų riešutų puseles (kas nesilieknina, tiems galima ir daugiau). sau kaip padažą naudoju tik citrinos sultis (ir skanu, ir gaivu, ir vitamino C šaltinis), kitiems jas galima sumaišyti su alyvuogių aliejumi. druskos nededu, nes fetos sūrumo pakanka.
vasarą dar skanu dėti nevirtų kalafiorų žiedynėlių
Įsiterpsiu ir aš su savo nesąmonėm
žalias kalafioras supjaustytas nedideliais gabalėliais+ pomidoro skiltelės+ prieskoniai (arba padažėlis, marinatas, na- grietinės nesiūlysiu...). Viską pamakaluoju (nuo ponmidorų skystimuko išbėga ) ir...skanaus
Namie pas mus niekas okio daikto nevalgu, tai gal tik mano skonis toks...iškreiptas
žalias kalafioras supjaustytas nedideliais gabalėliais+ pomidoro skiltelės+ prieskoniai (arba padažėlis, marinatas, na- grietinės nesiūlysiu...). Viską pamakaluoju (nuo ponmidorų skystimuko išbėga ) ir...skanaus
Namie pas mus niekas okio daikto nevalgu, tai gal tik mano skonis toks...iškreiptas
Sveikos,mergaitės
Puikių receptukų čia radau,manau įdėsiu ir savo fantazijos vaisių,kiek kalorijų bus nežinau ,gal gudresnės paskaičiuos.
2 morkos
poras(nedidelis)
svogūno galvutė
400g žuvies filė
30g sviesto
1-2 šaukštai aliejaus
pievagrybiai -8
pusė stiklinės pieno
Žuvį supjaustyti juostelėm,apiberti žuvies prieskoniais,pašlakstyti citrinos sultim ir palikti porai valandų(manau,kad tai nebūtina,jei skubi).
Ant sviesto su aliejum pakepinti tarkuotas morkas,supjaustytą porą ir svogūną.Dėti žuvį ir kelias minutes dar pakepinti.Sudėti pjaustytus pievagrybius,įpylti pieno,pabarstyti mėgiamais prieskoniais ir uždengus patroškinti apie 15-20 min.
Manau,kad tai nėra kaloringas patiekalas.Maniškiai valgo su bulvėm,o aš su salotos lapu .
Puikių receptukų čia radau,manau įdėsiu ir savo fantazijos vaisių,kiek kalorijų bus nežinau ,gal gudresnės paskaičiuos.
2 morkos
poras(nedidelis)
svogūno galvutė
400g žuvies filė
30g sviesto
1-2 šaukštai aliejaus
pievagrybiai -8
pusė stiklinės pieno
Žuvį supjaustyti juostelėm,apiberti žuvies prieskoniais,pašlakstyti citrinos sultim ir palikti porai valandų(manau,kad tai nebūtina,jei skubi).
Ant sviesto su aliejum pakepinti tarkuotas morkas,supjaustytą porą ir svogūną.Dėti žuvį ir kelias minutes dar pakepinti.Sudėti pjaustytus pievagrybius,įpylti pieno,pabarstyti mėgiamais prieskoniais ir uždengus patroškinti apie 15-20 min.
Manau,kad tai nėra kaloringas patiekalas.Maniškiai valgo su bulvėm,o aš su salotos lapu .