Pieniška grikinių makaronų sriuba
išsiverdam truputį grikinių makaronų (būna pirkt prie ekologiškų produktų), užbaltinam sriubą trupučiu pieno. išpilsčius į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įberiu dar nedidelį žiupsniuką sausai skrudintų saulėgrąžų, jos labai paskanina sriubą.
Švelni pieniška žuvienė
šlakely aliejaus pakepinu smulkiais šiaudeliais pjaustytą morką ir smulkintą svogūną, dedu juos į verdantį pasūdytą vandenį kartu su trupučiu smulkintų bulvių arba ryžių. kai truputį paverda, dedu jūros lydekos filė didesniais gabaliukais supjaustytas (kad galima būtų paskui išgriebt) ir verdu, kol suminkštėja žuvis (nepervirkit). tada žuvytę greit susemiu ir išžvejoju, į sriuba maišydama įpilu mažam puodely šalto virinto vandens išmaišytą arbatinį šaukštelį miltų, maišau, kol užverda. tada jau galima lauro lapų, pipiriukų imest ir kitų prieskonių, kelias minutes pavirt ir tada įpilt šalto pieno. kai pienas sušyla, sudedu atgal žuvytę ir kokią minutę pašildau. tiesa, jei dedu šviežių krapų ar petražolių, tai jau išjungus ugnį, kad vitaminai neprapultų
cia kazkada radau senoj rusiškoj knygoj šitą receptą. ten aiškino, kad reikia to šaukštelio miltų ir žuvytės išgriebimo prieš įpilant pieną, kad pieno nesutrauktų.
Sveikutes,radau kelis idomius receptus
Egzotiskos salotos su vistiena
2 porcijoms reikes: 60 g vistos krutineles,50 g raudonu papriku,citrinos, 70g obuoliu,50g apelsinu,30g juodu alyvuogiu, 5g svieziu petrazoliu,30g salotu lapu,20g aliejaus,druskos,pipiru.Vistiena supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska, iskepti,uzpilti isspaustomis citrinos sultimis ir palikti 15 min. Tuo metu obuolius, paprikas ir apelsinus supjaustyti tokiais pat kubeliais kaip ir vistiena. Petrazoles susmulkinti. Alieju sumaisyti su likusiomis citrinu sultimis, iberti druskos ir pipiru. Vistiena sumaisyti su vaisiais ir sudeti i lekste, isklota salotu lapais.Viena porcija turi 147 kcal.
Brokoliai su pomidorais
4 porcijoms reikes:1 kg brokoliu,500g pomidoru,1 skiltele cesnako,20g parmezano surio,1 saukstelio petrazoliu, druskos,pipiru. Brokoliu ziedynus isvirti pasudytame vandenyje,nuvarvinti ir isdelioti i karsciui atsparu inda. Pomidorus supjaustyti riekelemis, isdelioti ant brokoliu. Pabarstyti tarkuotu suriu ie neilgai kepti orkaiteje. Pries pateikiant pabarstyti petrazolemis. 1 porcija-98 kcal.
Egzotiskos salotos su vistiena
2 porcijoms reikes: 60 g vistos krutineles,50 g raudonu papriku,citrinos, 70g obuoliu,50g apelsinu,30g juodu alyvuogiu, 5g svieziu petrazoliu,30g salotu lapu,20g aliejaus,druskos,pipiru.Vistiena supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska, iskepti,uzpilti isspaustomis citrinos sultimis ir palikti 15 min. Tuo metu obuolius, paprikas ir apelsinus supjaustyti tokiais pat kubeliais kaip ir vistiena. Petrazoles susmulkinti. Alieju sumaisyti su likusiomis citrinu sultimis, iberti druskos ir pipiru. Vistiena sumaisyti su vaisiais ir sudeti i lekste, isklota salotu lapais.Viena porcija turi 147 kcal.
Brokoliai su pomidorais
4 porcijoms reikes:1 kg brokoliu,500g pomidoru,1 skiltele cesnako,20g parmezano surio,1 saukstelio petrazoliu, druskos,pipiru. Brokoliu ziedynus isvirti pasudytame vandenyje,nuvarvinti ir isdelioti i karsciui atsparu inda. Pomidorus supjaustyti riekelemis, isdelioti ant brokoliu. Pabarstyti tarkuotu suriu ie neilgai kepti orkaiteje. Pries pateikiant pabarstyti petrazolemis. 1 porcija-98 kcal.
Super nekaloringas ir sotus troškinys su vištiena, garstyčiomis ir medumi
Ėmiau 260 g vištienos krūtinėlės (kažkada minus 10 apsisprendėm, jog 100g-100kcal).
450g (pokelį) šaldytų daržovių mišinio(100g-30kcal, viso 135kcal)
1 a.š. aliejaus - 40kcal
Prieskonių: kario, rytietiškų vištienos, vegetos biški ir česnako granulių.
1 a.š. medaus
1 a.š su kaupu aštrių garstyčių.
Vištieną supjaustom gabaliukais ir kepam aliejuj, aš iškart apibarsčiau visų rūšių prieskoniais, biški apkepus sumečiau šaldytas daržoves ir ipyliau pusę puodelio vandens.
Tuo metu sumaišiau medų su garstyčiom, gavosi tiršta, tai biški praskiedžiau vandeniu ir supyliau į troškinį. Visą šitą gėrį troškinau 20 min iš viso.
Gavosi 2 didelės porcijos troškinio, kurio viena teturi 262,2 kcal tai dar iki 300kcal užsimečiau grietinės, bet jaučiu kcal skaičių padidinau, nes dėjau 15 proc. tai bandau įsivaizduot kiek kcal gali turėt 2 a.š.
Prie troškinio valgiau gaivias salotas iš 100g marinuotų burokėlių, 50g morkos ir 50g obuolio, kaip padažą pyliau 2 v.š. burokėlių rasalo dar įdėjau druskos ir česnako granulių, viso daviau 100kcal.
Tai mano pietukai gavos 400 kcal, o tikrai apsivalgiau. Dar rytdienai liko troškinio.
Ėmiau 260 g vištienos krūtinėlės (kažkada minus 10 apsisprendėm, jog 100g-100kcal).
450g (pokelį) šaldytų daržovių mišinio(100g-30kcal, viso 135kcal)
1 a.š. aliejaus - 40kcal
Prieskonių: kario, rytietiškų vištienos, vegetos biški ir česnako granulių.
1 a.š. medaus
1 a.š su kaupu aštrių garstyčių.
Vištieną supjaustom gabaliukais ir kepam aliejuj, aš iškart apibarsčiau visų rūšių prieskoniais, biški apkepus sumečiau šaldytas daržoves ir ipyliau pusę puodelio vandens.
Tuo metu sumaišiau medų su garstyčiom, gavosi tiršta, tai biški praskiedžiau vandeniu ir supyliau į troškinį. Visą šitą gėrį troškinau 20 min iš viso.
Gavosi 2 didelės porcijos troškinio, kurio viena teturi 262,2 kcal tai dar iki 300kcal užsimečiau grietinės, bet jaučiu kcal skaičių padidinau, nes dėjau 15 proc. tai bandau įsivaizduot kiek kcal gali turėt 2 a.š.
Prie troškinio valgiau gaivias salotas iš 100g marinuotų burokėlių, 50g morkos ir 50g obuolio, kaip padažą pyliau 2 v.š. burokėlių rasalo dar įdėjau druskos ir česnako granulių, viso daviau 100kcal.
Tai mano pietukai gavos 400 kcal, o tikrai apsivalgiau. Dar rytdienai liko troškinio.
VIŠTIENOS IR PIEVAGRYBIŲ SALOTOS
nedideliais gabaliukais supjaustyta garinta vištienos krūtinėlė (galima ir virtą dėt), susmulkinta Pekino salota, plonom riekelėmis pjaustyti pievagrybiai (žali!), trupučiukas druskos ir pipirų. padažas - citrinos sultys. tikrai labai skanios salotos
beje, nesiliekninantiems namiškiams padažui galima naudoti majonezą
ten, kur nusižiūrėjau šias salotas, jas patiekdavo su majonezu, o vištiena būdavo truputį parūkyta.
Lona, šitos tau turėtų patikt, nes mėgsti žalius pievagrybius
nedideliais gabaliukais supjaustyta garinta vištienos krūtinėlė (galima ir virtą dėt), susmulkinta Pekino salota, plonom riekelėmis pjaustyti pievagrybiai (žali!), trupučiukas druskos ir pipirų. padažas - citrinos sultys. tikrai labai skanios salotos
beje, nesiliekninantiems namiškiams padažui galima naudoti majonezą
ten, kur nusižiūrėjau šias salotas, jas patiekdavo su majonezu, o vištiena būdavo truputį parūkyta.
Lona, šitos tau turėtų patikt, nes mėgsti žalius pievagrybius
Aš tokį receptėlį radau,gal ir nieko visai
Dietiniai pusryčiai
2 dideli obuoliai, 2 šaukštai maistinių kviečių gemalų, 2 šaukštai maistinių kviečių sėlenų, 2 šaukštai riešutų (tinka įvairūs, kokių turite), 1 šaukštas medaus, 2 šaukštai vandens, pusės citrinos sultys.
Obuolius sutarkuokite burokine tarka, sudėkite kviečių gemalus, kvietines sėlenas ir riešutus. Sumaišyti medų, vandenį ir citrinos sultis ir užpilti ant obuolių masės, viską gerai išmaišyti. Tai puikus ir labai skanus dietinis produktas, galima valgyti pusryčiams, pasidarius didesnį kiekį tinka kaip pagrindinis patiekalas pietums. O taip pat puikiai tinka patiekti kaip desertą.
Dietiniai pusryčiai
2 dideli obuoliai, 2 šaukštai maistinių kviečių gemalų, 2 šaukštai maistinių kviečių sėlenų, 2 šaukštai riešutų (tinka įvairūs, kokių turite), 1 šaukštas medaus, 2 šaukštai vandens, pusės citrinos sultys.
Obuolius sutarkuokite burokine tarka, sudėkite kviečių gemalus, kvietines sėlenas ir riešutus. Sumaišyti medų, vandenį ir citrinos sultis ir užpilti ant obuolių masės, viską gerai išmaišyti. Tai puikus ir labai skanus dietinis produktas, galima valgyti pusryčiams, pasidarius didesnį kiekį tinka kaip pagrindinis patiekalas pietums. O taip pat puikiai tinka patiekti kaip desertą.
QUOTE(Vita333 @ 2006 02 26, 11:17)
vakar dariau šituos ryšulėlius, labai skanus ir lengvas patiekalas
aš tik vištieną iš vakaro gabaliukais supjausčius truputį pamarinavau su kariu, imbieru ir šlakeliu sojos padažo. dar dėjau šlakelyje aliejaus pakeptų smulkiai pjaustytų svogūniukų ir morkų, ir į savo porciją bulvių nedėjau, o vietoj grietinės ir sviesto į savo porciją sojos padažo truputį įpyliau.
ačiū Vitai333 už receptą
įmetu lengvo obuolių pyrago (jam nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei grietinės, nei riebalų (tik kruopelės sviesto skardelei patept) receptuką:
LENGVAS OBUOLIŲ PYRAGAS
reikės:
maždaug 5-6 vidutinio dydžio obuolių, geriau būtų nelabai kietų
maždaug 2 stiklinių manų (aš trečdalį jų pakeičiu sėlenom),
tirštesnio jogurto apie 0,5 litro (aš pildavau "Labas rytas" persikinį, dabar darau su naminiu),
šiek tiek cukraus (aš dedu 3 šaukštus. jei kas mėgstat saldžiai, dėkit 4-5) arba fruktozės (apie 2 šaukštus),
vanilinio cukraus,
šiek tiek razinų (galima dar saujelę riešutų, o vietoj razinų - datulių ar figų), cinamono, kardamono
kokoso drožlių ar migdolų plokštelių pyrago viršui pabarstyt (nebūtinai)
sviesto ar margarino skardelei patept ir džiūvėsėlių jai pabarstyt
į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardelę dedu gana plonom skiltelėm supjaustytus obuolius (neluptus) taip, kad visas skardelės dugnas jais pasidengtų (gražiai dėliot nebūtina), o šiaip galima ir daugiau, man tai skanu, kai pyrage daug vaisių ir mažai pyrago. obuolius pabarstau cinamonu ir kardamonu, razinom, riešutais. tada ant obuolių sluoksnio pilu sluoksnį manų, sumaišytų su cukrum, vaniliniu cukrum ir sėlenom. manus reikia pilti tolygiai. jų reikia tiek, kad obuoliai pasidengtu nelabai storu sluoksneliu (jei supilsit tiek, kad paviršius bus lygus ir nesimatys obuolių kauburėlių, gali išeit per sausas pyragas). tada ant manų sluoksnio reikia nestoru sluoksniu išspausti ar užtepti jogurtą. galima jogurto sluoksnį pabarstyti kokoso drožlėm ar migdolų plokštelėm (tada riešutų į patį pyragą nededu). kiek laiko keps, priklauso nuo to, kokio aukščio pyragas ir kokia orkaitė, labai apytikriai būtų maždaug 200 C apie 40 min.
sluoksnių maišyt nereikia - kepant manai sudrėksta nuo obuolių ir jogurto. turiu perspėt, kad kol išmokau, kiek visko maždaug reikia dėt, keliskart pyragas išėjo per šlapias ar per sausas. bet jau kai įsivažiavau, pavyksta visuomet.
šį pyragą kepdavo mano draugė, bet aš truputį padžiazavau su juo ir "pasveikuolinau" jį. originalus receptas buvo toks - obuolių sluoksnis, tada sluoksnis sumaišytų lygiom dalim manų, miltų ir cukraus (bet man per saldu taip), o ant viršaus - grietinės sluoksnis (reikia didelio indelio 30%).
šis pyragas skaniausias karštas (švenčių proga galima su trupučiu ledų )
LENGVAS VARŠKĖS KREMAS
imam liesą varškę ir petrinam per sietelį arba, jei šlapesnė, pakanka šaukštu gerai ištrinti (arba 3 variantas - naudojam "Mūsų švelniąją" liesą varškę, bet ji brangesnė). tada maišydamos įpilam tiek jogurto, kad pasidarytų kremuko konsistencija. jei jogurtas pirktinis, tai saldinti nebereiks, nes jie saldūs. jei naminis, galima pasaldinti trupučiu fruktozės arba medaus. ko dar dėsit į kremuką - fantazijos reikalas. vasarą skaniausia su šviežiom uogytėm, o ir su įvairiais vaisiais galima valgyti - jų smulkintų įmaišius arba papuošus jais - persimonais, bananais, kiviais ir t.t.
galima pabarstyti žiupsniuku kokoso drožlių, galima kelias razinas užsimesti
o aš tai paprasčiau darau - tiesiog ant varškės užpilu jogurto, o valgant vis tiek susimaišo
imam liesą varškę ir petrinam per sietelį arba, jei šlapesnė, pakanka šaukštu gerai ištrinti (arba 3 variantas - naudojam "Mūsų švelniąją" liesą varškę, bet ji brangesnė). tada maišydamos įpilam tiek jogurto, kad pasidarytų kremuko konsistencija. jei jogurtas pirktinis, tai saldinti nebereiks, nes jie saldūs. jei naminis, galima pasaldinti trupučiu fruktozės arba medaus. ko dar dėsit į kremuką - fantazijos reikalas. vasarą skaniausia su šviežiom uogytėm, o ir su įvairiais vaisiais galima valgyti - jų smulkintų įmaišius arba papuošus jais - persimonais, bananais, kiviais ir t.t.
galima pabarstyti žiupsniuku kokoso drožlių, galima kelias razinas užsimesti
o aš tai paprasčiau darau - tiesiog ant varškės užpilu jogurto, o valgant vis tiek susimaišo
Kas dėl lengvo kremo, tai aš darau jį dar lengvesnį, tiesiog į varškę pertrintą pilu mineralinio ar paprasto vandens ir kombaine išplaku, ar šiaip su šaukštuku, saldiklio įpilu skysto ir apibarstau cinamonu.
Na, as parasysiu labai paprastu salotu recepta, bet man labai patiko:
dariau taip:
pripjausciau pekino salotu nemazais gabalais, 1 pomidora, gabaleli paprikos. Uzpylaiu sauksteli aliejaus, uzberiau dziovintu krapu ir uzpyliau valdorfo padazu su paprikom (cia tas, kur tik 28 kcal turi). Dar galima deti agurko, bet as neturejau. Tiesa, uzmirsau - dar saulegrazu saujele ideti.
Skanaus
dariau taip:
pripjausciau pekino salotu nemazais gabalais, 1 pomidora, gabaleli paprikos. Uzpylaiu sauksteli aliejaus, uzberiau dziovintu krapu ir uzpyliau valdorfo padazu su paprikom (cia tas, kur tik 28 kcal turi). Dar galima deti agurko, bet as neturejau. Tiesa, uzmirsau - dar saulegrazu saujele ideti.
Skanaus
mano pietūs- viena porcija
apie 1/2 pakelio šaldytų daržovių dedu į nedidelį uždengiamą stiklinį indą, apibarstau vegeta ar kt. prieskoniais, uždengiu, dedu į mokrobangę vidutiniškai/stipresniu režimu 4-5 minutėms.(jei gabaliukai smulkūs- trumpiau)
Į tą laiką suplaku 1-2 (pagal apetitą)kiaušinius su prieskoniais, kartais kliūsteliu pieno.
Ant daržovių supilu tą plakinį ir vėl kokiom 5 min į mikrobangę (riebalų nededu jokių)
Galima lyd. sūrio užberti ar įmaišyti. Arba sėlenų.
Galima vištos gabalėlių įmaišyti, ar žuvies. Arba kad ir kotlečiuką pasmulkintą
Man tai patinka tokie pašarai
***
Kartais ryžių košę apmaišau plaktu kiaušiniu ir taip "pasikepu"- tačiau man tai kaip desertinis patiekalas- turi būti su cukrumi , gali būti su džiov. vaisiais, šviežiais vaisiais ar uogiene
apie 1/2 pakelio šaldytų daržovių dedu į nedidelį uždengiamą stiklinį indą, apibarstau vegeta ar kt. prieskoniais, uždengiu, dedu į mokrobangę vidutiniškai/stipresniu režimu 4-5 minutėms.(jei gabaliukai smulkūs- trumpiau)
Į tą laiką suplaku 1-2 (pagal apetitą)kiaušinius su prieskoniais, kartais kliūsteliu pieno.
Ant daržovių supilu tą plakinį ir vėl kokiom 5 min į mikrobangę (riebalų nededu jokių)
Galima lyd. sūrio užberti ar įmaišyti. Arba sėlenų.
Galima vištos gabalėlių įmaišyti, ar žuvies. Arba kad ir kotlečiuką pasmulkintą
Man tai patinka tokie pašarai
***
Kartais ryžių košę apmaišau plaktu kiaušiniu ir taip "pasikepu"- tačiau man tai kaip desertinis patiekalas- turi būti su cukrumi , gali būti su džiov. vaisiais, šviežiais vaisiais ar uogiene
Troškinys su šaldytom daržovėm:
Vištienos krūtinėlės-100g-100kcal. Dedu maždaug pusę jos, tai būna panašiai apie 250-300g., apkepu 1a.š. aliejaus su prieskoniais, dedu vegetos, meksikietiškų vištienos, šiaip vištienos, pagal nuotaiką. Tada pakelį šaldytų daržovių, jei turiu dar ir pievagrybių. Ir patroškinu kol vištiena bus gatava, kokį 15-20 min. Vsio. Valgau su salotom, vyrui išverdu ryžių. Kaip kad esu grietinės maniakė, užsimetu 2 a.š. liesos grietinės, arba vieną riebios ir ok.
Užkepėles gali daryt.
Trinta daržovių sriuba:
Įmeti bulvę vieną kitą , šaldytų daržovių ir vegetos (sriuboms man ji geriausiai tinka), kai viskas išverda pusę sriubos meti į blenderį ir sutrini, tada ją supili į likusią dalį ir gaunasi tokia trinta su gabaliukais sriuba, jei dar grietinės...
Įvairius troškinius su faršu, žuvim, mėsa daryt galima, valgoma su ryžiais, bulvėm , makaronais..Omletus kepti.
Vištienos krūtinėlės-100g-100kcal. Dedu maždaug pusę jos, tai būna panašiai apie 250-300g., apkepu 1a.š. aliejaus su prieskoniais, dedu vegetos, meksikietiškų vištienos, šiaip vištienos, pagal nuotaiką. Tada pakelį šaldytų daržovių, jei turiu dar ir pievagrybių. Ir patroškinu kol vištiena bus gatava, kokį 15-20 min. Vsio. Valgau su salotom, vyrui išverdu ryžių. Kaip kad esu grietinės maniakė, užsimetu 2 a.š. liesos grietinės, arba vieną riebios ir ok.
Užkepėles gali daryt.
Trinta daržovių sriuba:
Įmeti bulvę vieną kitą , šaldytų daržovių ir vegetos (sriuboms man ji geriausiai tinka), kai viskas išverda pusę sriubos meti į blenderį ir sutrini, tada ją supili į likusią dalį ir gaunasi tokia trinta su gabaliukais sriuba, jei dar grietinės...
Įvairius troškinius su faršu, žuvim, mėsa daryt galima, valgoma su ryžiais, bulvėm , makaronais..Omletus kepti.
Sveikos,
as irgi pasidalinsiu patirtimi su saldytom darzovemis. Jas as dedu beveik visur - i sriubas, i mesos troskinius, i apkepus, i omleta ir pan. Kazkada labai megau toki troskini daryti: Sojos mesa kubeliais, ja ismrkau verdanciam vandeni su prieskoniais, tada nupili, nugrezi. I gilia keptuve dedi saldytras darzoves, troskini kol atsyla, tada sumeti soja kubeliais ir dar patroskini. prieskoniai pagal skoni, galima grietinele gardinti.
Dar yra toks tailandiskas ar malaizietiskas pateikalas:
Issiverdi ryziu, reikia issikepti toki kaip omleta, t.y. isplaki pora kiausiniu, dedi prieskoniu ir truputi vandens, kepi teflonineje keptuveje, jei gera nereikia net riebalu, jei reikia, tai as pilu truputeli alyvuogiu aliejaus . kai viena puse apkepa apverti ir kepi. iskepta omleta reikia supjaustyti (jis gaunasi kaip blynas) tokiomis juostelemis, o tada susmulkinti. toliau imi giliakeptuve, dedi sladytu darzoviu, jas troskini kol suminksteja, tada supili virtus ryzius, o paskui smulkinta omleta, viska makaluoji keptuvej, dedi prieskonius ivairius, l.tinka karis, sojos padazas, nu bet kokie rytietiski. ir toki ale plova valgai. siaip labai sotu
as irgi pasidalinsiu patirtimi su saldytom darzovemis. Jas as dedu beveik visur - i sriubas, i mesos troskinius, i apkepus, i omleta ir pan. Kazkada labai megau toki troskini daryti: Sojos mesa kubeliais, ja ismrkau verdanciam vandeni su prieskoniais, tada nupili, nugrezi. I gilia keptuve dedi saldytras darzoves, troskini kol atsyla, tada sumeti soja kubeliais ir dar patroskini. prieskoniai pagal skoni, galima grietinele gardinti.
Dar yra toks tailandiskas ar malaizietiskas pateikalas:
Issiverdi ryziu, reikia issikepti toki kaip omleta, t.y. isplaki pora kiausiniu, dedi prieskoniu ir truputi vandens, kepi teflonineje keptuveje, jei gera nereikia net riebalu, jei reikia, tai as pilu truputeli alyvuogiu aliejaus . kai viena puse apkepa apverti ir kepi. iskepta omleta reikia supjaustyti (jis gaunasi kaip blynas) tokiomis juostelemis, o tada susmulkinti. toliau imi giliakeptuve, dedi sladytu darzoviu, jas troskini kol suminksteja, tada supili virtus ryzius, o paskui smulkinta omleta, viska makaluoji keptuvej, dedi prieskonius ivairius, l.tinka karis, sojos padazas, nu bet kokie rytietiski. ir toki ale plova valgai. siaip labai sotu