QUOTE(Žiedė @ 2006 02 26, 11:28)
gal kas žino ką daryt su lašiša
aš lašišą dar tik kartą kepiau. prieš kepdama pusvalandį palaikiau su prieskoniais (bazilikais, imbieru ir cinamonu (čia
evukos iš "valgiaraščio" idėja, cinamonas tikrai labai tinka, negalėjau patikėt, kol neparagavau). arba galima naudoti "Santa Maria" "Žuvies prieskoninių žolelių mišinį" (irgi evuka užrodė

), jis be druskos ir gliutamatų. kepiau orkaitėj lašeliu aliejaus pateptam karščiui atspariam inde. druską ir citrinos sultis pataria naudoti jau iškepus žuviai, nes jos ją kietina.
turbūt dar sveikiau būtų kepti lašišą ant grotelių
skanu su ryžiais ir lengvom salotom : )
QUOTE(AGFA @ 2006 02 26, 14:06)
.....ir jei garpuodį naudojat, tai labai prašau receptėlių....
aš kol kas nieko labai mandro nesu sugalvojus - dažniausiai garinu daržoves, kartais kartu su mėsytės gabaliukais ir paskui valgau su sojos padažu. kartais tuo pačiu apatiniame garpuodžio "aukšte" sriubytės išsiverdu. esu garinus žuvies maltinukus ir kartu apačioj virus žuvienę - skanu.
AGFA, o tu pati gal ką nors skanaus garpuodyje gamini?
QUOTE(meškutė_Nida @ 2006 02 27, 09:26)
Ole's omletas
2 kiaušiniai
2 v.š. sojos dribsnių
2 v.š. nat.jogurto (arba grietinės, arba majonezo)
1 v.š. aliejaus
prieskonių
Produktus suplakti, į keptuvę įpilti aliejaus ir kepti ant lėtos ugnies, po dangčiu. Valgyti kol karštas ir išsipūtęs.
meškute, aš truputį pakomentuosiu, ok?
paprastai išplakus kiaušinius, pilu ne jogurtą ar majonezą, bet porą šaukštų pieno arba vandens ir dar paplaku. dar galima dėti apie 25 g (ketvirtį pakelio) liesos pertrintos varškės. o aliejaus kiekis nuo keptuvės turbūt priklauso - maniškei pakanka ir 0,5 - 1 arbatinio šaukštelio...
dar keli receptėliai:
Vaisių salotos
būtinai 1 rūšis kokių nors gaivių vaisių - pvz. apelsinų ar vynuogių. likę - pagal fantaziją, galimybes ir kišenę - pvz. obuoliai, kriaušės, bananai, persimonai. vasarą skanu ir uogyčių įmesti.
be vaisių - dar žiupsnelis razinų ar/ir smulkintų riešutų dėti.
padažas - mėgstamas jogurtas (arba medus ir citrinos sultys)
Egiptietiškos agurkų salotos
agurką supjaustyti smulkiais šiaudeliais, sumaišyt su natūraliu jogurtu, žiupsneliu druskos ir trupučiu kaparėlių.
vietoj/be kaparėlių galima dėti krapų, laiškinių česnakų - irgi labai skanu.
valgyti reiktų iš karto, nes paskui agurkas išleis sultis (arba prieš dedant į salotas galima supjausčius ir padruskinus agurką palaikyti sietelyje, kad nusivarvėtų)
Karštos burokėlių salotos
pakepinu 1 arb. šaukštelyje alyvuogių aliejaus svogūną, tada dedu į keptuvę folijoj keptų ar virtų pjaustytų burokėlių, truputį druskos ir šiek tiek patroškinu. įsidėjus į lėkštę, pašlakstau citrinos sultim, o vasarą dar daug smulkintų petražolių užsiberiu.
galima valgyti vienas, bet skanu ir kaip garnyras prie virtos mėsos, tuno, žuvies... dar galima kartu su burokėliais patroškinti nuluptą tarkuotą rūgštesnį obuoliuką, tada citrinos sulčių mažiau reikės. jei valgomos vienos, galima troškinant dar įdėti virtų pupelių.
Nicos salotos
Reikia: tuno, salotos (galima Pekino), pomidorų, virto kiaušinio, alyvuogių, citrinos sulčių, trupučio druskos, pipirų
tuną aš perku aliejuje, nes man savo sultyse neskanus, bet nupilu aliejų ir dar palaikau į sietelį sudėjus, tai dar nuvarva koks šaukštas, bet vis tiek taip lengvai jaučiasi, tai aliejaus čia dėti nebereikia, pakanka citrinos sulčių (jei naudosite tuną savose sultyse, tada padažui sumaišykite citrinų sultis su trupučiu alyvuogių aliejaus). dar galima dėti žalio svogūno (aš tai nemėgstu) arba poro, taip pat žalių agurkų, paprikos, virtų ar garintų šparaginių pupelių.