Dar vienas paprastas receptukas
Moliūgas- labai vertinga daržovė ir turi tik 20 kcal -100 gr http://www.alfa.lt/straipsnis/c7934
Moliūgo/bulvių plokštainis
1 kg moliūgo
1 kg bulvių
1 svogūnas
3-4 skiltelės česnako
Sutarkuoti moliūgą, bulves, svogūną , išspausti česnaką , druskos pagal skonį
Kepimo formą sutepti aliejumi ir pabarstyti džiuveseliais (tiks ir manų kruopos ar sezamo sėklos) Kepti orkaitėje kol gražiai apskrus
100 gr. moliūgo/bulvių kugelio (be priedų) ~60kcal
Galima kepti šį kugelį ir su liesa mėsyte ar faršu
Valgyti su grietine ar su varškės/jogurto/žalumynų padažu
Skanaus
Pyragas su riešutais ir šaldytomis braškėmis
Ką tik išbandytas, tikrai skanus ir neriebus
mums reikės:
2 kiaušiniai
2 šaukštai skysto medaus
1/2 arb. š. vanilinio cukraus
~1 stiklinė avižinių dribsnių
~1,5-2 stiklinės speltos miltų
2 saujos smulkintų graikinių riešutų
šadytų braškių(aš turėjau 10 vnt, tiek ir dėjau)
2 v.š. kviečių gemalų
1/2 a.š. malto muskato
~3/4 stiklinės pasukų (aš dėjau su avietėmis)
1/2 arb. š. kepimo miltelių
Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame pabrinkti. Trynius išplakame su medumi, supilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišome, sudedame likusius ingredientus, avižinius dribsnius nusunktus ir išmaišome,pabaigoje išplakame kiaušinio baltymus ir atsargiai išmaišome į tešlą. Kepimo indą ištepame sviestu arba kepame ant kepimo popieriaus. Kepame ~200-190 laipsnių temperatūroje maždaug 50 min.
Viską dėjau iš akies, tad jei tešla pasirodys skystoka, įdėkite dar miltų. Skanaus
Ką tik išbandytas, tikrai skanus ir neriebus
mums reikės:
2 kiaušiniai
2 šaukštai skysto medaus
1/2 arb. š. vanilinio cukraus
~1 stiklinė avižinių dribsnių
~1,5-2 stiklinės speltos miltų
2 saujos smulkintų graikinių riešutų
šadytų braškių(aš turėjau 10 vnt, tiek ir dėjau)
2 v.š. kviečių gemalų
1/2 a.š. malto muskato
~3/4 stiklinės pasukų (aš dėjau su avietėmis)
1/2 arb. š. kepimo miltelių
Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame pabrinkti. Trynius išplakame su medumi, supilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišome, sudedame likusius ingredientus, avižinius dribsnius nusunktus ir išmaišome,pabaigoje išplakame kiaušinio baltymus ir atsargiai išmaišome į tešlą. Kepimo indą ištepame sviestu arba kepame ant kepimo popieriaus. Kepame ~200-190 laipsnių temperatūroje maždaug 50 min.
Viską dėjau iš akies, tad jei tešla pasirodys skystoka, įdėkite dar miltų. Skanaus
Tunadelles(frikadeles)
1 skardine tuno vandenyje
1 kiausinis
1 nedidelis svogunelis(supjaustytas)
1 cesnako skiltele
1 dl kapotu svieziu petrazoliu
0.5 arb. s. druskos
100g varskes
10 g dziuveseliu
pipiru pagal skoni
2 valg. s aliejaus
- nupilti nuo tuno vandeni.Viska dedame i inda...maisyti, maisyti.Gauta mase laikyti saldytuve30 min. padaryti frikadeles ir iskepti. skanaus
P.S. Pas mus cia yra varske skystos formos, tai su lietuviska net nezinau kaip bus, jei per kieta gal kiausinio baltymo dadeciau
viso patiekalo maistine verte:
Kcal 433 baltymai -58 riebalai-15 anglys-14
1 skardine tuno vandenyje
1 kiausinis
1 nedidelis svogunelis(supjaustytas)
1 cesnako skiltele
1 dl kapotu svieziu petrazoliu
0.5 arb. s. druskos
100g varskes
10 g dziuveseliu
pipiru pagal skoni
2 valg. s aliejaus
- nupilti nuo tuno vandeni.Viska dedame i inda...maisyti, maisyti.Gauta mase laikyti saldytuve30 min. padaryti frikadeles ir iskepti. skanaus
P.S. Pas mus cia yra varske skystos formos, tai su lietuviska net nezinau kaip bus, jei per kieta gal kiausinio baltymo dadeciau
viso patiekalo maistine verte:
Kcal 433 baltymai -58 riebalai-15 anglys-14
Tai va vakar tunadelles gaminau, siandien vistiena... na cia kazkokio dviracio neisrasiu, visas fokusas yra marinate....
marinatas:
1 vidutinis svogunas(supjaustytas)
3 valg.s. svieziu petrazoliu(as negailiu )
1 valg.s. ciobreliu (dedu dziovintus)
2 lauro lapai(sudraskyti i gabalelius)
2 skilteles cesnako(supjaustyti)
2 valg.s. alyvuogiu aliejaus
5 valg. saukstai citrinos sulciu
druska pipirai(pagal skoni)
1200 g. vistienos slauneliu(su odele)( slauneles ipjauti, kad marinatas gerai isigertu)
- taigi viska tam marinate palaikyti, galima ir per nakti, bet as 2-3 val palaikau ir kepu.
viso patiekalo maistine verte:( va dabar tai nugasdinsiu )
kcal 3041, anglys-8,6 baltymai- 201, riebalai-238
taigi nepamirskit saiko ir nesuvalgykit viso kg pasakysiu tik, kad odele galima nuimti, tai sutaupysit riebalu. su dideliu dubeniu salotu tai dabar galvoju kad cia ne liesas patiekalas, na galima ta marinata taikyti vistienos file
marinatas:
1 vidutinis svogunas(supjaustytas)
3 valg.s. svieziu petrazoliu(as negailiu )
1 valg.s. ciobreliu (dedu dziovintus)
2 lauro lapai(sudraskyti i gabalelius)
2 skilteles cesnako(supjaustyti)
2 valg.s. alyvuogiu aliejaus
5 valg. saukstai citrinos sulciu
druska pipirai(pagal skoni)
1200 g. vistienos slauneliu(su odele)( slauneles ipjauti, kad marinatas gerai isigertu)
- taigi viska tam marinate palaikyti, galima ir per nakti, bet as 2-3 val palaikau ir kepu.
viso patiekalo maistine verte:( va dabar tai nugasdinsiu )
kcal 3041, anglys-8,6 baltymai- 201, riebalai-238
taigi nepamirskit saiko ir nesuvalgykit viso kg pasakysiu tik, kad odele galima nuimti, tai sutaupysit riebalu. su dideliu dubeniu salotu tai dabar galvoju kad cia ne liesas patiekalas, na galima ta marinata taikyti vistienos file
vistienai visada nudiriu oda (kaip vyriskis pareiskia: kodel cia tik raumenys pas vista like. ) ir marinuoju
Mano naujausias marinatas: 2 v.š. medaus, 1 v.š. garstyciu, pipirai, druka. Sumaisom ir apmozojam vistiena. Galima kepti is karto, bet kaip visada geriau palaikyti bent 2 valandas marinate. Bet siaip man vista siejasi su cesnaku ir cinamonu butinai, tai turiu ikist trigrasi...
Mano naujausias marinatas: 2 v.š. medaus, 1 v.š. garstyciu, pipirai, druka. Sumaisom ir apmozojam vistiena. Galima kepti is karto, bet kaip visada geriau palaikyti bent 2 valandas marinate. Bet siaip man vista siejasi su cesnaku ir cinamonu butinai, tai turiu ikist trigrasi...
manau, tikrai nekaloringas ir suderintas receptukas:
SALOTOS SU KALAKUTIENA IR MEDAUS-GARSTYČIŲ PADAŽU
Kalakutienos file apie 0,5 kg (3 porcijos)
Medaus 1 a.š.
Česnako 3 skilt.
Druskos 1 a.š.,
Alyvų aliejaus 1 v.š.
Vyno acto 1 a.š.
File supjaustyti plonomis juostelėmis ir supinti kaseles, galus persmeigiant smeigtuku. Marinatu įtiname jas ir paliekame marinuotis.
Susipjaustome daržoves:
Pekino kopūstas
Agurkai
Pomidoras
Pasikepame skrebučius iš batono riekelių . Bei pasiruošiame salotų padažą:
Garstyčių 2 v.š
Medaus 2 v.š
Citrinos sulčių 6 v.š
Alyvų aliejaus 1 v.š
Drusko. 0,5 a.š.
Viską suplakti. Proporcijos pas mane maždaug tokios, paskaičiuotos trims porcijoms, bet vel gi, reikia ragauti ir pridėti ,ko trūksta.
Mėsos kaseles kepame alyvų aliejuje, kol gražiai iškeps ir uždedame dar karštą ant salotų, palaistytų padažu. Valgome su skrebučiais. Skanaus
Teisybės dėlei, skrebučius galima, o gal ir reikėtų pakeisti, pvz, Fazer duoniukais
SALOTOS SU KALAKUTIENA IR MEDAUS-GARSTYČIŲ PADAŽU
Kalakutienos file apie 0,5 kg (3 porcijos)
Medaus 1 a.š.
Česnako 3 skilt.
Druskos 1 a.š.,
Alyvų aliejaus 1 v.š.
Vyno acto 1 a.š.
File supjaustyti plonomis juostelėmis ir supinti kaseles, galus persmeigiant smeigtuku. Marinatu įtiname jas ir paliekame marinuotis.
Susipjaustome daržoves:
Pekino kopūstas
Agurkai
Pomidoras
Pasikepame skrebučius iš batono riekelių . Bei pasiruošiame salotų padažą:
Garstyčių 2 v.š
Medaus 2 v.š
Citrinos sulčių 6 v.š
Alyvų aliejaus 1 v.š
Drusko. 0,5 a.š.
Viską suplakti. Proporcijos pas mane maždaug tokios, paskaičiuotos trims porcijoms, bet vel gi, reikia ragauti ir pridėti ,ko trūksta.
Mėsos kaseles kepame alyvų aliejuje, kol gražiai iškeps ir uždedame dar karštą ant salotų, palaistytų padažu. Valgome su skrebučiais. Skanaus
Teisybės dėlei, skrebučius galima, o gal ir reikėtų pakeisti, pvz, Fazer duoniukais
* 120 g ryžių,
* 0,6 l sultinio,
* druskos,
* kalendros pagal skonį,
* nedidelis svogūnas,
* 2 skiltelės česnako,
* vidutinio dydžio morka,
* paprika,
* šaukštelis aliejaus,
* žirnių,
* pievagrybių,
* daržovių salotoms.
Pakepinkite aliejuje smulkiai supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Užpilkite sultiniu. Kai užvirs, sudėkite nuplautus ryžius, žirnelius ir pievagrybius. Uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 min., paskui dar 5 minutes patroškinkite atidengtą. Pasūdykite pagal skonį ir lengvai sumaišykite.
Valgykite su šviežiomis salotomis ir riekele duonos.
Ryžius galite išvirti atskirai ir sudėti į troškintas daržoves.
Turetu buti skanu
* 0,6 l sultinio,
* druskos,
* kalendros pagal skonį,
* nedidelis svogūnas,
* 2 skiltelės česnako,
* vidutinio dydžio morka,
* paprika,
* šaukštelis aliejaus,
* žirnių,
* pievagrybių,
* daržovių salotoms.
Pakepinkite aliejuje smulkiai supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Užpilkite sultiniu. Kai užvirs, sudėkite nuplautus ryžius, žirnelius ir pievagrybius. Uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 min., paskui dar 5 minutes patroškinkite atidengtą. Pasūdykite pagal skonį ir lengvai sumaišykite.
Valgykite su šviežiomis salotomis ir riekele duonos.
Ryžius galite išvirti atskirai ir sudėti į troškintas daržoves.
Turetu buti skanu
Sveiki, receptukas labai paprastas, o ir patiekti galima ir graziai, ir sveciams
reikes:
Afrikinio samo
Maltu muskato riesutu
Sezamo seklu
Druskos ir pipiru
Morku
Kalafijoru (su darzovem galima improvizuoti, tikdavo ir bulves, ir paprika, ir net obuoliai)
Tai va sama tiek is vidaus tiek is isores pabarstom druska, pipirais ir maltais muskatais, o is isores dar papildomai sezamo seklomis (man patinka gausiai) metam visa toki su visa galva i skarda, o salia tiesiog papjauste darzoves sumetam. Darzoves irgi pabarstom druska ir sezamais ir dedam 40min i orkaite. Samukas raso, kad viso labo 1.5% riebumo taip, kad vakariene lengva tikrai gaunasi, o kadangi baltymu daug tai ir pavalges jautiesi, bet ir nesunku tuo paciu po valgio. Samus mes uzsakinejam is www.noriusamo.lt
Skanaus
reikes:
Afrikinio samo
Maltu muskato riesutu
Sezamo seklu
Druskos ir pipiru
Morku
Kalafijoru (su darzovem galima improvizuoti, tikdavo ir bulves, ir paprika, ir net obuoliai)
Tai va sama tiek is vidaus tiek is isores pabarstom druska, pipirais ir maltais muskatais, o is isores dar papildomai sezamo seklomis (man patinka gausiai) metam visa toki su visa galva i skarda, o salia tiesiog papjauste darzoves sumetam. Darzoves irgi pabarstom druska ir sezamais ir dedam 40min i orkaite. Samukas raso, kad viso labo 1.5% riebumo taip, kad vakariene lengva tikrai gaunasi, o kadangi baltymu daug tai ir pavalges jautiesi, bet ir nesunku tuo paciu po valgio. Samus mes uzsakinejam is www.noriusamo.lt
Skanaus
Labai skanus užkandis su ryžių trapučiais ir avokadu, sveika ir skanu
Reikės:
avokado
žaliosios citrinos sulčių
pusės žaliosios citrinos žievelės sutarkuotos
1/2 a.š. vanilės
1/4 a.š. jūros druskos
kokoso drožlių pabarstymui
3 a.š. agavos nektaro
ryžių paplotėlių
Vidutinio dydžio indelyje sutrinkite avokadą su šakute iki kremo konsistencijos, įmaišykite citrinos sultis ir žievelę, vanilę, druską ir agavos nektarą. Užtepkite ant ryžių paplotėlių ir pabarstykite kokoso drožlėm
Labai skanu
Idarytas baklazanas
per puse perpjauto baklazano vidu isskobiu, pabarstau druska ir megstamais prieskoniais.
ydaras daznau ivairu. va siandienos:
smulkiai pjaustytas svogunas,pomidoras, vistienos krutinele, daug krapu ir kalendros, saukstelis neriebios grietines.
viska ismaisyti, idaryti baklazana,ivinioti i folija ir kepti apie 25-30min.
dar galima idaryti pvz:
*ryziai, svogunai, pievagribiai (ar dziovinti grybai-dr skaniau),pomidoras.
per puse perpjauto baklazano vidu isskobiu, pabarstau druska ir megstamais prieskoniais.
ydaras daznau ivairu. va siandienos:
smulkiai pjaustytas svogunas,pomidoras, vistienos krutinele, daug krapu ir kalendros, saukstelis neriebios grietines.
viska ismaisyti, idaryti baklazana,ivinioti i folija ir kepti apie 25-30min.
dar galima idaryti pvz:
*ryziai, svogunai, pievagribiai (ar dziovinti grybai-dr skaniau),pomidoras.
dar vakar isbandziau socias salotas...man labai patiko ir mazai kalorijus
*2-3 virtos morkos
*puse poro
*keletas marinuotu agurkeliu
*1 obuolys
*sauja krapu ir petrazoliu (nebutinai bet man skanu)
*mazas indelis kilkiu,ar sprotu...as turejau tomate
viska supjausciau kubeliais, zuvytes su visom sultim sutryniau sakute ir jomis uztaisiau salotas
*2-3 virtos morkos
*puse poro
*keletas marinuotu agurkeliu
*1 obuolys
*sauja krapu ir petrazoliu (nebutinai bet man skanu)
*mazas indelis kilkiu,ar sprotu...as turejau tomate
viska supjausciau kubeliais, zuvytes su visom sultim sutryniau sakute ir jomis uztaisiau salotas
Vieno ingrediento ledai - paprasta, sveika ir skanu !
http://www.thekitchn...ns-for-on-97170
http://www.thekitchn...ns-for-on-97170