Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais


2 žmonėms reikės:
100 g. avižinių dribsnių su kokiais nors pagardais (razinos, riešutai ar kiti džiovinti vaisiai)
2 kiaušinių
2 šaukštų miltų
2 nedidelių obuolių
1-2 šaukštai cukraus ar medaus (jei dribsniai buvo nesaldinti)
Cinamono arba obuoliams skirtų prieskonių mišinio

Dribsnius geriausia iš vakaro negausiai užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį. Ryte įmušti kiaušinius, sudėti miltus, stambia tarka įtarkuoti obuolius, suberti prieskonius. Viską permaišyti ir dėti į kepimo formą ar formeles. Kepti vidutiniškai karštoje orkaitėje 20-30 min.

Valgyti su jogurtu
Atsakyti
Ir dar vienas išbandytas receptas : Lydytos varškės sūrelis thumbup.gif
tik aš naudojau liesos varškės pakelį (180 gr)
Gaminto iš liesos varškės sūrelio 100 gr- 155 kkal
Galima dėti papildomų priedų :krapų, česnakų, kumpio , krabų lazdelių ir t.t.
Skanu ir su priedais ir be jų rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d'esprit: 22 balandžio 2014 - 08:24
Noriu pasiūlyti labai skanius ir naudingus mūsų organizmui pusryčius. Aš turiu tokį Tuperware blenderiuką rankinį, tai viską darau jame, bet , aišku, galima apsieiti ir be jo, t.y.panaudoti tarką, kitokį smulkintoją.
Taigi, imu salierą, petražoles, juos susmulkinu, tada varškė pusriebė ir jogurtinė grietinė. Viską gerai sumaišau, ištrinu. Užtepėlė nuostabi. kalorijų min, o vitaminų dozė labai gera thumbup.gif
Atsakyti
aš labai mėgstu gaminti tokią "užkandėlę" :
supjaustau pomidorus riekelėmis, uždedu mocarelos griežinėlių, apibarstau baziliku ir žiusneliu druskos, tada sudedu į foliją ir pakepu orkaitėje, kol sūris šiek tiek pasilydo. Man labai skanu, o ir kalorijų nelabai daug mirksiukas.gif
Atsakyti
Lengvų salotyčių receptas. Reikės smukliai tarkuotų morkų bei saliero šaknies, susmulkintų obuolių, saliero koto suopjaustyto, neriebaus jogurto, druskos, šlakelio balzamiko. Viską susimaišom. ir valgom. blush2.gif Na mum tai labai skanu
Atsakyti
Sveiki,

Pagaliau išdrįsiu parašyti blush2.gif Taigi, lęšių troškinys:

Pusė poro
Pusė nedidelės cukinijos
Didelė morka (arba dvi)
Dvi bulvės
~200g lęšių
3 šaukštai pomidorų pastos
šlakelis alyvuogių aliejaus
šiek tiek žalių petražolių
prieskoniai: kuminas (arba kmynai), raudonėlis, čiobrelis, bazilikas, druska, pipirai

Porą supjaustau pusžiedžiais ir apkepinu nedideliame kiekyje aliejaus. Tada dedu "ketvirčiuotas" morkas ir kubeliais supjaustytas bulves, žiupsnį kumino. Viską šiek tiek apkepinu, sudedu cukiniją, likusius prieskonius, užpilu truputį vandens ir troškinu. Per tą laiką išverdu lęšius. Kai daržovės suminkštėja, pridedu pomidorų pastos, suverčiu lęšius ir sumakaluoju viską, apibarstau petražolėmis. Dar mėgstu užsitarkuoti sūrio, bet jei kas labai pykstas su kalorijom, galima ir be jo puikiai apsieit.
Atsakyti
neseniai išbandytos, tik aš be papajų dariau:

Mango Salotos
Reikės:
2 vnt mango
2 vnt papajos
1 vnt apelsino
1 vnt mandarino
2 arb.š.citrinos sulčių
150 g jogurtinės grietinės
¼ arb.š. cinamono
1 šaukšto medaus

Paruošiame (4porcijas):
Nuplauti mango vaisius, nupjauti odą, o minkštimą supjaustyti dideliais gabalėliais. Nuplauti papajas, padalinti į keletą dalių, išimti sėklas ir sudėti kartu su mago vaisiais. Iš apelsino ir mandarino išspausti sultis ir sumaišyti su citrinos sultimis. Vaisius apipilti sumaišytomis sultimis ir išmaišyti.
Jogurtinę grietinę sumaišyti su medumi ir cinamonu. Vaisius sudėti į keturis indelius ir aplieti grietinės padažu.
Atsakyti
ŽUVIS SU CITRININIU SŪRIO PADAŽU (labai skanu ir nekaloringa mirksiukas.gif )

0.5kg žuvies file (originale siūlė imti tilapiją, aš naudojau menkę, manau, lygiai taip pat tiktų bet kuri žuvytė)

padažui:
1/4 puodelio tarkuoto sūrio,
2š minkšto sviesto (aš naudojau margariną)
1.5š majonezo
1š citrinos sulčių (aš neįsiskaičiau ir įspaudžiau daugiau, gavosi labai puikus pikantiškas skonis bigsmile.gif ypač padažas tiko ant ryžių)
po truputį (1/8 a.š.) baziliko, juodo pipiro, svogūno miltelių, druskos (aš naudojau žuvies prieskonių mišinį)

1. Įkaitinti orkaitės grilį. kepimo indą padengti folija
2. Indelyje sumaišyti visus padažo ingridientus
3. Filė sudėti vienu sluoksniu ant folijos. Skrudinti atitraukus kelis colius nuo orkaitės grilio (pas mane - orkaitės viršuje tokios vielos) apie 2-3 min. apversti ir dar kiek paskrudinti (aš nevarčiau, tik ilgiau palaikiau vieną pusę, nes menkės file yra biri)
4. padengti žuvį padažu ir patroškinti kokias 2-5min, kol viršus parus ir file lengvai ardysis. neperkepti.

Iš šio kiekio gaunasi 4 porcijos, kiekviena porcija - apie 180kcal

Skanu su ryžiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 17 sausio 2011 - 10:38
Dar vienas receptukas,labai lengvas pagaminimo prasme,minusiuskas -majonezas blush2.gif
*koncervuoti kukuruzai,
*tunas,
*majonezo lasas,
* maltas pipiras,
*tosterinta pusryciu duonele arba prancuziskas batonas ir pan.
Visa sumaisome ir tepam ant pasirinkto pagrindo.
Skanaus ! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Amberr*: 19 sausio 2011 - 14:54
O aš neseniai gaminau makaronus su kepta paprika mirksiukas.gif

Ėmiau:
50g tamsių makaronų vamzdelių (čia jau Jūsų fantazijos reikalas)
1 raudoną papriką
1 vid. dydžio pomidorą
2 skilteles česnako
džiov. baziliko, oregano, juodųjų pipirų, čili paprikos
šiek tiek druskos ir cukraus
sūrio (naudojau šiek tiek mocarela, bet jis čia netinka. Kitą kartą išvis nedėsiu)
aliejaus (turiu purškiamą aliejų. Parašyta, kad 1 purškimas - 1 kcal. Bet nelabai norisi tikėti)

Taigi iš pradžių orkaitėje išsikepiau papriką, kol pajuodavo odelė. Greit įdėjau į plastikinį maišelį ir palikau. Po poros valandų išėmiau, nulupau, išvaliau sėklas. Pastačiau virti makaronus. Pomidorą nuplikiau, nulupau ir sukapojau. Apkepiau sukapotą česnaką ant lašiuko aliejaus, įdėjau pomidorą, patroškinau porą min. Sudėjau juostelėm pjaustytą papriką, prieskonių. Troškinau apie 3 min. Sudėjau išvirusius makaronus, sūrį ir dar palaikiau 1 min. Viskas!

Skanaus!

1 didelė porcija (be sūrio) - 325kcal
Atsakyti
Varškėtukai

Reikės:
Varške:500 g
Avižiniai dribsniai:9 valg. šaukšt.
Kiaušiniai:1 vnt.
Druska pagal skonį
Cukrus:1 valg. šaukšt.
Rudasis cukrus:4 valg. šaukšt.
Džiūvėsėliai: (stambesnio malimo) 200 g
Cinamonas 0.5 a.š

Paruošimas:
Varškę sumaišykite su avižiniais dribsniais, cukrumi, trupučiu druskos ir kiaušiniu.Iš gautos masės pagaminkite maždaug 6 cm skersmens kukulius.Kukulius sudėkite ant lėkštės, aptraukite ją maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą 30 minučių. Užvirkite vandenį, įberkite truputį druskos ir dėkite kukuliukus virti. Virkite, kol pradės kilti. Pakilusius išgriebkite ir sudėkite į lėkštę.Atskirame dubenyje sugrūskite rudąjį cukrų su cinamonu ir sumaišykite su
džiūvėsėliais.Dar karštus kukuliukus apvoliokite džiūvėsėlių ir cukraus mišinyje. Patiekite su grietine. Skanaus essen.gif
Atsakyti
Sparagai su parmezanu 4u.gif

Greitas ir labai skanus uzkandis. Sparagu priesai tampa draugais cool.gif

1 porcija

Alyvuogiu aliejus (1 a.s.) - 40 kcal
Sparagai (5 vnt, apie 80g) - 15 kcal
Parmezanas (20g) - 80 kcal

Viso: 135kcal

Patepti skardele aliejum (as dar folija tiesiau), sparagus ten paviolioti ir kepti orkaiteje (ikaitintoje iki 200 C). 5 min viena puse, tada apversti ir dar 5 min kita puse. Tada uzbarstyti parmezana ir palikti kelias minutes orkaiteje, kad issilydytu suris.
Crunchy tokie gaunasi, bet manau, jei kam norisi minksciau, galima pavirti pirma kelias minutes.

As valgiau su vistiena ir zalumynais. Niam niam niam 4u.gif
Atsakyti