Kol dar braškių sezonas nepasibaigė skubu pasidalinti labai gaiviu,labai skaniu,labai sveiku ir visai nekaloringu desertu
1l šaltibarščių kefyro 5 proc.
0,3 kefyro 2,5 proc.
1,3 stiklinės cukraus(galima ir mažiau)
2,5 stiklinės obuolių sulčių
75 gr želatinos
1,5 arb.šaukštelio vanilinio cukraus
tarkuotos citrinos žievelės
2 obuoliai supjaustyti kubeliais
1 kg braškių(jas perpjoviau i 4 dalis)
Želatiną išbrinkinti obuolių sultyse,tada šildant kitame puode suvandeniu ją pilnai ištirpinti.Inde sumaišyti kefyrą,cukrų,vanilinį cukrų,citr.žievelę,suplakti plaktuvu ir supilti pravėsusią ištirpintą obuolių sultyse želatiną .Tada i kokį didesnį indą pilti sluoksnį kefyro,primesti uogų,pašaldyti ,vėl pilti sluoksnį kefyro tada obuolių vel pašaldyti ir taip iki galo.(man užteko 2 sluoksnių, kadangi dariau i keletą indų,stingsta ganėtinai greitai)
Mano manymu tiks čia visokios uogos ir mėlynės ,ir vyšnios,ir serbentai .Jūsų fantazija pasirinkimui Skanaus
100 gr šio deserto turi apie 80 kcal
QUOTE(uogytee @ 2010 07 02, 00:20)
Pirmą kartą gyvenime pasidariau tos varškytės iš kefyro, pasaka..Tik jūs man kalorijų skaičiuotojai pasakykite, jei dariau iš 7proc kefyro, tai kokio riebumo dabar varškytė
ant pakelio užrašas 7proc. reiškia, kad 100g kefyro yra net 7g riebalų. tai ir varškytė turėtų būti 7proc riebumo. tikrai ne liesas
1. Pasižiūrėkit ant to kefyro pakelio kaloringumą 100g, tada padauginkit iš kefyro pakelio svorio. Pvz. kefyro riebumas 150g. - 100kcal. kadangi jo buvo 1l, tai visame pakelyje buvo 100x10, tai yra 1500kcal.
2. pasverkite varškę, kiek jos gavosi. sakykim, jos gavosi 500g.
3. tada tas kefyro 1500kcal padalinkite iš varškės kiekio, šiuo atveju 500 ir padauginkite iš 100g. turėsite varškės kaloringumą. Šiuo atveju 300kcal. šimtui gramų.
kodėl taip skaičiuoju? kai nubėga išrūgos, lieka viosi baltymai ir riebalai, nes išrūgos tik šiek tiek salstelėjęs vandenėlis, taigi kalorijos tikrai neišteka (na, gal viena kita), o varškės kiekis jau mažesnis. Todėl varškės 100g pasidaro kaloringesnis už to kefyro 100g.
QUOTE(SilRa @ 2010 07 02, 06:23)
ant pakelio užrašas 7proc. reiškia, kad 100g kefyro yra net 7g riebalų. tai ir varškytė turėtų būti 7proc riebumo. tikrai ne liesas
1. Pasižiūrėkit ant to kefyro pakelio kaloringumą 100g, tada padauginkit iš kefyro pakelio svorio. Pvz. kefyro riebumas 150g. - 100kcal. kadangi jo buvo 1l, tai visame pakelyje buvo 100x10, tai yra 1500kcal.
2. pasverkite varškę, kiek jos gavosi. sakykim, jos gavosi 500g.
3. tada tas kefyro 1500kcal padalinkite iš varškės kiekio, šiuo atveju 500 ir padauginkite iš 100g. turėsite varškės kaloringumą. Šiuo atveju 300kcal. šimtui gramų.
kodėl taip skaičiuoju? kai nubėga išrūgos, lieka viosi baltymai ir riebalai, nes išrūgos tik šiek tiek salstelėjęs vandenėlis, taigi kalorijos tikrai neišteka (na, gal viena kita), o varškės kiekis jau mažesnis. Todėl varškės 100g pasidaro kaloringesnis už to kefyro 100g.
1. Pasižiūrėkit ant to kefyro pakelio kaloringumą 100g, tada padauginkit iš kefyro pakelio svorio. Pvz. kefyro riebumas 150g. - 100kcal. kadangi jo buvo 1l, tai visame pakelyje buvo 100x10, tai yra 1500kcal.
2. pasverkite varškę, kiek jos gavosi. sakykim, jos gavosi 500g.
3. tada tas kefyro 1500kcal padalinkite iš varškės kiekio, šiuo atveju 500 ir padauginkite iš 100g. turėsite varškės kaloringumą. Šiuo atveju 300kcal. šimtui gramų.
kodėl taip skaičiuoju? kai nubėga išrūgos, lieka viosi baltymai ir riebalai, nes išrūgos tik šiek tiek salstelėjęs vandenėlis, taigi kalorijos tikrai neišteka (na, gal viena kita), o varškės kiekis jau mažesnis. Todėl varškės 100g pasidaro kaloringesnis už to kefyro 100g.
Kaip tik išmečiau pakelį, bet kitą kartelį pažiūrėsiu. O tai riebumą gal irgi pagal ta pačią logiką skaičiuoti galima? Jei nupylėme nuo kefyro vandenuką ir gavom per pus mažesnį kiekį nei turėjome, tai reiškia gaunasi varškės riebumas 14proc?
Pakelį liesos varškės, vieną bananą, dvi saujas bet kokių uogų (serbentai, braškės, melynės, vyšnios galima ir šaldytas), šaukštelyje karšto vandens ištirpintą saldiklio tabletę arba cukraus pagal skonį. Jei nėra šviežių uogų, galima pakeisti uogiene, tada papildomai cukraus dėti nereikia. Visa tai ištrynti(sublenderiuoti) iki vientisos masės.
Skanaus
Kadangi dabar šviežių agurkų ir pomidorų sezonas, tai per karščius galima pagaminti lengvus patiekalus iš jų Tiks ir šventiniam stalui puošti
Aštrūs agurkėliai :Reikia šv.agurkų, česnako, druskos ir krapų pagal norus
Perpjauti agurką pusiau, įtrinti česnakais, pagal skonį druskos ir krapų . Pamarinuoti apie 1 val. Tinka prie mėsos, žuvies patiekalų .
Farširuoti (įdaryti ) pomidorai :
Reikės nedidelių pomidorų ,varškės 100 gr, virto kiaušinio, šv. nedidelio agurko, žalumynų (krapai, petražolės), druskos pagal skonį.
Agurką, kiaušinį ir žalumynus smulkiai sukapoti, sumaišyti su varške. Iš pomidorų pagaminti krepšelius: nupjauti pomidorų viršu, išimti pomidorų minkštimą. Išimtą minkštimą sudėti į varškės masę, druskos, gerai išmaišyti (galima sublenderiuoti) . Varškės masę dėti į pomidorų krepšelius , puošti žalumynais .
Įdaras gali būti ir kitoks, aštresnis: Varškės 200 gr, 2-3 skiltelės česnako, 1 šaukštas majonezo ir 1 grietinės (galima keisti naturaliu jogurtu), žalumynai, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sublenderiuoti ( sutrinti) ir dėti į paruoštus pomidorų krepšelius
Šis įdaras tinka ir agurkams įdaryti
Dar vienas receptukas agurkų įdarui :
Reikės agurkų "laiveliams" pagaminti: agurką perpjauti pusiau ir išimti minkštimą su sėklomis.
Įdarui: pomidoro, paprikos, virto kiaušinio, varškės (galima pakeisti natūraliu jogurtu), svogūno. Pipirų, druskos, žalumynų pagal norus.
Pomidorą, papriką,svogūną, kiaušinį smulkiai sukapoti ir sumaišyti su varške . Pagal skonį pipirų, druskos, žalumynų įdarui pagardinti. Sudėti įdarą į agurkų puseles-"laivelius" . Laivelį galima įvynioti į salotų lapą
Panašiai galima įdaryti ir saldžiųjų paprikų puseles
Sveika,greita ir sotu . Skanaus
Aštrūs agurkėliai :Reikia šv.agurkų, česnako, druskos ir krapų pagal norus
Perpjauti agurką pusiau, įtrinti česnakais, pagal skonį druskos ir krapų . Pamarinuoti apie 1 val. Tinka prie mėsos, žuvies patiekalų .
Farširuoti (įdaryti ) pomidorai :
Reikės nedidelių pomidorų ,varškės 100 gr, virto kiaušinio, šv. nedidelio agurko, žalumynų (krapai, petražolės), druskos pagal skonį.
Agurką, kiaušinį ir žalumynus smulkiai sukapoti, sumaišyti su varške. Iš pomidorų pagaminti krepšelius: nupjauti pomidorų viršu, išimti pomidorų minkštimą. Išimtą minkštimą sudėti į varškės masę, druskos, gerai išmaišyti (galima sublenderiuoti) . Varškės masę dėti į pomidorų krepšelius , puošti žalumynais .
Įdaras gali būti ir kitoks, aštresnis: Varškės 200 gr, 2-3 skiltelės česnako, 1 šaukštas majonezo ir 1 grietinės (galima keisti naturaliu jogurtu), žalumynai, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sublenderiuoti ( sutrinti) ir dėti į paruoštus pomidorų krepšelius
Šis įdaras tinka ir agurkams įdaryti
Dar vienas receptukas agurkų įdarui :
Reikės agurkų "laiveliams" pagaminti: agurką perpjauti pusiau ir išimti minkštimą su sėklomis.
Įdarui: pomidoro, paprikos, virto kiaušinio, varškės (galima pakeisti natūraliu jogurtu), svogūno. Pipirų, druskos, žalumynų pagal norus.
Pomidorą, papriką,svogūną, kiaušinį smulkiai sukapoti ir sumaišyti su varške . Pagal skonį pipirų, druskos, žalumynų įdarui pagardinti. Sudėti įdarą į agurkų puseles-"laivelius" . Laivelį galima įvynioti į salotų lapą
Panašiai galima įdaryti ir saldžiųjų paprikų puseles
Sveika,greita ir sotu . Skanaus
Vartau žurnalus įkvėpimui virtuvėje pasisemti, pasidalinsiu, ką radau įdomesnio..
Vištienos ir nektarinų salotos
4asm: 250kcal porcijai
6 nektarinai, 400g vištienos krūtinėlės, skiltelė česnako, agurkas didelis (arba pora mažų), ridikėlių, salotų lapų, 60g kukurūzų konservuotų, citrinos sultys, 25g extra virgin alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.
Vištienos krūtinėlę pamarinuoti su sumaišytom citrinos sultim, šiek tiek aliejaus, paspausta česnako skiltele, druska ir pipirais bent jau valandą. Paskui apkepinam krūtinėlę griliaus keptuvėje (manau, tiks ir paprasta). Supjaustyti stambesniais griežinėliais nektariną ir pakepti jį ant griliaus po 1min kiekvienai pusei. Supljaustome griežinėliais agurką ir ridikėlius, dedame juos ant salotų lapų, ant viršaus uždedame vištienos griežinėlius ir nektarinus, užbarstome kukurūzus. Paruošiame užpilą: citrinų sultis, aliejų, druską ir pipirus paplakame ir užliejame ant salotų.
Omletas su pomidorais ir krevetėm
4asm: 255kcal porcijai
400g konservuotų pomidorų, 200g virtų išlukštentų krevečių, 3 kiaušiniai, 30g miltų, 150ml pieno, pundelis jaunų svogūnų laiškų, 20g sviesto, muskato riešuto, druskos, pipirų. Ištraukiame ir nuvarviname pomidorus nuo skysčio. Pakepiname svieste smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus. Atskirai suplakame kiaušinius ir miltus, sudedame į juos paaušusius svogūnų laiškus, pieną, druską, pipirus ir muskato riešutą. Susedame pomidorus į aukštą skardą, ant jų suberiame krevetes, užliejame kiaušinių plakiniu ir kepame 15-20min 200 laipsnių orkaitėje, arba kol iškils ir paruduos.
Kiaušinienė įdaryta cukinijom ir mocarela
4asm: 295kcal porcijai
6 kiaušiniai, 600g cukinijos, 1 svogūnas, petražolės, 150g mocarelos, 50ml pieno, 25g extra virgin alyvuogių aliejaus, druskos.
Supjaustome cukiniją mažais kvadračiukais. Supjaustome smulkiai svogūną ir petražolę. Cukiniją ir svogūną pakepiname 15min keptuvėje su 15g aliejaus, kai iškeps, pridedame druską ir petražolę. Sudedame viską į atskirą dubenėlį. Mocarelą supjaustome kvadračiukais ir paliekame nuvarvėti. Kiaušinius suplakti su pienu, pasūdyti ir toje keptuvėje, kur kepėme daržoves iškepame dvi plonas kiaušinienes. Pasiruošiame aliumininio popieriaus lakštą, ant jo dedame vieną kiaušinienę, ant jos sluoksniuojam daržoves su mocarela, ant viršaus dedame kitą kiaušinienę, ant jos vėl sluoksnį daržovių su mocarela. Aliuminio pagalba susukam ritinį gerai paspaudžiant. Kišam 5min į karštą 200 laipsnių orkaitę. Atvyniojam aliuminį ir patiekiam pjaustytą riekelėm.
Skanaus!
Vištienos ir nektarinų salotos
4asm: 250kcal porcijai
6 nektarinai, 400g vištienos krūtinėlės, skiltelė česnako, agurkas didelis (arba pora mažų), ridikėlių, salotų lapų, 60g kukurūzų konservuotų, citrinos sultys, 25g extra virgin alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.
Vištienos krūtinėlę pamarinuoti su sumaišytom citrinos sultim, šiek tiek aliejaus, paspausta česnako skiltele, druska ir pipirais bent jau valandą. Paskui apkepinam krūtinėlę griliaus keptuvėje (manau, tiks ir paprasta). Supjaustyti stambesniais griežinėliais nektariną ir pakepti jį ant griliaus po 1min kiekvienai pusei. Supljaustome griežinėliais agurką ir ridikėlius, dedame juos ant salotų lapų, ant viršaus uždedame vištienos griežinėlius ir nektarinus, užbarstome kukurūzus. Paruošiame užpilą: citrinų sultis, aliejų, druską ir pipirus paplakame ir užliejame ant salotų.
Omletas su pomidorais ir krevetėm
4asm: 255kcal porcijai
400g konservuotų pomidorų, 200g virtų išlukštentų krevečių, 3 kiaušiniai, 30g miltų, 150ml pieno, pundelis jaunų svogūnų laiškų, 20g sviesto, muskato riešuto, druskos, pipirų. Ištraukiame ir nuvarviname pomidorus nuo skysčio. Pakepiname svieste smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus. Atskirai suplakame kiaušinius ir miltus, sudedame į juos paaušusius svogūnų laiškus, pieną, druską, pipirus ir muskato riešutą. Susedame pomidorus į aukštą skardą, ant jų suberiame krevetes, užliejame kiaušinių plakiniu ir kepame 15-20min 200 laipsnių orkaitėje, arba kol iškils ir paruduos.
Kiaušinienė įdaryta cukinijom ir mocarela
4asm: 295kcal porcijai
6 kiaušiniai, 600g cukinijos, 1 svogūnas, petražolės, 150g mocarelos, 50ml pieno, 25g extra virgin alyvuogių aliejaus, druskos.
Supjaustome cukiniją mažais kvadračiukais. Supjaustome smulkiai svogūną ir petražolę. Cukiniją ir svogūną pakepiname 15min keptuvėje su 15g aliejaus, kai iškeps, pridedame druską ir petražolę. Sudedame viską į atskirą dubenėlį. Mocarelą supjaustome kvadračiukais ir paliekame nuvarvėti. Kiaušinius suplakti su pienu, pasūdyti ir toje keptuvėje, kur kepėme daržoves iškepame dvi plonas kiaušinienes. Pasiruošiame aliumininio popieriaus lakštą, ant jo dedame vieną kiaušinienę, ant jos sluoksniuojam daržoves su mocarela, ant viršaus dedame kitą kiaušinienę, ant jos vėl sluoksnį daržovių su mocarela. Aliuminio pagalba susukam ritinį gerai paspaudžiant. Kišam 5min į karštą 200 laipsnių orkaitę. Atvyniojam aliuminį ir patiekiam pjaustytą riekelėm.
Skanaus!
Labai paprastos salotos.
Pomidorus pjaustau griezinieliais ir ant kiekvieno ju dedu gabaliuka mocarelos surio. Siek tiek prieskoniu, slakelis alyvuogiu aliejaus ir balzaninio acto.
Vietoj macarelos tinka lietuviskas varskes suris. Uzpilas gali buti
Skanaus
Pomidorus pjaustau griezinieliais ir ant kiekvieno ju dedu gabaliuka mocarelos surio. Siek tiek prieskoniu, slakelis alyvuogiu aliejaus ir balzaninio acto.
Vietoj macarelos tinka lietuviskas varskes suris. Uzpilas gali buti
Skanaus
Skaitydama Jusu receptus prisiminiau mociutes raugintus kopustus (kaip tik sezonas arteja). Pati bandysiu rauginti pirma karta, radau receptuka: http://www.visirecep...i_kopustai.html
Del kaloriju kiekio, 100 g kopustu - 27 kcal, o rauginti kopustai dvigubai maziau, be to, raugintuose kopustuose 1/3 vitamino C islieka iki pavasario, tuo negali pasigirti kitos daržovės arba vaisiai.
Mociute raugino medinese statinese is azuolo, gal kas gali pasidalinti savo patirtimi?
Del kaloriju kiekio, 100 g kopustu - 27 kcal, o rauginti kopustai dvigubai maziau, be to, raugintuose kopustuose 1/3 vitamino C islieka iki pavasario, tuo negali pasigirti kitos daržovės arba vaisiai.
Mociute raugino medinese statinese is azuolo, gal kas gali pasidalinti savo patirtimi?
Kokosiniai blyneliai
Porcijos: 4
Blynams reikės:
3 bananų,
3 kiaušinių,
trupučio cinamono miltelių,
100 kokoso drožlių,
trupučio druskos,
trupučio aliejaus kepimui
Bananus gerai sutrintkite šakute, sumaišykite su plaktais kiaušiniais, kokoso drožlėmis, cinamonu ir trupučiu druskos. Keptuvėje įkaitinkite truputį apiejaus ir kepkite blynus (po maždaus 2min. iš kiekvienos pusės
Bananų ledai
bananus suvynioti į plevelę ir įdėt į šaldymo kamerą. Po kelių valandų išimti, strint su blenderiu ir įdėt vanilinio cukraus truputį.Štai ir viskas. O kaip skanu
Porcijos: 4
Blynams reikės:
3 bananų,
3 kiaušinių,
trupučio cinamono miltelių,
100 kokoso drožlių,
trupučio druskos,
trupučio aliejaus kepimui
Bananus gerai sutrintkite šakute, sumaišykite su plaktais kiaušiniais, kokoso drožlėmis, cinamonu ir trupučiu druskos. Keptuvėje įkaitinkite truputį apiejaus ir kepkite blynus (po maždaus 2min. iš kiekvienos pusės
Bananų ledai
bananus suvynioti į plevelę ir įdėt į šaldymo kamerą. Po kelių valandų išimti, strint su blenderiu ir įdėt vanilinio cukraus truputį.Štai ir viskas. O kaip skanu
Labai panašius ledus savo vaikams gaminau
Bananiniai ledai ant pagaliuko (a la eskimo)
Bananą nulupti ir perpjauti pusiau. Į kiekvieną puselę įsmeigti ledų pagaliuką, bambukinį iešmuką (galima ir be jų) ir paliekame šaldymo kameroje 1-1.5 val. Po to išimti, pamerkti šaldytus bananus į jogurtą ar grietinę, ir pagal nuotaiką, pavolioti smulkintuose riešutuose ar kepintose sėklose (saulėgrąžų, sezamų, aguonų) arba spalvotuose pabarstukuose tortams puošti (patinka vaikams), kokosų, šokolado drožlėse ir t.t., tiktų ir natūrali malta kava.
Skanaus
Pastaba:kai pirmą kartą gaminau, palikau bananus per naktį šaldyklyje - bananai liko neįkandami , todėl buvo nulaižyti tik pabarstukai
Panašų receptą radau čia
Yra dar vienas bananinis desertas, lengvai gaminamas, bet jau kaloringesnis.
Kam įdomu receptas čia
Bananiniai ledai ant pagaliuko (a la eskimo)
Bananą nulupti ir perpjauti pusiau. Į kiekvieną puselę įsmeigti ledų pagaliuką, bambukinį iešmuką (galima ir be jų) ir paliekame šaldymo kameroje 1-1.5 val. Po to išimti, pamerkti šaldytus bananus į jogurtą ar grietinę, ir pagal nuotaiką, pavolioti smulkintuose riešutuose ar kepintose sėklose (saulėgrąžų, sezamų, aguonų) arba spalvotuose pabarstukuose tortams puošti (patinka vaikams), kokosų, šokolado drožlėse ir t.t., tiktų ir natūrali malta kava.
Skanaus
Pastaba:kai pirmą kartą gaminau, palikau bananus per naktį šaldyklyje - bananai liko neįkandami , todėl buvo nulaižyti tik pabarstukai
Panašų receptą radau čia
Yra dar vienas bananinis desertas, lengvai gaminamas, bet jau kaloringesnis.
Kam įdomu receptas čia
Mergaitės, mano trenerė labai išgyrė šiuos mano patieklaus, sakė, idealūs
Įdarytos paprikos kalakutienos faršu ir ryžiais:
Kalakutienos faršo
Virtų ryžių
Svogūnas
Druska, pipirai, mėgiamos žolelės.
paprikų
Ryžių dedu trečdalį, lyginant su mėsos kiekiu. Iš visko suminkome masę ir kemšame į nuplautas, išvalytas nuo sėklų paprikas. Paprikas galite pjauti pusiau, kaip foto, arba nupjauti viršūnėlę.
Sustatykite į puodą, kuriame jau pridėta morkyčių, cukinijų, paprikos gabaliukų, pipirų žirneliais, truputis druskos, lauro lapelių, šaukštas gero pomidorų padažo.
Pilame bandens iki trečdalio papriku, nedaug, nes paskui jo atsiranda nup daržovių. Troškiname pusvalanduką.
Vyras, aišku, valgė su bulvytėmis, o aš su troškintomis daržovėmis iš puodo.
Taigi, skanu ir nekaloringa
Trinta moliūgų sriuba:
Moliūgo,
Svogūnas
Česnako skiltelė
Morka
Vištienos ketvirtis arba krūtinėlė
Sviesto šaukštelis
Prieskoniai.
Mėsą išvirti. Moliūgą išvirti kubeliais atskirai mažame kiekyje vandens.
Mėsą ir moliūgą sutrinti blenderiu, ar kokteilinėje iki tyrelės.
Morką sutarkuoti, supjaustyti svogūną. Česnako skiltelę pakepti svieste, išmesti ir sudėti svogūnus, kiek vėliau - morkas. Apkepti.
Sultinį nuo mėsos užvirinti, sudėti morkas ir svogūnus, druskos jei reikia, pipirų, prieskoninių žolelių. Virti tiek, kad morkos išvirtų. Tada suversti moliūgo-mėsos masę ir vėl užvirinti.
Gaunasi labai graži, skani, nekaloringa, tiršta sriuba.
Tų variacijų su trintų moliūgu gali būti daug: be mėsos, dėti kopūstų, pupelių, arba viska pertrinti, bet tada bus nuobodu valgyt
Įdarytos paprikos kalakutienos faršu ir ryžiais:
Kalakutienos faršo
Virtų ryžių
Svogūnas
Druska, pipirai, mėgiamos žolelės.
paprikų
Ryžių dedu trečdalį, lyginant su mėsos kiekiu. Iš visko suminkome masę ir kemšame į nuplautas, išvalytas nuo sėklų paprikas. Paprikas galite pjauti pusiau, kaip foto, arba nupjauti viršūnėlę.
Sustatykite į puodą, kuriame jau pridėta morkyčių, cukinijų, paprikos gabaliukų, pipirų žirneliais, truputis druskos, lauro lapelių, šaukštas gero pomidorų padažo.
Pilame bandens iki trečdalio papriku, nedaug, nes paskui jo atsiranda nup daržovių. Troškiname pusvalanduką.
Vyras, aišku, valgė su bulvytėmis, o aš su troškintomis daržovėmis iš puodo.
Taigi, skanu ir nekaloringa
Trinta moliūgų sriuba:
Moliūgo,
Svogūnas
Česnako skiltelė
Morka
Vištienos ketvirtis arba krūtinėlė
Sviesto šaukštelis
Prieskoniai.
Mėsą išvirti. Moliūgą išvirti kubeliais atskirai mažame kiekyje vandens.
Mėsą ir moliūgą sutrinti blenderiu, ar kokteilinėje iki tyrelės.
Morką sutarkuoti, supjaustyti svogūną. Česnako skiltelę pakepti svieste, išmesti ir sudėti svogūnus, kiek vėliau - morkas. Apkepti.
Sultinį nuo mėsos užvirinti, sudėti morkas ir svogūnus, druskos jei reikia, pipirų, prieskoninių žolelių. Virti tiek, kad morkos išvirtų. Tada suversti moliūgo-mėsos masę ir vėl užvirinti.
Gaunasi labai graži, skani, nekaloringa, tiršta sriuba.
Tų variacijų su trintų moliūgu gali būti daug: be mėsos, dėti kopūstų, pupelių, arba viska pertrinti, bet tada bus nuobodu valgyt
Trinta pomidorų sriuba.
Reikės:
6 pomidorų,
200 gr. konservuotų pomidorų (be odelių),
konservuotų raudonųjų pupelių,
1 svogūno,
1 morkos,
1 česnako,
2 saliero stiebų,
mėgstamų žolelių (bazilikas,petražolės, krapai)
stambiai maltų pipirų, druskos,
truputis alyvuogių aliejaus (daržovių apkepimui).
Svogūną, morką, česnaką, salierą, susmulkiname ir apkepiname alyvuogių aliejuje.
Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame ir supjaustome kubeliais. Sudedame į puodą. Čia pat įdedame apkepintas daržoves ir susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Po to, įdedame raudonąsias pupeles ir pabarstome aukščiau minėtais prieskoniais.
Puodą pastatome virti 10 min. Pagardiname mėgstamiausiomis žolelėmis.
Skanaus
Salotos su avokadu.
Reikės:
2 pomidorų,
žiedinio kopūsto (nedaug),
mėgstamų salotų lapų,
1 avokado,
baltojo arba raudonojo svogūno,
1,5 citrinos ir 4 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus padažui,
druska, juodieji pipirai, bazilikas.
Visas daržoves supjaustome. Išspaudžiame 1,5 citrinos, įpilame 4 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus, gerai išmaišome ir užpilame šiuo padažu daržoves
Labai paprasta ir skanu!
Reikės:
6 pomidorų,
200 gr. konservuotų pomidorų (be odelių),
konservuotų raudonųjų pupelių,
1 svogūno,
1 morkos,
1 česnako,
2 saliero stiebų,
mėgstamų žolelių (bazilikas,petražolės, krapai)
stambiai maltų pipirų, druskos,
truputis alyvuogių aliejaus (daržovių apkepimui).
Svogūną, morką, česnaką, salierą, susmulkiname ir apkepiname alyvuogių aliejuje.
Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame ir supjaustome kubeliais. Sudedame į puodą. Čia pat įdedame apkepintas daržoves ir susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Po to, įdedame raudonąsias pupeles ir pabarstome aukščiau minėtais prieskoniais.
Puodą pastatome virti 10 min. Pagardiname mėgstamiausiomis žolelėmis.
Skanaus
Salotos su avokadu.
Reikės:
2 pomidorų,
žiedinio kopūsto (nedaug),
mėgstamų salotų lapų,
1 avokado,
baltojo arba raudonojo svogūno,
1,5 citrinos ir 4 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus padažui,
druska, juodieji pipirai, bazilikas.
Visas daržoves supjaustome. Išspaudžiame 1,5 citrinos, įpilame 4 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus, gerai išmaišome ir užpilame šiuo padažu daržoves
Labai paprasta ir skanu!