Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

Gal galite priminti naminio jorurto receptą?
Ir koks jogurtas mūsų parduotuvėse yra gyvas, t.y. tinkamas naminiam jogurtui ruošti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Agė* @ 2010 03 08, 13:04)
Gal galite priminti naminio jorurto receptą?
Ir koks jogurtas mūsų parduotuvėse yra gyvas, t.y. tinkamas naminiam jogurtui ruošti? 4u.gif

As darydavau taip: pasildydavau 1 litra pieno iki 34 ar 35 laipsniu (tiksliai nepamenu, bet nekarstai), idedavau 5-6 sausktus Danone (tinka ir Bios. Berods Joy taip pat gyvas, patikrinkite, ant pakuotes visada buna parasyta) ir gerai ismaisydavau, suvinioju i pleda ir palieku per nakti prie arba ant radijatoriaus smile.gif
Atsakyti
pasidalinu savo mylimiausiu islandisku receptu, blynu megejoms patiks, be to pagerina reikalus su WC labai biggrin.gif mirksiukas.gif man ziauriai skanu imaisyti i naturalu jogurta, gaunas skaniau negu bet kokia aktivia thumbup.gif o jei jogurtas naminis, tai be jokiu E thumbup.gif

receptas

200g dziovintu slyvu, jei labai kietos porai valandu pamerkti
1l vandens
3 saukstai cukros (nebijanciom saldikliu, tokiom kaip as lotuliukas.gif saldiklis, bet jau isvirus ir atvesus idedu)
100ml salto vandens
3 saukstai krakmolo
slyvas verdam kol suminkstes, paskui dar galima ir pablenderiuot, ar tiesiog ilgiau pavirt kol sukris, tada krakmola vandeni ismaisyt ir supilt, palaukt kol uzvirs maisant ir nukelt nuo ugnies, gaunas kazkas panasaus tarp slyvu uogienes ir labai tirsto kisieliaus rolleyes.gif wub.gif skonis thumbup.gif

ta pati galima daryt is razinu, dziovintu abrikosu, dziovintu bananu, o lietuviskom salygom is mociutes dziovintu uobuoliuku wub.gif rolleyes.gif

skanaus 4u.gif
Atsakyti
Spalvingosios salotos

150gr ožkos sūrio
1/2 melynojo svoguno
po 1/2 raudonos ir geltonos paprikos/sorry,Saltmete smile.gif /
1/4 agurko
alyvuoges,mazyciai pomidoriukai
alyvuogiu aliejaus slakelis,balzamuotas actas,juodi pipiriukai

Pagrindines kcal ,aisku,is surio-100gr/395kal,visa kita-mizeris irnesakyk.gif ,bet galutinis rezultatas man labai tiko-traskios,gaivios salotos ir ganetinai sotu thumbup.gif
Atsakyti
Mano dabartinis, didziausias atradimas tai krabu lazdeles. Kaloriju tikrai nedaug, man atrodo 100g apie 100kcal. tad 1 pakelyje apie 135kcal. buna smile.gif jos man asmeniskai labai skanu ir vienos ir ant ''duoniuko'' uzsideti dar su kokios salotos lapu, nu liuks;) tik va nezinau kiek kcal butu klasikineje krabu misraineje: krabu lazdeles, ryziai, majonezas, saldzioji paprika, kukuruzai.. labai idomu, jej kas netycia darysis sias salotas ir skaiciuos kcal, parasykit jei nesunku cia blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif Įdomus čia jūsų kampelis. Skani varškinė masė išeina iš šaldyto kefyro. Darau taip : nusiperku kefyrą maišelyje ir įdedu į šaldymo kamerą, kad sušaltų. Tada sušalusį gabalą išimu iš maišelio , įdedu į kiaurasamtį ir palieku nuvarvėti per naktį. Ryte lieka puri , švelni masė, jei įsidėsit kokios uogienės, skonis kaip desertinės varškytės, o jei visokių žalumynų, prieskonių - tai ,, rama“ tepamą varškės masę. Kaloringumas priklauso nuo kefyro riebumo ir kitų dedamų priedų.
Atsakyti
Sveikos, sveikuolės, jungiuosi prie jūsų drinks_cheers.gif
Ką tik sulapnojau labai sveikas ir skanias salotas, tai noriu pasiūlyti ir jums. Kadangi sode jau užderėjo šviežių špinatų, susitaisiau tokį gėrį:
2 gūžės špinatų;
2 pomidorai;
100 g fetos tipo sūrio;
šviežių krapų ir česnako (būtini ingredientai);
užpilui - alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto lašelis, bei truputis juodųjų pipirų.
Viską susmulkinam, sumaišom ir pasigardžiuodami suvalgom thumbup.gif Jaučiuosi pilna vitaminų, pavalgiusi skaniai ir nenusižengusi sveiko maitinimosi principams clap.gif , nes kalorijų 1 laaabai didelėje porcijoje (arba 2 normaliose) apie 400.
Atsakyti
O aš neseniai viename lietuviškame foodbloge atradau tokias kiek egzotiškas salotas mėsos-vaisių derinio megėjams smile.gif
taigi 1 didelei porcijai reikės:
100g vištos krūtinėlės
10g skaldytų migdolų
50g minkštų džiovintų slyvų
salotų lapų
šlakelio medaus
šlakelio alyvuogių aliejaus
šlakelio acto (naudojau kokį turėjau - obuolių)
druskos, pipirų, raudonėlių, bazilikų ir kitų mėgstamų žolelių
originale dar buvo naudojamos garstyčios, bet apsiejau be jų

Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje. Mėsą pasūdyti, papipirinti ir kepti ant griliaus. Baigiant kepti sumesti slyvas, kad sušiltų. Salotas suplėšyti, sudėti ant lėkštės. Likusius produktus sumaišyti, puse užpilo pašlakstyti salotų lapus. Ant viršaus sudėti supjaustytą krūtinėlę, slyvas. Apibarstyti riešutais, pašlakstyti likusiu užpilu. Tiekti šiltas. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Gal norit labai lengvo ir faino maisto receptą?

žiauriai sveika, lengva pagaminti ir smagu valgyti.

tokie sveikuoliski tacos gaunasi.

Reiks:

didelės gūžės aisbergo salotos
poko smulkių saločikių, pvz mačės arba rukolos-garžgarstės
raudona paprika
ridikėlių
raudonas svogūnas arba maži rausvi svogūnėliai kur būna - shallots
laimas
šviežias koriandras - nebūtinai
vienam žmogui - apie šimtą penkiasdešimt gramų "ko nors" - vištienos kubelių, aš naudoju quorn gabalėlius.

- keptuvėje pakepam vištieną arba quorn vien tik su džiovintais ir grūstais chili ir kmynais. Kol troškinas po dangčiu sau lengvai - tik vienas šaukštelis aliejaus, dapilt paskui tiesiog vandens -
- supjaustom ridikėlius plooonais skridinėliais
- supjaustom svogūnėlius
- abejus sumaišom ir užspaudžiam laimo sultis. Padedam į šalį marinuotis
- supjaustom šiaudeliais papriką
- nuplaunam smulkias saločikes

saločikes, papriką, ridikėlius su svogūnėliais sudedam į atskirus dailius dubenėlius

nuo aisbergo salotos atsargiai nulupum didžiuosius lapus.

Imam vieną lapą, ir į jį dedam šiltus mėsos kubelius, tada ant viršaus prisidedam visko po truputį, iš tų dubenėlių.

Lapą užlankstom ir valgom.

Skanaus!
trys tokie ritineliai gaunasi apie 300 kcal.
Atsakyti
Dar vienas iš foodblogo nubėždžioniautas receptas smile.gif Šis jau perdarytas pagal mano skonį

Cukinijų sriuba su vištiena
100g vištos krūtinėlės
30-50g spiralinių makaronų (aišku, tiks bet kokie)
100g cukinijos
1/2 sultinio kubelio
raudonėlis, bazilikas, karis (būtinas)

Vištieną supjausčiau kubeliais, užpyliau ~600ml šalto vandens (iš mano puodų jis baisiai išgaruoja, tad visada imu daug), užvirinau. Nugriebiau putas, įdėjau kubelį bei makaronus. Po kelių min blenderyje susmulkinau (iki košės) cukiniją, sudėjau į verdančią sriubą. Įdėjau prieskonių (~po 1/2 a.š.) ir viriau 10-15min, kol makaronai suminkštėjo.
Man vanduo stipriai išgaravo, todėl išėjo 2 lėkštės tirštos sriubos.
1 porcija ~175kcal smile.gif
Atsakyti
Baklažanų suktinukai su vištiena ir riešutais
8-10 nedidelių suktinukų:

pusė vid.dydžio baklažano (perpjauto išilgai)
50-70g vištienos krūtinėlės
20g graikiškų riešutų
80g pievagrybių
1 trumpavaisis agurkas
2 šaukštai neriebaus majonezo (originale naudojamas Philadelphia sūrelis)
druska, krapai, čili paprika

Baklažaną išilgai supjausčiau į 10 plonų, lygių dalių. Įtryniau druska ir palikau pastovėti 20min. Mėsą išviriau. Riešutus sukapojau (nelabai smulkiai) ir pakepinau sausoje keptuvėje. Toliau jau buvo improvizacija, nes recepte šie produktai nenurodyti biggrin.gif Pievagrybius smulkiai sukapojau ir patroškinau sausoje keptuvėje (kitą kartą imsiu daugiau, nes jų tikrai nesijaučia). Agurką nulupau, išėmiau sėklas, irgi smulkiai sukapojau. Baklažaną nuploviau ir apkepiau sausoje keptuvėje (daug geriau ant grilio, bet neturėjau). Mėsą supjausčiau labai smulkiais gabaliukais (kitą kartą visus įdaro produktus, išskyrus riešutus, smulkinsiu blenderyje), viską išmaišiau su majonezu bei prieskoniais. Dėjau po šaukštą įdaro ant baklažanų ir sukau suktinukus smile.gif
1 mano suktinukas turėjo apie 35kcal, bet siūlau susiskaičiuoti pačioms. Puikiai tiko kaip užkandis prie alaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu nera toks jau visiskai nekaltas,bet tikrai labai skanus ir vertas demesio
LASISOS ir BROKOLIU APKEPAS

400gr lasisos file
400gr brokoliu
2 nedideli svoguniukai,2 skilteles cesnako
3-4 didesnes bulves
0,3 stiklines pieno,300gr grietineles
4saukstai tarkuoto atresnio surio/pvz.''Dziugo''/
siek tiek sviestuko,pipiru,druskytes,zuvies prieskoniu

Apvirkite brokolius.Lasisos file supjaustykite gabaliukais.Keptuveje ikaitinkite alieju ir apkepinkite smulkintus cesnakus ir svogunus,sudekite lasisos gabaliukus ir maisydami kepkite 5-7 min,paskaninkite prieskoniais,pipirais ir druska.Sudekite brokolius,supilkite grietinele ir kaitinkite apie 10min.

Bulves isvirkite,sugruskite su saukstu sviesto,pienu ir tarkuotu suriu.Jei reikia,pasudykite.

I sviestu patepta skarda sudekite bulviu kose,viduryje padarykite duobute ir sudekite lasisos/brokoliu troskini.Kepkite 180 laipsniu orkaiteje 20-25min.

Skanaus 4u.gif
I
Atsakyti