Lengvos salotos su tunu - salotos, pomidorai, agurkai, tunas savo sultyse (arba aliejuje, jeigu per "lenvos" ), sojos padažas. "Sunkesnis" variantas - pridėti kiaušinių ir konservuotų kukurūzų
Vakar gaminau labai skanų troškinuką
Ant puodo dugno trupinukais dėjau veršienos faršo, nedaug. Ant viršaus griežinėliais pjaustytas baklažanas, toliau viena didelė morkytė tarkuota burokine tarka, toliau nedidelis pomidoras mažais gabaliukais pjaustytas ir svogūnas visas smulkiai taip pat pjaustytas. Mano prieskoniai buvo šiek tiek druskos ir bulijono pritrupinau, šiektiek grietinėlės užpyliau, kad nesviltų. troškinau apie 40 min. O skanumas buvo
Ant puodo dugno trupinukais dėjau veršienos faršo, nedaug. Ant viršaus griežinėliais pjaustytas baklažanas, toliau viena didelė morkytė tarkuota burokine tarka, toliau nedidelis pomidoras mažais gabaliukais pjaustytas ir svogūnas visas smulkiai taip pat pjaustytas. Mano prieskoniai buvo šiek tiek druskos ir bulijono pritrupinau, šiektiek grietinėlės užpyliau, kad nesviltų. troškinau apie 40 min. O skanumas buvo
lengvas zuvies ir kreveciu troskinys (curry)
200g baltos zuvies file be odos.
100g kreveciu (jei naudojate saldytas-pirmiausia atsildykite)
410g skardine konservuotu pomidoru.
125ml neriebaus pieno.
2 valgomieji saukstai miltu
1 valgomasis saukstas kario pastos (betmnau, kad galima naudoti ir kario prieskonius)
50g kapotu ptrazoliu
supjaustykite zuvi kasnio dydzio gabaleliais, sumaisykite su krevetemis ir sudekite i gilesni kepimo inda. pomidorus, miltus, kario pasta ir piena sumaisykite atskirame inde(kad neliktu miltu gumuleliu). sudekite puse kapotu petrazoliu ir visa misini uzplkite ant zuvies. inda uzdeite folija ir i orkaite (180 laipsniu) 30 minuciu.
pries patiekiant apibarstyti likusiomis petrazolemis.
cia duotas kiekis produktu yra skirtas pamaitinti du zmones. ir vienos porcijos kaloringumas- 260kcal.
skanaus!
200g baltos zuvies file be odos.
100g kreveciu (jei naudojate saldytas-pirmiausia atsildykite)
410g skardine konservuotu pomidoru.
125ml neriebaus pieno.
2 valgomieji saukstai miltu
1 valgomasis saukstas kario pastos (betmnau, kad galima naudoti ir kario prieskonius)
50g kapotu ptrazoliu
supjaustykite zuvi kasnio dydzio gabaleliais, sumaisykite su krevetemis ir sudekite i gilesni kepimo inda. pomidorus, miltus, kario pasta ir piena sumaisykite atskirame inde(kad neliktu miltu gumuleliu). sudekite puse kapotu petrazoliu ir visa misini uzplkite ant zuvies. inda uzdeite folija ir i orkaite (180 laipsniu) 30 minuciu.
pries patiekiant apibarstyti likusiomis petrazolemis.
cia duotas kiekis produktu yra skirtas pamaitinti du zmones. ir vienos porcijos kaloringumas- 260kcal.
skanaus!
Baklazanu ir grybu troskinys
1 vidutinis baklazanas (~300 g / 90 kcal)
250 g pievagrybiu (75 kcal)
2-3 skirtingu spalvu paprikos (90 kcal)
Morka (30 kcal)
Svogunas (40 kcal)
Skiltele cesnako ir kitu prieskoniu (as dedu vidurzemio juros prieskonius arba troskiniu prieskonius), druskos
1 saukstelis aliejaus
Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais ir uzmerkti 30 minuciu sudytam vandeny.
Pakepinti gilesnej keptuvej ar troskintuve smulkintus svogunus aliejuje. I svogunus sudeti grybus, pjaustytas griezineliais morkas, veliau paprikas. Baklazanus nusausinti ir sudeti i troskintuva. Sudeti cesnakus, prieskonius, druskos. Patroskinti apie 15 minuciu. Jei truksta skysciu ipilti truputi vandens.
Nekaloringas - gavosi mazdaug 3 porcijos troskinio ir tik apie 400 kcal. Toki troskini galima valgyti viena arba kaip garnyra prie mesos. Man labai skanu susimaisius su virtais grikiais.
Skanaus
1 vidutinis baklazanas (~300 g / 90 kcal)
250 g pievagrybiu (75 kcal)
2-3 skirtingu spalvu paprikos (90 kcal)
Morka (30 kcal)
Svogunas (40 kcal)
Skiltele cesnako ir kitu prieskoniu (as dedu vidurzemio juros prieskonius arba troskiniu prieskonius), druskos
1 saukstelis aliejaus
Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais ir uzmerkti 30 minuciu sudytam vandeny.
Pakepinti gilesnej keptuvej ar troskintuve smulkintus svogunus aliejuje. I svogunus sudeti grybus, pjaustytas griezineliais morkas, veliau paprikas. Baklazanus nusausinti ir sudeti i troskintuva. Sudeti cesnakus, prieskonius, druskos. Patroskinti apie 15 minuciu. Jei truksta skysciu ipilti truputi vandens.
Nekaloringas - gavosi mazdaug 3 porcijos troskinio ir tik apie 400 kcal. Toki troskini galima valgyti viena arba kaip garnyra prie mesos. Man labai skanu susimaisius su virtais grikiais.
Skanaus
Turiu skanu receptuka su lasisa.
4 kiausiniai
120gr lasisos (galima rukytos, bet man skaniau sviezi)
20gr sviesto
4saukstai gretineles
pipirai
Lasisa supjaustyti kubeliais, ideti sviesta nedideliais gabaliukais i koki nors bliudeli kartu su lasisa, imusti kiausinius ir virti ant garu (as dedu i specalu garu puoda) ir virti 6-7 min. matysit kai kiausinis isvirs. Kai isvirs ipilam grietinele ir pabarstom pipirais. Valgom su skrudinta duona. Cia yra 4 porcijos- po 180 kal. Skanaus.
4 kiausiniai
120gr lasisos (galima rukytos, bet man skaniau sviezi)
20gr sviesto
4saukstai gretineles
pipirai
Lasisa supjaustyti kubeliais, ideti sviesta nedideliais gabaliukais i koki nors bliudeli kartu su lasisa, imusti kiausinius ir virti ant garu (as dedu i specalu garu puoda) ir virti 6-7 min. matysit kai kiausinis isvirs. Kai isvirs ipilam grietinele ir pabarstom pipirais. Valgom su skrudinta duona. Cia yra 4 porcijos- po 180 kal. Skanaus.
aš lašiša ruošiu paprastai... lašiša užbarstau prieskoniais žuviai, biški citrinos sulčių ir užbariu krapų... suvinioju į folija. palikau biškį. kad sultys persigertų ... Kepam ant grotelių ar orkaitėje, garų puode nebandžiau bet pabandysiu... turėtų iškept.....
Jokių reibalų...valgom su biriais ryžiais ir salotom.
Jokių reibalų...valgom su biriais ryžiais ir salotom.
Mmano mėgstama žieminė daržovių ir mėsos sriuba. kitaip sakant du patiekalai viename
0,25 kilo kalakutienos faršo (gali būti koks tik nori) paskleidžiu puode ir kaitinu ant ugnies be papildomų riebalų. užpilu apie nepilną litrą vandens, įdedu vištienos sultinio kubelį. Toliau dedamos daržovės: pusė pjaustytos morkos, pusė paprikos, pjaustytas poro gabalas, galiausiai bulvės ir kokios tik nori prieskonitės žolės (aš mėgstu salierą ir petražoles). galiausiai įdedu kelis šaukštus pomidorų padažo ar kečupo, įberiu čili arba uoginės paprikos miltelių. Verdu kol morkos ir paprika pasidaro visiškai minkštos. Valgau su skrudinta juoda duona ir įsidedu šaukštelį grietinės.
Absoliutus gėris šildantis iš vidaus
0,25 kilo kalakutienos faršo (gali būti koks tik nori) paskleidžiu puode ir kaitinu ant ugnies be papildomų riebalų. užpilu apie nepilną litrą vandens, įdedu vištienos sultinio kubelį. Toliau dedamos daržovės: pusė pjaustytos morkos, pusė paprikos, pjaustytas poro gabalas, galiausiai bulvės ir kokios tik nori prieskonitės žolės (aš mėgstu salierą ir petražoles). galiausiai įdedu kelis šaukštus pomidorų padažo ar kečupo, įberiu čili arba uoginės paprikos miltelių. Verdu kol morkos ir paprika pasidaro visiškai minkštos. Valgau su skrudinta juoda duona ir įsidedu šaukštelį grietinės.
Absoliutus gėris šildantis iš vidaus
as taip pat turiu receptuka, ji nusiziurejau is savo mociutes cia toms, kurios megsta greitus pusrycius ar uzkandeles, tinka sumustiniams tepti, toks skanus pagardas ant pvz rupios, pilno grudo duonos, kas yra labai sveika.
Nuskutam ir nuplaunam morkytes, kiekviena reguliuoja kieki savaip, kiek tokio uztepo nores.
Jas supjaustom ir isverdam, baigaint virti idedam cesnakelio ar svoguno, petrazoliu ar kitu deranciu zalumynu.
Isvirusias morkytes su visu turiniu sudedam (be vandens) i trintuve ar virtuvini kombaina ir sumalam iki tirstos konsistencijos.
Kadangi as domiuosi ajurveda, tai pries sumalant pridedu labai daug ivairiu prieskoniu, kad stiprintu imuniteta, zarnyna ir visa kita.
Todel kas klart skonis guanasi vis kitoks ir nepabosta.
Sutrynus ar pries tinima ipilam megiamo aliejaus ir gaunasi tirštas mišinys, sudedam ji i slovikeli ar koki vienkartini induka ir naudojam... garnyrui, su ryziais, karstom buvlem ir kt.
Labai paprasta, pigu, sveika ir skanu...
Sekmes
Nuskutam ir nuplaunam morkytes, kiekviena reguliuoja kieki savaip, kiek tokio uztepo nores.
Jas supjaustom ir isverdam, baigaint virti idedam cesnakelio ar svoguno, petrazoliu ar kitu deranciu zalumynu.
Isvirusias morkytes su visu turiniu sudedam (be vandens) i trintuve ar virtuvini kombaina ir sumalam iki tirstos konsistencijos.
Kadangi as domiuosi ajurveda, tai pries sumalant pridedu labai daug ivairiu prieskoniu, kad stiprintu imuniteta, zarnyna ir visa kita.
Todel kas klart skonis guanasi vis kitoks ir nepabosta.
Sutrynus ar pries tinima ipilam megiamo aliejaus ir gaunasi tirštas mišinys, sudedam ji i slovikeli ar koki vienkartini induka ir naudojam... garnyrui, su ryziais, karstom buvlem ir kt.
Labai paprasta, pigu, sveika ir skanu...
Sekmes
Ateinu pasidalinti keletu labai nekoloringų,bet ganėtinai skanių receptėlių
Pievagrybių užkandėlė
250gr pievagrybių
2 česnako skiltelės
pusės citrinos sultys
100gr mažo koloringumo tepamo sūrelio/aš naudojau ''Philadelphia''
keletas smulkintų špinato lapų/drąsiai gali būti keičiama bet kokiu kitokiu žalėsiu/
Pasitroškinti pjaustytus pievagrybius kartu su česnaku.Tuomet apjungti citrinos sultimis ir sūreliu,čiut čiut viska kartu dar pakaitinti.
Pateikti kartu su norimomis salotomis ir citrinos skiltele
Porcijos koloringumas apie 40kcal
Šparaginių pupelių ir kiaulienos kumpelio salotos
100gr šparaginių pupelių
kiaulienos kumpelis /šiuo atveju buvo naudojamas virtas kiaul.kumpis/
salotų lapai
mažo koloringumo salotų užpilas
Išvirtas,nusausintas ir nedideliais pagaliukais supjaustytas šparagines pupeles sumaišyti su kiaul.kumpio gabalėliais.
Lėkštę iškloti salotų lapais,ant jų sudėti pupeles/kiaul.ir užpilti mėgiamu salotų padažu.
Porcijos koloringumas apie 60kcal
Receptai paimti iš ''Diet and Fitness'' žurnalo.Skanaus
Pievagrybių užkandėlė
250gr pievagrybių
2 česnako skiltelės
pusės citrinos sultys
100gr mažo koloringumo tepamo sūrelio/aš naudojau ''Philadelphia''
keletas smulkintų špinato lapų/drąsiai gali būti keičiama bet kokiu kitokiu žalėsiu/
Pasitroškinti pjaustytus pievagrybius kartu su česnaku.Tuomet apjungti citrinos sultimis ir sūreliu,čiut čiut viska kartu dar pakaitinti.
Pateikti kartu su norimomis salotomis ir citrinos skiltele
Porcijos koloringumas apie 40kcal
Šparaginių pupelių ir kiaulienos kumpelio salotos
100gr šparaginių pupelių
kiaulienos kumpelis /šiuo atveju buvo naudojamas virtas kiaul.kumpis/
salotų lapai
mažo koloringumo salotų užpilas
Išvirtas,nusausintas ir nedideliais pagaliukais supjaustytas šparagines pupeles sumaišyti su kiaul.kumpio gabalėliais.
Lėkštę iškloti salotų lapais,ant jų sudėti pupeles/kiaul.ir užpilti mėgiamu salotų padažu.
Porcijos koloringumas apie 60kcal
Receptai paimti iš ''Diet and Fitness'' žurnalo.Skanaus
Sveikos
na va pavyko labai skanu troskinuka pagamint, o ir kaloringumas tikrai mazytis jo
Taigi "Alia kienietiskas zuvies troskinukas"
sudetis
200-300 gr. zuvies kokios lengvesnes, tinka hekas, ar siaip kokia turit, (as naudojau Vilkzuve 230 gr - 230kcal)
du didesni svogunai (170gr - 65kcal)
didele raudonoji saldzioji paprika (270gr - 76kcal)
siaip saukstelis ar du alyvuogiu aliejaus apkepimui (as kepu be riebalu, tam tinkancioj keptuvej)
medaus saukstelis (15gr - 48kcal)
Pomidoru padazas (100gr - 95 kcal)
Grietines saukstas 30%, jei tik turit siulau naudot tik 12% (35gr - 100kcal)
apie sauksta krakmolo (12 gr - 36 kcal)
keli slakeliai sojos, keli slakeliai citrinu sulciu, pabarstom baziliku, Chilli&Lime prieskoniais, druska. ( as situ dalyku niekada nepriskaiciuoju, nes nesunaudoju nei keliu gramu)
Supjaustom zuvi kubeliais, apslakstom citrina ir paberiam truputi baziliko, geriausiai butu jei palaikytume pusvalandi, tada sukreciam i keptuve, po minutes dedam svogunus pjaustytus puszidziais, tuo tarpu supjaustom paprika, pailgom mazdaug 5cm ilgio ir puses cm storio lazdelemis. sukreciam i keptuve ir uzdengiam, tegul troskinasi kol taisomes padaza.
pasiimam dideli puoduka ipilam kelis lasus sojos padazo, idedam sauksteli medaus, ikratom baziliko, Chilli&Lime prieskoniu, ipilam vandens, idedam sauksteli grietines, pomidoru padazo, krakmolo ir viska gerai ismaise kai paprika dar neistizus ir tokia nedasitrokenus supilam padaza ir maisant dar pakaitinam minutele, isjungiam ir uzdare palaikom dar kokias 5 minutes.
Skanaus
Man troskinio bendrai gavosi truputi daugiau nei 800gr.
100gr troskinuko apie 81gr.
Kad sociai privalgyt uztenka apie 200gr, plius truputis koses kokiu grudeliu ir gausis apie 300gr, sotu ir labai skanu.
na va pavyko labai skanu troskinuka pagamint, o ir kaloringumas tikrai mazytis jo
Taigi "Alia kienietiskas zuvies troskinukas"
sudetis
200-300 gr. zuvies kokios lengvesnes, tinka hekas, ar siaip kokia turit, (as naudojau Vilkzuve 230 gr - 230kcal)
du didesni svogunai (170gr - 65kcal)
didele raudonoji saldzioji paprika (270gr - 76kcal)
siaip saukstelis ar du alyvuogiu aliejaus apkepimui (as kepu be riebalu, tam tinkancioj keptuvej)
medaus saukstelis (15gr - 48kcal)
Pomidoru padazas (100gr - 95 kcal)
Grietines saukstas 30%, jei tik turit siulau naudot tik 12% (35gr - 100kcal)
apie sauksta krakmolo (12 gr - 36 kcal)
keli slakeliai sojos, keli slakeliai citrinu sulciu, pabarstom baziliku, Chilli&Lime prieskoniais, druska. ( as situ dalyku niekada nepriskaiciuoju, nes nesunaudoju nei keliu gramu)
Supjaustom zuvi kubeliais, apslakstom citrina ir paberiam truputi baziliko, geriausiai butu jei palaikytume pusvalandi, tada sukreciam i keptuve, po minutes dedam svogunus pjaustytus puszidziais, tuo tarpu supjaustom paprika, pailgom mazdaug 5cm ilgio ir puses cm storio lazdelemis. sukreciam i keptuve ir uzdengiam, tegul troskinasi kol taisomes padaza.
pasiimam dideli puoduka ipilam kelis lasus sojos padazo, idedam sauksteli medaus, ikratom baziliko, Chilli&Lime prieskoniu, ipilam vandens, idedam sauksteli grietines, pomidoru padazo, krakmolo ir viska gerai ismaise kai paprika dar neistizus ir tokia nedasitrokenus supilam padaza ir maisant dar pakaitinam minutele, isjungiam ir uzdare palaikom dar kokias 5 minutes.
Skanaus
Man troskinio bendrai gavosi truputi daugiau nei 800gr.
100gr troskinuko apie 81gr.
Kad sociai privalgyt uztenka apie 200gr, plius truputis koses kokiu grudeliu ir gausis apie 300gr, sotu ir labai skanu.
Labai skanus morkyčių apkepas :}
Viską rašau vienam asmeniui (270g apkepo)
morkos 250 g 75kcal
bananas 93 g 86kcal
cukrus (1 v.š)20g 79kcal( jei dabar daryčiau, tai dėčiau mažiau, nes jei morkos saldžios, tai saldumo užtektų ir nuo jų bei bananų)
miltai (1.v.š)20g 66kcal
kiaušinis 80 kcal
aliejus skardai 2 g 18kcal
Viso 404 kcal
Morkas išvirti ir sutrinti su bananu. Cukrus su kiaušiniu išplakamas, dedami miltai ir morkos sutrintos su bananu. Supilam į aliejumi pateptą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min :}
skanaus
Viską rašau vienam asmeniui (270g apkepo)
morkos 250 g 75kcal
bananas 93 g 86kcal
cukrus (1 v.š)20g 79kcal( jei dabar daryčiau, tai dėčiau mažiau, nes jei morkos saldžios, tai saldumo užtektų ir nuo jų bei bananų)
miltai (1.v.š)20g 66kcal
kiaušinis 80 kcal
aliejus skardai 2 g 18kcal
Viso 404 kcal
Morkas išvirti ir sutrinti su bananu. Cukrus su kiaušiniu išplakamas, dedami miltai ir morkos sutrintos su bananu. Supilam į aliejumi pateptą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min :}
skanaus
mmmm mano dabar labiausiai dievinami saldainiai ideja prigriebiau jogu puslapyje, bet kai vis bandziau ir bandziau tai atradau skaniu variaciju bei sveikiau ir nekoloringiau.
dazniausiai maniskiu kaloringumas buna apie 70kcal/100gr
Sveikieji zele saldainukai.
taigi rasau vidutini recepta
Ingridientai:
*400-500gr bet kokiu svieziu ar konservuotu vaisiu ar uogu patinkanciu ar esanciu namie
*120-150gr silto vandens
*5gr agar agar milteliu
Mums reikes apie 400-500gr bet kokiu vaisiu (hmmm nebandziau dar su kivi ir ananasais), pateiktoje nuotraukoje sudetis buvo sauja melyniu saldytu, sauja vynuogiu be kauliuku, nedidukas bananas, apelsinas, berods puse obuolio. Esu bandziusiu vien tik saldytas braskes, vien tik apelsinu, vien tik greifruktu, laaabai skanu yra mango arba persiku konservuotu su visu skysciu. (renkuosi dazniausiai sviezius vaisiu, nes tai maziau koloriju, sveikiau o ir skanu)
Taigi issirinkite Jums patinkancius vaisius, as dar ispaudziu pora saukstu citrinos, sutrinkite geriausiai elektriniu smulkintuvu, maisytuvu iki vientisos mases. Tada ta mase uzverdame, jei neskaiciuojate kcal, tai galite i ta mase ideti du saukstus cukraus, bet jau pastebejau kad ir be jo man skanu
Uzverdame sia tyre, o tuo tarpu paruosiame silta vandeni sumaisome su agar agaru.
I uzvirusia mase mes supilame vandeni su agaru ir vel ant silpnos ugnies laukiame kol uzvirs ir paverdame apie puse minutes. Tada supilstome i formeles, tarkim galite supilstyti i nuo saldainiu dezutes likusias saldainiu formeles, arba kaip as bandziau i vienkartinius puodelius apie 3cm (mano saldainiai dideli), o jei neturite tai galite i didele lekste supilt, ar tarkim i vienkartine lekstute, jei didelis blynas tai ji supjaustykit rubikais Sustingsta kambario temperaturoje per ta laika kaip atsala, man ilgiausiai trunka pusvalandi. Taigi turite skanius ir sveikus saldainius.
Prasom vaisintis
beje kiek radau agar agaro milteliu 7gr turi 25kcal
dazniausiai maniskiu kaloringumas buna apie 70kcal/100gr
Sveikieji zele saldainukai.
taigi rasau vidutini recepta
Ingridientai:
*400-500gr bet kokiu svieziu ar konservuotu vaisiu ar uogu patinkanciu ar esanciu namie
*120-150gr silto vandens
*5gr agar agar milteliu
Mums reikes apie 400-500gr bet kokiu vaisiu (hmmm nebandziau dar su kivi ir ananasais), pateiktoje nuotraukoje sudetis buvo sauja melyniu saldytu, sauja vynuogiu be kauliuku, nedidukas bananas, apelsinas, berods puse obuolio. Esu bandziusiu vien tik saldytas braskes, vien tik apelsinu, vien tik greifruktu, laaabai skanu yra mango arba persiku konservuotu su visu skysciu. (renkuosi dazniausiai sviezius vaisiu, nes tai maziau koloriju, sveikiau o ir skanu)
Taigi issirinkite Jums patinkancius vaisius, as dar ispaudziu pora saukstu citrinos, sutrinkite geriausiai elektriniu smulkintuvu, maisytuvu iki vientisos mases. Tada ta mase uzverdame, jei neskaiciuojate kcal, tai galite i ta mase ideti du saukstus cukraus, bet jau pastebejau kad ir be jo man skanu
Uzverdame sia tyre, o tuo tarpu paruosiame silta vandeni sumaisome su agar agaru.
I uzvirusia mase mes supilame vandeni su agaru ir vel ant silpnos ugnies laukiame kol uzvirs ir paverdame apie puse minutes. Tada supilstome i formeles, tarkim galite supilstyti i nuo saldainiu dezutes likusias saldainiu formeles, arba kaip as bandziau i vienkartinius puodelius apie 3cm (mano saldainiai dideli), o jei neturite tai galite i didele lekste supilt, ar tarkim i vienkartine lekstute, jei didelis blynas tai ji supjaustykit rubikais Sustingsta kambario temperaturoje per ta laika kaip atsala, man ilgiausiai trunka pusvalandi. Taigi turite skanius ir sveikus saldainius.
Prasom vaisintis
beje kiek radau agar agaro milteliu 7gr turi 25kcal