Super gaivios,lengvos ir labai skanios saločikės
Viena jauna cukinija(20kcal)
Viena kriaušė(62kcal)
Vienas obuolys(46kcal)
Pusės citrinos sultys(5kcal)
2 arbat.šaukšteliai rudojo cukraus/aš tokio neturėjau,tai tiko ir baltas/ 60kcal
Šlakelis alyvuogių aliejaus(45kcal)
1 arb.šaukštelis malto cinamono,šviežių mėtų lapelių,druskytes ir pipiriukų.
Cukinijas,kriaušes ir obuolius supjaustome norima forma,sumaišome ir užpilame padažu(išspaustos citr.sultys,sumaišytos su cukrumi,cinamonu ir šlakeliu aliejaus).
Šiek tiek paskaniname pipiriukais ir druka,pabarstome mėtų lapeliais.
P.S rašo,kad mėtas galima keisti kvapniuoju baziliku.
Čia mano skrandžio gabaritams tai kaip tik viena porcijytė.Sumoje 238kcal
Nebepamenu kam padėkoti už šį receptėlį,bet radau kažkuriame blog'e.
VIŠTIENOS/KONCERVUOTŲ KUKURŪZŲ/CUKINIJOS APKEPAS
4Kiaušiniai
100gr natūralaus jogurto
80gr tarkuoto fermentinio sūrio
70gr rupių miltų
300gr vištienos/aš naudojau krūtinėlę/
2 smulkiai pjaustyti svogūnai
400gr stambiau tarkuotos cukinijos
1skardinė/285gr/konc.kukurūzų
2 skiltelės smulkinto česnako
druska,pipirai
Vištieną,svogūnus ir konc.kukurūzus pakepinti,kol suminkštes svogūnai.Sumaišyti su tarkuota cukinija
Kiaušinius išplakti su nat.jogurtu,ferm.sūriu,česnaku.Pagardinti druska,pipirais.Sumaišyti su apkepintų produktų mišiniu,berti miltus ir viską dar kartą gerai permaištyti.
Masę pilti į išklotą kepimo indą ir kepti 180laipsnių temp.apie 1.5val/kol paviršius gražiai parus/
Išemus iš orkaitės,palaikyti keletą minučių kol pravės.Skanaus!
Man gavosi,kad 100gr apkepo turi 150kcal
šios normos išeiga 1,3kg
4Kiaušiniai
100gr natūralaus jogurto
80gr tarkuoto fermentinio sūrio
70gr rupių miltų
300gr vištienos/aš naudojau krūtinėlę/
2 smulkiai pjaustyti svogūnai
400gr stambiau tarkuotos cukinijos
1skardinė/285gr/konc.kukurūzų
2 skiltelės smulkinto česnako
druska,pipirai
Vištieną,svogūnus ir konc.kukurūzus pakepinti,kol suminkštes svogūnai.Sumaišyti su tarkuota cukinija
Kiaušinius išplakti su nat.jogurtu,ferm.sūriu,česnaku.Pagardinti druska,pipirais.Sumaišyti su apkepintų produktų mišiniu,berti miltus ir viską dar kartą gerai permaištyti.
Masę pilti į išklotą kepimo indą ir kepti 180laipsnių temp.apie 1.5val/kol paviršius gražiai parus/
Išemus iš orkaitės,palaikyti keletą minučių kol pravės.Skanaus!
Man gavosi,kad 100gr apkepo turi 150kcal
šios normos išeiga 1,3kg
Lengvos vistienos salotos
Virta vistienos krutinele
1/2 avokado
Pomidoras
Agurkas
Skiltele cesnako
Pora svoguno ziedu
Moliugu seklos
Saulegrazu seklos
Fermentinis suris
Alyvuogiu aliejus
Actas
Ant supjaustytu darzoviu sudeti vistienos krutinele pjaustyta kubeliais ir uzpilti aliejaus bei acto misiniu. Pagardinti druska ir pipirais
Skanaus
Virta vistienos krutinele
1/2 avokado
Pomidoras
Agurkas
Skiltele cesnako
Pora svoguno ziedu
Moliugu seklos
Saulegrazu seklos
Fermentinis suris
Alyvuogiu aliejus
Actas
Ant supjaustytu darzoviu sudeti vistienos krutinele pjaustyta kubeliais ir uzpilti aliejaus bei acto misiniu. Pagardinti druska ir pipirais
Skanaus
Labai man patikusios pupelių salotos
200gr baltų pupelių
2-3 saliero stiebai
100gr mėlynių
1 raudona paprika
arb.šaukštelis obuolių sulčių,balzamuoto acto,pilnagrūdžių garstyčių
šiek tiek salotų
Pagal recepto autorių tai yra 4porcijų norma,iš kurių kiekviena turi 63kcal
Sumaišyti pupeles,salierą,mėlynes ir papriką.Užpilti jas padažu iš acto,sulčių ir garstyčių.Papuošti salotomis
Skanaus!
200gr baltų pupelių
2-3 saliero stiebai
100gr mėlynių
1 raudona paprika
arb.šaukštelis obuolių sulčių,balzamuoto acto,pilnagrūdžių garstyčių
šiek tiek salotų
Pagal recepto autorių tai yra 4porcijų norma,iš kurių kiekviena turi 63kcal
Sumaišyti pupeles,salierą,mėlynes ir papriką.Užpilti jas padažu iš acto,sulčių ir garstyčių.Papuošti salotomis
Skanaus!
Man labai skanu toks patiekalas pusryčiams:
Reikia 2-3 pomidorų (priklauso nuo dydžio ir kiek ketini suvalgyti)
Mozzarelos sūrio
šviežio arba džiovinto baziliko
Supjaustyti pomidorus storokom riekutė, ant kiekvienos po riekutę sūrio, bet tokią irgi ne pačią ploniausią, ant viršaus - baziliko, ar kitų mėgstamų jūsų prieskonių, gal kam su svogūnu skaniau. Visą šitą gėrį (t.y. - kiekvieną pomidorų riekutę atskirai) susukt į foliją, ir kept apie 2min orkaitėj.
Reikia 2-3 pomidorų (priklauso nuo dydžio ir kiek ketini suvalgyti)
Mozzarelos sūrio
šviežio arba džiovinto baziliko
Supjaustyti pomidorus storokom riekutė, ant kiekvienos po riekutę sūrio, bet tokią irgi ne pačią ploniausią, ant viršaus - baziliko, ar kitų mėgstamų jūsų prieskonių, gal kam su svogūnu skaniau. Visą šitą gėrį (t.y. - kiekvieną pomidorų riekutę atskirai) susukt į foliją, ir kept apie 2min orkaitėj.
Pievagrybių/ryžių makaronų sriuba
Jeigu daryti tiksliai pagal pateikiamą receptą,jums reikės:
125gr pievagrybių
1/2 šviežio agurko
2 svogūnų laiškų
1 česnako skiltelės
2 arb.šaukštelių aliejaus
600ml vandens
25gr kinietiškų ryžių makaronų/manau,puikiai tiks ir smulkūs vermišeliai/
1/2 arb.šaukštelio druskos
1 arb.šaukštelio sojos padažo
Gamybos eiga:
1.nuplovus ir nusausinus pievagrybius,juos plonai supjaustyti
2.Agurką,perpjovus per pusę,išsėklinti ir tuomet plonai supjaustyti
griežinėliais
3.Aliejuje labai trumpai pakepinti susmūlkintą česnako skiltelę ir svogūno laiškus,tuomet sudėti pievagrybius ir viską maišant,dar pakepinti 2-3minutes
4.Viską supilti į puodą su vandeniu,suberti smulkintus makaroniukus.Leisti užvirti,verdant ant lengvos ugnies.Kai užvirs,įdėti agurką,padruskinti,įpilti sojos padažą ir viską kartu pavirti dar 2-3minutes.
Rašo,kad iš tos normos turėtų gautis 4 porcijos,bet man tik 2 išėjo
bendras- 235kcal Skanaus
Jeigu daryti tiksliai pagal pateikiamą receptą,jums reikės:
125gr pievagrybių
1/2 šviežio agurko
2 svogūnų laiškų
1 česnako skiltelės
2 arb.šaukštelių aliejaus
600ml vandens
25gr kinietiškų ryžių makaronų/manau,puikiai tiks ir smulkūs vermišeliai/
1/2 arb.šaukštelio druskos
1 arb.šaukštelio sojos padažo
Gamybos eiga:
1.nuplovus ir nusausinus pievagrybius,juos plonai supjaustyti
2.Agurką,perpjovus per pusę,išsėklinti ir tuomet plonai supjaustyti
griežinėliais
3.Aliejuje labai trumpai pakepinti susmūlkintą česnako skiltelę ir svogūno laiškus,tuomet sudėti pievagrybius ir viską maišant,dar pakepinti 2-3minutes
4.Viską supilti į puodą su vandeniu,suberti smulkintus makaroniukus.Leisti užvirti,verdant ant lengvos ugnies.Kai užvirs,įdėti agurką,padruskinti,įpilti sojos padažą ir viską kartu pavirti dar 2-3minutes.
Rašo,kad iš tos normos turėtų gautis 4 porcijos,bet man tik 2 išėjo
bendras- 235kcal Skanaus
NEKALORINGAS MORKŲ-CUKINIJŲ TROŠKINUKAS
Supjaustytas riekelėmis morkas sudėti ant puodo dugno.
Cukiniją supjaustyti plonomis riekelėmis, pabarstyti pipirais ir druska, palaikyti, kol išsiskirs sultys. tada pakepinti keptuvėje kiekvieną riekelę su šiek tiek aliejaus.
Pakepintas cukinijas sukloti gražiai ant morkų.
pakepinti svogūno galvutę ir taip pat sudėti į puodą.
Bulvę supjaustyti mažais kubeliais, suberti ant viršaus (kas nenori, bulvės gali nedėti).
Užpilti viską verdančiu vandeniu, pasūdyti, paprieskoniauti arba įdėti sultinio, įdėti šaukštą pomidorų padažo ir šaukštą grietinės.
Troškinti uždengtame puode ant silpnesnės ugnies nemaišant, kol viskas suminkštėja.
Jei turite mėsėdžių vyrų - galima įmesti pabaigoje parūkytų dešrelių, bet man labai skanu ir šiaip. Valgau su juoda duona.
Supjaustytas riekelėmis morkas sudėti ant puodo dugno.
Cukiniją supjaustyti plonomis riekelėmis, pabarstyti pipirais ir druska, palaikyti, kol išsiskirs sultys. tada pakepinti keptuvėje kiekvieną riekelę su šiek tiek aliejaus.
Pakepintas cukinijas sukloti gražiai ant morkų.
pakepinti svogūno galvutę ir taip pat sudėti į puodą.
Bulvę supjaustyti mažais kubeliais, suberti ant viršaus (kas nenori, bulvės gali nedėti).
Užpilti viską verdančiu vandeniu, pasūdyti, paprieskoniauti arba įdėti sultinio, įdėti šaukštą pomidorų padažo ir šaukštą grietinės.
Troškinti uždengtame puode ant silpnesnės ugnies nemaišant, kol viskas suminkštėja.
Jei turite mėsėdžių vyrų - galima įmesti pabaigoje parūkytų dešrelių, bet man labai skanu ir šiaip. Valgau su juoda duona.
Esate saunuoles, mergaites, tiesiog labai nuostabus receptukai, daugeli bandziau dar pries skaitant, tai musu skoniai sutampa:)
Noriu pasidalinti ir savo nestandartiniu:
kEPTI BUROKELIAI SU FARSU
Ar girdejote, kad burokelius kas keptu? Netroskintu, virtu, o butent detu i keptuve!Gaunasi pasakiskai, skonis neiprastas, o jei dar jauni burokeliai ( kaip tik metas ), tai dar ir saldus..zodziu...
Jums reikes:
1-Buroku tarka sutarkuoti zalia buroka
2- Isvirti farso. Galima ir pakepti aliejuje, bet as renkuosi virta, nes taip sveikiau. Pasirenku dazniausiai neriebu, kadangi burikelius kepsime aliejuje ir riebumo uzteks. Labausiai man patinka vistienos.
3- Uzpilu i keptuve aliejaus ir sudedu burokelius. Uzpilu siek tiek vandens. Tada jie tampa sultingesni.
4- Kepu, kol pasidaro minkstoki ( ne per minksti!!!)
5- Pabarstau Vegetos tipo prieskoniais. Druska netinka, Vegeta tinka labiausiai, nes ten ir cukriuko yra. Siaip kas megsta astru, galima isspausti cesnako ar pabarstyti astresniais prieskoniukais.
6 - Idedu virta farsiuka, sumaisau ir pakepinus dar kokias 5 min. isjungiu, bet palieku keptuveje. Patiekalas dar prisisotina garu, ir sulciu.
Be zodziu:)
Jei kas farsa keps, o ne virs, itariu, kad reikia su borokeliais maisyti jau kepta. T.y. siuos komponentus kepti atskirai.
Skanaus! Labai lauksiu atsiliepimu, kas bandys!
Noriu pasidalinti ir savo nestandartiniu:
kEPTI BUROKELIAI SU FARSU
Ar girdejote, kad burokelius kas keptu? Netroskintu, virtu, o butent detu i keptuve!Gaunasi pasakiskai, skonis neiprastas, o jei dar jauni burokeliai ( kaip tik metas ), tai dar ir saldus..zodziu...
Jums reikes:
1-Buroku tarka sutarkuoti zalia buroka
2- Isvirti farso. Galima ir pakepti aliejuje, bet as renkuosi virta, nes taip sveikiau. Pasirenku dazniausiai neriebu, kadangi burikelius kepsime aliejuje ir riebumo uzteks. Labausiai man patinka vistienos.
3- Uzpilu i keptuve aliejaus ir sudedu burokelius. Uzpilu siek tiek vandens. Tada jie tampa sultingesni.
4- Kepu, kol pasidaro minkstoki ( ne per minksti!!!)
5- Pabarstau Vegetos tipo prieskoniais. Druska netinka, Vegeta tinka labiausiai, nes ten ir cukriuko yra. Siaip kas megsta astru, galima isspausti cesnako ar pabarstyti astresniais prieskoniukais.
6 - Idedu virta farsiuka, sumaisau ir pakepinus dar kokias 5 min. isjungiu, bet palieku keptuveje. Patiekalas dar prisisotina garu, ir sulciu.
Be zodziu:)
Jei kas farsa keps, o ne virs, itariu, kad reikia su borokeliais maisyti jau kepta. T.y. siuos komponentus kepti atskirai.
Skanaus! Labai lauksiu atsiliepimu, kas bandys!
SUPER SKANI IR SUPER PAPARASTA GRIKIU KOSE-SRIUBA
I puoda dedam 2 kubelius vistienos sultinio, suberiam grikius, na tarkim kokiu 8 saukstus sausu grikiu kruopu, po to dedam i puoda labai smulkiai pjaustytas ar kapotas 2-3 morkas ir 2 galvas svogunu (darzoves kuo didesnes tuo geriau ) . Ir viska uzpilam verdanciu vandeniu, vandens, nepagailim, pripilam vandens kokius 2/3 daugiau nei produktu puode ir verdam tol kol gerai isverda grikiai 20 - 30min. Tada pilames kose i dubeneli, ji turetu buti kaip labai tirsta sriuba ir isidedam sauksta grietines. Asmeniskai as nesilaikau dietos tai dedu grietine 30%, o kas dietinasi patariu 12%. Tikrai labai labai skanu ir sveika
Foto prisiminiau padaryti ipusejus vakariene
I puoda dedam 2 kubelius vistienos sultinio, suberiam grikius, na tarkim kokiu 8 saukstus sausu grikiu kruopu, po to dedam i puoda labai smulkiai pjaustytas ar kapotas 2-3 morkas ir 2 galvas svogunu (darzoves kuo didesnes tuo geriau ) . Ir viska uzpilam verdanciu vandeniu, vandens, nepagailim, pripilam vandens kokius 2/3 daugiau nei produktu puode ir verdam tol kol gerai isverda grikiai 20 - 30min. Tada pilames kose i dubeneli, ji turetu buti kaip labai tirsta sriuba ir isidedam sauksta grietines. Asmeniskai as nesilaikau dietos tai dedu grietine 30%, o kas dietinasi patariu 12%. Tikrai labai labai skanu ir sveika
Foto prisiminiau padaryti ipusejus vakariene
Labai skanu ir paprasta: apkepinti ziediniai kopustai Netgi MB valgo
Isverdu ziedini kopusta, nulauzau jo "ziedelius", kota supjaustau ir kepu keptuveje su sviestu. Kepdama dar pabarstau dziuveseliais.
Manyciau nera labai kaloringa, be to vegetariska
Isverdu ziedini kopusta, nulauzau jo "ziedelius", kota supjaustau ir kepu keptuveje su sviestu. Kepdama dar pabarstau dziuveseliais.
Manyciau nera labai kaloringa, be to vegetariska
Man labai skanu tokios salotos: kopusta sutarkuoju siaudeliais, pomidora, agurka kubeliais, dedu tuno savo sultyse ir uzpilu tokiu padazu: majonezo sauksciukas, pora sauksciuku naturalaus jogurto ir pieno truputi, dar idedu cesnako ir su mikseriu isplaku. tikrai nedaug kaloriju gaunas, man labai skanu, vakarienei as jas daznai valgau.
Ir dar viena sriubyte (joje isvis minimaliai kaloriju): bulviu pora, kopusto (jo dedu siek tiek maziau nei kitu darzoviu, bet cia skonio reikalas), morka ar pora tarkuota, nemazas svogunas kubeliais. viska verdam ir ant galo idedam kelis saukstus zirneliu. na prieskoniai pagal skoni. Kai baigia virti viska sutrinu ir gaunas tokia tirsta trinta sriuba. Valgau su kokiu sauksciuku liesos grietines ir dar krapiuku pasibarstau i lekste. skanu ir sveika. Net MB valgo, nors sriubu nemegejas
Ir dar viena sriubyte (joje isvis minimaliai kaloriju): bulviu pora, kopusto (jo dedu siek tiek maziau nei kitu darzoviu, bet cia skonio reikalas), morka ar pora tarkuota, nemazas svogunas kubeliais. viska verdam ir ant galo idedam kelis saukstus zirneliu. na prieskoniai pagal skoni. Kai baigia virti viska sutrinu ir gaunas tokia tirsta trinta sriuba. Valgau su kokiu sauksciuku liesos grietines ir dar krapiuku pasibarstau i lekste. skanu ir sveika. Net MB valgo, nors sriubu nemegejas
Sveikuoliškas pusiau nekoloringas tortas.
400 gr sausainių (paprasčiausių, alia "gaidelis" )
5 bananai
2 kg obuolių
citrina
razinų saujikė
kokosų drožlės dekorui
Sulaužyti sausainius, bananas riekutėmis, obuolį sutarkuot, razinas karštu vandeniu nuplauti. Sluoksniuojam, sausainiai-bananų riekutės-obuoliai tarkuoti (juos citrina pašlakstom) ir razinkų pabert.taip 3 kartus, paskutinis kokosų drožlės.
Na, nėra jau toks nekaltas, bet gera alternatyva grietinėlės tortukams kai "kažko saldaus" dienos ateina.
400 gr sausainių (paprasčiausių, alia "gaidelis" )
5 bananai
2 kg obuolių
citrina
razinų saujikė
kokosų drožlės dekorui
Sulaužyti sausainius, bananas riekutėmis, obuolį sutarkuot, razinas karštu vandeniu nuplauti. Sluoksniuojam, sausainiai-bananų riekutės-obuoliai tarkuoti (juos citrina pašlakstom) ir razinkų pabert.taip 3 kartus, paskutinis kokosų drožlės.
Na, nėra jau toks nekaltas, bet gera alternatyva grietinėlės tortukams kai "kažko saldaus" dienos ateina.