Lengvas varškės apkepas
500 g liesos varškės
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai sėlenų
3 šaukštai cukraus
stiklinė jogurto (ypač tinka persikinis ar bananinis)
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 citrina
saujelė razinų
cinamono
kokoso drožlių (nebūtinai)
skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. obuolius nulupti, supjaustyti plonom skiltelėm, jomis iškloti skardelės dugną, pabarstyti razinomis, kokoso drožlėmis ir cinamonu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, manus, sėlenas, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus.
man iškepa 200 C per maždaug 40 min.
jei labai norisi padažo, valgykit su keliais šaukštais jogurto, o dar skaniau valgyti su trintom braškėm (čia Dazhytos idėja)
į varškės masę dar galima įdėti 1-2 smulkiai sutarkuotas morkas, tada apkepas labai gražios spalvytės išeina. tik tokiu atveju reiktų papildomai įdėti dar kelis šaukštus sėlenų, kad nebūtų per šlapias.
Siūlau savo kokteiliuko receptą. Ji geriu pasportavusi, tada man labai norisi valgyti.
1 greipfrutas
1 bananas
200 ml jogurto (man skaniau persikų
su bananais)
Į mikserį sudedu greipfrutą, supjaustytą bananą plaku, vėliau supilu jogurtą ir gerai išplaku. Labai skanu ir sveika. Treneris sakė, kad greipfrutai yra riebalų degintojai.
1 greipfrutas
1 bananas
200 ml jogurto (man skaniau persikų
su bananais)
Į mikserį sudedu greipfrutą, supjaustytą bananą plaku, vėliau supilu jogurtą ir gerai išplaku. Labai skanu ir sveika. Treneris sakė, kad greipfrutai yra riebalų degintojai.
Va ir aš netikėtai atradau labai lengvą burokėlių sriubytę (gal ir žino kas, bet aš nežinojau)
Reikės:
4 virtų burokėlių (vidutinių, nežinau koks ten svoris galėtų būti)
1svogūnas
1v.š alyvų aliejaus
750ml daržovių sultinio
druskos, pipirų, galima petražolių
Nuluptus burokėlius stambiai supjaustyti. Puode įkaitinti alyvų aliejų ir pakepinti pjaustytą svogūniuką (~3-4 min). Sudėti burokėlius ir supilti sultinuką. Užvirti ir pavirti ~15 min. Pertrinti (aš su mikseriu maliau, bet ne iki visiškos košės, o taip kad dar pakramtyti dar būtų ką), įberti prieskonius. Galima grietinės kam patinka, man ir taip skanu. Skanaus ir jums.
Reikės:
4 virtų burokėlių (vidutinių, nežinau koks ten svoris galėtų būti)
1svogūnas
1v.š alyvų aliejaus
750ml daržovių sultinio
druskos, pipirų, galima petražolių
Nuluptus burokėlius stambiai supjaustyti. Puode įkaitinti alyvų aliejų ir pakepinti pjaustytą svogūniuką (~3-4 min). Sudėti burokėlius ir supilti sultinuką. Užvirti ir pavirti ~15 min. Pertrinti (aš su mikseriu maliau, bet ne iki visiškos košės, o taip kad dar pakramtyti dar būtų ką), įberti prieskonius. Galima grietinės kam patinka, man ir taip skanu. Skanaus ir jums.
Morkų ir apelsinų salotos
0,5 kg morkų, 1 apelsinas, saujelės razinų, truputis graikiškų riešutų, šaukšto medaus, pusė citrinos, cinamono, kardamono
morkas sutarkuoju plonai (šiek tiek smulkesne nei burokinė tarka), apelsiną nulupu, padalinu skiltelėmis ir supjaustau nedideliais gabalėliais, beriu razinas ir riešutus (juos reiktų truputį pasmulkint). užpilui išspaudžiu pusės citrinos sultis, dedu šaukštą medaus, po žiupsnelį cinamono ir kardamono, maišau, kol medus ištirpsta.
0,5 kg morkų, 1 apelsinas, saujelės razinų, truputis graikiškų riešutų, šaukšto medaus, pusė citrinos, cinamono, kardamono
morkas sutarkuoju plonai (šiek tiek smulkesne nei burokinė tarka), apelsiną nulupu, padalinu skiltelėmis ir supjaustau nedideliais gabalėliais, beriu razinas ir riešutus (juos reiktų truputį pasmulkint). užpilui išspaudžiu pusės citrinos sultis, dedu šaukštą medaus, po žiupsnelį cinamono ir kardamono, maišau, kol medus ištirpsta.
Sumuštinukai:
1 Fin Crispas užteptas sūreliu ale Rama Krem Bonjur, ant viršaus pievagrybis žalias, supjaustytas ir užbarstyti česnako granulėm. Skanaus.
1 Fin Crispas užteptas sūreliu ale Rama Krem Bonjur, ant viršaus pievagrybis žalias, supjaustytas ir užbarstyti česnako granulėm. Skanaus.
Mesos apkepas pagal GI dieta
700g ypac lieso jautienos farso (maziau nei 10% riebalu),
1 puodelis pomidoru sulciu,
1/2 puodelio stambiu aviziniu dribsniu (nevirtu),
1 truputi plaktas kiausinis,
1/2 puodelio smulkiai pjaustytu svogunu,
1 valgomas saukstas Vorcesterio padazo,
1/2 arbatinio saukstelio druskos (nebutinai),
1/4 arbatinio saukstelio pipiru.
Viska sumakaluoti ir kepti 200C orkaitej
Istraukus nupilti sultis susidariusias, supjaustyti riekelem ir skanauti.
As dariau su kalakutienos farsu,labai skanu
Naminiu grudu, seklu ir riesutu paploteliai (granola)
1 ir 1/3 puodelio nesijotu kvietiniu miltu;
truputis saldiklio (kad pakeistu 1/3 puodelio cukraus);
2 arbatiniai sauksteliai kepimo milteliu;
1/4 puodelio kvieciu selenu;
1 arbatinis saukstelis malto cinamono;
1 arbatinis saukstelis universaliu prieskoniu;
1/2 arbatinio saukstelio malto imbiero;
1/2 arbatinio saukstelio druskos ( nebutinai);
1.5 puodelio aviziniu dribsniu (smulkintu);
1 puodelis abrikosu (smulkiai pjaustytu);
1/2 puodelio lukstentu saulegrazu seklu;
3/4 puodelio obuoliu tyres (nesaldintos);
1/2 puodelio obuoliu sulciu,
3 kiausiniai;
2 arbatiniai sauksteliai augalinio aliejaus.
1. Negilia, 20x30 cm kepimo skarda isklokite pergamentiniu popieriumi;
2. Sumaisykite miltus, kepimo miltelius, saldikli, kepimo miltelius, selenas ir prieskonius. Paskui imaisykite saulegrazu seklas, avizinius dribsnius ir abrikosus;
3. Suplakite obuoliu tyre, ju sultis, kiausinius ir alieju. Plakini sumaisykite su miltu misiniu;
4. Supilkite tesla i kepimo skarda ir paskirstykite;
5. Kepkite 220C orkaiteje 15-20min, kol paruduos.
Mango Granola (12 porciju)
4 puodeliai aviziniu dribsniu
saldiklio ,kad atitiktu 1/2 cukraus
1/2 selenu
1/2saukstelio cinamono
3/4 puodelio abrikosu nektaro
2 sauksteliai vaniles esensijos
125gr dziovintu mango vaisiu
100gr migdolu
1/4saukstelio imbiero
Ikaitint orkaite iki 180C sumaisyt viska ir kepti skardoje....Tai bus ne tokia granola,kaip rase Meduole,ten Granolos batoneliai ,o cia granola... smile.gif
Vaisinis Pusryciu "kokteilis" 4 porcijos
2 stiklines braskiu,melyniu ar kokiu kt pan uogu(geriausia deti ivairiu)
150g meliono
1 kivis(supjaustytas kubeliais)
1bananas supjaustytas griezineliais
2 apelsinai supjaustyti
4x200g vanilinio jogurto ( yra su vanile ir zalioja citrina) (nors siaip itakos ir neturi koks jogurtas)
80gr miusliu
idet puse jogurto i stiklines apacia viska sudet likusias dalis ir uzpilt jogurta likusi ant virsaus (daroma stiklinej 1 indelis jogurto)
Papildyta:
Varskes-Makarone apkepas su vaisiais (pagal Pranute)
0,5 kg liesos varškės
makaronų išvirusių turėtų būt panašiai 0,5kg,
konservuotų persikų ,arba kokiu tik norite vaisiu kurios megstate
2 kiaušinius,
Taip pat cinamono
ir trupučio vanilinio cukraus (nebūtinai)
bei druskos (pagal skonį).
Taigi makaronus išverdate, kiaušinius paplakate, sudedate į juos druską, vaniliną, tuomet varškę, cinamoną ir viską išmaišote. Tuomet varškę sumaišote su makaronais, dedate į formą, ant kurios dugno galima palašint šiek tiek vandens ir kepate orkaitėje, na kokias 30 min apytixliai.
Skanu su naturaliu jogurtu "dannone"
Papildyta:
Aviziniu dribsniu apkepas
2 puodeliai nevirtu aviziniu dribsniu**
1 1/2a.s. kepimo milteliu
1/2a.s. druskos
1 puodelis lieso pieno
3 kiausiniai
1/2 puodelio obuoliu sulciu
1/4 -1/2 cukraus ar saldiklio
1-2 a.s. vaniles cukraus
1 saukstas ar pagal skoni cinamono
Viska sumaisyt ir det i ikaitinta orkaite iki 350C ,iskepus truputi atausint ir pjaustyt i 8 dalis.
**as dejau 1 puodeli dribsniu ir 1 selenu
Papildyta:
Tropiniu vaisiu salotos
600gr ananaso (galima ir konservuoto)
400gr mandarinu (galima konservuotu)
4v.s. kokoso drozliu
puodelis neriebaus jogurto
1a.s. vaniles esencija
1/4 puodelio kokosu pieno ar 1 1/2 a.s. kokosu esencijos
1 v.s. cukraus ar saldiklio
ananasus,mandarinus ir kokoso drozles sumaisyti dideliame inde,mazame sumaisyt jogurta,cukru,ir esencija,gerai isplakt su mikseriu
Tada viska sudet ,ir atsaldyt...
700g ypac lieso jautienos farso (maziau nei 10% riebalu),
1 puodelis pomidoru sulciu,
1/2 puodelio stambiu aviziniu dribsniu (nevirtu),
1 truputi plaktas kiausinis,
1/2 puodelio smulkiai pjaustytu svogunu,
1 valgomas saukstas Vorcesterio padazo,
1/2 arbatinio saukstelio druskos (nebutinai),
1/4 arbatinio saukstelio pipiru.
Viska sumakaluoti ir kepti 200C orkaitej
Istraukus nupilti sultis susidariusias, supjaustyti riekelem ir skanauti.
As dariau su kalakutienos farsu,labai skanu
Naminiu grudu, seklu ir riesutu paploteliai (granola)
1 ir 1/3 puodelio nesijotu kvietiniu miltu;
truputis saldiklio (kad pakeistu 1/3 puodelio cukraus);
2 arbatiniai sauksteliai kepimo milteliu;
1/4 puodelio kvieciu selenu;
1 arbatinis saukstelis malto cinamono;
1 arbatinis saukstelis universaliu prieskoniu;
1/2 arbatinio saukstelio malto imbiero;
1/2 arbatinio saukstelio druskos ( nebutinai);
1.5 puodelio aviziniu dribsniu (smulkintu);
1 puodelis abrikosu (smulkiai pjaustytu);
1/2 puodelio lukstentu saulegrazu seklu;
3/4 puodelio obuoliu tyres (nesaldintos);
1/2 puodelio obuoliu sulciu,
3 kiausiniai;
2 arbatiniai sauksteliai augalinio aliejaus.
1. Negilia, 20x30 cm kepimo skarda isklokite pergamentiniu popieriumi;
2. Sumaisykite miltus, kepimo miltelius, saldikli, kepimo miltelius, selenas ir prieskonius. Paskui imaisykite saulegrazu seklas, avizinius dribsnius ir abrikosus;
3. Suplakite obuoliu tyre, ju sultis, kiausinius ir alieju. Plakini sumaisykite su miltu misiniu;
4. Supilkite tesla i kepimo skarda ir paskirstykite;
5. Kepkite 220C orkaiteje 15-20min, kol paruduos.
Mango Granola (12 porciju)
4 puodeliai aviziniu dribsniu
saldiklio ,kad atitiktu 1/2 cukraus
1/2 selenu
1/2saukstelio cinamono
3/4 puodelio abrikosu nektaro
2 sauksteliai vaniles esensijos
125gr dziovintu mango vaisiu
100gr migdolu
1/4saukstelio imbiero
Ikaitint orkaite iki 180C sumaisyt viska ir kepti skardoje....Tai bus ne tokia granola,kaip rase Meduole,ten Granolos batoneliai ,o cia granola... smile.gif
Vaisinis Pusryciu "kokteilis" 4 porcijos
2 stiklines braskiu,melyniu ar kokiu kt pan uogu(geriausia deti ivairiu)
150g meliono
1 kivis(supjaustytas kubeliais)
1bananas supjaustytas griezineliais
2 apelsinai supjaustyti
4x200g vanilinio jogurto ( yra su vanile ir zalioja citrina) (nors siaip itakos ir neturi koks jogurtas)
80gr miusliu
idet puse jogurto i stiklines apacia viska sudet likusias dalis ir uzpilt jogurta likusi ant virsaus (daroma stiklinej 1 indelis jogurto)
Papildyta:
Varskes-Makarone apkepas su vaisiais (pagal Pranute)
0,5 kg liesos varškės
makaronų išvirusių turėtų būt panašiai 0,5kg,
konservuotų persikų ,arba kokiu tik norite vaisiu kurios megstate
2 kiaušinius,
Taip pat cinamono
ir trupučio vanilinio cukraus (nebūtinai)
bei druskos (pagal skonį).
Taigi makaronus išverdate, kiaušinius paplakate, sudedate į juos druską, vaniliną, tuomet varškę, cinamoną ir viską išmaišote. Tuomet varškę sumaišote su makaronais, dedate į formą, ant kurios dugno galima palašint šiek tiek vandens ir kepate orkaitėje, na kokias 30 min apytixliai.
Skanu su naturaliu jogurtu "dannone"
Papildyta:
Aviziniu dribsniu apkepas
2 puodeliai nevirtu aviziniu dribsniu**
1 1/2a.s. kepimo milteliu
1/2a.s. druskos
1 puodelis lieso pieno
3 kiausiniai
1/2 puodelio obuoliu sulciu
1/4 -1/2 cukraus ar saldiklio
1-2 a.s. vaniles cukraus
1 saukstas ar pagal skoni cinamono
Viska sumaisyt ir det i ikaitinta orkaite iki 350C ,iskepus truputi atausint ir pjaustyt i 8 dalis.
**as dejau 1 puodeli dribsniu ir 1 selenu
Papildyta:
Tropiniu vaisiu salotos
600gr ananaso (galima ir konservuoto)
400gr mandarinu (galima konservuotu)
4v.s. kokoso drozliu
puodelis neriebaus jogurto
1a.s. vaniles esencija
1/4 puodelio kokosu pieno ar 1 1/2 a.s. kokosu esencijos
1 v.s. cukraus ar saldiklio
ananasus,mandarinus ir kokoso drozles sumaisyti dideliame inde,mazame sumaisyt jogurta,cukru,ir esencija,gerai isplakt su mikseriu
Tada viska sudet ,ir atsaldyt...
as tai darau tokias salotas:
reikes pekino salotu, pomidoru, agurko (vioskas sviezia) salotas suplesau, aguska su pomidoru supiaustau. ir naudoju "ranch" salotu padaza, nu pasaka, akip skanu
Darzoviu plovas
reikes ryziu
ivariu darzoviu (paprikos, zirneliu, morku svogunu, cesnaku ir visokiu kitokiu, kokiu tik megstat)
pievagrybiu.
ryzius pamergti (galima ir iskart deti virti, tik tada ilgiau uztruks), darzoves ir grybus supiaustyti smulkiai.
i plovo puoda |(as taip ji vadinu galima naudotibet koki kita ) deti sluoksni ryziu, sluoksni visu sumaisytu darzoviu, ideti truputuka svcieto ar margarino, vel sluoksni ryziu, vel darzoviu ir t.t. kai viska sudesite uzpilkite, vandeniu (arba sultiniu, kaip jums labiau aptinka), kad viska apsemtu mazdaug dvigubai, kad ryziai virdami isbrinktu. virti orkaiteje apie 30 - 45 minutes. valgyti, taip arba jeigu norite uzsidekite kecupo.
SKANAUS!
reikes pekino salotu, pomidoru, agurko (vioskas sviezia) salotas suplesau, aguska su pomidoru supiaustau. ir naudoju "ranch" salotu padaza, nu pasaka, akip skanu
Darzoviu plovas
reikes ryziu
ivariu darzoviu (paprikos, zirneliu, morku svogunu, cesnaku ir visokiu kitokiu, kokiu tik megstat)
pievagrybiu.
ryzius pamergti (galima ir iskart deti virti, tik tada ilgiau uztruks), darzoves ir grybus supiaustyti smulkiai.
i plovo puoda |(as taip ji vadinu galima naudotibet koki kita ) deti sluoksni ryziu, sluoksni visu sumaisytu darzoviu, ideti truputuka svcieto ar margarino, vel sluoksni ryziu, vel darzoviu ir t.t. kai viska sudesite uzpilkite, vandeniu (arba sultiniu, kaip jums labiau aptinka), kad viska apsemtu mazdaug dvigubai, kad ryziai virdami isbrinktu. virti orkaiteje apie 30 - 45 minutes. valgyti, taip arba jeigu norite uzsidekite kecupo.
SKANAUS!
skaniai prirašėt, šaunuolės
kepsim, virsim ir skaniai lieknėsim
uhu, ir su vištiena skanu beje, vietoj Vorčesterio padažo galima naudoti sojos padažą
metu dar kelis:
DAIGINTŲ KVIEČIŲ MALTINUKAI
sumalti daigintus kviečius (pirktinius ar naminius), įmušti kiaušinį, dėti liesos varškės (pusantros stiklinės daigintų grūdų - 1 kiaušinis ir apie 30 - 50 g varškės, bet čia labai apytikriai). berti druskos, pipirų, įspausti česnako pora skiltelių ir dar kokių kvapnių prieskonių. labai tinka mairūnas, bazilikas, peletrūnas ir pan., vasarą - gyvi žalumynai. dar dedu smulkinto poro. jei masė išeitų truputį per šlapia, įmaišykit sėlenų. maltinukus apvolioju sėlenose ir kepu nedideliam alyvuogių aliejaus kieky ant nedidelės ugnies, kol apskrunda. skanu su salotom, sojos padažu.
galima valgyti ir su pievagrybių padažu - ant pusės arbatinio šaukštelio aliejaus pakepinti svogūniuką, dėti pjaustytų pievagrybių, pakaitinti, kol pievagrybiai išleis sultis, tada paprieskoninti ir dėti ant maltinukų
NAMINIS JOGURTAS
2,3 litro pieno (aš dariau su 1%)
50 ml jogurto (kitiems kartams galima naudoti savo pagamintą naminį)
Pieną užvirinti. Atvėsinti iki 43-45 C temperatūros (kad įkišus mažąjį pirštelį eitų iki 10 suskaičiuoti). Išmaišyti jogurtą puodelyje šilto pieno ir supilti viską atgal į puodą, kruopščiai išmaišyti. Uždengti, apvynioti storu audiniu (aš 2 užtiesalais apvynioju) ir palikti pastovėti 4 valandoms, tada atšaldyti šaldytuve.
rašo, kad naminį jogurtą galima vartoti 4-5 dienas, o truputį pasilikti kaip "raugą" kitam darymui ir kad jei jogurtas po kiek laiko išsikvėptų, reikia vėl "raugui" naujo nusipirkti.
tai čia išeina natūralus jogurtas, be švelnesnis už pirktinį. jį galima paskaninti trupučiu fruktozės, vaisių arba uogienės, vasarą - uogomis
pasigaminti nesunku, pigiau nei pirktinis ir sveikiau - juk be jokios chemijos, o net jei ir cukraus truputį įsidėsit, vis tiek turbūt bus mažiau nei pirktiniame, bent jau man dauguma pirktinių per saldūs pasidarė
tiesa - dėl proporcijų, jei kas darysit mažesnį kiekį, tai 1 l pieno reikės dėti apie 20 ml jogurto (šaukštas ir dar lašiukas), o 1,5 l - apie 30 ml (2 nubraukti šaukštai)
50 ml - 3 nubraukti šaukštai ir dar truputis
kepsim, virsim ir skaniai lieknėsim
QUOTE(Italy @ 2006 02 25, 11:51)
uhu, ir su vištiena skanu beje, vietoj Vorčesterio padažo galima naudoti sojos padažą
metu dar kelis:
DAIGINTŲ KVIEČIŲ MALTINUKAI
sumalti daigintus kviečius (pirktinius ar naminius), įmušti kiaušinį, dėti liesos varškės (pusantros stiklinės daigintų grūdų - 1 kiaušinis ir apie 30 - 50 g varškės, bet čia labai apytikriai). berti druskos, pipirų, įspausti česnako pora skiltelių ir dar kokių kvapnių prieskonių. labai tinka mairūnas, bazilikas, peletrūnas ir pan., vasarą - gyvi žalumynai. dar dedu smulkinto poro. jei masė išeitų truputį per šlapia, įmaišykit sėlenų. maltinukus apvolioju sėlenose ir kepu nedideliam alyvuogių aliejaus kieky ant nedidelės ugnies, kol apskrunda. skanu su salotom, sojos padažu.
galima valgyti ir su pievagrybių padažu - ant pusės arbatinio šaukštelio aliejaus pakepinti svogūniuką, dėti pjaustytų pievagrybių, pakaitinti, kol pievagrybiai išleis sultis, tada paprieskoninti ir dėti ant maltinukų
NAMINIS JOGURTAS
2,3 litro pieno (aš dariau su 1%)
50 ml jogurto (kitiems kartams galima naudoti savo pagamintą naminį)
Pieną užvirinti. Atvėsinti iki 43-45 C temperatūros (kad įkišus mažąjį pirštelį eitų iki 10 suskaičiuoti). Išmaišyti jogurtą puodelyje šilto pieno ir supilti viską atgal į puodą, kruopščiai išmaišyti. Uždengti, apvynioti storu audiniu (aš 2 užtiesalais apvynioju) ir palikti pastovėti 4 valandoms, tada atšaldyti šaldytuve.
rašo, kad naminį jogurtą galima vartoti 4-5 dienas, o truputį pasilikti kaip "raugą" kitam darymui ir kad jei jogurtas po kiek laiko išsikvėptų, reikia vėl "raugui" naujo nusipirkti.
tai čia išeina natūralus jogurtas, be švelnesnis už pirktinį. jį galima paskaninti trupučiu fruktozės, vaisių arba uogienės, vasarą - uogomis
pasigaminti nesunku, pigiau nei pirktinis ir sveikiau - juk be jokios chemijos, o net jei ir cukraus truputį įsidėsit, vis tiek turbūt bus mažiau nei pirktiniame, bent jau man dauguma pirktinių per saldūs pasidarė
tiesa - dėl proporcijų, jei kas darysit mažesnį kiekį, tai 1 l pieno reikės dėti apie 20 ml jogurto (šaukštas ir dar lašiukas), o 1,5 l - apie 30 ml (2 nubraukti šaukštai)
50 ml - 3 nubraukti šaukštai ir dar truputis
QUOTE(Vita333 @ 2006 02 25, 12:07)
eisiu šiandien vištienos file kažką improvizuoti, gerai būtų, kad kaip nors nekaloringai jas paruošti
jei turi garpuodį, tai skanu tiesiog supjaustyti gabaliukais vištieną ir kartu su daržovėm (kad ir šaldytom) sudėti į tą "rėtį" ir pagarinti. prieskoniais aš paskaninu po to, o vietoj druskos pašlakstau sojos padažu
QUOTE(tunisija @ 2006 02 25, 13:09)
as tai darau tokias salotas:
reikes pekino salotu, pomidoru, agurko (vioskas sviezia) salotas suplesau, aguska su pomidoru supiaustau. ir naudoju "ranch" salotu padaza, nu pasaka, akip skanu
reikes pekino salotu, pomidoru, agurko (vioskas sviezia) salotas suplesau, aguska su pomidoru supiaustau. ir naudoju "ranch" salotu padaza, nu pasaka, akip skanu
tunisija, aš irgi panašias dažnai darau, vadinu "gaiviom pekininėm". be Pekino salotos, agurkų ir pomidorų dar dedu žiedeliais pjaustytų alyvuogių (man skaniau žaliosios), poro, kai būna paprikytės pigesnės, ir jų dar įmetu. o padažą darau tokį - išpaustos citrinų sultys plius alyvuogių aliejus (sau pilu 0,5 - 1 arb. šaukštelį), o jei su koku keptu patiekalu, iš viso vien citrinų sultis naudoju.
beje, kas per "ranch" padažas?
Va, įmesiu savo porą receptukų, kur net kcal esu suskaičiavusi, bus gal jie ir matyti, nes ankstesnėse temose buvau įdėjusi, bet dabar jau jos ištrintos
Pievagrybių salotos su žaliais žirneliais (manau 4-6 porcijos)
- apie 15 nevirtų pievagrybių (400 gr.) 80kcal
- pakelis (400gr.) šaldytų žalių žirnelių 140 kcal
- pakelis krabų lazdelių (200 gr.) 100 kcal
- 2 mėlynieji svogūnai (60 gr.) 20 kcal
- druska
- pipirai
- majonezinis neriebus salotinis padažas 2 v.š. 110 kcal
Viso:_________________________________________ - 450 kcal
Nieko neatšildau, visus ingridientus dedu sušalusius, suberiu žirnelius (pvz Hortex), smulkiai susmulkinu svogūnus, stambiai supjaustau pievagrybius (geriausiai jei nusipirksite mažesnius, tada griežinėliais per visą ir pjaustau), gana stambiai supjaustau krabų lazdeles, įdedu druskytę, pipirų pagal skonį, ir sumaišau su majonezu (aš labiausiai mėgstu Helmans, bet va besikūdinant tenka dėti neriebų salotinį majonezinį padažą). Belieka palaukti kol viskas atšils ir kramsnoti.
Vištienos "ryšulėliai" su karštomis daržovėmis
Pasiruošiam folijos gabalėlius tiek kiek bus valgančiųjų. Tada į kiekvieną jų pripjaustom:
- 125g vištienos file gabalėliais 125 kcal
- 1 nedidelė bulvė supjaustyta kubeliais (60 gr) 50 kcal
- 100g šaldytų daržovių (1/4 pokelio, pvz Bonduelle ar Hortex, dedu sušalusius) 30 kcal
- 1 šaukštelis vegetos 15 kcal
- 1 šaukštelis sviesto - 55 kcal
- 1 šaukštas 12 proc. riebumo grietinės 35 kcal
- šakelė petražolių, krapų
Viso:_______________________________________________________________ - 310 kcal
Foliją suimu ir susuku viršuje kaip "ryšulėlį", dedu į orkaitę ir kepu 200 orkaitėje apie 40 min. Beje, paruošimas užima maximum pusvalandį, kai darau 4 žmonėms pietukus.
Gaunasi labai sultinga vištiena ir vištienos sultyse bei svieste ištroškintos karštos daržovės. Nebereikia atskirai virt bulvių ir daryt salotų, viskas viename ryšulėly.
Siūlau paragauti, nes tikrai nesudėtingas paruošimas ir labai skanu
Pievagrybių salotos su žaliais žirneliais (manau 4-6 porcijos)
- apie 15 nevirtų pievagrybių (400 gr.) 80kcal
- pakelis (400gr.) šaldytų žalių žirnelių 140 kcal
- pakelis krabų lazdelių (200 gr.) 100 kcal
- 2 mėlynieji svogūnai (60 gr.) 20 kcal
- druska
- pipirai
- majonezinis neriebus salotinis padažas 2 v.š. 110 kcal
Viso:_________________________________________ - 450 kcal
Nieko neatšildau, visus ingridientus dedu sušalusius, suberiu žirnelius (pvz Hortex), smulkiai susmulkinu svogūnus, stambiai supjaustau pievagrybius (geriausiai jei nusipirksite mažesnius, tada griežinėliais per visą ir pjaustau), gana stambiai supjaustau krabų lazdeles, įdedu druskytę, pipirų pagal skonį, ir sumaišau su majonezu (aš labiausiai mėgstu Helmans, bet va besikūdinant tenka dėti neriebų salotinį majonezinį padažą). Belieka palaukti kol viskas atšils ir kramsnoti.
Vištienos "ryšulėliai" su karštomis daržovėmis
Pasiruošiam folijos gabalėlius tiek kiek bus valgančiųjų. Tada į kiekvieną jų pripjaustom:
- 125g vištienos file gabalėliais 125 kcal
- 1 nedidelė bulvė supjaustyta kubeliais (60 gr) 50 kcal
- 100g šaldytų daržovių (1/4 pokelio, pvz Bonduelle ar Hortex, dedu sušalusius) 30 kcal
- 1 šaukštelis vegetos 15 kcal
- 1 šaukštelis sviesto - 55 kcal
- 1 šaukštas 12 proc. riebumo grietinės 35 kcal
- šakelė petražolių, krapų
Viso:_______________________________________________________________ - 310 kcal
Foliją suimu ir susuku viršuje kaip "ryšulėlį", dedu į orkaitę ir kepu 200 orkaitėje apie 40 min. Beje, paruošimas užima maximum pusvalandį, kai darau 4 žmonėms pietukus.
Gaunasi labai sultinga vištiena ir vištienos sultyse bei svieste ištroškintos karštos daržovės. Nebereikia atskirai virt bulvių ir daryt salotų, viskas viename ryšulėly.
Siūlau paragauti, nes tikrai nesudėtingas paruošimas ir labai skanu
Na, as siandien suimprovizavau toki patiekala - lyg ir plovas, lyg ir ne.
reikia:
vistienos virtos be kaulu (as dejau 2 gabaliukus),
pakelio ryziu (100g),
1 dideles morkos
1 svoguno
ryzius uzkaiciau virti, tada sutarkavau morka, supjausciau svoguna, vistiena. Ant sauksto aliejaus pakepinau morkas ir svogunus, veliau sudejau vistiena. Viska kepinau ant mazos ugnies, kad nesviltu ipyliau 2 saukstus vandens. Kai ryziai isvire, o darzoves buvo iskepe, ryzius supyliau i keptuve ir ismaisiau, 1 min pakepinau ir isjaungiau.
Galima valgyti be nieko, bet as tai isidejau ~0.5 to,kas gavosi, uzsidejau ~1-1.5 sauksto pomidoru padazo ir 1 sauksta lieso naturalaus jogurto.
Man buvo labai skanu.
reikia:
vistienos virtos be kaulu (as dejau 2 gabaliukus),
pakelio ryziu (100g),
1 dideles morkos
1 svoguno
ryzius uzkaiciau virti, tada sutarkavau morka, supjausciau svoguna, vistiena. Ant sauksto aliejaus pakepinau morkas ir svogunus, veliau sudejau vistiena. Viska kepinau ant mazos ugnies, kad nesviltu ipyliau 2 saukstus vandens. Kai ryziai isvire, o darzoves buvo iskepe, ryzius supyliau i keptuve ir ismaisiau, 1 min pakepinau ir isjaungiau.
Galima valgyti be nieko, bet as tai isidejau ~0.5 to,kas gavosi, uzsidejau ~1-1.5 sauksto pomidoru padazo ir 1 sauksta lieso naturalaus jogurto.
Man buvo labai skanu.
QUOTE(Žiedė @ 2006 02 26, 12:28)
gal kas žino ką daryt su lašiša
Reikia lasisos gabaliuko (skersai pjautas su kauliuku), zuvies prieskoniu, sauksto citrinos sulciu, virtu ryziu
Imti lasisos gabaliuka, apibarstyti zuviea prieskonias, palaikyti kokias 10 min. Labai karstame aliejuje apkepti po 3 min is abieju pusiu, tada deti i folija, gerai uzspausti, kad neisgaruotu sultys. Kepti apie 20 min 180laipsniu orkaiteje. isimti, atsargiai atvynioti krastus, uzpilti sauksta citrinos sulciu, aplinkui apiberti ryziais, patiekti kartu su folija, ryziai sugeria sultis, kurios issiskiria is zuvies. saldumelis