SVEIKOS, kadangi tik katik cia prisijungiau, tai noreciau pateikti pora liekninamuju kokteiliu receptu...
1. 100ml pasuku isplakti maisikliu su 2 saujom saldytu uogu arba smulkintais svieziais vaisiais (ananasu, greipfrutu, kiviu ir t.t., ir pan. ), paskaninti ziupsneliu tarkuoto imbiero.
2. Po 50ml morku, burokeliu ir salieru sulciu sumaisyti su 0.5 saukstelio krienu.
3. 100ml zaliosios arbatos isplakti su 50ml greipfrutu sulciu. Pagardint bazilikais, raudoneliais ir citrinos griezineliu.
MORKU CHALVA
Chalva gaminama iš:
400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno
puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau]
kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų
poros šaukštų razinų
šiek tiek cinamono
O procesas toks:
nuskutam ir sutarkuojam morkas, tarkuojam per vidurinio smulkumo tarka.
Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami.
Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono.
Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos.
Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti.
Kai tai atsitinka susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.
Skanus desertas, norincioms ko nors skanaus
Chalva gaminama iš:
400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno
puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau]
kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų
poros šaukštų razinų
šiek tiek cinamono
O procesas toks:
nuskutam ir sutarkuojam morkas, tarkuojam per vidurinio smulkumo tarka.
Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami.
Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono.
Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos.
Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti.
Kai tai atsitinka susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.
Skanus desertas, norincioms ko nors skanaus
BULVIU, BAKLAZANU, POMIDORU APKEPAS SU VISTIENOS GRYBU PADAZU
500g bulviu 400
400g baklazano 100
200g virtos vistienos 300
200g grybu 30
200ml lieso pieno 90
60g nevalytu miltu 190
500ml vistienos sultinio 50
400g pomidoru 100
100g 17% riebumo fermentinio surio 270
viso 1530 is tikruju gavosi labai didziule pilna forma 8 liesos porcijos po 190, jei valgant su salotom, jei viena 6 porcijos, labai sotu
bulves apvirti, supjaustyti griezineliais, sudelioti ant formos dugno. paruosti padaza: grybus sausoj keptuvej pakepinti, sudeti smulkiai pjaustyta vistiena, supilti sultini, uzvirti, piena suplakti su miltais, maisant supilti, uzvirti. puse gauto padazo aplieti bulves, tada deti sluoksni griezineliais pjaustyto baklazano( 30 min pamirkyto suriam vandenyje!), tada pilti antra padazo dali, sudeti griezineliais pjaustytus pomidorus, kepti 30 min 220 laipsniu temperaturoje, tada uzbeti tarkuoto surio ir dar pakepti kelias minutes, kol suris issilydys, skanaus
500g bulviu 400
400g baklazano 100
200g virtos vistienos 300
200g grybu 30
200ml lieso pieno 90
60g nevalytu miltu 190
500ml vistienos sultinio 50
400g pomidoru 100
100g 17% riebumo fermentinio surio 270
viso 1530 is tikruju gavosi labai didziule pilna forma 8 liesos porcijos po 190, jei valgant su salotom, jei viena 6 porcijos, labai sotu
bulves apvirti, supjaustyti griezineliais, sudelioti ant formos dugno. paruosti padaza: grybus sausoj keptuvej pakepinti, sudeti smulkiai pjaustyta vistiena, supilti sultini, uzvirti, piena suplakti su miltais, maisant supilti, uzvirti. puse gauto padazo aplieti bulves, tada deti sluoksni griezineliais pjaustyto baklazano( 30 min pamirkyto suriam vandenyje!), tada pilti antra padazo dali, sudeti griezineliais pjaustytus pomidorus, kepti 30 min 220 laipsniu temperaturoje, tada uzbeti tarkuoto surio ir dar pakepti kelias minutes, kol suris issilydys, skanaus
KUSKUSAS SU DARZOVEMIS
2 porcijoms reikės:
0,5 stiklinės kuskuso kruopų;
1-1,5 stiklinės sultinio iš kubelio;
Paprikos;
1 šaukšto aliejaus;
Saujelės razinų, džiovintų abrikosų ir riešutų.
procesas:
Užverdame vandenį ir pasigaminame sultinį.
Į jį suberiame kuskuso kruopas, išmaišome ir padedame šiltai 5-8 minutėms.
Per tą laiką keptuvėje įkaitiname aliejų,
jame pakepame papriką, razinas ir smulkintus džiovintus abrikosus.
Kai paprika suminkštėja, sumaišome viską su kuskusu,
suberiame pakepintus riešutus, pagardiname druska ir pipirais bei permaišome.
2 porcijoms reikės:
0,5 stiklinės kuskuso kruopų;
1-1,5 stiklinės sultinio iš kubelio;
Paprikos;
1 šaukšto aliejaus;
Saujelės razinų, džiovintų abrikosų ir riešutų.
procesas:
Užverdame vandenį ir pasigaminame sultinį.
Į jį suberiame kuskuso kruopas, išmaišome ir padedame šiltai 5-8 minutėms.
Per tą laiką keptuvėje įkaitiname aliejų,
jame pakepame papriką, razinas ir smulkintus džiovintus abrikosus.
Kai paprika suminkštėja, sumaišome viską su kuskusu,
suberiame pakepintus riešutus, pagardiname druska ir pipirais bei permaišome.
liesas ir skanus priedas prie saslyku
baklazana ir pomidorus su skurom apkepinti ant iesmu, kad butu visiskai minksti, juos supjaustyti, gaunasi beveik kose. ipjauti zalio svoguno, pipiriuku, druskos,krapu, ispausti cesnako. proporcijos-skonio reikalas. galima biskuti aliejaus. sako, kad baklazana ir pomidora galima iskepti ir orkaitej.
baklazana ir pomidorus su skurom apkepinti ant iesmu, kad butu visiskai minksti, juos supjaustyti, gaunasi beveik kose. ipjauti zalio svoguno, pipiriuku, druskos,krapu, ispausti cesnako. proporcijos-skonio reikalas. galima biskuti aliejaus. sako, kad baklazana ir pomidora galima iskepti ir orkaitej.
Šaltsriubė "Gazpacho" su krevetėm arba vištiena
Reikia:
česnako, petražolių, agurko, paprikos, svogūnų laiškų, konservuotų pomidorų savo sultyse, truputį atšildytų krevečių ar vištienos (nebūtinai), mėgstamų daržovių sulčių, acto, druskos, pipirų, kmynų
Susmulkinti česnaką ir petražoles, stambiai supjaustyti svogūnų laiškus, papriką ir agurką. Supilti pomidorus su sultimis ir viską susmulkinti blenderiu, bet ne visiškai. Tada supilti daržovių sultis, actą, sudėti krevetes (vištieną), suberti druską, pipirus ir kmynus. Prieš patiekiant atšaldyti.
Kiek kcal tiksliai - nežinau, bet neturėtų būti daug.
Reikia:
česnako, petražolių, agurko, paprikos, svogūnų laiškų, konservuotų pomidorų savo sultyse, truputį atšildytų krevečių ar vištienos (nebūtinai), mėgstamų daržovių sulčių, acto, druskos, pipirų, kmynų
Susmulkinti česnaką ir petražoles, stambiai supjaustyti svogūnų laiškus, papriką ir agurką. Supilti pomidorus su sultimis ir viską susmulkinti blenderiu, bet ne visiškai. Tada supilti daržovių sultis, actą, sudėti krevetes (vištieną), suberti druską, pipirus ir kmynus. Prieš patiekiant atšaldyti.
Kiek kcal tiksliai - nežinau, bet neturėtų būti daug.
as dar tokia uzkepele darau, apverdu zuvi, siuo atveju pangasija, gabaliukais supjauscisu mazais, truputi pamarinuoju meksikietiskuose prieskoniuose, dedu i puoda su saldytom darzovem, brokoliais, kalafiorias, morkytemis, sparagais ir viskas apverdu. paskui i skarda viska sudedu, o nat virsaus surio patarkuoju nedaug ir i orkaite trumpam. labai skanu
o trapuciai dar skanu su meduciu ir nat virsaus galima graikiniu iresutu uzsideti, aiku nedaug. gardesis kaloriju nedaug
o trapuciai dar skanu su meduciu ir nat virsaus galima graikiniu iresutu uzsideti, aiku nedaug. gardesis kaloriju nedaug
BAKLAŽANAI, UŽKEPTI VARŠKE IR MORKOMIS
plonomis juostelėmis supjaustyti 1/3 baklažano (apie 100g-20kcal), suprieskoniauti ir palaikyti kelias minutes, kol išsiskiria sultys. Tada tas juostas sukloti ant šiek tiek pateptos skardos ir ant jų plonai tepti užtepalą, kuris padarytas iš: 50g varškės (apie 80kcal), 1 kiaušinio (70kcal) ir 50g tarkuotų morkų su šiek tiek svogūno (15kcal).
Visą tą gėrį apie 10 min pakepinti orkaitėje, kol daržovės suminkštėja, o užtepalas gražai paskrunda. Valgyti karštus su kečupu ar kitu mėgstamu padažu.
Gaunasi viena porcija sotaus ir sveiko maisto, su padažu - apie 200kcal priešpiečiams - kaip tik. Atšalusį galima įsidėti priešpiečiams į darbą
plonomis juostelėmis supjaustyti 1/3 baklažano (apie 100g-20kcal), suprieskoniauti ir palaikyti kelias minutes, kol išsiskiria sultys. Tada tas juostas sukloti ant šiek tiek pateptos skardos ir ant jų plonai tepti užtepalą, kuris padarytas iš: 50g varškės (apie 80kcal), 1 kiaušinio (70kcal) ir 50g tarkuotų morkų su šiek tiek svogūno (15kcal).
Visą tą gėrį apie 10 min pakepinti orkaitėje, kol daržovės suminkštėja, o užtepalas gražai paskrunda. Valgyti karštus su kečupu ar kitu mėgstamu padažu.
Gaunasi viena porcija sotaus ir sveiko maisto, su padažu - apie 200kcal priešpiečiams - kaip tik. Atšalusį galima įsidėti priešpiečiams į darbą
Galiu pasiūlyti maistingą, bet lengvą, papildomų kilogramų "neuždedantį" patiekaliuka:
Reikės lešių, skaldytų žirnių ir prieskonių (česnakas, druska, pipirai, petražolės, krapai, sojų padažas)
Lešius ir skaldytus žirnius sumalame su kavamale iki miltų, sudedame prieskonius ir įpilame vandens tiek, kad gautųsi skysta tiršta masė. Tada įkaitiname aliejų ant keptuvės ir su šaukštu dedame kepti kaip blynus.
Iškepa labai skanūs, standūs paplotėliai(duoniukai). Jie idealūs su žaliu agurku arba su šviežių daržovių salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejumi.
Reikės lešių, skaldytų žirnių ir prieskonių (česnakas, druska, pipirai, petražolės, krapai, sojų padažas)
Lešius ir skaldytus žirnius sumalame su kavamale iki miltų, sudedame prieskonius ir įpilame vandens tiek, kad gautųsi skysta tiršta masė. Tada įkaitiname aliejų ant keptuvės ir su šaukštu dedame kepti kaip blynus.
Iškepa labai skanūs, standūs paplotėliai(duoniukai). Jie idealūs su žaliu agurku arba su šviežių daržovių salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejumi.
Man labai skanu į išgremžtas obuolio puseles prikrauti varškės (skaniau į ją įmušt kiaušinį, bet kai darau nedidelį kiekį nededu) paskanintos cinamonu ir pakepti orkaitėje ar mikrobangėje (mažiau skanus variantas).