Siandien gaminau troshkini, tai sakyc visai skanus ishejo, net MB "uzskaite" nors shiaip jam kas be mesos tai ne maistas
Dejau:
188 gr./47 kcal. pievagrybiu
103 gr./107 kcal. FELIX sweet and sour padazo
296 gr./90,87 kcal. ziediniu kopustu
150 gr./135 kcal. raudonuju konservuotu pupeliu
1 a.s/45 kcal. aliejaus [bet realiai jo nelabai reikejo]
Taigi pirmiausia sudejau i ikaitinta keptuve ziedinius kopustus truputi pakepinau [nes manishkiai buvo saldyti] apibarsciau paukstienos prieskoniais, idejau druskos ir cesnako granuliu, ipyliau vandens uzdengiau ir patroshkinau truputi, tada sudejau pupeles ir pievagrybius, vishka ishmaishiau, padaza atskiedziau vandeniu ir supyliau, uzdengiau ir palikau viska troskintis.Kai viskas suminksteja galima valgyti
100 gr. tokio patiekalo 66 kcal.
Pilnai pavalgyti uztenka 2 zmonem, kadangi siandien pietu nevalgiau, tai gaminausi pietums/vakarienei, su bulvem ir tikrai nemazai troshkinio man gavosi 450 kcal.
Ash garnyrui naudojau orkaitej keptas bulves, supjaustytas gan storais griezineliais, itrintas prieskoniais paukstienos ir suvyniotas i folija.
Pilnai pavalgyti uztenka 2 zmonem, kadangi siandien pietu nevalgiau, tai gaminausi pietums/vakarienei, su bulvem ir tikrai nemazai troshkinio man gavosi 450 kcal.
Skanaus
LIESI PIETŪS "VISKAS VIENAME"
200g grikių (686)
200g morkų (52)
galvutė svogūno (apie 50g) (14)
1a.š. aliejaus (90)
3 griežinėliai mėsos apie 150g (naudojau kalakutieną) (324)
1 sultinio kubelis (20)
Pili į troškintuvą grikius, tada ant viršaus dedi tarkuotas morkas o ant jų sukloji griežinėliais supjaustytą suprieskoniautą mėsą. Užpili viską vandeniu su sultinio kubeliu kad apsemtų. Tada dedi troškintuvą į orkaitę. Kai išsitroškina, turi visai nelikti vandens. Tuo tarpu pakepini ant aliejaus galvutę svogūno. Tada nuiimi mėsą, grikius su morkom išmaišai, įmaišai svogūnus. jei reikia - dar kokio prieskonio įbarstai ir viskas. valgai mėsą su grikių-daržovių koše
čia paskaičiuota 2 porcijos, vienam besikūdinančiam ir vienam ne (arba trys kūdos porcijos ). Taigi dalini visą kiekį į tris dalis, vieną kartu su vienu griežinėliu mėsos suvalgai pati, o kitą atiduodi vyrui
dietinė porcija - 395kcal o čia jau laaabai sotūs pietūs. galima košės dėtis mažiau, tada ir kalorijų bus mažiau.
jei patinka, galima į košę įsidėti kečupo. nesikūdinantys dar gali užsbarstyti tarkuoto sūrio, kuris nuo karščio išsilydys ir duos puikų skonį patiekalui :
200g grikių (686)
200g morkų (52)
galvutė svogūno (apie 50g) (14)
1a.š. aliejaus (90)
3 griežinėliai mėsos apie 150g (naudojau kalakutieną) (324)
1 sultinio kubelis (20)
Pili į troškintuvą grikius, tada ant viršaus dedi tarkuotas morkas o ant jų sukloji griežinėliais supjaustytą suprieskoniautą mėsą. Užpili viską vandeniu su sultinio kubeliu kad apsemtų. Tada dedi troškintuvą į orkaitę. Kai išsitroškina, turi visai nelikti vandens. Tuo tarpu pakepini ant aliejaus galvutę svogūno. Tada nuiimi mėsą, grikius su morkom išmaišai, įmaišai svogūnus. jei reikia - dar kokio prieskonio įbarstai ir viskas. valgai mėsą su grikių-daržovių koše
čia paskaičiuota 2 porcijos, vienam besikūdinančiam ir vienam ne (arba trys kūdos porcijos ). Taigi dalini visą kiekį į tris dalis, vieną kartu su vienu griežinėliu mėsos suvalgai pati, o kitą atiduodi vyrui
dietinė porcija - 395kcal o čia jau laaabai sotūs pietūs. galima košės dėtis mažiau, tada ir kalorijų bus mažiau.
jei patinka, galima į košę įsidėti kečupo. nesikūdinantys dar gali užsbarstyti tarkuoto sūrio, kuris nuo karščio išsilydys ir duos puikų skonį patiekalui :
As tai isigudrinau taip pusiau kepti pusiau virti mesyte. I keptuve ipilu vandens ir joje apie 15 min. verdu vistos krutineles, kalakutienos kepsniukus... man skanu. Zinoma pries tai ta mesyte reikia gerai pamarinuoti. Taip nereikia pilti jokiu riebalu.
O zuvi darau taip. Is kepimo folijos darau maiseli ir i ji idedu zuvi taip pat man patinkanciu zoleliu, citrinos ar dar kazko. Tada maiseli uzdarau i keptuve pilu vadens ir joje kepu-verdu ta maiseli. Taip zuvis neprisigeria vandens. Ilgai to daryti nereikia mazdaug po 7 minutes abi puses.
Ir dar... lasisa paprastai irgi verdu vandeny, o ne kepu. Taip ji ne tokia riebi ir tvirtesne buna.
O zuvi darau taip. Is kepimo folijos darau maiseli ir i ji idedu zuvi taip pat man patinkanciu zoleliu, citrinos ar dar kazko. Tada maiseli uzdarau i keptuve pilu vadens ir joje kepu-verdu ta maiseli. Taip zuvis neprisigeria vandens. Ilgai to daryti nereikia mazdaug po 7 minutes abi puses.
Ir dar... lasisa paprastai irgi verdu vandeny, o ne kepu. Taip ji ne tokia riebi ir tvirtesne buna.
Baltagūžių kopūstų ir džiovintų slyvų salotos
Reikės:
400 g kopūstų,
100 g džiovintų slyvų,
50 g morkų,
šviežiai išspaustos citrinos sultys,
druskos ir cukraus pagal skonį.
Džiovintas slyvas pamerkite valandai ar dviems. Jeigu slyvos su kauliukais, pašalinkite juos, o minkštimą supjaustykite gabaliukais.
Šviežią kopūstą supjaustykite šiaudeliais, apibarstykite cukrumi ir trinkite tol, kol pasirodys sultys, jas nupilkite.
Šviežią morką sutarkuokite. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite, pagardinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Papuošti galima džiovintomis slyvomis ir morkų šiaudeliais.
cukinija su idaru
Reikia nedideliu kol dar odele minksta Jei nedideles, perpjaunu isilgai ir isimu seklas, vidu iskrapstau su saukstu ir gaunu du laivelius Jei didesnes, pjaustau griezineliais iki 1 cm storio, isimu seklas ir gaunu "barankas"
Itrinu prieskoniais.
Idarui sudedu cukinijos vidurio likuciu, kepta svoguna,paprika, morkas, dar galima sumaisyti su jautienos farsu ar vistienos gabaliukai, imusu kiausini
Tos mases pridedu i paruostus cukinijos gabalelius, uztarkuoju surio, uzbarstau linu semenu ir sezamo ir kepu orkaiteje kol suminksteja pati cukinija
Su idarais galit zaist pagal savo skoni, kas ka megsta.
Pertrinta pupelių sriuba
0,5 l išbrinkusių pupelių, 1-2 bulvės, 1-2 morkos, vidutinio dydžio svogūnas, grybų sultinio kubelis, pagardinimui - pievagrybiai, petražolės ir salierai.
Morkas ir bulves supjaustome ir kartu su pupelėmis verdame grybų sultinyje. Jei sultinys su daržovėmis labai tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens. Įdedame lauro lapų, pipirų.
Atskirai verdame supjaustytus pievagrybius. Išvirtas daržoves pertriname. Į gautą tyrę supilame pievagrybius ir aliejuje apkeptą susmulkintą svogūną. Užverdame ir paskaniname salierų ir petražolių lapeliais. Patiekiame su grietine( as naudoju naturalu jogurta )
Reikės:
400 g kopūstų,
100 g džiovintų slyvų,
50 g morkų,
šviežiai išspaustos citrinos sultys,
druskos ir cukraus pagal skonį.
Džiovintas slyvas pamerkite valandai ar dviems. Jeigu slyvos su kauliukais, pašalinkite juos, o minkštimą supjaustykite gabaliukais.
Šviežią kopūstą supjaustykite šiaudeliais, apibarstykite cukrumi ir trinkite tol, kol pasirodys sultys, jas nupilkite.
Šviežią morką sutarkuokite. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite, pagardinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Papuošti galima džiovintomis slyvomis ir morkų šiaudeliais.
cukinija su idaru
Reikia nedideliu kol dar odele minksta Jei nedideles, perpjaunu isilgai ir isimu seklas, vidu iskrapstau su saukstu ir gaunu du laivelius Jei didesnes, pjaustau griezineliais iki 1 cm storio, isimu seklas ir gaunu "barankas"
Itrinu prieskoniais.
Idarui sudedu cukinijos vidurio likuciu, kepta svoguna,paprika, morkas, dar galima sumaisyti su jautienos farsu ar vistienos gabaliukai, imusu kiausini
Tos mases pridedu i paruostus cukinijos gabalelius, uztarkuoju surio, uzbarstau linu semenu ir sezamo ir kepu orkaiteje kol suminksteja pati cukinija
Su idarais galit zaist pagal savo skoni, kas ka megsta.
Pertrinta pupelių sriuba
0,5 l išbrinkusių pupelių, 1-2 bulvės, 1-2 morkos, vidutinio dydžio svogūnas, grybų sultinio kubelis, pagardinimui - pievagrybiai, petražolės ir salierai.
Morkas ir bulves supjaustome ir kartu su pupelėmis verdame grybų sultinyje. Jei sultinys su daržovėmis labai tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens. Įdedame lauro lapų, pipirų.
Atskirai verdame supjaustytus pievagrybius. Išvirtas daržoves pertriname. Į gautą tyrę supilame pievagrybius ir aliejuje apkeptą susmulkintą svogūną. Užverdame ir paskaniname salierų ir petražolių lapeliais. Patiekiame su grietine( as naudoju naturalu jogurta )
As siandien pasidariau desertines varskes.Namine varske suplakiau su bananu,mandarinais(galima deti visokiu vaisiu,kokiu turite).Ir skanu,ir gaivu,ir sveika .
Išbandžiau žuvies kotletukus, man patiko. Receptas ne mano, iš žurnalo "Darbštuolė", 2009 m. vasario mėn.Mano darbas buvo pagaminti, suskaičiuoti kcal ir šeimos taryboje patvirtinti, ar tinka
SALIERŲ MALTINIAI SU ŽUVIMI
600g salierų šaknų
100g batono
300g žuvų filė
2 kiaušiniai
a.š. kmynų
miltų
aliejaus kepimui
prieskonių
Nuluptus ir supjaustytus salierus 10 min. pavirti sūdytame vandenyje. Piene išmirkyti batona. Tada jį, atvėsusius salierus ir žuvį sumalti mėsmale, įmušti kiaušinius, suberti kmynus, paprieskonuoti. Viską suminkyti, apvolioti miltuose ir iškepti.
Tokie buvo žurnalo patarimai.
Aš nuo savęs kai ką pridėjau eigoje: batoną maišiau perpus su džiūvėsėliais (jų dėjau 60g, nes juose ir kotletukus voliojau), į tešlą dar ir 20g miltų įdėjau.
Į vieną keptuvę pyliau 2,5 v.š. aliejaus.
Iš šiek tiek didesnių proporcijų iškepiau 11 arkliško dydžio ( ) kotletų, kurių vieno vertė- 160 kcal.
Vaikai suvalgė ir paprašė dar
Taigi, mano nutobulinimas ir išeiga:
460g žuvies filė (j.lydekos)
670g saliero
80g batono
2 kaiušiniai
20g miltų, 60g džiūvėsėlių
5 v.š. aliejaus
Eiga- 1770 kcal
Skanaus
SALIERŲ MALTINIAI SU ŽUVIMI
600g salierų šaknų
100g batono
300g žuvų filė
2 kiaušiniai
a.š. kmynų
miltų
aliejaus kepimui
prieskonių
Nuluptus ir supjaustytus salierus 10 min. pavirti sūdytame vandenyje. Piene išmirkyti batona. Tada jį, atvėsusius salierus ir žuvį sumalti mėsmale, įmušti kiaušinius, suberti kmynus, paprieskonuoti. Viską suminkyti, apvolioti miltuose ir iškepti.
Tokie buvo žurnalo patarimai.
Aš nuo savęs kai ką pridėjau eigoje: batoną maišiau perpus su džiūvėsėliais (jų dėjau 60g, nes juose ir kotletukus voliojau), į tešlą dar ir 20g miltų įdėjau.
Į vieną keptuvę pyliau 2,5 v.š. aliejaus.
Iš šiek tiek didesnių proporcijų iškepiau 11 arkliško dydžio ( ) kotletų, kurių vieno vertė- 160 kcal.
Vaikai suvalgė ir paprašė dar
Taigi, mano nutobulinimas ir išeiga:
460g žuvies filė (j.lydekos)
670g saliero
80g batono
2 kaiušiniai
20g miltų, 60g džiūvėsėlių
5 v.š. aliejaus
Eiga- 1770 kcal
Skanaus
TROSKINYS KEPTUVEJE 470kcal
200g vistos krutineles 200kcal
100g svoguno (kas nemegsta labai tinka poras) 35kcal
300g svieziu arba saldytu brokoliu 60kcal
200ml lieso pieno 90kcal
20g nevalytu miltu 70kcal
karis, malti kmynai, papirkos milteliai, pipirai, druska, cesnako skiltele 15kcal
vistiena be riebalu paskrudinau keptuveje. sudejau svogunus, dar siek tiek pakepiau, uzpyliau stikline vandens, sudejau prieskonius ir uzdengus troskinau apie 10 minuciu. sudejau saldytus brokolius, dar 5 minutes troskinau uzdengus. piene isplakiau nevalytus miltus, maisydama supyliau keptuven, uzvirinau ir volia as valgiau su svieziom kopustu-morku salotom, bet galima teikti su ryziais, bulvemis, makaronais. man gavosi 800g troskinio, 3 neblogos porcijos
skanu buvo dieviskai, rekomenduoju
200g vistos krutineles 200kcal
100g svoguno (kas nemegsta labai tinka poras) 35kcal
300g svieziu arba saldytu brokoliu 60kcal
200ml lieso pieno 90kcal
20g nevalytu miltu 70kcal
karis, malti kmynai, papirkos milteliai, pipirai, druska, cesnako skiltele 15kcal
vistiena be riebalu paskrudinau keptuveje. sudejau svogunus, dar siek tiek pakepiau, uzpyliau stikline vandens, sudejau prieskonius ir uzdengus troskinau apie 10 minuciu. sudejau saldytus brokolius, dar 5 minutes troskinau uzdengus. piene isplakiau nevalytus miltus, maisydama supyliau keptuven, uzvirinau ir volia as valgiau su svieziom kopustu-morku salotom, bet galima teikti su ryziais, bulvemis, makaronais. man gavosi 800g troskinio, 3 neblogos porcijos
skanu buvo dieviskai, rekomenduoju
Čia, SM, užmatytos salotos. Kcal turi nemažai, bet, patikėkit, jos gana sočios. Be to, visad galima jas dar "palengvinti"- naudoti nat.jogurtą ar liesą grietinę, maišytus su majonezu.
Tinka vakarienei (su skrudinta balta duona), priešpiečiams.
ARMĖNIŠKOS SALOTOS
3 virti burokėliai
50g graikiškų riešutų
česnakas
100g majonezo (liesesnio, 265 kcal/100g)
druska, pipirai
Burokėlius sutarkuoti, česnaką išspausti. Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu, susmulkinti (neperlabiausiai, kad jaustusi salotose). Viską sumaišyti.
100g- 105 kcal
Skanaus
Tinka vakarienei (su skrudinta balta duona), priešpiečiams.
ARMĖNIŠKOS SALOTOS
3 virti burokėliai
50g graikiškų riešutų
česnakas
100g majonezo (liesesnio, 265 kcal/100g)
druska, pipirai
Burokėlius sutarkuoti, česnaką išspausti. Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu, susmulkinti (neperlabiausiai, kad jaustusi salotose). Viską sumaišyti.
100g- 105 kcal
Skanaus
Kulinarinė grafomanija užpuolė
Per TV matytos salotos, tinkančios vakarienei ar net pietums į darbą.
Orginalas:
Virtas liežuvis
Virta vištiena
Apkepti šampinjonai
Marinuoti šparagai
Majonezas
Maniškis:
220g kiaulės širdies (1 vnt.)
280g šampinjonų
135g rūkytos višt.krūtinėlės
180g marin.agurkų
100g pusriebio majonezo
v.š. aliejaus, v.š. sviesto
Prieskoniai
Širdį išvirt su prieskoniais (morka, svogūnas, lauro lapas, pipirai). Šampinjonus padalintį 4 dalis ir apkept maišytuose riebaluose(tik kad pasklistų kvapas).
Visa kita supjaustyt, sumiksuot su majonezu ir prieskoniais.
100g - 110 kcal
Skanaus
Per TV matytos salotos, tinkančios vakarienei ar net pietums į darbą.
Orginalas:
Virtas liežuvis
Virta vištiena
Apkepti šampinjonai
Marinuoti šparagai
Majonezas
Maniškis:
220g kiaulės širdies (1 vnt.)
280g šampinjonų
135g rūkytos višt.krūtinėlės
180g marin.agurkų
100g pusriebio majonezo
v.š. aliejaus, v.š. sviesto
Prieskoniai
Širdį išvirt su prieskoniais (morka, svogūnas, lauro lapas, pipirai). Šampinjonus padalintį 4 dalis ir apkept maišytuose riebaluose(tik kad pasklistų kvapas).
Visa kita supjaustyt, sumiksuot su majonezu ir prieskoniais.
100g - 110 kcal
Skanaus
Sveikos, parašysiu pora savo mėgstamų receptų.
ŽUVIES IR ŽIRNELIŲ MIŠRAINĖ
100 gr, koncevuotų žirnelių,(60 kcal.)
100 gr. rūkytos jūrų lydekos,(170 kcal)
pusė svogūno(15 kcal.)
50 gr. lieso majonezo(94 kcal.)
taip druskos , pipirų, petražolių, krapų.
iš viso gaunasi
265 gr.- 339kcal. 100 gr. yra tik 127 kcal
TUNO SALOTOS
100 gr. pekino kopūsto(15 kcal.)
1 pomidoras(24 kcal)
pusė raudono svogūno(15 kcal.)
90 gr. tuno aliejuje(200 kcal)
50 gr. lieso majonezo( 94 kcal.)
ir savo mėgstamų prieskoniukų.
iš viso gaunasi
355 gr.-348 kcal. 100 gr.-98 kcal.
skanaus
ŽUVIES IR ŽIRNELIŲ MIŠRAINĖ
100 gr, koncevuotų žirnelių,(60 kcal.)
100 gr. rūkytos jūrų lydekos,(170 kcal)
pusė svogūno(15 kcal.)
50 gr. lieso majonezo(94 kcal.)
taip druskos , pipirų, petražolių, krapų.
iš viso gaunasi
265 gr.- 339kcal. 100 gr. yra tik 127 kcal
TUNO SALOTOS
100 gr. pekino kopūsto(15 kcal.)
1 pomidoras(24 kcal)
pusė raudono svogūno(15 kcal.)
90 gr. tuno aliejuje(200 kcal)
50 gr. lieso majonezo( 94 kcal.)
ir savo mėgstamų prieskoniukų.
iš viso gaunasi
355 gr.-348 kcal. 100 gr.-98 kcal.
skanaus
karštos vištienos salotos:
pekino salotos
pomidoras
akurkėlis (žalias)
keletas koncervuotų kukurūzų
porų truputis
paprikos truputis
keletas gabalėlių koncervuoto ananaso
ir kepta be riebalų vištienos krūtinėlė
valgoma su liesu majonezu arba su alyvuogių aliejumi
labai skanu ir sotu
pekino salotos
pomidoras
akurkėlis (žalias)
keletas koncervuotų kukurūzų
porų truputis
paprikos truputis
keletas gabalėlių koncervuoto ananaso
ir kepta be riebalų vištienos krūtinėlė
valgoma su liesu majonezu arba su alyvuogių aliejumi
labai skanu ir sotu
sveikos mamytes ir ne tik... siandien pasigaminaus laaaabai skanu deserta... net pati nustebau, kaip cia man skaniai gavosi... papietavusi siandien nusprendziau, kad noriu kasko skanaus, labai tingejau eiti i parduotuve, tai pakuiciau savo spintele... is visko pasirinkau tik du ingridientus... kukuruzus ir kakava... kadangi turiu konvencine krosenele (tokia elektrine, kurioje maistui nenaudojami riebalai)... taigi isspraginau sauja kukuruzu, be jokio aliejaus, gavosi tokie dideli ir balti, be to labai ju daug... tada, gerus du sauksuts paprasciausios kakavos, be saldikliu ir koncervantu uzpyliau karstu vandeniu, idejau cukraus, ir ismaisiau, ispradziu gavosi tikras sokoladas, tad as ji dar prasdkiedziau vandenuku, kad gautusi skystesnis... na ir visa uzpyliau ant kukuruzu... buvo taip saldu, taip lengva, tip skanu ir beveik nekaloringa, o ypac patiko, kad buvo viso to gerio labai daug, tad neskubedama prisismaguriavau iki soties ir dabar esu labai rami visais atzilgiais =] , manau butu galima spraginti ir keptuveje, tik reikia moketi, kad nebutu riebus ir aliejus nesijaustu =] pabandykit manau tikrai verta... ir papasakokit kaip gavosi jum