Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

QUOTE(kriro @ 2008 09 08, 07:54)
4u.gif atsiprašau, či gal ne visai į temą, bet daug kur rašot, kad viena porcija turi tiek kalorijų, o vat man iškilo klausimas, ta viena porcija, tai kiek? kaip ją pamatuoti? šaukštais, samčiais, gramais?  g.gif

Tai kad kalorijos, jei neklystu, paprastai rašomos 100-ui gramų. Tai ir reikia pasverti su svarstyklėm arba įsipilti mažesnę pusę stiklinės.

O šiaip čia receptukai labai geri savaitgaliui, kai noriu atsikvėpti nuo prėsko maisto. thumbup.gif

Atsakyti
žinokit, aš žuvies visai nemėgstu, tik visai neseniai mano viena pažįstama pavaišino patiekaliuku kuris be galo patiko. Esmė tokia, į puodą supjausati griežinėliais bulves, antrą sluoksnį morkų, trečią dedam žuvies, na kokią kas mėgsta, geriausiai , žinoma, kad būtų filė, ir verdam, nu skonis tai pasakiškas, o vietoj druskos ji dėjo citrinos sultytes ir pipiriuko.. valgyčiau dabar beveik kasdien... ir kai pagalvoju, gi visai nekaloringa ir sveika blush2.gif
Atsakyti
radau šiandien įdomų patiekalą, bandysiu gaminti vakarienei

Lietuviški suši

6 suktinukai
1 suktinuko energetinė vertė- apie 90 kcal.

Reikės:1 vid. dydžio cukinijos
Įdarui: 3 šaukštų grūdėtos varškės, 3 šaukštų virtų ilgagrūdžių ryžių, druskos, pipirų ir krapų (pagal skonį), sūdytos lašišos.

Supjaustykite cukiniją pilgais plonais griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepkite sausoje keptuveje. Sumaišykite ryžius ir grūdėtą varškę, pagardinkite druska, pipirais ir smulkiai kapotais krapais. Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ant pakepintų cukinijos juotelių uždėkite įdaro, į vidurį idėkite gabalėlį lašišos ir susukite. Jei suktinukai nesilaikys, juos susmeikite smeigtuku arba apvyniokite laiškiniu česnaku.
essen.gif
Atsakyti
MB siandien gaminsiu troskinuka, nezinau kiek kaloriju neskaiciavau.
Pakepinu vistienos krutinele( 1 saukst. aliejaus) supjaustyta kubeliais- 300g., priedeu prieskoniu pagalskoni, i ta pacia keptuve sudedu saldytu darzoviu viena pakeli ir patroskinu viska 10 min. (kartais ipilu slakeli alaus arba balto vyno del skonio), pabaigoje idedu sauksta neriebios grietines. essen.gif , labai liesa ir skanu. Tinka besilaikancioms dietos. mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandien gaminau grikiu apkepa.Gal atsiras norinciu ismeginti

70gr grikiu kruopu
100gr varskes
1kiausinis
1arbatinis saukstelis naturalaus jogurto
1skiltele cesnako
20gr fermentinio surio
krapai,druska

Grikius isvirti.I varske imusti kiausini,ideti sauksteli nat.jogurto,pagardinti smulkintu cesnaku,krapais ir druska.Mase gerai istrinti.I kepimo inda paskleisti puse grikiu mases,ant virsaus sudeti varskes mase ir vel grikius.Apkepa pabarstyti tarkuotu fermentiniu suriu ir kepti orkaiteje,kol apkepo virsus graziai apskrus.

Gavosi toks nedidukas apkepelis/385gr bendro svorio/,kurio 100gr turi 169kcal
Atsakyti
na negi niekas lengvai nebevalgo? mano fantazija išsisėmė doh.gif
vienas itin skanus receptukas :

pora pokelių ryžių
keli šimtai gramų žiedinio kopūsto (virto)
ir uncle bens arba kitokio mėgstamo padažo su daržovėmis ir pomidorais.

virtus ryžius sumaišyti su virtu žiediniu kopūstu,pakepinti ant sviesto ar alyvuogių aliejaus ir sumaišyti su padažu,pora minučių patroškinti ir galima valgyti mirksiukas.gif
tinka ir kaip pagrindinis patiekalas ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
as sian bandysiu vakarienei toki padaryti:
plonas baklazano riekeles i skarda, ant virsaus pomidoro riekele ir mocarelos riekele, pabarstyti bazilikais. kepti nzn kiek, kol baklazanas suminkstes. nebandziau, bet esu sumasciusi pabandyti sian. skarda aisku aliejum reiks patepti, bet vis liesiau nei baklazana keptuveje kepant , kai tauku prisigeria.
siaip toki bajeri darau vietoj baklazano su duoniukais ruginiais, tai labai skaniai gaunasi
Atsakyti
Siltos vaisiu salotos

Paimti 2persikus,2nektarinus,2 dideles melynas slyvas(iskaulinti).Vaisius supjaustyti plonais griezineliais.I teflonine keptuve iberti ziupsneli vanilinio cukraus,cinamono ir sudeti vaisius.Troskinti apie 5 minutes, nuolat maisant medine mentele.Galima pasaldinti.Pabarstyti skrudintais migdolu lapeliais.Valgyti silta
Skanaus mirksiukas.gif

Beja,gamindama jas sudejau 425gr nektarinu/persiku,120gr slyvu ir prisiskrudinau 35gr migdolu lapeliu.Kiekis gavosi labai nemazas,tikrai bus 2iem kartam.100gr verte 102kcal
Atsakyti
SKANIOS, SOČIOS, PIGIOS IR NEKALORINGOS SALOTOS thumbup.gif

1 porcija:
100g marinuotų šparaginių pupelių
100g virtų bulvių
šiek tiek svogūno
10g salotų majonezo
druska ir pipirai

daržoves supjaustyti kubeliais, viską paskaninti majonezu, druska ir pipirais ir valgyti smile.gif galima prie kokios mėsos, bet skanu ir vienos su duona ar ne jos mirksiukas.gif gaunasi apie 250g, visoje porcijoje tik 140kcal thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
Radau čia labai daug lengvų ir skanių receptų, todėl noriu ir savu pasidalinti 4u.gif

Itališki makaronai su varške

Reikės:
0,5 pakelio makaronų (aš verdu „sraigtukus“);
3 didelių pomidorų;
1 pakelio liesos varškės;
1 a.šaukštelio aliejaus;
2 skiltelių česnako;
sauso baziliko (apie 1 a.š. – man kartais ir daugiau prieskonio norisi įsidėti);
„Vegetos“ pagal skonį (aš dedu apie 1 a.š.);
Trupučio druskos.

Gaminimas:
Atskiram puode lengvai pasūdytam vandeny išverdam makaronus. Kol verda makaronai kubeliais supjaustom pomidorus (kubeliai 1-2 cm), susismulkinam česnaką. Į įkaitintą keptuvę įpilam arbatinį šaukštelį aliejaus ir jame apkepinam smulkintą česnaką kol lengvai pagels, tada sudedam pjaustytus pomidorus, pamaišom ir uždengus dangčiu paliekam pasitroškinti 5 min. ant nedidelės ugnies. Kai pomidorai aptyžta, sudedam prieskonius, viską gerai permaišom ir po truputį maišant dedam varškę. Gal kam pakelio bus per daug, tai pradžiai įdėkite pusę pakelio, o jei skanu, tai ir visą. Man skanu, kai daugiau varškės. Tada išmaišytą padažą supilam ant nukoštų makaronų, dar kartą gerai išmaišom ir ragaujam.
Skanaus! essen.gif

p.s. receptą draugė parvežė iš Italijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tessa_i.p.: 05 lapkričio 2008 - 17:45

i 

Šioje temoje skelbiame tik LENGVO maisto/patiekalų receptus, tinkančius tiems, kas maitinasi sveikai ir kurių valgiaraštį sudaro sumažinto kalorijų kiekio patiekalai.

Prašome rašyti ne tik recepto pavadinimą, bet ir sudedamąsias dalis GRAMAIS.

Taip pat būtinai nurodykite kiek KALORIJŲ yra vienoje šio patiekalo porcijoje. Tai labai svarbu, nes daugelio šios temos lankytojų mityba yra paremta tiksliu kalorijų skaičiavimu.

Kitokie receptai (a'la "pakelis varškės ir pakelis virtų makaronų -  ir į orkaitę" - bus šalinami.

SuperMama

Atsakyti
AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNAI

iš 100g dribsnių išsivirti avižinę košę vandenyje (366), leisti jai ataušti. Įmušti 1 kiaušinį (70), įpilti apie stiklinę pieno (110), berti miltų, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo (apie 100g) (332). Kepti naudojant kuo mažiau riebalų. VISO: apie 880kcal. blynų iš šio kiekio gaunasi nemažai - apie 25blynus, taigi vienas blynas - 35kcal.
na, aišku, dar reikės pridėti kalorijas aliejaus, ant kurio kepsite.

Blynų gaunasi nemažai, jie tokie purūs, patinka vaikams. be to - tai puiki alternatyva mėgstančioms blynus, bet bijančioms kalorijų.
Atsakyti