Siandien pusryciams dariau tokius sumustinukus dejau kas po ranka pakliuvo
Reikes:
Sumustinuku duonos (mazais kvadrateliais)
2 riekeliu Zalosios karvutes pjaustyto surio
2-3 krabu lazdeliu
1 nedidelio sviezio agurkelio
granuliuoto cesnako
truputuka vegetos (galima ir nedeti)
keleto sakeliu krapu
sauksto majonezo ir sauksto grietines (arba jogurto be nieko)
Visus produktus smulkiai susmulkinti, sumaisyti su grietine su majonezu arba jogurtu, pagardinti prieskoniais ir saukstuku aptepti sumustinuku duoneles riekeles. Mums labai patiko ir gaivus tokie
pora receptuku,tik nepykit,tiklsiu kaloriju nezinau,bet jei valgyti saikingai manau tiks ir siam skyreliui
BULVIU SALOTOS
pora vidutinio dydzio virtu bulviu.
padorus sviezias agurkas(turiu galvoje ne ilgavaisi,jei jis,tada dalis jo)
didelis pomidoras
svoguniukas.
viska supjaustom pageidaujamo dydzio kubeliais,tik svoguna smulkiau zymiai.dedam druskytes,juodu pipiriuku ir megstamo aliejaus,ismaisom ir niam
TRINTA GRYBU SRIUBA
verdam sultini is cesnako,svoguno ir dideles bulves.kai viskas isverda strinti plaktuvu(nu kaip trintai sriubytei,tirstuma reguliuoti pagal pageidavima).pora pievagrybiu supjaustyti plonais griezineliais ir pakepinti nedideliam kiekyje riebalu,paskui visa tai supilti i sriuba,uzbalinti grietine.nu aisku verdant prieskoniu nepamirsti
BULVIU SALOTOS
pora vidutinio dydzio virtu bulviu.
padorus sviezias agurkas(turiu galvoje ne ilgavaisi,jei jis,tada dalis jo)
didelis pomidoras
svoguniukas.
viska supjaustom pageidaujamo dydzio kubeliais,tik svoguna smulkiau zymiai.dedam druskytes,juodu pipiriuku ir megstamo aliejaus,ismaisom ir niam
TRINTA GRYBU SRIUBA
verdam sultini is cesnako,svoguno ir dideles bulves.kai viskas isverda strinti plaktuvu(nu kaip trintai sriubytei,tirstuma reguliuoti pagal pageidavima).pora pievagrybiu supjaustyti plonais griezineliais ir pakepinti nedideliam kiekyje riebalu,paskui visa tai supilti i sriuba,uzbalinti grietine.nu aisku verdant prieskoniu nepamirsti
Lašišos naujausias receptas, kuris man laaabai patinka:
LAŠIŠA SU POMIDORAIS
supjaustai 1 svogūną ir pakepini 1 š. alyvuogių aliejaus apie 5 min. tada pili apie 500 g nuplikytų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais pomidorų bei supjaustytą česnako skiltelę. vėl kepini apie 3 min. tada sudedi kokias 3 saujas supjaustytų porų, įpili apie 100-150g sultinio ir troškini, kol pomidorai suminkštės. Tada sudedi supjaustytą kubeliais (arba juostelėm) suprieskoniautą lašišą (apie 500g) bei apie 15 pusiau perpjautų juodųjų alyvuogių be kauliukų. troškini uždengusi, kol lašiša jau bus paruošta.
Valgyti galima su bulvėm, salotom, ryžiais...
iš šio kiekio gali pavalgyti 4-5 asmenys.
100g troškinio yra apie 150kcal.
tiesa, galima naudoti ir kokią nors kitą žuvį, bet lašišos skonis man labiausiai patinka :
LAŠIŠA SU POMIDORAIS
supjaustai 1 svogūną ir pakepini 1 š. alyvuogių aliejaus apie 5 min. tada pili apie 500 g nuplikytų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais pomidorų bei supjaustytą česnako skiltelę. vėl kepini apie 3 min. tada sudedi kokias 3 saujas supjaustytų porų, įpili apie 100-150g sultinio ir troškini, kol pomidorai suminkštės. Tada sudedi supjaustytą kubeliais (arba juostelėm) suprieskoniautą lašišą (apie 500g) bei apie 15 pusiau perpjautų juodųjų alyvuogių be kauliukų. troškini uždengusi, kol lašiša jau bus paruošta.
Valgyti galima su bulvėm, salotom, ryžiais...
iš šio kiekio gali pavalgyti 4-5 asmenys.
100g troškinio yra apie 150kcal.
tiesa, galima naudoti ir kokią nors kitą žuvį, bet lašišos skonis man labiausiai patinka :
Nežinau ar kas nors panašaus buvo, nes temos visos neskaičiau, bet noriu pasiūlyti desertą. Aš kaip be saldumynų gyventi negaliu, o mėsos visai gali nebūti, tai man .
Paimam litrą mėgstamo jogurto (aš imu braškinį). Kuo liesesnis tuo geriau. Išrirpinam 1-2 šaukštus žalatinos, supilam į jogurtą ir primetam daug daug uogų - braškių, mėlynių, aviečių.... Iš visai nekaloringa ir kaip skanu.
Paimam litrą mėgstamo jogurto (aš imu braškinį). Kuo liesesnis tuo geriau. Išrirpinam 1-2 šaukštus žalatinos, supilam į jogurtą ir primetam daug daug uogų - braškių, mėlynių, aviečių.... Iš visai nekaloringa ir kaip skanu.
galiu pasiūlyti pasigaminti lavašo suktinukų:
imi lavašą (armėniška duona, atrodo kaip blynas), aptepi ją tepamu sūreliu, tada kloji salotų lapus, tada dedi tai, ką nori (arba liesą mėsytę, arba lašišą sūdytą, arba krabų lazdeles pjaustytas), pridedi riekutėmis supjaustytų pomidorų ir agurkų. visą tą gėrį sukloji ant blyno ir vynioji suktinuką vis paspausdama, kad gerai suliptų. tada susuki visą suktinį į maistinę plėvelę ir dedi bent valandai į šaldytuvą, kad susistovėtų. prieš dedant ant stalo, supjaustote maždaug 2 pirštų storio gabalėliais. skanu nerealiai, o kadangi daug daržovių - tai ir ne itin kaloringa.
skanaus
imi lavašą (armėniška duona, atrodo kaip blynas), aptepi ją tepamu sūreliu, tada kloji salotų lapus, tada dedi tai, ką nori (arba liesą mėsytę, arba lašišą sūdytą, arba krabų lazdeles pjaustytas), pridedi riekutėmis supjaustytų pomidorų ir agurkų. visą tą gėrį sukloji ant blyno ir vynioji suktinuką vis paspausdama, kad gerai suliptų. tada susuki visą suktinį į maistinę plėvelę ir dedi bent valandai į šaldytuvą, kad susistovėtų. prieš dedant ant stalo, supjaustote maždaug 2 pirštų storio gabalėliais. skanu nerealiai, o kadangi daug daržovių - tai ir ne itin kaloringa.
skanaus
Na, prisižadėjau panelėms parašyt savo sriubos su lašiša receptą. Tokio kaipo tikro recepto nebus, nes dariau viską iš galvos. Bet, žodžiu, į verdantį vandenį sumečiau kelias pjaustyta bulves, tada daržoves kokias tik jums į galvą šauna.. aš dėjau kalafijorą, morkas, brokolį, saldžiųjų žirnių ankštis (šaldytos buvo).. lyg ir viskas.. tada kažkiek pavirus sudėjau pjaustytą lašišos filė (aš pirkau jau pamarinuotą pomidorų padaže). Paviriau kokias 5 min. Tada užbaldžiau liesa grietinėle (pas mane ji tik 7 proc. riebumo), dar šlakelį pieno, prieskonius sudėjau beverdant. dar kelatą minučių paviriau ir viskas. Kūda ji man gavos, 100 gr tik 41 kcal didžiulė lėkštė tik apie 200
o as lasisos sriuba verdu is lasisos kauliuku galvos, buna toks pirkti lasisos rinkinys zuvienei. tai iva ta rinkini apverdu kokias 5 - 10 minuciu istraukiu, o i ta skysti itarkuoju morkos bulves smulkiai, prieskoniu visokiu ir kol bulves verda lasisos "kaulus" nuvalai isrankioju ir kai jau bulves isverda supilu lasisa. paskui uzsidedu grietines ir valgom. sriuba tikrai supper, net MB kuris sriubu nevalgo isvis sios sriubos dvi lekstes maziausiai sutaso. iseina daug pigiau, nes tas rinkinys kurio sriubai tikrai uztenka ir tikrai nemazam puoduj, kilogramas kainuoja 3.99 (prekybos centruose gal net pigiau, nes pirkau mazoje parduotuveje kur visu produktu kainos gerokai didesnes), man tai lasisa gera deti gaila geriau susisudau ir sumustinukus su lasisa ir pievagrybiais pasidarau.
Aš kadangi dažniausiai perku visą lašišą, susitvarkau, susipjaustau ir užsišaldau. Tai į sriubą dedu tą vadinamą` lašišos pjausnį. Paverdu 5 min, su prieskoniais, paskui išimu, perkošiu sultinį, sudedu bulves pjaustytas, paverdu kelias minutes. Nuo lašišos nuimu skūrą, išnagrinėju, kad nebūtų kaulų, ir sudedu į sultinį su bulvėm, tada brokolių įpilu kokius 200-300g, svogūnų laiškų, petražolių ir krapų, prieskonių ir verdu apie 5-10min. Užbalinu grietine. Visa šeima valgo, o ypatingai tai mažoji kerta, nes brokolius tai dievina
OBUOLIU KOSES IR AVIZINIU DRIBSNIU MUFFINAI
1puodelis (p- 240ml) aviziniu dribsniu
3/4 p miltu ( as emiau whole wheat )
1p. nesaldintos obuoliu tyreles
0.5 p pieno
2 kiausiniu baltymai
2 saukstai maltu linu semenu
2 saukstai aliejaus
1 s. kepimo milteliu
0.5 s kepimo sodos
0.5 s malto muskato riesuto
1 s cinamono
dziovintu razinu, spanguoliu ar kitu vaisiu
viska sumaisyti, ir kepti 190 C orkaiteje 20 min, isjungti orkaite ir palikti kol atsals.
1 muffinas = 120 kcal,
3 g baltymu, 3g riebalu, 20 g angliavandeniu, 3 g skaidulu (fiber).
1puodelis (p- 240ml) aviziniu dribsniu
3/4 p miltu ( as emiau whole wheat )
1p. nesaldintos obuoliu tyreles
0.5 p pieno
2 kiausiniu baltymai
2 saukstai maltu linu semenu
2 saukstai aliejaus
1 s. kepimo milteliu
0.5 s kepimo sodos
0.5 s malto muskato riesuto
1 s cinamono
dziovintu razinu, spanguoliu ar kitu vaisiu
viska sumaisyti, ir kepti 190 C orkaiteje 20 min, isjungti orkaite ir palikti kol atsals.
1 muffinas = 120 kcal,
3 g baltymu, 3g riebalu, 20 g angliavandeniu, 3 g skaidulu (fiber).
SPALVINGOSIOS TUNO SALOTOS
1 pakelis virtų ryžių
1 skardinė koncervuoto tuno (galima imti savo sultyse, bet man aliejuje koncervuotas - skaniau. žinoma, aliejaus iš skardinės į salotas nepilame )
saujelė (apie 20g) pjaustyto poro
100g skirtingų spalvų paprikos, supjaustytos kubeliais.
40-50g neriebaus majonezo.
viską gerai išmaišyti, paskaninti mėgstamais prieskoniais (labai tinka džiovintas bazilikas).
Išeiga - apie 500g, tai 1 besidietinančio (200g) ir 1 nesidietinančio (300g) žmonių porcijos. Galima valgyt pusryčiams .
100g-130kcal
1 pakelis virtų ryžių
1 skardinė koncervuoto tuno (galima imti savo sultyse, bet man aliejuje koncervuotas - skaniau. žinoma, aliejaus iš skardinės į salotas nepilame )
saujelė (apie 20g) pjaustyto poro
100g skirtingų spalvų paprikos, supjaustytos kubeliais.
40-50g neriebaus majonezo.
viską gerai išmaišyti, paskaninti mėgstamais prieskoniais (labai tinka džiovintas bazilikas).
Išeiga - apie 500g, tai 1 besidietinančio (200g) ir 1 nesidietinančio (300g) žmonių porcijos. Galima valgyt pusryčiams .
100g-130kcal
Skaniai atrodo jūsų pasiūlytų valgių receptai. Bet aš turiu vieną didelę bėdą - jei man skanu, tai 100g tik apetitui sužadinti. Aš kol nesušlamščiu bent puskilio tokio skanumyno, net nuo stalo nekylu. Tai tas 130 kalorijų padauginus iš 5 visai nemenka porcijukė išeina, a nia
Todėl ir svoris mano oho koks (matyti linuotėje) .
Tai dabar kadangi pradėjau lieknintis (užtat ir liniuotę pasidariau), tai stengiuosi apsieiti be kulinarijos vingrybių. Tiesiog išverdu mėsos ar žuvies gabaliuką be prieskonių ir su žaliais agurkėliais sukramsnoju.
Todėl ir svoris mano oho koks (matyti linuotėje) .
Tai dabar kadangi pradėjau lieknintis (užtat ir liniuotę pasidariau), tai stengiuosi apsieiti be kulinarijos vingrybių. Tiesiog išverdu mėsos ar žuvies gabaliuką be prieskonių ir su žaliais agurkėliais sukramsnoju.
atsiprašau, či gal ne visai į temą, bet daug kur rašot, kad viena porcija turi tiek kalorijų, o vat man iškilo klausimas, ta viena porcija, tai kiek? kaip ją pamatuoti? šaukštais, samčiais, gramais?