Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

sveikutes zinau nebloga receptuka tik va nezinau kiek kcal...

pekino kopustas
pomidorai
krabai
agurkai
vistos krutinele (pakepinta savose sultyse galima trupti ir aliejaus bet nedaug ir prieskoniu pagal skoni )
ryziai

sitaip kaip surasyta susloksniuojam ir aptepam liesu majonezu jei kas megsta su liesa grietine...nereikia jokiu prieskokiu labai skanu bent jau man ax.gif
Atsakyti
Mano šiandienos išradimas hihihi.gif rytojaus priešpiečiams rolleyes.gif

(proporcijas galima keisti, tada ir kalorijų kiekis keisis, aš čia tiesiog pateikiu pagal tai, kiek kokių likučių radau šaldytuve blush2.gif Užpilą irgi galima keisti savo nuožiūra mirksiukas.gif )

KALAKUTIENOS SALOTOS SU MAKARONAIS

100g kalakutienos krūtinėlės (mano buvo kepta, gali būti ir virta ar rūkyta) (260)
100g virtų makaronų (165)
25g poro (5)
60g agurko (10)
100g pekino kopūsto (25)
30g majonezo (100)
50g salotų padažo (13)

Viską supjaustyti kubeliais, sumaišyti su užpilu, pagardinti druska ir pipirais.

Patiekalo išeiga - 480g, kaloringumas - 120kcal /100g. Manau, kad 200g porcija yra daugiau negu sotu. Skanaus essen.gif:

Atsakyti
Pusryciams: (cia is mano baltyminio valgiarascio);
paivairinimui, vietoj virto kiausinio.... arba omleto is baltymu...

puse pakelio liesos varskes, geriausia "pieno zvaigzdziu", ji tokia slapesne...
2 kiausiniai (is ju tik vienas trynys)

varske sutrinti, imusti kiausiniu ir isplakti iki vientisos mases... viska supilti i keptuve su laseliu alyvuogiu aliejaus ir kepti... (keptuves reiketu geros, kad neprisviltu)..

aisq galima pasiskaninti kokiais prieskoniais, as tai taip valgau smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
NORIU PATEIKTI VIENA VISAI SKANU UZKANDI IS VARSKES. AS ASMENISKAI PO SPOTO JI VALGAU, BET MANAU JIS TINKA BET KADA. biggrin.gif TAI STAI: MAZDAUG 100GR. liesos VARSKES(grudeliais) agurkeli supjaustau, siek tiek paprikos( raud. arba geltonos) cesnako siek tiek, sezamo seklu druskytes. kartais ir pomidora ipjaustau, bet nebutina. viska ismaisau ir valgau. Man tai labai skanu, nekaloringa! gathering.gif
Atsakyti
Oi,mergytes,jus man tikras lobynas,eilini karta pradejus skaiciuoti kolorijas blush2.gif Labai labai didelis dekui visoms 4u.gif Paragaukit ir jus mano neseniai atrasto Gazpacho-cia tipo kazkas panasaus i lietuviskus saltibarscius.Tam reikes: 600ml darzoviu sulciu/galima pomidoru/,225 gr smulkintu pomidoru be odeles,po 110 gr smulkintu salieros,agurko,zalios paprikos,svoguno laisku.2 arb.sauksteliai alyvuogiu aliejaus,siek tiek acto/as tai jo nededu/,1 didele skiltele smulkinto cesnako,smulkintu petrazoliu,galima krapu.viska sumaisyti,siek tiek papipirinti ir padruskinti,atsaldyti ir skaniai valgyti thumbup.gif
Atsakyti
Vakarui liuksiska misrainė:įvairios daržovės pagal skonį, krevetės, mozarelos sūris mmm.. lengva, skanu ir nekoloringa thumbup.gif
Atsakyti
SOTUS IR GARDUS KALAKUTIENOS - DARŽOVIŲ TROŠKINUKAS SU ŽIRNIAIS

Troškintuve sluoksniuojame suprieskoniautą kalakutieną (supjaustyta kepsniukais ar šiaudeliai - kaip labiau patinka) 650g-2055 kcal; skaldytus žirnius 300g - 900kcal, mėgstamų šaldytų daržovių pakelį 450g - 130kcal. Tada viską užpilam karštu vandeniu, kuriame ištirpintas sultinio kubelis 15kcal ir troškiname uždengtą indą orkaitėje.

Man gavosi apie 2kg troškinio, kuriame visame yra apie 3000kcal. taigi 100g - 150kcal thumbup.gif
Kadangi prie šio troškinio nereikia nei duonos, nei bulvių, salotos taip pat nebūtinos (bet man skaniau kai yra ir žalių daržovių šalia ax.gif ), gaunasi super gausūs ir ne itin kaloringi pietųs (300g - 450kcal essen.gif )
(nurodytos proporcijos gali keistis, tada ir kaloringumas pasikeis mirksiukas.gif )
Atsakyti
vakar pasidariau lb skanius ir sveikus pietus...
(vietoj virtos vistos krutineles)

vistos krutinele apibarsciau vegeta, vistienos prieskoniais, idejau i folija ant virsaus pridejau kapotu cesnaku, svogunu, paprikos.. ipyliau siek tiek vandens... viska uzlanskciau ir orakaiteje kepiau apie 1.5 val.. gavosi labai sultinga ir skani mesyte... thumbup.gif valgiau su salotu lapais ir agurku...
ir i darba dar snd gabaliuka isidejau mirksiukas.gif
Atsakyti
oi kaip saunu kad atradau sia temele biggrin.gif 4u.gif radau labai naudingu receptuku, tad pasidalinsiu su savais, gal kam tiks smile.gif

Vistienos salotos

supjaustai pora, pekino kopusta, pomidora, virtas morkas ir pakepinta vistienos file smile.gif pagardinti neriebiu majonezu. super thumbup.gif

Kreveciu salotos

sudetis butu tokia : krevetes +vynuoges+ porai+ pomidorai+ gerai istrintas virtas kiausinis . viska pagardinti neriebiu majonezu , galima ir citrinos truputuka issispausti biggrin.gif

Juros gerybiu salotos

supjaustai kiniska kopusta, virta morka, pomidora, agurka, galima ir pora alyvuogiu jei patinka..juros gerybes patroskini ir uzpilsi su siek tiek skysciu ant darzoviu smile.gif skanaus wub.gif

Italiskos salotos

sudetis :agurkai+ pomidorai+mozzarela, salotos, porai..galima pora alyvuogiu imesti:)

Pomidoru ir mozzarelos salotos

sudetis: mozzrela+ pomidorai+ raudonieji svogunai+ bazilikas, galima alyvuogiu, mazas saukstelis alyvuogiu aliejaus.

Vaisiu salotos su jogurtu
niu cia manau viskas aisku, sviezius vaisius supjaustai ir uzpili neriebiu jogurtu.

Vistienos salotos su vaisiais

sudetis: pakepinta vistienos file+koncervuoti persikai+ koncervuoti ananasai+ salotos+ padazas( medus+apelsinu sultys+karis+neriebus majonezas+neriebi grietine..sis padaziukas prie visu vistienos patiekalu tinka mirksiukas.gif )

jei norit,galit ir su darzovemis pasigaminti, dadeti paprikos, migdolo riesutu mirksiukas.gif aisku su saiku smile.gif

skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsne: 24 balandžio 2008 - 20:18
4u.gif Vistienos roskinukas su pomidorais.
Vistienos file supj. gabaliukais ir apkepinti . i puoda deti sluoksniais: pak. vist. file, ant virsaus pomidorus pj. riekelem( pom., nulupti) , svogunus pj. riekelem, ir vel file ir taip is viso 3 sluosniai. uzpilti puodeli sultinio ir prieskoniu. pries gala cesnako ispausti. greitai pagaminamas troskinukas. skanaus essen.gif
Atsakyti
As kazkaip dabar pasinesiau ant tokio kokteiliuko nieko ypatingo, bet vietoj deserto arba vietoj vakarienes smile.gif . Mandarinai, kiviai, bananas, kartais, tiksliau labai retai citrina (cia jau kaip kam patinka), kartais obuoliukas (bet daug jo nededu arba visai nededu, man geriau obuoliu sultys ax.gif ), jogurtas skystas arba ne koks saldytuve yra smile.gif (bet stengiuosi ,jog butu ne daugiau 2 proc.) ir pienukas 1 proc riebumo. Viska i kokteiline, isplakam ir geriam. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Cia,paneles,man ypac patikusi tirsta poru sriuba.Jai reikes:

3porai/apie 250gr/
1 vidutinis svogunas
25gr sviesto
500gr bulviu
1.2 vistienos sultinio,paruosto is 2 kubeliu
150ml grietineles
1arb.saukstelis citrinos sulciu
druska,pipirai,muskato riesutas

Eiga:1.porus perpjauti isilgai ir supjaustyti 5mm plocio gabaleliais smile.gif tik nepradekit matuoti,as cia verciu is anglu,tai viskas bus pazodziui mirksiukas.gif nuplauti dideliu kiekiu tekancio salto vandens 2.Svoguna supjaustyti 5mm griezineliais taip pat.3.Istirpinti sviesta inde,kuriame virsite sriuba,sudeti porus kartu su svogunais,inda uzdengti ir troskinti apie 10min retkarciais pamaisant.4.kuomet porai su svogunais jau pakankamai minksti,sudeti 5mm griezineliais supjaustytas bulves,uzpilti vistienos sultiniu,padruskinti,papipirinti,itarkuoti muskato riesuto,ir sumazinus ugni viska virti apie 10min.5.nukelus nuo ugnies ,naudojant maisto smulkintuva,trintuva ar mikseri viska trinti tol,kol viskas pavirs i tyre/apie 3min/6.supilti grietinele ir dar karteli uzvirinti.
Patiekiant i stala galima pabarstyti smulkintom petrazolem.Nu,zinokit,labai skanu.As pabandymui normas emiau per puse,ir isskaiciavau,kad 200ml sios sriubos turi 140kcal.Skanaus! 4u.gif
Atsakyti