500 gr. varškės
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai sviesto
5 šaukštai manų kruopų
pusė stiklinės pieno
manų kruopas reikia pamerkti piene pusvalandžiui, baltymus išplakti, svietą išlydyti - pasidaro greiai, o dar greičiau dingsta
Labai skanu ir greitai pagaminama
Tilapijos file
Tilapijos file apibarstyti zuvies prieskoniais, krapais ir kt. prieskoniais, pagal jusu skoni.
Griezineliais supjaustyti pomidora ir cukinija. Darzoves isdelioti ant kepimo skardos. Ant virsaus pakloti zuvies file.
Orkaiteje kepti apie 10-12 min. (Zuvi geriau deti ant cukinijos griezineliu).
Skanaus!
P.S. Atsiprasau, nezinau, kiek siame patiekale kaloriju, taciau as net nenaudoju aliejaus, tai, manau, kad nedaug
Tilapijos file
Tilapijos file apibarstyti zuvies prieskoniais, krapais ir kt. prieskoniais, pagal jusu skoni.
Griezineliais supjaustyti pomidora ir cukinija. Darzoves isdelioti ant kepimo skardos. Ant virsaus pakloti zuvies file.
Orkaiteje kepti apie 10-12 min. (Zuvi geriau deti ant cukinijos griezineliu).
Skanaus!
P.S. Atsiprasau, nezinau, kiek siame patiekale kaloriju, taciau as net nenaudoju aliejaus, tai, manau, kad nedaug
Aš dažniausiai naudoju skorpijonžuvę, Supjaustau norimo dydžio gabaliukais ir pabarstau visokiais žuvies prieskoniais ir palieku pastovėti. Supjaustytas morkas ir svogūnus pakepinu įdedu majonezo išmaišau ir dedu ant žuvies gabaliukų. Baigiant kepti uždedu fermentinio sūrio. Labai skanu. Žuvį perku prekybos centruose. Ten pigesnė, nei turgui.
Labai skanus ir lengvas žuvies patiekalas:
MENKĖ SU POMIDORAIS
2 PORCIJOS
2 pomidorai
1 didelis svogunas
menkes file du gabaliukai
džiūvesėlių šaukštelis
petražolių saujelė
pusė puoduko buljono (ištirpinus pusė kubelio sultinio koncentrato)
pipirai, druska
sviesto keli gabaliukai
Pomidorus nuplykom, nulupam, supjaustom kubeliais, įdedam į indą, skirtą kepti orkaitėje. Ant viršaus sudedam smulkiais pjaustytą kvadratukais svogūną ir ant jų dedam žuvies gabaliukus. Pabarstom druska, pipirais, petražolėm, buljonu, džiūvesėliais ir sviesto gabaliukais. Kepam 200 C orkaitėje apie 40 min. Valgoma su ryžiais, nros galima ir be jų, tiesiog su salotom
Labai skanu. Net MB LABAI patiko, kuris gana išrankus maistui.Kalorijų tikrai nedaug.
Papildyta:
Dar vienas mūsų išbandytas ir labai mėgstamas lengvas patiekalas pietums:
RIZOTTO SU VIŠTIENA
2 porcijos
Rizotto ryžių (būna pirkti specialūs, nes jie nepasidaro košė, nenaudokite kitokių)
svogūno galvutė
obuolių sulčių stiklinė
Džiugo sūrio maža saujelė
vištienos viena nedidelė filė
Pakepam pjaustytus svgūnus, įdedam vištienos mažus gabaliukus, pakepam. Tada įpilam ryžius, porą minučių pakepam, kad sugertų riebalus, pilam obuolių sultis ir vis pamaišom kas porą minučių. Tada turim pasiruošę puodą su verdančiu vandeniu (apie tris stiklines), kur įverta keli kvapnieji pipirai ir lauro lapas (šis vanduo būna aromatingas) ir kai tik ryžiai sugeria sultis, pilam po samtuką šio vandens ir vsi pamaišom rizotto, sugeria ir vėl įpilam. Visas procesas turi užtrukti ne ilgiau nei 20 min. Praeina 20 min. ir visk1 nuimat ir nieko nebepilat. Turi gautis tokia klampi ryžių košė. Įdedam druskytės, pipirų.
Labai švelnus skonis ir jei valgot nedidelę porciją, tikrai lengvas ir nekaloringas patiekalas. Ant viršaus šiek tiek džiugo pabarstom dėl kvapo Kas nu jau baisiai dietinates - nebarstot. Nors aš dabar viską valgau, tik labai porcijas apmažinau ir kg tirpsta akysna Rizotto neprideda kg
MENKĖ SU POMIDORAIS
2 PORCIJOS
2 pomidorai
1 didelis svogunas
menkes file du gabaliukai
džiūvesėlių šaukštelis
petražolių saujelė
pusė puoduko buljono (ištirpinus pusė kubelio sultinio koncentrato)
pipirai, druska
sviesto keli gabaliukai
Pomidorus nuplykom, nulupam, supjaustom kubeliais, įdedam į indą, skirtą kepti orkaitėje. Ant viršaus sudedam smulkiais pjaustytą kvadratukais svogūną ir ant jų dedam žuvies gabaliukus. Pabarstom druska, pipirais, petražolėm, buljonu, džiūvesėliais ir sviesto gabaliukais. Kepam 200 C orkaitėje apie 40 min. Valgoma su ryžiais, nros galima ir be jų, tiesiog su salotom
Labai skanu. Net MB LABAI patiko, kuris gana išrankus maistui.Kalorijų tikrai nedaug.
Papildyta:
Dar vienas mūsų išbandytas ir labai mėgstamas lengvas patiekalas pietums:
RIZOTTO SU VIŠTIENA
2 porcijos
Rizotto ryžių (būna pirkti specialūs, nes jie nepasidaro košė, nenaudokite kitokių)
svogūno galvutė
obuolių sulčių stiklinė
Džiugo sūrio maža saujelė
vištienos viena nedidelė filė
Pakepam pjaustytus svgūnus, įdedam vištienos mažus gabaliukus, pakepam. Tada įpilam ryžius, porą minučių pakepam, kad sugertų riebalus, pilam obuolių sultis ir vis pamaišom kas porą minučių. Tada turim pasiruošę puodą su verdančiu vandeniu (apie tris stiklines), kur įverta keli kvapnieji pipirai ir lauro lapas (šis vanduo būna aromatingas) ir kai tik ryžiai sugeria sultis, pilam po samtuką šio vandens ir vsi pamaišom rizotto, sugeria ir vėl įpilam. Visas procesas turi užtrukti ne ilgiau nei 20 min. Praeina 20 min. ir visk1 nuimat ir nieko nebepilat. Turi gautis tokia klampi ryžių košė. Įdedam druskytės, pipirų.
Labai švelnus skonis ir jei valgot nedidelę porciją, tikrai lengvas ir nekaloringas patiekalas. Ant viršaus šiek tiek džiugo pabarstom dėl kvapo Kas nu jau baisiai dietinates - nebarstot. Nors aš dabar viską valgau, tik labai porcijas apmažinau ir kg tirpsta akysna Rizotto neprideda kg
o as paskutiniu metu pasinesiau ant darzoviu. Nusiperki saldytu darzoviu pakeli (misini), suberi i stiklini inda arba molinius indelius, uzpili liesa 10% kavos grietinele (nereikia, kad apsemtu, vos vos ant dugnu, kad liktu), pabarstau prieskoniais ir pasaunu i ikaitinta orkaite kol suminksteja. Pasaka Man taip skanu. Valgau ne todel, kad liesa ir sveika, bet man labai skanu
Priklauso nuo to kiek porcijų darai. Jeigu tik sau tai gali viską į vieną aukšta sudėti. Tik jeigu daržovės šaldytos ir stambiai pjaustytostai pagarink kokias 15 min o paskui žuvį dėk. Nes žuviai tai maximum 20min užtenka ( čia šviežiai ir atšildytai). O jei daugiau porcijų ar keliems kartama, tai pirmam aukšte nuo apačios daržoves sudėk, o kitam aukšte žųvį. Nes pagal taisykles, viršutiniam aukšte turi būti tas kas greičiausiai išverda
Papildyta:
Skaniausia puode garintažuvis ta kuri riebesnė būna t.y lašiša, upėtakis arba bet kuri kita su kaulu. Nes man asmeniškai file garinta per sausa gaunasi
Papildyta:
Skaniausia puode garintažuvis ta kuri riebesnė būna t.y lašiša, upėtakis arba bet kuri kita su kaulu. Nes man asmeniškai file garinta per sausa gaunasi
Siandien gaminau kupustu kotletukus. Na, pasaka nemaniau, kad bus taip skanu.
Sutarkuoji kopusta burokine tarka, imusi kiausini, prieskoniu iberi (as dejau troskintu darzoviu) ir manu kruopu, kad butu tirsta. kepiau orkaiteje ant folijos, be riebalu
valgiau su jogurtiniu-krapiniu salotu padazu (100 g - tik 206 kcal).
Visoms rekomenduoju. Kopustai turi daug skaidulu, kurios valo organizma, daug vit. C ir labai mazai kcal -100 g tik 19 kcal
Sutarkuoji kopusta burokine tarka, imusi kiausini, prieskoniu iberi (as dejau troskintu darzoviu) ir manu kruopu, kad butu tirsta. kepiau orkaiteje ant folijos, be riebalu
valgiau su jogurtiniu-krapiniu salotu padazu (100 g - tik 206 kcal).
Visoms rekomenduoju. Kopustai turi daug skaidulu, kurios valo organizma, daug vit. C ir labai mazai kcal -100 g tik 19 kcal
Ledai su karstomis avietemis:
saldytas avietes (100gr) (100gr/34kcal) atitirpinti mikrobangu krosneleje ir pasildyti, kad jos butu karstos, tada ismaisyti ir padaryti a la kosyte. ant ju deti " lengvu" vanilininiu ledu (250ml) (100ml/60kcal)
pasaka, kaip skanu, salti ledai skoni persipina su uogu karstumu!
kaloringumas: 185kcal
saldytas avietes (100gr) (100gr/34kcal) atitirpinti mikrobangu krosneleje ir pasildyti, kad jos butu karstos, tada ismaisyti ir padaryti a la kosyte. ant ju deti " lengvu" vanilininiu ledu (250ml) (100ml/60kcal)
pasaka, kaip skanu, salti ledai skoni persipina su uogu karstumu!
kaloringumas: 185kcal
pusryciams:
2kiausiniai (is ju 1 trynys)
1/3 st lieso pieno
keli grezineliai cukinijos
prieskoniu
a.s. aluvuogiu aliejaus
cukinija pakepinti. kiausinius (2 baltymus ir 1 tryni) isplakti, supilti piena, iberti truputi vegetos. ant pakepintu cukiniju pilti isplaktus kiausinius ir kepti...
labai lengvas ir skanus maistelis
Papildyta:
o si varskes apkepo receptuka radau kitame psl..
dar nebandziau, bet manau tikraj skanu
400-500 g liesos varškės
10 šaukštų avižų (ne kvietinių!) sėlenų
3 šaukštai cukraus
stiklinė tirštesnio jogurto (beveik pilna)
2 kiaušiniai
4-5 obuoliai (nulupti, supjaustyti mažiukais gabaliukais)
1 citrina
saujelė razinų (auksinių)
cinamono
Paruošimo būdas:
skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus. dėti į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę, kepti apie valandą.
Kad jau negalite be padažiuko, tai valgykit su keliais šaukštais jogurto, o dar skaniau valgyti su trintom braškėm..
2kiausiniai (is ju 1 trynys)
1/3 st lieso pieno
keli grezineliai cukinijos
prieskoniu
a.s. aluvuogiu aliejaus
cukinija pakepinti. kiausinius (2 baltymus ir 1 tryni) isplakti, supilti piena, iberti truputi vegetos. ant pakepintu cukiniju pilti isplaktus kiausinius ir kepti...
labai lengvas ir skanus maistelis
Papildyta:
o si varskes apkepo receptuka radau kitame psl..
dar nebandziau, bet manau tikraj skanu
400-500 g liesos varškės
10 šaukštų avižų (ne kvietinių!) sėlenų
3 šaukštai cukraus
stiklinė tirštesnio jogurto (beveik pilna)
2 kiaušiniai
4-5 obuoliai (nulupti, supjaustyti mažiukais gabaliukais)
1 citrina
saujelė razinų (auksinių)
cinamono
Paruošimo būdas:
skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus. dėti į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę, kepti apie valandą.
Kad jau negalite be padažiuko, tai valgykit su keliais šaukštais jogurto, o dar skaniau valgyti su trintom braškėm..
Nu o aš suimprovizavau ir pagal kažkurios merginos receptą ( pangasijų file, su pomidorais ir cuknoj kepta orkaiteje) padariau savaim.
Taigi žuvis kepta orkaiteje su daržovėm.
Imam mėgstamų šaldytų daržovių pusė rinkinio, mažiukė cukinija, kalafojorų arba brokolių 150g , pamidorų 150g ir bet kokos zuvies file 400g.
Nugi pasiimam stiklinį indą ir sluoksniuojam. Pirmiausiai dedam cukinijas supjaustytas griežinėliais, po to išvirtus ir susmilkintus kalafiorus ar brokolius, ir megstamą išvirtą daržovių mišinį, ant viršaus griežinėliais pjaustytą pamidorą, o tada žuvies filę ( aš dejau menkes file) . Ir viską užpilam tokiu ale padažu: apie 200ml pien, šaukštas miltų, priesknių megstamų ir 50g fermentinio siūrio. Nu ir pašaunam į orkaitę, kepam apie 30min kol padažas išgaruos ir viskas gražiai apskrus. Valgom su bulvėm, ryžiais ar duona. Skaičiavau porcija apytiksliai išeina 205kcal, o iš viso gaunasi 4-5 porcijos. Skanaus
Taigi žuvis kepta orkaiteje su daržovėm.
Imam mėgstamų šaldytų daržovių pusė rinkinio, mažiukė cukinija, kalafojorų arba brokolių 150g , pamidorų 150g ir bet kokos zuvies file 400g.
Nugi pasiimam stiklinį indą ir sluoksniuojam. Pirmiausiai dedam cukinijas supjaustytas griežinėliais, po to išvirtus ir susmilkintus kalafiorus ar brokolius, ir megstamą išvirtą daržovių mišinį, ant viršaus griežinėliais pjaustytą pamidorą, o tada žuvies filę ( aš dejau menkes file) . Ir viską užpilam tokiu ale padažu: apie 200ml pien, šaukštas miltų, priesknių megstamų ir 50g fermentinio siūrio. Nu ir pašaunam į orkaitę, kepam apie 30min kol padažas išgaruos ir viskas gražiai apskrus. Valgom su bulvėm, ryžiais ar duona. Skaičiavau porcija apytiksliai išeina 205kcal, o iš viso gaunasi 4-5 porcijos. Skanaus
ITIN PAPRASTAS PRIEŠPIEČIŲ VARIANTAS DIRBANČIOMS
1 virtas kiaušinis (70kcal)
truputis svogūno arba poro, labai skanu - jei turite šviežių laiškų (5kcal)
keletas riekelių agurko (5kcal)
1a.š. majonezo (30kcal)
Svogūną ir agurką supjaustyti kvadratėliais, kiaušinį sutrinti šakute, viską sumaišyti, pagardinti majonezu, druska, pipirais, šviežiais ar džiovintais krapais. Masę tepti ant duonos ir valgyti.
Taigi: kiaušinių mišinys 110kcal + duonos riekė per visą kepalą 90kcal = 200kcal sotus patiekaliukas priešpiečiams biure. Man patinka valgyti šį sumuštinį su arbata Nusinešu paprastai mišinuką indelyje, o duoną atskirai, kad neišsitepliotų ir nepermirktų
Skanaus :
P.S. būtų smagu, jei kas nors dar pamėtėtų lengvų darbinių priešpiečių patiekalų receptukų
1 virtas kiaušinis (70kcal)
truputis svogūno arba poro, labai skanu - jei turite šviežių laiškų (5kcal)
keletas riekelių agurko (5kcal)
1a.š. majonezo (30kcal)
Svogūną ir agurką supjaustyti kvadratėliais, kiaušinį sutrinti šakute, viską sumaišyti, pagardinti majonezu, druska, pipirais, šviežiais ar džiovintais krapais. Masę tepti ant duonos ir valgyti.
Taigi: kiaušinių mišinys 110kcal + duonos riekė per visą kepalą 90kcal = 200kcal sotus patiekaliukas priešpiečiams biure. Man patinka valgyti šį sumuštinį su arbata Nusinešu paprastai mišinuką indelyje, o duoną atskirai, kad neišsitepliotų ir nepermirktų
Skanaus :
P.S. būtų smagu, jei kas nors dar pamėtėtų lengvų darbinių priešpiečių patiekalų receptukų
Visai patogu isidet tokiu salotu:
Orkaiteje keptos kalakutienos krutineles mazdaug penktadalis (kepiau su zverienos prieskoniais - labai skanu), kelios alyvuoges, aisbergo salotu lapeliai, puse saukstelio majonezo arba alyvuogiu aliejaus ir citrinu uzpilo. Agurko (nerekomenduoju pomidoro, nes jis per dienele isskysta - nemalonus vaizdas). Viska supjaustyti ir susipakuoti
Jei del duonos uztepu, tai labai skanu
Kietai virtas kiausinis, kalakutienos kumpio, puse saukstelio tarkuoto geltono surio ir saukstelis majonezo, prieskoniu pagal skoni.
Orkaiteje keptos kalakutienos krutineles mazdaug penktadalis (kepiau su zverienos prieskoniais - labai skanu), kelios alyvuoges, aisbergo salotu lapeliai, puse saukstelio majonezo arba alyvuogiu aliejaus ir citrinu uzpilo. Agurko (nerekomenduoju pomidoro, nes jis per dienele isskysta - nemalonus vaizdas). Viska supjaustyti ir susipakuoti
Jei del duonos uztepu, tai labai skanu
Kietai virtas kiausinis, kalakutienos kumpio, puse saukstelio tarkuoto geltono surio ir saukstelis majonezo, prieskoniu pagal skoni.