GRUDETOS VARSKES SALOTOS 4 porcijos
2 indeliai grudetos varskes
2 pomidorai
1 agurkas
1 nediodelio svoguno
1 indelis konservuotu kukuruzu,petrazoliu druskos
viska sudeti pabarstyti petrazolemes ir druska ,tiesa pjaustyti riekutem.
tikrai skanu ir tik 122kcal.vienoje porcijoje.
SKANAUS
Ačiū labai visom už tiek daug šaunių receptukų Daugumą jų nusikopijavau, tai tokia vos ne receptų knyga gavosi
Įmetu keletą receptukų. Dar ir pati kai kurių nesu išbandžiusi, bet artimiausiu metu žadu. Gal kuriai nors iš jūsų patiks
Daržovių salotos su voveraitėmis
(puikiai tinka prie vištienos, žuvies ar kaip lengvas užkandis)
Reikės (3 porcijoms): 100g morkų, 50g raudonosios paprikos, 20g salierų stiebų, 50g voveraičių, 0,5 šaukšto aguonų, 20g moliūgų sėklų, 2 apelsinų, 1 citrinos, 1 greipfrukto, 2 valg.šaukštų alyvuogių aliejaus.
Daržoves supjaustyti šiaudeliais. Ant salotų užpilti iš citrusinių išspaustas sultis, aliejų ir išmaišyti. Patiekiant apibarstyti aguonomis, moliūgų sėklomis, greipfrukto ir apelsino gabaliukais bei virtomis (arba konservuotomis) voveraitėmis.
1 porcijos kaloringumas - 150 kcal
Įdaryta vištienos krūtinėlė
Reikės (1 porcijai): 120 g vištienos krūtinėlės, 20g krevečių, 20g šparaginių pupelių, 3g krapų, skiltelės česnako, muskato riešuto, baltųjų pipirų ir druskos - pagal skonį.
Mėsą plonai išmušti, apibarstyti smulkintais krapais, prieskoniais ir druska. Ant viršaus sudėti šparagines pupeles, krevetes ir kapotus česnakus. Suvynioti į prpduktų laikymui skirtą polietileno plėvelę, dėti į verdantį vandenį ir virti 10-15 min. Patiekti su virtomis bulvėmis, morkomis, cukinijomis, daigintais kviečiais arba rudaisiais ryžiais.
Kaloringumas - 200 kcal (be garnyro).
Desertas "Makedonija"
Reikės (1 porcijai): 3 braškių, 1/4 banano, 1/4 obuolio, pusė kivio, 1 apelsino ir 1 greipfrukto.
Dalį vaisių supjaustyti, o kitus pertrinti sieteliu (arba virtuviniu kombainu). Trintus sudėti į taurės apačią, o pjaustytus - viršuje. Užpilti 30 g šampano, sauso baltojo vyno, apelsinų arba obuolių sulčių.
Kaloringumas - 150 kcal.
Įmetu keletą receptukų. Dar ir pati kai kurių nesu išbandžiusi, bet artimiausiu metu žadu. Gal kuriai nors iš jūsų patiks
Daržovių salotos su voveraitėmis
(puikiai tinka prie vištienos, žuvies ar kaip lengvas užkandis)
Reikės (3 porcijoms): 100g morkų, 50g raudonosios paprikos, 20g salierų stiebų, 50g voveraičių, 0,5 šaukšto aguonų, 20g moliūgų sėklų, 2 apelsinų, 1 citrinos, 1 greipfrukto, 2 valg.šaukštų alyvuogių aliejaus.
Daržoves supjaustyti šiaudeliais. Ant salotų užpilti iš citrusinių išspaustas sultis, aliejų ir išmaišyti. Patiekiant apibarstyti aguonomis, moliūgų sėklomis, greipfrukto ir apelsino gabaliukais bei virtomis (arba konservuotomis) voveraitėmis.
1 porcijos kaloringumas - 150 kcal
Įdaryta vištienos krūtinėlė
Reikės (1 porcijai): 120 g vištienos krūtinėlės, 20g krevečių, 20g šparaginių pupelių, 3g krapų, skiltelės česnako, muskato riešuto, baltųjų pipirų ir druskos - pagal skonį.
Mėsą plonai išmušti, apibarstyti smulkintais krapais, prieskoniais ir druska. Ant viršaus sudėti šparagines pupeles, krevetes ir kapotus česnakus. Suvynioti į prpduktų laikymui skirtą polietileno plėvelę, dėti į verdantį vandenį ir virti 10-15 min. Patiekti su virtomis bulvėmis, morkomis, cukinijomis, daigintais kviečiais arba rudaisiais ryžiais.
Kaloringumas - 200 kcal (be garnyro).
Desertas "Makedonija"
Reikės (1 porcijai): 3 braškių, 1/4 banano, 1/4 obuolio, pusė kivio, 1 apelsino ir 1 greipfrukto.
Dalį vaisių supjaustyti, o kitus pertrinti sieteliu (arba virtuviniu kombainu). Trintus sudėti į taurės apačią, o pjaustytus - viršuje. Užpilti 30 g šampano, sauso baltojo vyno, apelsinų arba obuolių sulčių.
Kaloringumas - 150 kcal.
Avižinių dribsnių ir morkų blyneliai 2porcijos
80gr avižinių dribsniu (6 v.š. su kaupu) 240kcal
1 kiaušinis (89kcal)
stiklinė pieno (1proc., 200ml 78kcal)
2 v.š. miltų (97kcal)
100gr tarkuotų morkų (45kcal)
2 a.š. cukraus (80kcal)
vanilės, kepimo miltelių..
aliejaus kepimui.
Avižinius dribsnius užpilame pienu ir šiek tiek pabrinkiname. Trinį išplakame su cukrumi, vanile, ir supilame į avižinius dribsnius. Sudedame miltus, kepimo miltelius, morkas ir kepame nedideliame kiekyje aliejaus (o kam pasiseke ir turi super keptume - isvis be aliejaus )
Skanaus
Viso gavosi 18 nemažų blynelių.. Visame kiekyje 627kcal. Tai vnt. man gavosi apie 35kcal..
Man labai patiko... Labai skanu
1 kiaušinis (89kcal)
stiklinė pieno (1proc., 200ml 78kcal)
2 v.š. miltų (97kcal)
2 a.š. cukraus (80kcal)
vanilės, kepimo miltelių..
aliejaus kepimui.
Avižinius dribsnius užpilame pienu ir šiek tiek pabrinkiname. Trinį išplakame su cukrumi, vanile, ir supilame į avižinius dribsnius. Sudedame miltus, kepimo miltelius, morkas ir kepame nedideliame kiekyje aliejaus (o kam pasiseke ir turi super keptume - isvis be aliejaus )
Skanaus
Viso gavosi 18 nemažų blynelių.. Visame kiekyje 627kcal. Tai vnt. man gavosi apie 35kcal..
Man labai patiko... Labai skanu
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 31, 12:51)
1 kiaušinis (89kcal)
2 v.š. miltų (97kcal)
1st. sultinio (20kcal)
aliejaus kepimui.
Viskas taip pat, tik blyneliai nesaldūs ir "pigesni" kcal atžvilgiu
1 kiaušinis (89kcal)
2 v.š. miltų (97kcal)
1st. sultinio (20kcal)
aliejaus kepimui.
Viskas taip pat, tik blyneliai nesaldūs ir "pigesni" kcal atžvilgiu
agha, korekcija turetu but irgi
O cia dar vienas mano atrastas receptukas
pudingas
2v.š. manų
1-2 dideli obuoliai ( as dar megstu kokius 3 š. tarkuoto moliugo pridet)
nepilna stikline jogurto ( dazniausiai darau su persikiniu, man skaniausia)
ir kokie 3/4 stiklinės pieno.
obuoliukus smulkiai sutarkuot, imaisyt manus, jogurta, galiausiai piena,
ir pašaut i 200 laipsniu ikaitinta orkaite, 25-35min.
Labai skanu pusryciams, kai nusibosta koses visos
Kcal man gaunasi mazdaug 500, visam kiekiui. Padalinu pusrytukam, ir dar priespieciams lieka
laba o va as labai megstu sias salotas reikes:
300gr pievagrybiu
1didelis poras
3a.s. neriebaus majonezo
pievagrybiuspjaustau smulkiais kubeliais,pora irgi ir viska sumaisau su majonezu uzdedu druskos.visa sita gogal mogal valgau su karstom bulvem,man skanu pabandykit ir jus.tik negalima prisitaisyt daug,tik tiek kiek suvalgysi is karto,nes pastovi ir pavandenyja.
300gr pievagrybiu
1didelis poras
3a.s. neriebaus majonezo
pievagrybiuspjaustau smulkiais kubeliais,pora irgi ir viska sumaisau su majonezu uzdedu druskos.visa sita gogal mogal valgau su karstom bulvem,man skanu pabandykit ir jus.tik negalima prisitaisyt daug,tik tiek kiek suvalgysi is karto,nes pastovi ir pavandenyja.
Kadangi prisigrobiau net 40 lapų receptų. Tai prižadu dalintis ir savo kukliais receptais
SRIUBA LENGVA IR GREITA
2 kub. sultinio Knorr
150 g. Brokollmix (šaldytos daržovės)
150 g. Summermix (šaldytos daržovės)
60 g. makaronų
100g lygu 33 kcal jei neskaičiuosim to fakto kad viriau vištos kulšelę toj pačios sriuboj
man patiko, tikiuosi patiks ir jums
SRIUBA LENGVA IR GREITA
2 kub. sultinio Knorr
150 g. Brokollmix (šaldytos daržovės)
150 g. Summermix (šaldytos daržovės)
60 g. makaronų
100g lygu 33 kcal jei neskaičiuosim to fakto kad viriau vištos kulšelę toj pačios sriuboj
man patiko, tikiuosi patiks ir jums
AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNELIAI
50g Avižinių dribsnių
70g Mū 1proc pieno
50g Morka
10g Sojų dribsnių kepimui
10g Sėlenų
30g Svogūnas
1 (50g) kiaušinis
Viso: 320g = 539kcal
100g = 168kcal
Avižinius dribsnius prieš sumaišant pamirkyti piene. Gavosi keturi blyneliai. Kažkuom priminė bulvinius
Skanaus!
50g Avižinių dribsnių
70g Mū 1proc pieno
50g Morka
10g Sėlenų
30g Svogūnas
1 (50g) kiaušinis
100g = 168kcal
Avižinius dribsnius prieš sumaišant pamirkyti piene. Gavosi keturi blyneliai. Kažkuom priminė bulvinius
Skanaus!
QUOTE(Sierra @ 2007 12 19, 20:49)
AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNELIAI
50g Avižinių dribsnių
70g Mū 1proc pieno
50g Morka
10g Sėlenų
30g Svogūnas
1 (50g) kiaušinis
100g = 168kcal
Skanaus!
50g Avižinių dribsnių
70g Mū 1proc pieno
50g Morka
10g Sėlenų
30g Svogūnas
1 (50g) kiaušinis
100g = 168kcal
Skanaus!
skamba labai skaniai! butinai reikes isbandyti
aciu uz receptuka
Troškinys
340 g. virtų baltų pupelių 566
150g. tarkuotos morkos 67,5
150 g. svogūnų 57
10 g. aliejaus 88
50 g. pomidorų padažo 47,5
Tinka pipirai, karis, saldžioji paprika.
700 g. 826.5
100 g. troškinio - 120 kcal.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas tarkuoti stambia tarka, sudėti pupeles, aliejų, pripilti vandens, prieskonių uždengus dangčiu troškinti kol svogūnai suminkštės. Pabaigoje įdėti pomidorų padažą ir dar kokias 5 min. patroškinti.
340 g. virtų baltų pupelių 566
150g. tarkuotos morkos 67,5
150 g. svogūnų 57
10 g. aliejaus 88
50 g. pomidorų padažo 47,5
Tinka pipirai, karis, saldžioji paprika.
700 g. 826.5
100 g. troškinio - 120 kcal.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas tarkuoti stambia tarka, sudėti pupeles, aliejų, pripilti vandens, prieskonių uždengus dangčiu troškinti kol svogūnai suminkštės. Pabaigoje įdėti pomidorų padažą ir dar kokias 5 min. patroškinti.
Vieną dieną labai užsinorėjau varškės apkepo, tai pabandžiau susiskaičiuoti, kiek tas malonumas turi kcal. Taigi:
3 pakeliai liesos varškės (600g)
2 kiaušiniai
50 g. krakmolo
70g. manų
140 g. cukraus
pakelis vanilinio cukraus
Viską sumaišau, įpilu truputį vandens, skardą iškloju kepimo popieriuje ir kepu
Namie turiu visus tikslius paskaičiavimus. Bet atsimenu, kad iškepusio apkepo 100 g = 191 kcal. Valgau su liesu jogurtu. Labai gerai, kai kamuoja pms ir labai norisi ko nors saldaus
p.s. vietoj cukraus galima naudoti saldiklį. Aš tiesiog pabaigusi jį buvau. Taip būtų dar mažiau kalorijų
3 pakeliai liesos varškės (600g)
2 kiaušiniai
50 g. krakmolo
70g. manų
140 g. cukraus
pakelis vanilinio cukraus
Viską sumaišau, įpilu truputį vandens, skardą iškloju kepimo popieriuje ir kepu
Namie turiu visus tikslius paskaičiavimus. Bet atsimenu, kad iškepusio apkepo 100 g = 191 kcal. Valgau su liesu jogurtu. Labai gerai, kai kamuoja pms ir labai norisi ko nors saldaus
p.s. vietoj cukraus galima naudoti saldiklį. Aš tiesiog pabaigusi jį buvau. Taip būtų dar mažiau kalorijų
Visai neseniai "atradau" naujas salotas. Ta prasme žvilgt į šaldytuvą, o ten nieko nėra. Teko kažka išradinėti:
Salotos Nr vienas
Tarkuotos morkos per pusę su pjaustytais ir rankom minkytais kopūstais. Biskeliuką druskos, aliejaus ir pora šaukštų moliūgo sėklų.
Salotos Nr du. Receptas atsirado po apsilankymo parduotuvej:
Tarkuotos morkos, moliūgų sėklos, saulėgrąžos, linų sėmenys ir sezamo sėklos. Šlakelis aliejaus, druskos - ir viskas
Produktai maišomi tokiu santykiu, kaip kam norisi
Labai skanu, daug vitaminų ir sotu.
Salotos Nr vienas
Tarkuotos morkos per pusę su pjaustytais ir rankom minkytais kopūstais. Biskeliuką druskos, aliejaus ir pora šaukštų moliūgo sėklų.
Salotos Nr du. Receptas atsirado po apsilankymo parduotuvej:
Tarkuotos morkos, moliūgų sėklos, saulėgrąžos, linų sėmenys ir sezamo sėklos. Šlakelis aliejaus, druskos - ir viskas
Produktai maišomi tokiu santykiu, kaip kam norisi
Labai skanu, daug vitaminų ir sotu.