SKANUTĖLIAI CUKINIJŲ BLYNAI
Sutarkuoti stambia tarka 800g cukinijos be žievės ir sėklų (128kcal), įmušti 2 kiaušinius (149 kcal). Dubenėlyje išplakti tirštą tešlą iš 50g miltų (164kcal) ir vandens. Tada tą tešlą supilti ant cukinijų ir gerai išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais .Tešlą dėti šaukštu į įkaitintą keptuvę su riebalais ir kepti. Man prireikė 50g aliejaus (442kcal), jei kam prireiks mažiau - valio, bus mažiau kalorijų
Iš šio kiekio išeina apie 30blynų, tada kiekvienas blynas turi apie 30kcal Labai skanu su pasūdyta grietine
Kūdas cukinijų troškinys:
Reikia 1 cukinijos (arba pusės jei didelė) apie 600g - 120kcal, 2-3 pomidorai - 108kcal, pievagrybiai (galima ir nedėti) 400g - 56kcal., aliejus 0,5 arb.š. 44,2kcal. , vandens.
Į keptuvę ipilam aliejaus ir kai jis įkaista sudedam žiedais (apie 1-0,75cm storio) pjaustytą cukiniją ir po kokių 5min ipilam vandens apie 0,5 stiklinės arba daugiau kad pusiau apsemtų. Kai vanduo užverda sudedam pievagrybius ir pomidorus ir sudedam prieskonių pagal skonį (man čia skaniausi vegetos tipo, kurių yra ir be druskos, jos jei reikia galima atskirai įdėti) viską troškinam kol visos daržovės išsitroškins (gal apie 10min).
Iš tokio kiekio daržovių gaunasi didelė keptuvė troškinio, kurio 100g. vos - 23kcal.
Reikia 1 cukinijos (arba pusės jei didelė) apie 600g - 120kcal, 2-3 pomidorai - 108kcal, pievagrybiai (galima ir nedėti) 400g - 56kcal., aliejus 0,5 arb.š. 44,2kcal. , vandens.
Į keptuvę ipilam aliejaus ir kai jis įkaista sudedam žiedais (apie 1-0,75cm storio) pjaustytą cukiniją ir po kokių 5min ipilam vandens apie 0,5 stiklinės arba daugiau kad pusiau apsemtų. Kai vanduo užverda sudedam pievagrybius ir pomidorus ir sudedam prieskonių pagal skonį (man čia skaniausi vegetos tipo, kurių yra ir be druskos, jos jei reikia galima atskirai įdėti) viską troškinam kol visos daržovės išsitroškins (gal apie 10min).
Iš tokio kiekio daržovių gaunasi didelė keptuvė troškinio, kurio 100g. vos - 23kcal.
Receptėlis:
Cukinijas supjaustyti maždaug 2,5 cm griežnėliais, išimti sėklas ir pabarstyti druska arba vegeta (lupti nereikia, nes sutiž ir gausis košė )
Įdarui:
norimo faršo (kiekis priklauso nuo cukinijos dydžio ir žiedų kiekio), virtų ryžių, kiaušinis, 2 šaukštai liesos grietinės, 2 šaukštai pomidorų padažo, prieskonių kokie labiau patinka. Viską sumaišome ir gerai išminkome.
Į trupučiu aliejaus pateptą skardą dedam cukinijų žiedus, juos prikemšam faršu ir pašaunam į įkaitintą iki 200C orkaitę. Kepam kol gražiai apskrus. Prieš pabaigą kepimo aš uždėjau anr viršaus kiekvieno žiedo kepintų morkų su svogųnais ir pievagrybiais ir po žiupsnelį tarkuoto fermentinio sūrio. Pakepiau kol sūris išsilydė
P.S. kepintas morkas su svogūnai sgalima sudėti į faršą bus mažiau terlionės
Cukinijas supjaustyti maždaug 2,5 cm griežnėliais, išimti sėklas ir pabarstyti druska arba vegeta (lupti nereikia, nes sutiž ir gausis košė )
Įdarui:
norimo faršo (kiekis priklauso nuo cukinijos dydžio ir žiedų kiekio), virtų ryžių, kiaušinis, 2 šaukštai liesos grietinės, 2 šaukštai pomidorų padažo, prieskonių kokie labiau patinka. Viską sumaišome ir gerai išminkome.
Į trupučiu aliejaus pateptą skardą dedam cukinijų žiedus, juos prikemšam faršu ir pašaunam į įkaitintą iki 200C orkaitę. Kepam kol gražiai apskrus. Prieš pabaigą kepimo aš uždėjau anr viršaus kiekvieno žiedo kepintų morkų su svogųnais ir pievagrybiais ir po žiupsnelį tarkuoto fermentinio sūrio. Pakepiau kol sūris išsilydė
P.S. kepintas morkas su svogūnai sgalima sudėti į faršą bus mažiau terlionės
supjaustai cukiniją 2-2,5cm riekėmis, nulupi, išimi sėklas, pasūdai, papipirini ir palieki kokias 15min, kad suminkštėtų. Pasiruoši faršą - mėsa, virti ryžiai, tarkuota morka, supjaustytas svogūnas (galima daržoves pakepinti, bet tada bus kaloringesnis patiekalas). Tada dedi cukinijų žiedus į skardą, į jų vidurį įdedi faršo, išploji.
Tada skardą pašauni į orkaitę ir kepi, pabaigoje kepimo galima pabarstyti kiekvieną žiedą tarkuotu sūriu (prideda maždaug 30-50kcal kiekvienam gabalėliui )
valgiau su žaliais agurkais.
Tada skardą pašauni į orkaitę ir kepi, pabaigoje kepimo galima pabarstyti kiekvieną žiedą tarkuotu sūriu (prideda maždaug 30-50kcal kiekvienam gabalėliui )
valgiau su žaliais agurkais.
Labas rytas,
vakar labai skaniai pavalgiau pasidarius kepto cukinijų troškinio: supjausčiau cukiniją riekelėmis (prieš tai nulupau, išėmiau sėklas), ją pasūdžiau ir papipirinau bei palikau pastovėti. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinau nemenką galvą svogūno, porą česnako skiltelių. Tada sudėjau pjaustytą pomidorą (prieš tai nulupus odelę). Pakepinau viską maišydama, įbėriau druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus, įdėjau lauro lapų. Po kokių 5 minučių išjungiau. Tada sausoje keptuvėje apkepinau cukinijas. Na, ir galų gale į stiklinį indą sluoksniavau: cukinijų gabaliukai, padažas, keletas gabaliukų pelėsinio sūrio - ir taip iki viršaus. Pašoviau į orkaitę 15 min. Man labai patiko
vakar labai skaniai pavalgiau pasidarius kepto cukinijų troškinio: supjausčiau cukiniją riekelėmis (prieš tai nulupau, išėmiau sėklas), ją pasūdžiau ir papipirinau bei palikau pastovėti. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinau nemenką galvą svogūno, porą česnako skiltelių. Tada sudėjau pjaustytą pomidorą (prieš tai nulupus odelę). Pakepinau viską maišydama, įbėriau druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus, įdėjau lauro lapų. Po kokių 5 minučių išjungiau. Tada sausoje keptuvėje apkepinau cukinijas. Na, ir galų gale į stiklinį indą sluoksniavau: cukinijų gabaliukai, padažas, keletas gabaliukų pelėsinio sūrio - ir taip iki viršaus. Pašoviau į orkaitę 15 min. Man labai patiko
Dabar ant bangos musu namuos soti tokia misrainyte su kalafiorais:
Kalafiorai, apie 200gr nezinau tiksliai kiek, bet siam kiekiui duodu 50Kcal
konservuoti zirneliai 100gr (69kcal)
svoguno galvute (20kcal)
konservuotas (arba virtas kalmaras) 100gr (110kcal)
malonezas (1 nugriebtas v.s.) 70kcal
naturalaus jogurto 2v.s. ( JOY, 20kcal)
pipiriukai, druskyte..
viska ismaisyti, ir skanaus!
Viskas 339kcal, 1porcija 170kcal
yra dar kitas variantas, vietoj zirneliu, juodosios alyvuoges:
Kalafiorai, apie 200gr 50kcal
juodos alyvuoges 50gr, arba 14-16vnt (MARIU, 85kcal)
svoguno galvute (20kcal)
pipiriukai, druskyte..
Labai soti misrainyte gaunas is tokio kiekio gaunasi dvi porcijos, as sociai pavakarieniauju, draugas uzkanda
Laukiu atsiliepimu, jei kas pabandysit
Papildyta:
Dar vienos salotos su kalafiorais
kalafioras (man skaniau sikart virtas, nors galima ir su zaliu..) 100gr 25kcal
pomidorai (pora vidutiniu) 40kcal
juodosios alyvuoges 14-16vnt (MARIU, 85kcal)
padruskinti, papipirinti,
as megstu dar siek tiek dar sviezio baziliko,
ismaisyti ir chepseti
Viso 150kcal
kazkokia kalafioru manija pas mane turbut kol atsivalgysiu ju visiem metam
Kalafiorai, apie 200gr nezinau tiksliai kiek, bet siam kiekiui duodu 50Kcal
konservuoti zirneliai 100gr (69kcal)
svoguno galvute (20kcal)
pipiriukai, druskyte..
viska ismaisyti, ir skanaus!
Viskas 339kcal, 1porcija 170kcal
yra dar kitas variantas, vietoj zirneliu, juodosios alyvuoges:
Kalafiorai, apie 200gr 50kcal
juodos alyvuoges 50gr, arba 14-16vnt (MARIU, 85kcal)
svoguno galvute (20kcal)
pipiriukai, druskyte..
Labai soti misrainyte gaunas is tokio kiekio gaunasi dvi porcijos, as sociai pavakarieniauju, draugas uzkanda
Laukiu atsiliepimu, jei kas pabandysit
Papildyta:
QUOTE(Bransha @ 2007 08 29, 11:46)
Dar vienos salotos su kalafiorais
kalafioras (man skaniau sikart virtas, nors galima ir su zaliu..) 100gr 25kcal
pomidorai (pora vidutiniu) 40kcal
juodosios alyvuoges 14-16vnt (MARIU, 85kcal)
padruskinti, papipirinti,
as megstu dar siek tiek dar sviezio baziliko,
ismaisyti ir chepseti
Viso 150kcal
kazkokia kalafioru manija pas mane turbut kol atsivalgysiu ju visiem metam
Šitų salotų receptą radau ant salotų užpilo buteliuko (užpilas- Suslavičiaus FELIX su aliejum- jei kam prireiks)
Gaiviosios salotos
Pekino kopūstas (manau, kad galima dėti bile kokių salotų)
Paprika
Agurkas
Pomidorai
Mocarela sūris
Krabų lazdelės
Alyvuogės
Viską supjaustyti ir užpilti užpilu (aišku, prie recepto nurodyta, kad reik užpilt šituo bet manau, tas pats būtų užpylus bet kokiu savo mėgstamu salotų užpilu, pvz. actas, aliejus, druska, cukrus, pipirai, prieskoniai ir pan., ir majonezas tiktų, nors su juo, gal nebebūtų tokios gaivios)
Aš dariau, tik nedėjau alyvuogių ir vietoj Mocarela sūrio dėjau Feta
Buvo labai skanu
Gaiviosios salotos
Pekino kopūstas (manau, kad galima dėti bile kokių salotų)
Paprika
Agurkas
Pomidorai
Mocarela sūris
Krabų lazdelės
Alyvuogės
Viską supjaustyti ir užpilti užpilu (aišku, prie recepto nurodyta, kad reik užpilt šituo bet manau, tas pats būtų užpylus bet kokiu savo mėgstamu salotų užpilu, pvz. actas, aliejus, druska, cukrus, pipirai, prieskoniai ir pan., ir majonezas tiktų, nors su juo, gal nebebūtų tokios gaivios)
Aš dariau, tik nedėjau alyvuogių ir vietoj Mocarela sūrio dėjau Feta
Buvo labai skanu
BEVEIK DIETINIAI MĖSOS-RYŽIŲ KUKULIUKAI
imi faršą (kokį mėgstate, kokį turite, aš ėmiau kiaulienos - 400g - 1052kcal) paruoši kaip kotletams (prieskoniai, svogūniukas (50g-14kcal), kiaušinis (70), 1 kupinas šaukštas manų kruopų-32kcal), įmaišai išvirtus ryžius (aš imu 1 maišelį, tai 100g - 345kcal) formuoji kukuliukus (man iš šio kiekio gaunasi apie 10kukulių, taigi 1 kukuliukas - 150kcal.)
Imi maždaug 800g vandens, įtarkuoji ten morką (apie 100g, 24kcal), įpjaustai svogūniuką (50g-24) ir užverdi. Tame sultinyje išverdi (apie 15-20min) kukuliukus, ir juos išgraibai. Tada iš to sultinio padažą darau taip - apie 50g miltų (164kcal) suplaku su nedaug vandens, kad gautųsi kaip blynų tešla. Tada tą plakinį po truputį pilu į kukuliukų sultinį vis pamaišydama šakute, kad nesušoktų gumuliukais. Kai viskas gerai išmaišyta, dar kiek pavirinu, kad sutirštėtų, įdedu pagal skonį tomato (2 šaukštai - 20kcal), viską išplaku ir pilu ant kukuliukų. Padažo 100g - apie 30kcal.
mano porcija - 2 kukuliukai (300kcal) ir 200g padažo (60kcal). Labai sotu, ypač su nekaloringom salotom
valgom: - vyras su bulvėm arba bulvių koše (laaaabai skanu būna), o man užtenka šalia kokių kopūstų mišrainytės.
Tinka mažam vaikui (metinukui), nereikia atskirai gaminti ir šiaip pakankamai lengvas ir sotus maistas gaunasi
imi faršą (kokį mėgstate, kokį turite, aš ėmiau kiaulienos - 400g - 1052kcal) paruoši kaip kotletams (prieskoniai, svogūniukas (50g-14kcal), kiaušinis (70), 1 kupinas šaukštas manų kruopų-32kcal), įmaišai išvirtus ryžius (aš imu 1 maišelį, tai 100g - 345kcal) formuoji kukuliukus (man iš šio kiekio gaunasi apie 10kukulių, taigi 1 kukuliukas - 150kcal.)
Imi maždaug 800g vandens, įtarkuoji ten morką (apie 100g, 24kcal), įpjaustai svogūniuką (50g-24) ir užverdi. Tame sultinyje išverdi (apie 15-20min) kukuliukus, ir juos išgraibai. Tada iš to sultinio padažą darau taip - apie 50g miltų (164kcal) suplaku su nedaug vandens, kad gautųsi kaip blynų tešla. Tada tą plakinį po truputį pilu į kukuliukų sultinį vis pamaišydama šakute, kad nesušoktų gumuliukais. Kai viskas gerai išmaišyta, dar kiek pavirinu, kad sutirštėtų, įdedu pagal skonį tomato (2 šaukštai - 20kcal), viską išplaku ir pilu ant kukuliukų. Padažo 100g - apie 30kcal.
mano porcija - 2 kukuliukai (300kcal) ir 200g padažo (60kcal). Labai sotu, ypač su nekaloringom salotom
valgom: - vyras su bulvėm arba bulvių koše (laaaabai skanu būna), o man užtenka šalia kokių kopūstų mišrainytės.
Tinka mažam vaikui (metinukui), nereikia atskirai gaminti ir šiaip pakankamai lengvas ir sotus maistas gaunasi
Salotos- pastaruoju metu jas pamėgau, tik kalorijų kiekio nežinau
Kokie du maži svogūnai- smulkiai supjaustyti
Du maži žali agurkai- smulkiai supjaustyti
4-6 lašišų lazdelės (salmon sticks), galima ir krabų lazdeles
1 v.š majonezo
sumaišom ir valgom
šiaip čia yra įdaras krepšeliams (labai laaaabai skanu, tik vietoj svogūnų vartoju porus, švelnesnis skonis), bet kadangi visgi krepšeliai- kepiniaim turi daug kalorijų, tai vią šitą mišrainę valgau su rieke duonos..
manau, kad didelė laisvė improvizacijoms, galiam dėti daugiau daržovių, bandysiu alyvuogių įpjaustyti
Kokie du maži svogūnai- smulkiai supjaustyti
Du maži žali agurkai- smulkiai supjaustyti
4-6 lašišų lazdelės (salmon sticks), galima ir krabų lazdeles
1 v.š majonezo
sumaišom ir valgom
šiaip čia yra įdaras krepšeliams (labai laaaabai skanu, tik vietoj svogūnų vartoju porus, švelnesnis skonis), bet kadangi visgi krepšeliai- kepiniaim turi daug kalorijų, tai vią šitą mišrainę valgau su rieke duonos..
manau, kad didelė laisvė improvizacijoms, galiam dėti daugiau daržovių, bandysiu alyvuogių įpjaustyti
man tai labai skanu (ir nekaloringa turėtų būti ) troškinti pomidorai su kuskusu: paimi truputį kuskuso (pusę stiklinės), užpili verdančiu vandeniu, uždengi, kad išbrinktų, ant keptuvės (be riebalų, nebent vos vos sviestuko) pakepini svogūną, sudedi į folija išklotą kepimo skardą, sudedi supjaustytus pomidorus, pipiriuko, baziliko ir ant viršaus išbrinkusį kuskusą, dar truputėlį vandens, užlankstai foliją, palieki troškintis orkaitėj 15 r 20 minučių ir ... ir turi puikių pietų pateikalą! bent jau man tikrai skanu (aš nededu druskos, nes jos beveik nevartoju, bet kas nori, gali įsidėti). Šis patiekalas turėtų patikti toms, kurios mėgsta keptus pomidorus
Papildyta:
kas dar sočiau norėtų, gali moliūgo, cukinijos ar morkyčių įsipjaustyt
Papildyta:
kas dar sočiau norėtų, gali moliūgo, cukinijos ar morkyčių įsipjaustyt
Aš darau tokį paprastą apkepą: bulvės, pomidorai ir svogūnai. Viską supjaustau riekelėmis ir susluoksniuoju į skardą (bulvės-pomidorai-svogūnai-bulvės). Bulves reikia supjaustyti labai plonai, tada galima daugiau sluoksnių padaryt. Vandenyje išmaišau mėgstamų prieskonių (galima kubelį sultinio, truputį sojos padažo, vegetos, pipirų, džiovintų krapų) ir užpilu tiek, kad būtų beveik apsemta. Uždengiu folija ir kepu orkaitėj apie valandą. Taip pat galima pridėti sluoksnį griežinėliais pjaustytų dešrelių, o ant viršaus apibarstyti ferm. sūrio.
Receptas toks : 500g morku,nuplauti ir sutarkuoti siaudeliais,sumaisyti su 1/4 stiklines cukraus.Puode kaitinti 2 saukstus sviesto,suberti morkas,ir troskinti ant silpnos ugnies,kol suminkstes.Supilti litra pieno.Kai uzvirs maisant suberti stikline manu ir dar siek tiek pavirinti.