Beveik vegetarinė lazanija
tai va, supjausčiau dvi vištienos šlauneles ir pakepinau su prieskoniais (200g kepintos - 503kcal), tada supyliau ant jų šaldytą daržovių mišinį (350g - 105kcal) ir dar apkepinau/patroškinau (aš paprastai nupilu nuo mėsos atsiradusius riebalus ir pilu karštą vandenį arba sultinį, bet gal palikim kokius 2 šaukštelius aliejaus, 180kcal ).
paskui kitoje keptuvėje truputį apkepinau svogūnųs su sūdytais numirkytais grybais (600g-300kcal).
Tada sluoksniavau skardoje:
1.išklojau skardą lakštiniais makaronais (tom plokštelėm specialiom) (1 lakštas - 60kcal, trys sluoksniai po 5 lakštus - 900kcal)
2.sudėjau vištieną su daržovėm
3.vėl makaronai
4.grybai
5.makaronai
6.užtarkavau sūrio (100g - apie 300kcal), palaisčiau tomato padažu (1 šaukštas - 30kcal).
pripyliau į skardą sultinio tiek, kad beveik apsemtų visą gaminį (1 sultinio kubelis - 30kcal), uždengiau folija, kad gerai troškintųsi ir kepiau įkaitintoje orkaitėje, kol makaronai tapo minkšti. tada dar reikia palaikyti truputį, kad sultinys labiau susigertų ir... skanaus
Iš šio kiekio pasidaro didelė skarda lazanijos, supjaustoma į 8 porcijas. Man 1 porcijos per akis, MB valgo dvi (tik jam dar atskirai padedu papjaustytos mėsytės, nes jam taip skaniau )
Taigi, visoje skardoje - 2348kcal, 1 soti porcija - 293kcal
RYŽIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR TUNU
150g ryžių (100g-345kcal) išvirti 300g vandens. Keptuvėje be riebalų tik vandenyje patroškinti šaldytų daržovių mišinio pakelį (400g-100kcal). Tada sumaišyti ryžius su daržovėmis, įpilti dar vandens, paprieskoniauti ir dar kiek patroškinti. Pabaigoje suversti 1 skardinėlę koncervuoto tuno savo sultyse (apie 158kcal). Išmaišyti viską ir valgyti su daržovėmis. Skaniausia - su raugintais arba marinuotais agurkėliais
Viso patiekale 780kcal. bent jau man gavosi 1,5kg troškinio taigi gaunasi, kad 100g-apie50kcal
Skanu, sveika ir sotu
o kur dingo kitos su savo lengvais ir sveikais patiekalais?
150g ryžių (100g-345kcal) išvirti 300g vandens. Keptuvėje be riebalų tik vandenyje patroškinti šaldytų daržovių mišinio pakelį (400g-100kcal). Tada sumaišyti ryžius su daržovėmis, įpilti dar vandens, paprieskoniauti ir dar kiek patroškinti. Pabaigoje suversti 1 skardinėlę koncervuoto tuno savo sultyse (apie 158kcal). Išmaišyti viską ir valgyti su daržovėmis. Skaniausia - su raugintais arba marinuotais agurkėliais
Viso patiekale 780kcal. bent jau man gavosi 1,5kg troškinio taigi gaunasi, kad 100g-apie50kcal
Skanu, sveika ir sotu
o kur dingo kitos su savo lengvais ir sveikais patiekalais?
Atsiprašau, kam žadėjau sparnelių receptą Nenusipirkom, todėl parašysiu iš atminties:
SPARNELIAI SU SOJA IR MEDUM
1 kg sparnelių (išeina apie 15 vnt.)
2-3 v.š. sojos padažo
2 v.š. medaus
Sparnelius supjaustyti per lenkimus į 3 dalis (galiukus galit panaudot sriubai, nors aš juos irgi sunaudoju šiam patiekalui ). Sausoje tefloninėje keptuvėje apkepinam sparnelius, kol ima skirtis riebalai. Tuomet įpilam truputį vandens ir, uždengus dangtį, troškinam 10-15 min.
Patikrinus, ar sparneliai iškepę, nupilam susidariusį skystį ir įdedam soją bei medų. Ragaujam- padažas turi būti saldžiarūgštis toks, jei skonis netenkina- papildomai dedam arba sojos, arba medaus. Pakepam dar 5-8 min., vis maišant (kad nepradėtų svilt medus).
Pabaigus kepti palikti tame padaže dar kokioms 10 min- padažas ims stingti ir aplips sparnelius.
1 sparnelio "savikaina" gaunasi apie 80-95 kcal (priklauso nuo sparnelio stambumo).
Skanaus
SPARNELIAI SU SOJA IR MEDUM
1 kg sparnelių (išeina apie 15 vnt.)
2-3 v.š. sojos padažo
2 v.š. medaus
Sparnelius supjaustyti per lenkimus į 3 dalis (galiukus galit panaudot sriubai, nors aš juos irgi sunaudoju šiam patiekalui ). Sausoje tefloninėje keptuvėje apkepinam sparnelius, kol ima skirtis riebalai. Tuomet įpilam truputį vandens ir, uždengus dangtį, troškinam 10-15 min.
Patikrinus, ar sparneliai iškepę, nupilam susidariusį skystį ir įdedam soją bei medų. Ragaujam- padažas turi būti saldžiarūgštis toks, jei skonis netenkina- papildomai dedam arba sojos, arba medaus. Pakepam dar 5-8 min., vis maišant (kad nepradėtų svilt medus).
Pabaigus kepti palikti tame padaže dar kokioms 10 min- padažas ims stingti ir aplips sparnelius.
1 sparnelio "savikaina" gaunasi apie 80-95 kcal (priklauso nuo sparnelio stambumo).
Skanaus
o as pas drauge valgiau sparnelius su saldziarugsciu padau, bet drauge kitaip gamino padaza. i padaza dejo medaus, soju padazo, pomidoru ketciupo ir garstyciu. Kiekiai priklausomai ka megstat labiau. panasiai keciupo 4 saukstai medaus saukstas ar du, garstyciu saukstelis ir sojos padazo pagal skoni.
buvo labai skanu
buvo labai skanu
Parašysiu ir aš savo firminį dietinimosi receptą.
Ištroškinu kokias nors daržoves, kokių tuo metu turiu, ar kokių tuo metu sezonas. Pridedu prieskonių ir suverčiu skardinę tuno savo sultyse...
Paprasta ir nekaloringa.
Ištroškinu kokias nors daržoves, kokių tuo metu turiu, ar kokių tuo metu sezonas. Pridedu prieskonių ir suverčiu skardinę tuno savo sultyse...
Paprasta ir nekaloringa.
Dar norėjau pasiūlyti vieną garnyro receptą.
MORKŲ TROŠKINYS
300g morkų
150g pieno (1,5 proc.)
a.š. krakmolo
10g sviesto
prieskonių pagal skonį
Morkas supjaustyti kubeliais, šiek tiek apkepti svieste. Įpilti 50ml vandens ir troškinti 10-15 min.
Kai morkos jau bus minkštos (bet dar nesuvirusios), įpilti krakmolą, išmaišytą piene. Plaukti, kol viskas užvirs, sutirštės.
Garnyras turi 270 kcal, bet patikėkit- jo yra labai daug, jis sotus ir puikiai papildo paukštienos ar mėsos patiekalą
Skanaus
MORKŲ TROŠKINYS
300g morkų
150g pieno (1,5 proc.)
a.š. krakmolo
10g sviesto
prieskonių pagal skonį
Morkas supjaustyti kubeliais, šiek tiek apkepti svieste. Įpilti 50ml vandens ir troškinti 10-15 min.
Kai morkos jau bus minkštos (bet dar nesuvirusios), įpilti krakmolą, išmaišytą piene. Plaukti, kol viskas užvirs, sutirštės.
Garnyras turi 270 kcal, bet patikėkit- jo yra labai daug, jis sotus ir puikiai papildo paukštienos ar mėsos patiekalą
Skanaus
Daržovės su kiaušiniu
Kiaušinis
Nedidelė morka
Mažas pomidoras
Svogūnas
Saldžioji paprika
Skiltelė česnako
Prieskoniai
Morką sutarkuoti, daržoves supjaustyti kubeliais. Keptuvėj pateptoj lašeliu aliejaus kepti morkas, dėti svogūną, česnaką, papriką, jei reikia pilti šiek tiek vandens. Daržovėms suminkštėjus sudėti pomidorą. Pabarstyti dažovių prieskoniais. Kiaušinį suplakti su šaukštu kitu mineralinio vandens ir plakant užpilti ant daržovių. Maišyti kol iškeps. Daržovių (išskyrus česnaką) dėjau po 50 gr. Tokioje porcijoje 170 kcal. Skanaus
Kiaušinis
Nedidelė morka
Mažas pomidoras
Svogūnas
Saldžioji paprika
Skiltelė česnako
Prieskoniai
Morką sutarkuoti, daržoves supjaustyti kubeliais. Keptuvėj pateptoj lašeliu aliejaus kepti morkas, dėti svogūną, česnaką, papriką, jei reikia pilti šiek tiek vandens. Daržovėms suminkštėjus sudėti pomidorą. Pabarstyti dažovių prieskoniais. Kiaušinį suplakti su šaukštu kitu mineralinio vandens ir plakant užpilti ant daržovių. Maišyti kol iškeps. Daržovių (išskyrus česnaką) dėjau po 50 gr. Tokioje porcijoje 170 kcal. Skanaus
MIKROBANGĖJE KEPTA "TURTINGA" KIAUŠINIENĖ
į plokščią indą įpjaustykite pusę pomidoro (50g- 12kcal), 10g poro (tinka ir svogūnas) (5kcal), 100g krabų lazdelių (107kcal). pabarstykite prieskoniais. tada įmuškite 2 kiaušinius (140kcal), vėl pagardinkite prieskoniais ir kepkite mikrobangėje kelias minutes. Užpilkite šaukštą tomato (30kcal).
valgyti su rūgštesnėmis salotomis.
Viso: 294kcal
POMIDORAI SU LYDYTU VARŠKĖS SŪRIU
100g pomidoro supjaustyti (24kcal), 20g svogūno ar poro (10kcal). Viską supilti į dubenėlį. Užbarstyti 50g kubeliais supjaustyto varškės sūrio (103kcal). Pagardinti prieskoniais ir padruskinti. dėti dubenėlį į mikrobangę ir pakaitinti, kol sūris visiškai išsilydys.
puikus patiekalas priešpiečiams. galima valgyti su duona, bet skanu ir taip
Viso: 137kcal
į plokščią indą įpjaustykite pusę pomidoro (50g- 12kcal), 10g poro (tinka ir svogūnas) (5kcal), 100g krabų lazdelių (107kcal). pabarstykite prieskoniais. tada įmuškite 2 kiaušinius (140kcal), vėl pagardinkite prieskoniais ir kepkite mikrobangėje kelias minutes. Užpilkite šaukštą tomato (30kcal).
valgyti su rūgštesnėmis salotomis.
Viso: 294kcal
POMIDORAI SU LYDYTU VARŠKĖS SŪRIU
100g pomidoro supjaustyti (24kcal), 20g svogūno ar poro (10kcal). Viską supilti į dubenėlį. Užbarstyti 50g kubeliais supjaustyto varškės sūrio (103kcal). Pagardinti prieskoniais ir padruskinti. dėti dubenėlį į mikrobangę ir pakaitinti, kol sūris visiškai išsilydys.
puikus patiekalas priešpiečiams. galima valgyti su duona, bet skanu ir taip
Viso: 137kcal
ĮDARYTA CUKINIJA
Cukinija apie 500g
Morka 100g
Žirneliai 100g
Kalakutienos faršas 400g
Paprika 100g
Svogūnas 50g
Česnakas 20g
Aliejus 30g
Sūris fermentinis 100g
Prieskoniai
1 porcija ~300g mano paskaičiavimais apie 200 kcal.
Cukiniją nulupti (jei žievė kieta), perpjauti pusiau, šaukštu išskaptuoti sėklas. Faršą apkepinti a.š aliejaus, sudėti smulkintas daržoves, viską šiek tiek patroškinti (aš įpyliau dar šiek tiek vandens). Apkepo indą patepti lašeliu aliejaus. Cukinijos puseles pridėti įdaro, sudėti į kepimo indą (aš įpyliau porą šaukštų vandens ir uždengiau folija) ir kepti apie 45 min. 150 laipsnių orkaitėje. (Mano cukinija kažkokia kieta buvo, šiaip manau pusvalandžio užtekt turėtų). Prieš baigiant kept, uždėti kelias riekutes sūrio.
Man labai skanu, o net ir MB, baisiai nemėgstantis cukinijų, antros porcijos paprašė
Cukinija apie 500g
Morka 100g
Žirneliai 100g
Kalakutienos faršas 400g
Paprika 100g
Svogūnas 50g
Česnakas 20g
Aliejus 30g
Sūris fermentinis 100g
Prieskoniai
1 porcija ~300g mano paskaičiavimais apie 200 kcal.
Cukiniją nulupti (jei žievė kieta), perpjauti pusiau, šaukštu išskaptuoti sėklas. Faršą apkepinti a.š aliejaus, sudėti smulkintas daržoves, viską šiek tiek patroškinti (aš įpyliau dar šiek tiek vandens). Apkepo indą patepti lašeliu aliejaus. Cukinijos puseles pridėti įdaro, sudėti į kepimo indą (aš įpyliau porą šaukštų vandens ir uždengiau folija) ir kepti apie 45 min. 150 laipsnių orkaitėje. (Mano cukinija kažkokia kieta buvo, šiaip manau pusvalandžio užtekt turėtų). Prieš baigiant kept, uždėti kelias riekutes sūrio.
Man labai skanu, o net ir MB, baisiai nemėgstantis cukinijų, antros porcijos paprašė
man labai patinka tokios salotos
indelis grudietos varskes, 2 agurkai, pomidoras + krapai ir jei reikia druskos ir pipiru
indelis grudietos varskes, 2 agurkai, pomidoras + krapai ir jei reikia druskos ir pipiru
Čia tinka tiems, kas laikosi "ananasų dietos"
Ananasas su vištiena
Išvirkite vieną vištienos krūtinėlę, supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su konservuotais ananasais ir šampinjonais. Užpilui tiks šiek tiek ananasų sirupo, likusio indelyje. Dar reiktų įspausti ketvirtį citrinos ir pabarstyti šiek tiek juodųjų pipirų.
Sluoksniuotas pyragas
Ant kepimo skardos išdėkite skrituliukais šviežią ar konservuotą ananasą. Ant jų išdėliokite kiaulienos gabaliukus, juos iš viršaus prispauskite tokias pat ananasų skrituliais, kokie jau guli apačioje. Šią vaisių mėsos konstrukciją kepti reikia 40 minučių. Patiekalas bus labai skanus, išskirtinis. Ir, žinoma, dietinis.
Ananasas su vištiena
Išvirkite vieną vištienos krūtinėlę, supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su konservuotais ananasais ir šampinjonais. Užpilui tiks šiek tiek ananasų sirupo, likusio indelyje. Dar reiktų įspausti ketvirtį citrinos ir pabarstyti šiek tiek juodųjų pipirų.
Sluoksniuotas pyragas
Ant kepimo skardos išdėkite skrituliukais šviežią ar konservuotą ananasą. Ant jų išdėliokite kiaulienos gabaliukus, juos iš viršaus prispauskite tokias pat ananasų skrituliais, kokie jau guli apačioje. Šią vaisių mėsos konstrukciją kepti reikia 40 minučių. Patiekalas bus labai skanus, išskirtinis. Ir, žinoma, dietinis.
agurkai idaryti karsto rukimo juros lydeka-labai skanu+ mazai koloriju (10 agurku puseliu su daug idaro apie 350 ckal gavau)
i isilgai perpjautus ir iskuobtus agurkus deti toki idara:
karsto rukimo juros lydekos
kiausini virta
pora
agurku "isskuobas"
siek tiek majonezo
ir naturalaus jogurto-viska sumaisius idaryti agurkus-graziai atrodo, be galo skanu ir labai gaivu
i isilgai perpjautus ir iskuobtus agurkus deti toki idara:
karsto rukimo juros lydekos
kiausini virta
pora
agurku "isskuobas"
siek tiek majonezo
ir naturalaus jogurto-viska sumaisius idaryti agurkus-graziai atrodo, be galo skanu ir labai gaivu