pasidariau tokius "ale ridikbarščius"labai nemėgstu pasukų,bet bandsiu pratintis taigi: per burokinę tarką sutarkuoti agurkus, ridikėlius,pridėti prieskonių(dėjau salotoms,truputį maltų judų pipirų)petražlių,krapų ir viską užpylti pasukom gaunasi toks neįprastas skonis ,bet aš jau prie jo priprantu,man sotu ir kolorijų nedaug receptukas toms,kurios nebijo eksperimentuot
O as labai megstu vakarenei,ar siaip kai darau iskrovos diena toki kaip gerima - patiekala,taigi i stikline kefyro ar pasuku,ideti 2-3 saukstus susmulkintu petrazoliu ar krapu,ar tuo ir tuo,ir tiek pat selenu,labai skanu ir sveika Beje vakare reiketu valgyt ka nors is pienu produktu,nes organizmas geriau pasisavina kalci
O visas lengvas salotytes as uzpylu pora saukstu alivogiu aliejum,citrinu sulciu,ir stengiuosi ko maziau valgyti cukraus ir druskos.
Beje kazkas sake,kad zele yra labai gerai,na tipo smegenims,bet ar tai tiesa
tai tiek,
beje labai gera tema
O visas lengvas salotytes as uzpylu pora saukstu alivogiu aliejum,citrinu sulciu,ir stengiuosi ko maziau valgyti cukraus ir druskos.
Beje kazkas sake,kad zele yra labai gerai,na tipo smegenims,bet ar tai tiesa
tai tiek,
beje labai gera tema
QUOTE(leduke @ 2005 05 22, 16:29)
o gal žinot kokių nekaloringų padažų ar užpilų salotoms?žinau tokį: varškę suplakt su mineraliniu
Man tiknka padažui Natūralus jogurtas Danone (tosk baltas indelis su mėlynu)..
Į jį pridedu žziovintų krapų, kartais česnako, viską sumaišau, kartais gruskos įdedu ir palaikau kokį 20 min. Kad krapai išbrinktų...
Man jis tinka prie virtų bulvių arba virtos jautienos
paprasciausias ir nekaloringiausias aviziniu sausainiu receptas:
norima kiek aviziniu dribsniu uzilti verdanciu vandeniu!
kiausini kartu su saldikliu (arba cukrumi) isplakti ir uzpilti and isbrinkusiu dribsniu! viska ismaisyti! sia tesla nedideliais kiekiais deti ant folijos ir kepti orkaiteje kol pagels is sukietes
isemus atvesinti! (gali subireti)
bent jau as taip darau...
P.S. galima imaisyti ir razinu arba riesutu! arba kokiu uogu... nu pagal fantazija..
norima kiek aviziniu dribsniu uzilti verdanciu vandeniu!
kiausini kartu su saldikliu (arba cukrumi) isplakti ir uzpilti and isbrinkusiu dribsniu! viska ismaisyti! sia tesla nedideliais kiekiais deti ant folijos ir kepti orkaiteje kol pagels is sukietes
isemus atvesinti! (gali subireti)
bent jau as taip darau...
P.S. galima imaisyti ir razinu arba riesutu! arba kokiu uogu... nu pagal fantazija..
Jaigu kas turit zepter keptuve, arba nebutinai ja, bet tokia panese dabar pilna visur apie 150litu kainuoja.
Tai va, aš tai joje pasidarau gan skanu ir tikrai nekoloringa patiekalą. Reikia gerai ikaitint, kad net vandens lašelis šokinetu primest visokiu daržoviu žaliu smulkei pjaustyti, galima ir saldytu. Ir ant nedideles ugnies troškinti retkarčiais pamaišant kol darzoves suminkštes, prieskoniu pagal skoni ir . Aliejaus aš nepilu, na nebent kartais kelis lašelius. Daržoves pačios isskire vandeni, na o jeigu bijot kad pridegtu truputi vandenuko.
na jei atsibosta vien daržoves tai vištienos krutineles isimetu arba žuvies file, tai jau fantazijos reikalas ir kiekviena karta vis kitoks patiekalas gaunasi.
Tai va, aš tai joje pasidarau gan skanu ir tikrai nekoloringa patiekalą. Reikia gerai ikaitint, kad net vandens lašelis šokinetu primest visokiu daržoviu žaliu smulkei pjaustyti, galima ir saldytu. Ir ant nedideles ugnies troškinti retkarčiais pamaišant kol darzoves suminkštes, prieskoniu pagal skoni ir . Aliejaus aš nepilu, na nebent kartais kelis lašelius. Daržoves pačios isskire vandeni, na o jeigu bijot kad pridegtu truputi vandenuko.
na jei atsibosta vien daržoves tai vištienos krutineles isimetu arba žuvies file, tai jau fantazijos reikalas ir kiekviena karta vis kitoks patiekalas gaunasi.
labai sveikas uzkandis
100g pomidoru,
100 g agurku,
ir daug zalumynu ant ju apibarstytu, jokiu uzpilu ir panasiai.
is viso : apie 40 kcal
100g pomidoru,
100 g agurku,
ir daug zalumynu ant ju apibarstytu, jokiu uzpilu ir panasiai.
is viso : apie 40 kcal
Atsirado naujas pieno sulčių gėrimas Fiji 100g tik 33 cal
taigi braškės+fiji+kviečių gemalai su sėlenom,skonis
su grūdėta irgi reiks pabandyti turėtų būti liuks
taigi braškės+fiji+kviečių gemalai su sėlenom,skonis
su grūdėta irgi reiks pabandyti turėtų būti liuks
Radau savo užrašuose keletą receptelių su nurodytom kcal, tačiau nė vieno iš jų pati nesu dariusi, tai koks skonis, nežinau, bet būtų įdomu sužinoti, jei kuri darytumėte
VASAROS SALOTOS
1 porcija, kurioje yra 61,3 kcal
20 g Pekino kopūsto
30 g pomidorų
20 g šviežių agurkų
20 g šviežių žiedinių kopūstų
20 g ridikėlių
5 g svogūnų laiškų
Padažui:
70 g natūralaus jogurto
1 arb. šaukštelis citrinų sulčių
KINŲ SALOTOS
3 porc., vienoje porc. 210 kcal
100 g be druskos virtos jautienos
1 morka
2 agurkai
100g Pekino kopūsto
30 g krevečių
petražolių
Padažui:
2 valg. š. aliejaus
1 arb.š. sojos padažo
pusės citrinos sulčių
cukraus
Jautieną supjaustyti juostelėmis, morką, salotas ir nuluptą agurką- šiaudeliais. Įberti smulkintų petražolių ir viską išmaišyti. Užpylus padažo, apdėti krevetėmis ir petražolių lapeliais
VASAROS SALOTOS
1 porcija, kurioje yra 61,3 kcal
20 g Pekino kopūsto
30 g pomidorų
20 g šviežių agurkų
20 g šviežių žiedinių kopūstų
20 g ridikėlių
5 g svogūnų laiškų
Padažui:
70 g natūralaus jogurto
1 arb. šaukštelis citrinų sulčių
KINŲ SALOTOS
3 porc., vienoje porc. 210 kcal
100 g be druskos virtos jautienos
1 morka
2 agurkai
100g Pekino kopūsto
30 g krevečių
petražolių
Padažui:
2 valg. š. aliejaus
1 arb.š. sojos padažo
pusės citrinos sulčių
cukraus
Jautieną supjaustyti juostelėmis, morką, salotas ir nuluptą agurką- šiaudeliais. Įberti smulkintų petražolių ir viską išmaišyti. Užpylus padažo, apdėti krevetėmis ir petražolių lapeliais
MANŲ KRUOPŲ DIDŽKUKULIAI
1 stiklinė manų kruopų,
0,5 l pieno,
2 kiaušiniai,
2 obuoliai,
2 šaukštai cukraus,
100 g sviesto,
1 stiklinė grietinėlės,
cinamono,
druskos.
Išverdame tirštą manų košę. Atvėsiname, sumušame kiaušinius, palikę vieną kiaušinio baltymą. Įberiame druskos, išmaišome. Obuolius nulupame ir stambiai sutarkuojame. Įberiame cinamono, cukraus, supilame kiaušinio bartymą ir išmaišome. Iš manų košės formuojame paplotėlius, į vidų dedame obuolius, užspaudžiame kraštus ir kepame ant silpnos ugnies įkaitintuose riebaluose. Tiekiame su saldžia grietinėle.
1 stiklinė manų kruopų,
0,5 l pieno,
2 kiaušiniai,
2 obuoliai,
2 šaukštai cukraus,
100 g sviesto,
1 stiklinė grietinėlės,
cinamono,
druskos.
Išverdame tirštą manų košę. Atvėsiname, sumušame kiaušinius, palikę vieną kiaušinio baltymą. Įberiame druskos, išmaišome. Obuolius nulupame ir stambiai sutarkuojame. Įberiame cinamono, cukraus, supilame kiaušinio bartymą ir išmaišome. Iš manų košės formuojame paplotėlius, į vidų dedame obuolius, užspaudžiame kraštus ir kepame ant silpnos ugnies įkaitintuose riebaluose. Tiekiame su saldžia grietinėle.
Kviečiame visas lieknėjančias ir/arba sveikuoles šiame receptų kampelyje pasidalinti lengvais, sveikais (ir būtinai skaniais!) receptėliais!
Pradžiai įmetu savo mėgstamiausias salotas:
Burokėlių salotos su raugintais agurkais ir saulėgrąžom
Virti ar folijoj kepti burokėliai, rauginti agurkai, kapotos petražolės ir 1 porcijai po 0,5 - 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį sausai skrudintų saulėgrąžų (skrudinu ant įkaitintos keptuvės be riebalų, maišydama, kol parunda).
Pradžiai įmetu savo mėgstamiausias salotas:
Burokėlių salotos su raugintais agurkais ir saulėgrąžom
Virti ar folijoj kepti burokėliai, rauginti agurkai, kapotos petražolės ir 1 porcijai po 0,5 - 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį sausai skrudintų saulėgrąžų (skrudinu ant įkaitintos keptuvės be riebalų, maišydama, kol parunda).
Kepti pomidorai a la Linchia
2 kietesni pomidorai
2 kiaušiniai,
St.Marios prieskoniai bulvėms
druska
aliejus
Nupjauti pomidorui "kepurėlę", išimti vidurius. Truputį padruskinti, įleisti kiaušinį, gausiai apibarstyti prieskoniais bulvėms, dėti ant folijos, pateptos 1 a.š aliejaus ir kišti į 180-200 laipsnių orkaitę. Kepti, kol pabals baltymas (nes iškepa pirmiausia trynys).
Vienetas šio ruošinio- 100 kcal
2 kietesni pomidorai
2 kiaušiniai,
St.Marios prieskoniai bulvėms
druska
aliejus
Nupjauti pomidorui "kepurėlę", išimti vidurius. Truputį padruskinti, įleisti kiaušinį, gausiai apibarstyti prieskoniais bulvėms, dėti ant folijos, pateptos 1 a.š aliejaus ir kišti į 180-200 laipsnių orkaitę. Kepti, kol pabals baltymas (nes iškepa pirmiausia trynys).
Vienetas šio ruošinio- 100 kcal
Žuvies apkepukas su mocarella :
4 žuvies filė (jūros lydekos ar kt.)
4 rutuliukai mocarella (galima mažiau, galima improvizuoti su Šilano ar picarella)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. aliejaus
1 v.š. citrinų sulčių
6 vidutiniai pomidorai (nulupti ar ne - pagal jūsų norus)
džiovintas raudonėlis
čiobrelis
druska
pipirai
Indą ištepti aliejumi. Žuvies file nuplauti, nusausinti. Abi žuvytės filė puses aptepti mišinuku iš: garstyčių, citrinų sulčių, aliejaus, prieskonių. Žuvytę dėti į indą, apdėlioti sūrio ir pomidoro griežinėliais. Ant viršaus galima dar pabarstyti čiobrelių. Kepti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
4 žuvies filė (jūros lydekos ar kt.)
4 rutuliukai mocarella (galima mažiau, galima improvizuoti su Šilano ar picarella)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. aliejaus
1 v.š. citrinų sulčių
6 vidutiniai pomidorai (nulupti ar ne - pagal jūsų norus)
džiovintas raudonėlis
čiobrelis
druska
pipirai
Indą ištepti aliejumi. Žuvies file nuplauti, nusausinti. Abi žuvytės filė puses aptepti mišinuku iš: garstyčių, citrinų sulčių, aliejaus, prieskonių. Žuvytę dėti į indą, apdėlioti sūrio ir pomidoro griežinėliais. Ant viršaus galima dar pabarstyti čiobrelių. Kepti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.