Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

pameginkit mano pietus mirksiukas.gif idaryti pievagrybiai, radau recepta rimi tinklalapyje, patobulinau, ismeciau koloringus pribombasus is stai-10 min. suriam vandeny apvirtas pievagrybiu kepureles prikimsau tokiu idaru-virtos morkos, lyd suris, prieskoniai.tada trumpam i mikrobange kol suris issilydis.....mmmm, kaip skanu ir nekoloringa.grybai tik 16 ckal, kimsau 300 gr.,surio reikejo 50gr-200ckal+morkos dejau 200 gramu.viso apie 300 koloriju.
Atsakyti
niu, ir as viena parasysiu, gal dar nieks nepaminejo smile.gif

Kefyro kokteilis ,,Baila, morena" lotuliukas.gif

0,5 litro lieso kefyro (as naudoju is serijos ,,valgyk lengvai" biggrin.gif ) 1 bananas, viska isplakti su kokteiline arba paprastu mikseriu, galima koki arbat. sauksteli cukraus ibert (nors man skanu ir be jo).
Patikekit, nezinodamas nieks nepasakys, kad kefyra geria thumbup.gif
Kas gere, tas gyre.
Skanaus wink.gif

Papildyta:
QUOTE(Morena @ 2007 04 25, 21:22)
niu, ir as viena parasysiu, gal dar nieks nepaminejo smile.gif

Kefyro kokteilis ,,Baila, morena"  lotuliukas.gif

0,5 litro lieso kefyro (as naudoju is serijos ,,valgyk lengvai" biggrin.gif ) 1 bananas, viska isplakti su kokteiline arba paprastu mikseriu, galima koki arbat. sauksteli cukraus ibert (nors man skanu ir be jo).
Patikekit, nezinodamas nieks nepasakys, kad kefyra geria  thumbup.gif
Kas gere, tas gyre.
Skanaus wink.gif

beje, dar ir labai sotu ax.gif
Atsakyti
nezinau, ar toks patiekalas buvo, bet pasidalinsiu. Ka tik pasigaminau ji:)

Paimate liesa varske, sumaisote ja su liesa (10%) grietinele, krapais ir agurkeliais, kad gautusi tirsta mase. Tada ja tepame ant "Rugelio" duonos. Nekaloringa, labai maistinga.

O kitas variantas yra saldesnis: varske maisome su ziupsneliu vanilinio cukraus, mirkytomis razinomis arba abrikosais ir ta pacia liesa grietinele.
Atsakyti
vat ka tik issiviriau labai skanios sriubytes:
1 vid. bulve (80kcal);
1 morka (25 kcal);
1 darzoviu sultininio kubelis (10 kcal);
50 g 10% riebumo grietineles (55 kcal).

Is viso:170 kcal

morka su bulve supjaustome gabaleliais, isverdama sultinyje, suplakame mikseriu, uzbaliname grietinele.

Man nezmoniskai skanu, tik 170 kcal, labai maistinga ir visai nemazas kiekis thumbup.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Šalta grybų užkandėlė (4 asmenims)

• 400 g virtų grybų (360)
• 50g svogūno (22)
• 100g konservuoto agurko (14)
• 3 kietai virti kiaušiniiai (210)
• šaukšto garstyčių (30)
• 2 šaukšto aliejaus. as imu 1 (178)
• 2 šaukštelių konservuotų agurkų marinato
• šaukšto smulkintų petražolių
• šaukšto smulkintų krapų
• pipirų
druskos
Gaminimas:
Grybus atšaldykite, kiaušinius, agurką ir nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite (dalį supjaustytų kiaušinių palikite patiekalui apibarstyti). Suberkite prieskonius, supilkite marinatą, aliejų ir viską išmaišykite. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais kiaušiniais ir papuoškite petražolių lapeliais. Skanaus!
Viso: 800g - 814kcal, viena porcija – 200g - 204kcal

skanu su bulvem, duona arba visai be nieko essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 05 gegužės 2007 - 14:26
Va ka pavogiau blush2.gif is kito forumo ir biski "patobulinau" mirksiukas.gif

ZUVIES TROSKINYS SU GRYBAIS

2-3 asmenims reikes:
200g saldytos juros lydekos file (89x2=178kcal)
1 morka (apie 100g - 43kcal)
0.5 galvos svoguno (jei kas nemegsta - jis nebutinas) (apie 50g-21kcal)
100g pievagrybiai (15kcal)
kubelis grybinio buljono (30kcal)
1a.s. aliejaus (90)

keptuveje pakepinti smulkiai supjaustyta svoguna kartu su sutarkuota morka. sudeti pjaustytus pievagrybius, ideti buljona (istirpdyta 50g vandenyje) ir patroskinti, kol grybai suminkstes. kai viskas bus beveik gatava, ant virsaus sudeti gabaliukais pjaustyta dar susalusia zuvi. uzdengti keptuve dangciu. atidengti po poros minuciu, kai zuvis bus atitirpusi. ismaisyti viska ir dar 5 min patroskinti (be dangcio, kad isgaruotu vanduo).
sis troskinys valgomas su ryziais.

Viso: 377kcal. jei si patiekala suvalgysite dviese, kiekvienam teks po 189kcal. bet as paprastai dalinu i 3 dalis, 1 suvalgau as, o 2 dalis - MB. ax.gif taigi porcijike buna tik 126kcal.
Atsakyti
sveiki,

cia kazkur radau recepta su grudeta varske,

na as neskaiciavau kiek kaloringas sitas patiekalas, bet darbe kartais, kai norisi kazko lengvo ir skanaus, pasidarau susipirkus produktus arba atsinesus is namu.

Indelis Grudetos varskes
keli pomidorai
agurkai (zali arba rauginti)
krevetes (perku indeliuose, bet tiktu ir atsildytos)

Visa tai kaip sugalvoju tai varske sumaisau su pomidorais ir agurkais
tai vietoj agurku idedu siek tiek kreveciu.

Nededu jokiu prieskoniu ar padazu, manau tam pakanka varskes skyscio..

siaip matyt tai butu visai skanu apslakscius siek tiek citrinos sultimis, jei valgyti su krevetemis..

va toks valgis,
skanaus, jei kam patiks.
Atsakyti
as tai turiu toki kulinarini sedevriuka- nerealiai skanu, na ir,manyciau, ne taip jau ir koloringa (nebent labai jau persivalgysi).

reikes:
baklazano
cesnako
miltuku
pomidoro
prieskoniu

nulupame baklazano odele ir supjaustome ji griezineliais. Tuomet darome elementarius baklazano blynelius, tiesiog ji pavoliodamos miltukuose ir apkepdamos keptuveje su nedideliu aliejaus kiekiu. Pabarstome prieskoniu ir papjaustome (arba kokiu kitu budu) cesnako. Ant sio skanaus blynelio dar uzdedame pomidoro griezineli. Gaunasi tikrai labai skanus dviaukstis blynelis. smile.gif
Pabandykite. Skanaus smile.gif
Atsakyti
Nežinau ar patiks, bet ir aš turiu tokį vieną:
Mungo pupelių daigų
daigintų ridikėlių
kiniško kopūsto
sojos padažo
1 šaukšto aliejaus.
Na ir tiesiog susipjaustom ar suplėšom kopūstą, viską sumaišom ir valgom.
Bet čia reikia mėgti azijietišką maistą.
Tikiuosi patiks ax.gif
Atsakyti
aš norėčiau pasidalinti kaip aš gaminu salotas be grietinės ir be aliejaus :
pjaustaus agurkus, pomidorus, krapus ir ant jų užberiu saldvos prieskonių salotoms(tokie raudoni pakeliai) ir viską išmaišau, agurkai ir pomidorai paleidžia savo sultis ir gaunasi taip skanu, mano vyras net nesupranta, kad čia be aliejaus ir acto nes skonis puikus o manau ir nekaloringa. taip pat darau ir šv.kopūstu salotas su pomidorais ar paprikomis. Tik nežinau ar tie prieskoniai nekaloringi bet manau kad mažiau kalorijų nei aliejuje.
Atsakyti
Nesunkiai pagaminamas dietiškas patiekalas.
Keturioms porcijoms jums reikės:

800 g kalakutienos filė,
vienos citrinos tarkuotos žievelės,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
1 didelio pundelio špinatų,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Tarkuotą citrinos žievelę sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.
Kalakutienos filė pasūdykite, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais ir apliekite citrinos sultimis.
Špinatus nuplaukite. Į garų puodą sudėkite kalakutienos filė gabalėlius bei špinatus. Troškinkite dešimt minučių. Apliekite citrinų sultimis ir iš karto patiekite.
Atsakyti
Labai labai greitos ir nekalorinos salotos:
Pamidoras
2 agurka
Druskytė ( galima pipiru ir pan.)
Mažas šaukštelis alyvuogiu aliejaus

Jos mano mėgstamiausios, nes nemėgstu visokiu misrainiu, majonezo.
4u.gif
Atsakyti