Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

O aš vakar dariau tokį paiekaliuką, maniau, kad pirštukus apvalgysiu thumbup.gif
O buvo taip :

Pusė vištienos krūtinėlės
5 vidutinio dydžio pievagrybiai
1 pokelis šaldytų dražovių mišinio (koks labiau patinka)
4 šaukštai aliejaus
mėgstamų prieskonių pagal skonį (aš naudojau vegetą, granuliuotą česnaką ir truputį paukštienos prieskoių)

Krūtinėlę supjausčiau nedidelėm juostelėm ir sudėjau į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Pakepinau kol gražiai pagelto, tada sudėjau pjaustytus pievagrybius, pakeliau dar apie 5 minutes ir suverčiau pokelį šaldytų daržovių. Keptuvę uždengiau dangčiu ir patroškinau apie 20 min. Tada nuėmiau dangtį, padidinau liepsną, kad nusigaruotų susidaręs sultinys, pabarsčiau prieskoniais, gerai išmaišiau ir užsukau čiaupą mirksiukas.gif Prisikroviau lėkštę ir valgiau su marinuotais burokėliais thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Visos šitos porcijos man vienai užteko 2 vakarienėms. smile.gif aišku vakarienę stengiuosi valgyti iki 18 val. ax.gif

Tik va kalorijų tai neskaičiavau g.gif bet manau, kad daug tikrai neturėtų būti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 07 kovo 2007 - 16:20
O aš labai mėgstu tokį pateikalą, jei tai galima pavadinti pateikalu.

1 avokadas (apie 200 ckal)
saja gera šaldytų krevečių (apie 80 ckal)
skiltelė citrinos

Avokadą išilgai pjaunu per pusę, išimu kaulą. Ant dviejų puselių dedu išlukštentas krevetes (su kaupeliu gaunasi). Apšlakstau citrinos sultimis iš skiltelės. Ir taip kabinu su šaukšteliu. O jei dar taurė balto vyno... wub.gif Skanaus.
Atsakyti
Na ir as psiulysiu vienu salotu receptuka:

Aisbergo salotu guze
Zalio agurko
Pomidoru
Konservuotu kukuruzu
Zaliu ar juodu alyvogiu
Paprikos(spalva pacios pasirenkat)
Puse galvutes melino svoguno
Fetos surio

uzpilas:cesnako(dedat kam kaip patinka),aliejaus(alyvu ar paprastas)zoleliu yvairiu,arba galima nusipikt parduotuveja misini priekoniu ten butent skirtas saloto su fetos suriu,arba vidurzemio salotom,tokie zalsvi pakiukai,o ir kain 0,99lt.

Visas darzoves kures reikia supjaustom kam kaip patinka as pjaustau stambiau,man taip skaniau,ir as sias salotas dedu i dideli stiklini inda,o ant virsaus fetos surio gabaliukus sudedu,tik nepadauginkit jis surus.As sias salotas valgau su traskia bandele,aisku jas galima patiekt tiek prie mesos patiekalu ar zuvies.

Ir dar darzoves galima pjaustyt skirtingom formom(agurkus pagaliukais,pomidorus skiltelem,paprika grezyneliais),graziai ir skaniai atrodo....

Skanaus....... rolleyes.gif
Atsakyti
Troskinys folijoje

Reikes (1 asmeniui):

Vistienos file apie 100 -150 gramu (bet tik liesa file, be jokios odeles ar riebaliuku. Jeigu riebaliukai yra, tai reikia juos nupjaustyti))
Konservuotu kukuruzu (is skardines) mazdaug 2 valgomi saukstai
Puse mazo svoguno
Sampinjonu 4-5 (jeigu juos megstate galima ir daugiau)
Puse paprikos (nesvarbu kokios spalvos) rolleyes.gif
Brokolio
Jeigu megstate, galima viena nedidele tarkuota morka
Viena nedidele truputi apvirta (bet ne visai isvirta) bulve
Truputi naturalaus jogurto (kuo liesesnis tuo geriau)
1 sutrinta maza skiltele cesnako
Druskos, pipiru, paprikos milteliu (ar kitu jusu megstamu prieskoniu)

Darzoves ir mesa supjaustome kubeliais (tik ne visai smulkiai). Mesa galima ir truputi didesniais gabaliukais. Svogunus juostelemis. Mesa apkepti keptuveje aliejuje (reikes 1 valgomojo sauksto aliejaus, ne daugiau). Mesa neturi buti visai iskepusi, tik apkepusi. Apvirta supjaustyta bulve dedame ant didelio folijos laksto i viduri (folijos lakstas turi buti dvigubas). Ant bulves gabaliuku dedame apkepta mesa ir ant jos visas kitas supjaustytas darzoves. Ant virsaus uzberiame prieskoniu. Folijos krastus lenkiame i virsu ir "uzdarome". isena toks kaip rysulelis. Svarbu kad ta "rysuleli" gerai uzdarytumete. Dedame i karsciui atsparu inda ir kepame orkaiteje apie 40 min, 200 l. temper.
Pries dedant "rysuleli" i lekste, ji reikia pakelti ir sakute pradurti jo dugne nedidele skylute (kad per ja isbegtu visas kepimo metu is mesos ir darzoviu atsirades skystis). Tada viska atsargiai iskratyti is folijos i lekste. Ant virsaus uzdeti apie 2 valg. saukstus jogurto sumaisyto su sutrintu cesnaku, druska ir pipirais. Vietoj jogurto galima uzsipilti kecupo.
Skanaus rolleyes.gif

Kiek ten kaloriju nezinau, bet man atrodo, kad tikrai nedaug. Be to cia sunku apskaiciuoti, nezinant tikslaus darzoviu ir mesos kiekio ir svorio. Bet esu tikra kad patyrusios kaloriju skaiciuotojos apsiskaiciuos mirksiukas.gif O jei kas neaisku, klauskit , parasysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neblondine: 17 kovo 2007 - 21:03
Vistienos ir salieru stiebu salotos

Reikia:
vistos krutineles,gali but virta prieskoniuose,o gali but rukyta
zaliu saliero stebu
jogurto naturalaus
citrininiu pipiru
baziliko
krapu
druskytes
zoleles gali but ir dziovintos

Eiga:
vistos krutinelia supjaustom kubeliais,saliero stiebus taip pat,sudedam i dubeni,kitam dubeneli pasigaminam is naturalaus jogurto ir prieskoniu padaza ir uzpilam ant vistos ir salieru ismaisom ir paliekam 30min.pastovet.Dar vietoje jogurto naturalaus kiti deda neriebu majoneza,taip pat tinka.Salotos skanu valgyti su tosteri paskrudinta duona ar ant jos uzsidejus salotu,net gi galima patiekti kaip uzkandi sveciams.

Skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos,
nežinau, gal buvo jau minėta čia temoje, bet neturiu laiko vartyti visus puslapius.
aš ant daugumos salotų (išsyrus mėsiškų), ypač tinka daržovių ir žuvies, dedu jogurtinį padažą:

1 indelis natūralaus gefilus jogurto be jokių skonių
laaabai nedaug druskos
smulkiai supjustytų krapų arba baziliko

viską sumakaluoti ir pilti ant salotų thumbup.gif labai lengva, o kalorijų tiek kiek tame jogurte.
Atsakyti
sveikos sveikuoles! 4u.gif
siulau pasigamint visai nesudetingus, skanius ir socius pusrycius (nors receptelis tinka ir lengviems pietums) mirksiukas.gif

OMLETAS SU DARZOVEMIS IR SURIU

mums reikes:
* 1 labai didelio arba 2 mazu kiausiniu - 110-140 kcal;
* 200g saldytu darzoviu misinio, man skaniausia "hortex-ITALIAN SOUP" (kalafiorai, morkos, zirneliai, pomidorai, pastarnokai, svogunai) - 52 kcal;
* 25g fermentinio surio, as naudoju viena rieke pjaustyto PALANGOS - 72 kcal (kas labai nesidietina galima detis daugiau, bus skaniau);
* saldytu krapu, svoguno laisku, druskytes ar kitu prieskoniu pagal skoni.
viso: apie 260 kcal

eiga:
orkaite ikaitinam iki 225 laipsniu; gerai isplakam kiausini, sudedam i ji prieskonius; i specialia metaline formele sudedam darzoves, uzpilam kiausinio plakiniu ir uzbarstom smulkiai pjaustytu suriu; pasaunam omleta i orkaite ir kepam apie 25-30 min. papildomai riebalu deti nereikia, nes bent jau man neprisvyla smile.gif patiekiame su grudeta duonyte.

skanaus!
Atsakyti
Kartais su draugemis pasidarome stai toki skanesta.

Reikia:400ml jogurto(geriausiai tinka naturalus)
8 saukstai megstamu dribsniu
bananas
apelsinas
raudonasis greipfrutas
2 dideli saukstai skysto medaus (as nededu blush2.gif )

Paimkite dvi stiklines ir i jas ipilkite po 100ml jogurto.Ant virsaus uzberkite pora saukstu dribsniu.Susloksniuokite nuluptu greipfruto,banano,apelsino gabalelius.Virsu apliekite likusiu jogurtu.Patiekite apslaksciusi siltu skystu medumi.(ir be jo skanu ax.gif )

Taip pat megstame Jogurtini omleta su vaisiais.

Kiausini isplakite su 100ml naturalaus jogurto,idekite sauksta miltu,pagardinkite ziupsneliu vanilinio cukraus ir druskos.Ismaisykite,palikite,kad isbrinktu.I keptuve ipilkite sauksta aliejaus,iskepkite omleta.Tiekite leksteje,per viduri iberkite 3 saukstus svieziu vaisiu.

Siuos receptus "novogeme" is zurnalo "Ji" 4u.gif
Atsakyti
man labai patinka žuvis virta garų puode: dedu šaldytos šuvies file (skaniausia skorpijonžuvė, mūsų metų atradimas !!!) net atšildyti nereikia, pripjaustau pagal sezoną įvairių daržovių (bulvių, morkų, cukinijų, baklažanų, kalafiorų) ir viską verdu apie 0,5val, pabaigoje užbarstau druskos, vegetos prieskonių ir daug krapų. Labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Ypatingasis guliasinis plovas

Pirmiausiai paaiskinsiu patiekalo pavadinima. mirksiukas.gif Kuo gi jis toks ypatingas? ogi tuo, kad jo 100g turi tik 110kcal, o kodel plovas yra guliasinis - ogi todel, kad jame mesytes yra daugiau negu ryziu bigsmile.gif tai tikrai patiks ir jums ir jusu "mesedziui" vyrui 4u.gif

Taigi - imame 50g pjaustyto svoguno (mazdaug 1 vidutinio dydzio galvute) (20kcal) ir truputi pakepiname ja nepridegancioje keptuveje be riebalu. Tada sudedame i keptuve 400g supjaustytos kubeliais virtos arba rukytos liesos mesos (as dejau kiauliena, tai ten 1040kcal) ir dar siek tiek apkepinam. Supilame 300g saldytu darzoviu (labiausiai tinka brokoliai su priedais, nes morkos supjaustytos stambiomis riekemis) (100kcal), virtu ryziu pakeli (sausu - 100g) (356kcal). Tada visa si geri uzpilame apie 0,5 litro vandens, idedame 1sauksta grietines (75kcal), 1sauksta tomato (30kcal), pribarstome megstamu prieskoniu ir troskiname,kol darzoves suminksteja. Viso - 1651kcal.

Is sio kiekio prisitroskina apie 1,5kg troskinio, kurio galetu uztekti dviem zmonem dvejiems pietums. man vienai porcijai 200-300g yra labai ir labai sotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 18 balandžio 2007 - 19:42
[quote=lenocka,2006 03 07, 16:05]
Sveikutes,radau kelis idomius receptus smile.gif
Egzotiskos salotos su vistiena
2 porcijoms reikes: 60 g vistos krutineles,50 g raudonu papriku,citrinos, 70g obuoliu,50g apelsinu,30g juodu alyvuogiu, 5g svieziu petrazoliu,30g salotu lapu,20g aliejaus,druskos,pipiru.Vistiena supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska, iskepti,uzpilti isspaustomis citrinos sultimis ir palikti 15 min. Tuo metu obuolius, paprikas ir apelsinus supjaustyti tokiais pat kubeliais kaip ir vistiena. Petrazoles susmulkinti. Alieju sumaisyti su likusiomis citrinu sultimis, iberti druskos ir pipiru. Vistiena sumaisyti su vaisiais ir sudeti i lekste, isklota salotu lapais.Viena porcija turi 147 kcal.

GAl ir "kūdas" receptas, bet keistas skonis. man nebuvo skanu doh.gif
Atsakyti
KRABU LAZDELIU SUKTINUKAI SU PUPELEM (ARBA KITOM DARZOVEM)

2 suktinukams (as viena suvalgau abu blush2.gif ir tai buna labai sotus mano pietus, bet galima suvalgyti ir viena ax.gif ):

4krabu lazdeles
1kiausinis
2saukstai majonezo
2saukstai krakmolo
Idaras:
100g koncervuotu pupeliu, sumaisytu su 1arb.saukstel. majonezo ir 1arb.saukstel. tomato (130kcal) (vietoje pupeliu galima naudoti bet kokias kitas megstamas koncervuotas arba troskintas darzoves, tada kalorijas apsiskaiciuoti teks pacioms mirksiukas.gif )

Sumaisyti kiausini, krakmola, majoneza ir riekutemis supjaustytas krabu lazdeles, leisti truputi susistoveti. Gauta tesla padalinti i dvi dalis ir iskepti du blynus. (as kepu su 1 sauksteliu aliejaus- 90kcal, jei kepsite be - atmeskite sias kalorijas).
I gautus blynus isukti per puse padalinta idara. Jei reikia, suktinukus dar siek tiek pakaitinti mikrobangeje ar keptuveje, valgyti su tomatu ar/is majonezu.

1 suktinuko kalorijos: blynas (keptas ant aliejaus) 185kcal + pupeliu idaras 75kcal = 260kcal.

skanaus essen.gif
Atsakyti