Noriu pasiulyti labai puiku, netgi prabangaus skonio visciuko recepta, kuris tinka pateikti sveciams, kai pati esu "ant dietos"
pati isbandziau, pritaikiau lietuviskam skoniui. pateiksiu tiek originalu recepta, tiek ir savo "modifikacijas"
SALDZIARUGSTIS VISCIUKAS SU PAPRIKOMIS
700g visciuko gabaliuku be odos (as dejau viena visa visciuka (apie 1,2kg) su visais kaulais, padalinusi i nedidelius gabalelius taip, tarsi ruosciausi kepti orkaiteje)
1/4 arb.saukstel druskos
1/4 arb.saukstel. pipiru
truputelis aliejaus kepimui (as nedejau nei kiek - is paties visciuko prisirenka pakankamai riebalu)
1 cesnako skiltele
1 isspaustos citrinos sultys
1 sukapotas pomidoras
1/4 puodelio supjaustytu svogunu
1/4 puodelio sukapotu svieziu petrazoliu (as dejau pora sauksteliu dziovintu petrazoliu)
1 saukstas sviezio sukapoto raudonelio (as dejau sauksteli dziovinto baziliko, nes raudonelio niekur negavau)
1/4 puodelio sauso balto vyno (as nepyliau)
3/4 puodelio vistienos sultinio (as pyliau visa puodeli, nes nepyliau vyno)
1 vidutinio dydzio zalia paprika, supjaustyta juostelemis
1 vidutinio dydzio raudona paprika, supjaustyta juostelem
(as dar dejau ir geltona paprika, man labai buvo grazu, kad taip spalvota
)
Pabarstyti vistiena pipirais ir druska. Sudeti gabaliukus i neprikepancia keptuve su trupuciu aliejaus (arba be). Kepti uzdengus ant vidutines ugnies apie 15 min, kol truputi pagelsta, viena karta apversti. Tada primazinti ugni. Imaisyti i vistiena sutrinta cesnaka, citrinos sultis, puse pomidoro, svoguna, petrazoles ir raudoneli . Supilti vyna ir sultini. Uzdengti dangti ir patroskinti apie 15 min. Tada sudeti likusius pomidorus, paprika, uzdengti ir dar patroskinti 7-10min. arba kol vistiena jau bus paruosta.
Iseina 4 porcijos (viena porcija originaliam recepte nurodyta - 109kcal). Prie sios vistienos pateikiau ryzius, virtus su druska ir kariu - jie buvo grazios geltonos spalvos. prie siu ryziu dar ruosiausi patiekti kiniska pomidoru padaza, bet uzteko padazo nuo vistienos. buvo labai labai labai skanu ir nauja.
SKANAUS