Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

QUOTE(eglincia @ 2007 02 05, 13:18)
nors nemaniau,kad bus lb skanu,bet pabandziau pusryciams pasigaminti varske smile.gif
i bliudeli isidejau liesos dvaro varskes,tokia ji rupi ir idejau viena banana,susitryniau sakute,kad matesi gabaliukai,bet jau panasu buvo i kose ir tikrai labai patiko,dazniau gaminsiuos  bigsmile.gif



aš varškę daraus su obuoliu ir cinamonu... viską smulkinu blenderiu - jei būna labai sausa - galima įpilt šiek tiek sulčių, lieso pieno ar jogurto ax.gif
Atsakyti
o as siandien pasigaminau tikrai nebloga ir nekaloringa kose.
viename puode viriau smulkinta kopusta, morkas ir bulves. kitam puodelyje zirnius. darzovems isvirus jas sugrudau, ipyliau darzoviu nuoviro, iberiau truputi druskos. tikrai liuks kose. 100 gr - 50 kcal gavosi. valgiau uzgerdama pasukomis.
Atsakyti
O aš išsiverdu 5-kių grūdų košę ant vandens mikrobangeje ir užsidedu kokio jogurto thumbup.gif Arba ryžių dribsnių,taip pat mikrobangėje kartu su bananu rolleyes.gif
Atsakyti
išverdu makaronų pakelį,juos perlieju vandeniu ir leidžiu nuvarvėti.Reikia dviejų pokelių varškės,gali būt ir liesa,išplaku 2 kiaušinius,cukrų,vaniliną,ir viską sumaišau su varške.Pabaigoje sumaišau makaronus,tada i skardelę išteptą sviestu ir kepti... blush2.gif tiesą sakant nežinau kiek.... g.gif reiks kitą sykį pažiūrėt kiek kepa... 4u.gif
Atsakyti
Daržovių-žuvies užkepėlė

(čia eksperimentas vakar dienos, kai reikėjo kažką labai greitai ir lengvo sugalvot ax.gif )
taigi aš dariau iš 400 gr šaldytos menkės (4x70 kcal), pakelio šaldytų šparaginių pupelių ( 300 gr)-81 kcal , ir dar 2-iejų pakelių šaldytų daržovių (morkos-žirneliai-kukurūzai, morkos-šparaginės pupelės-žirneliai, abu po 250 gr)-175 kcal. Viską sudėjau į indą, užpyliau 200 ml 5 proc. riebumo grietinėle (130 kcal.). Kepiau maždaug 45 min, tada užbarsčiau tarkuoto lydyto sūrio 100 gr (260 kcal.) ir kepiau dar 15 min. Skanaus mirksiukas.gif bigsmile.gif
Viso 926 kcal, o pavalgyt užtenka bent jau 3 kartams (arba 3 žmonėms) thumbup.gif
Atsakyti
Pora mano "vaikisku" receptuku, kurie labai pravercia skaiciuojant kalorijas:

Morku/agurku salotos:
1 zalia morka 3 sviezius agurkus sutarkuojam smulkia tarka (sultys geriau skiriasi), pridedam ziupsneli pakepintu sezamo seklu ir uzpilam sojos padazu. Galiu suryti kalna, o kaloriju minimumas. Kartais apsieinu ir be sezamo seklu arba kaip pakaitala idedu sezamo aliejaus lasa.

Agurku/krabu lazdeliu salotos:

Sviezi agurkai, krabu lazdeles, pipirai - ir man nieko daugiau iki pilnos laimes nebereikia biggrin.gif
Atsakyti
Noriu pasiulyti labai puiku, netgi prabangaus skonio visciuko recepta, kuris tinka pateikti sveciams, kai pati esu "ant dietos" doh.gif pati isbandziau, pritaikiau lietuviskam skoniui. pateiksiu tiek originalu recepta, tiek ir savo "modifikacijas" biggrin.gif

SALDZIARUGSTIS VISCIUKAS SU PAPRIKOMIS

700g visciuko gabaliuku be odos (as dejau viena visa visciuka (apie 1,2kg) su visais kaulais, padalinusi i nedidelius gabalelius taip, tarsi ruosciausi kepti orkaiteje)
1/4 arb.saukstel druskos
1/4 arb.saukstel. pipiru
truputelis aliejaus kepimui (as nedejau nei kiek - is paties visciuko prisirenka pakankamai riebalu)
1 cesnako skiltele
1 isspaustos citrinos sultys
1 sukapotas pomidoras
1/4 puodelio supjaustytu svogunu
1/4 puodelio sukapotu svieziu petrazoliu (as dejau pora sauksteliu dziovintu petrazoliu)
1 saukstas sviezio sukapoto raudonelio (as dejau sauksteli dziovinto baziliko, nes raudonelio niekur negavau)
1/4 puodelio sauso balto vyno (as nepyliau)
3/4 puodelio vistienos sultinio (as pyliau visa puodeli, nes nepyliau vyno)
1 vidutinio dydzio zalia paprika, supjaustyta juostelemis
1 vidutinio dydzio raudona paprika, supjaustyta juostelem
(as dar dejau ir geltona paprika, man labai buvo grazu, kad taip spalvota ax.gif )

Pabarstyti vistiena pipirais ir druska. Sudeti gabaliukus i neprikepancia keptuve su trupuciu aliejaus (arba be). Kepti uzdengus ant vidutines ugnies apie 15 min, kol truputi pagelsta, viena karta apversti. Tada primazinti ugni. Imaisyti i vistiena sutrinta cesnaka, citrinos sultis, puse pomidoro, svoguna, petrazoles ir raudoneli . Supilti vyna ir sultini. Uzdengti dangti ir patroskinti apie 15 min. Tada sudeti likusius pomidorus, paprika, uzdengti ir dar patroskinti 7-10min. arba kol vistiena jau bus paruosta.

Iseina 4 porcijos (viena porcija originaliam recepte nurodyta - 109kcal). Prie sios vistienos pateikiau ryzius, virtus su druska ir kariu - jie buvo grazios geltonos spalvos. prie siu ryziu dar ruosiausi patiekti kiniska pomidoru padaza, bet uzteko padazo nuo vistienos. buvo labai labai labai skanu ir nauja. essen.gif
SKANAUS bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 16 vasario 2007 - 12:30
Trinta brokoliu sriuba

pakelis saldytu brokoliu
0-2 bulves
1 vid. dydzio svogunas
1 sultinio pakelis
prieskoniai (kvapnieji pipirai, lauro lapai, druska)
nulis arba siektiek naturalaus jogurto (vietoj grietines ar pieno)

Istroskinu darzoves, tuomet sumalu su blenderiu arba smulkintuvu iki tyreles, praskiedziu iki norimo tirstumo/skystumo, sudedu prieskonius dar karta uzvirinu. Jogurtas gali buti imaisomas iskarto arba tik patiekus, kiekvienam pagal skoni....

Skanaus!!! 4u.gif
Atsakyti
Noriu pasiūlyti receptą kaip ruošti upėtakį, tiksliai kalorijų nepasakysiu, bet pačios pamatysit, kad patiekalas dietinis mirksiukas.gif

Marinatas :200g balto vyno, 50g maistinio acto, 50g vandens, 2 lauro lapai, po nedaug baltųjų pipirų, imbiero, muskato, kardamono,-aišku prieskoniai gali būti keičiami, bet šie kaip ir tinkamiausi. Marinatą pavirti kelias minutes.
Žuvį (aš naudoju upėtakį, bet manau tiktų skumbrė, lašiša, gal dar kokia kita mėgiama žuvis) dėti į truputį alijumi pateptą skardą, gausiai apdėti žiedeliais supjaustytais svogūnais ir užpilti karštu marinatu. Žuvis neturi būti apsemta marinatu, marinato turi būti gal koks 1-2cm ant dugno. Skardą uždengti, mano skarda be dangčio, tai aš dengiu folija. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti apie 20-30 min (priklauso nuo žuvies dydžio), po to atidengti ir pakepti dar 10-15min.
Tinka su ryžiais, daržovėm (burokėlių mišraine, troškintais kalafijorais), žuvis skani būna ir atšalusi.
Sėkmės, tikiuosi kam nors patiks, man šis receptas patiko, nes nesijaučia nemalonaus žuvies kvapo ir tikrai neapsunkina skrandžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vigilyte: 28 vasario 2007 - 08:31
ZIEMOS VITAMINU BOMBA

kalafijoras
pekino kopustas
agurkas
konservuoti arba saldyti virti zirneliai
svogunas arba poras
keletas pievagrybiu

supjaustyti visas darzoves (norimomis proporcijomis) ir grybus, sumaisyti, uzpilti siek tiek neriebaus majonezo ir citrinos sulciu, prieskoniu pagal skoni.

Sios salotos labai socios su karstomis bulvemis arba duona. norintys ir nesidietinantys gali ipjaustyti kokios desros, kumpio ar vistienos krutineles.
mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 28 vasario 2007 - 15:16
Na, mano receptukas rudeninis - bet gal kas rūsy dar turi cukiniją ar patisoną?

PLOVAS BE MĖSOS
Stiklinė ryžių - užpilt vandenuku, valandėlę kitą pamirkyt
Patisonas ar cukinija - supjaustyt kubeliais
Svogūnas - susmulkint
Galima dėt ir supjaustytą pomidorą, tarkuotų morkyčių - pagal skonį
Prieskonių mėgiamų - druskytės, pipiriukų, kario ar tiesiog vegetos
Pomidorų padažo.

Svogūną pakepint su šlakeliu aliejaus, suverst pjaustytą patisoną (+pomidorą ir morkas, jei pridedat ir jas), kelias minutes patroškint. Jei per sausa, įpilt vandenuko.
Supilt mirkytus ryžius, išmaišyt, nepamiršt vandenuko. Prieskonius. Kečupą. Uždengt keptuvę (ar troškintuvą) dangčiu ir troškint, kol ryžiai bus gatavi. Nepamiršt dirstelt vis, vandens įpilt, nes ryžiai greit viską "suryja".
Žodžiu, gaminam taip, kaip plovą.

Keista, bet šis patiekalas kažkodėl pakvimpa... grybais.
Skanaus!
Atsakyti
Žuvienė su pomidorais (pagal receptą iš žurnalo "Sveika")

400 g. žuvies filė
400 g. konservuotų pomidorų be odelės savo sultyse (pirkau smulkintus)
svogūnas
4 bulvės
2 morkos
šaukštas aliejaus
1 l žuvies sultinio
žuvies prieskonių (aš dėjau žolelių mišinį), druskytės, pipirų, lauro lapelių

Ant aliejuko pakepinti svogūną, sudėti žuvį, morkas. Užvirinti sultinį, sudėti keptuvės turinį, kubeliais smulkintas bulves, palaukti kol užvirs. Sudėti pomidorus, druskytę, prieskonius. Virti kol bulvės išvirs. Prieš baigiant virti sudėti lauro lapelius, pipiriukus. Užsukus patariu kiek palaikyti, nes skonis labiau susiformuos. Žurnale rašoma, kad viena porcija - 180 kcal.

Iš tikrųjų netikėtas, bet skanus derinys - man patiko.
Atsakyti