man tai labai patinka toks darzoviu troskinukas(snd kaip tik pietum valgiau ) :
puse nedideles cukinijos (350g) ~60kcal , nedidele paprika (100g) ~15kcal , morka (100g) ~25kcal , puse svoguno (60g) ~20kcal , 3 saukstai aliejaus ~300kcal , 2 saukstai pomidoru padazo ~40kcal , prieskoniai pagal skoni as dedu maltu cili pipiru vegetos ir paprastu pipiriuku.
svogunai pusziedziais, morkos tarkuotos burokine tarka, paprikos siaudeliais ir cukinijos nedideliais gabaliukais.
ikaitinam aliuju sudedam svogunus, paprikas ir morkas apkepinam ant letos ugnies ipilam truputi vandens ir pakepam kol nugaruos. tada sudedam cukinijas pomidoru padaza prieskoniu dar ipilam vadens, kepam ant didesnes ugnies kol vanduo uzburbuliuja ir tada sumazine liepsna palaikom kol paminkstes cukinijos. viskas valgom
tokia porcija yra dviem tai galit paskaiciuoti kaip nedaug kcal. kartais pridedu vistienos krutineles. man tai labai skanu
Pievagrybių salotos su žaliais žirneliais
- 400 gr. nevirtų pievagrybių 60kcal
- 400gr. šaldytų žalių žirnelių 200 kcal
- 200 gr. krabų lazdelių 243 kcal
- 60 gr. mėlynų svogūnų 20 kcal
- druska
- pipirai
- 2 v.š. neriebaus "Kolumbo" majonezo 100 kcal
Viso: 623kcal., bet išeina kokios 4 porcijos.
Atšildyti, jei reikia, supjaustyti, sumakaluoti ir niamniuoti.
- 400 gr. nevirtų pievagrybių 60kcal
- 400gr. šaldytų žalių žirnelių 200 kcal
- 200 gr. krabų lazdelių 243 kcal
- 60 gr. mėlynų svogūnų 20 kcal
- druska
- pipirai
- 2 v.š. neriebaus "Kolumbo" majonezo 100 kcal
Viso: 623kcal., bet išeina kokios 4 porcijos.
Atšildyti, jei reikia, supjaustyti, sumakaluoti ir niamniuoti.
itin gardus ir paprastas daržovių troškinukas
nepridegancioje keptuveje uždengus pakepinti papriką, svogūną ir sutarkuotas morkas. Jei gera keptuve - nereikia pilti riebalų, jei prastesnė - galima įpilti kokį šaukštelį aliejaus.
pasūdytame ir parugštintame vandenyje apvirti žiedynais suskaidytą kalfiorą ir kubeliais supjaustytą cukiniją. vandenį nupilti, kad liktų tik kokia stiklinė.
tada sumaišyti viską, pridėti mėgstamų prieskonių (aš dedu juoduosius pipirus, džiovintus krapus, kartais - vegetą).
labai skanu ir taip, bet jei norite dar skaniau - galite įdėti kokį šaukštą grietinės.
galima valgyti vieną, labai tinka prie vištienos. (kartais apkeptus kubelius vištienos file sudedu tiesiai į troškinį).
paprasta ir skanu
nepridegancioje keptuveje uždengus pakepinti papriką, svogūną ir sutarkuotas morkas. Jei gera keptuve - nereikia pilti riebalų, jei prastesnė - galima įpilti kokį šaukštelį aliejaus.
pasūdytame ir parugštintame vandenyje apvirti žiedynais suskaidytą kalfiorą ir kubeliais supjaustytą cukiniją. vandenį nupilti, kad liktų tik kokia stiklinė.
tada sumaišyti viską, pridėti mėgstamų prieskonių (aš dedu juoduosius pipirus, džiovintus krapus, kartais - vegetą).
labai skanu ir taip, bet jei norite dar skaniau - galite įdėti kokį šaukštą grietinės.
galima valgyti vieną, labai tinka prie vištienos. (kartais apkeptus kubelius vištienos file sudedu tiesiai į troškinį).
paprasta ir skanu
Labai paprastas ir greitas daržovių kugelis
smulkesne burokine tarka sutarkavau 3 bulves, 3 geras riekes moliūgo, gabaliuką cukinijos. Įdėjau kiaušinį, 1 v.š. avižų sėlenų, įvairių prieskonių: kmynų, vegetos, muskato riešuto, pipiriukų, saliero lapukų, petruškių. Keptuvėje lašelyje aliejaus apkepinau taip pat burokine tarka sutarkuotas morkas, smulkintus svogūnus ir česnaką. Pakepintas daržoves sumaišiau su sutarkuotom. Mišinį užpyliau šlakeliu užvirusio pienuko, sukrėčiau į lašeliu aliejaus pateptą skardelę ir pašoviau į orkaitę. Po gero pusvalandžio ištraukiau, kugelio paviršių l plonai aptepiau majonezu ir apibarsčiau tarkuotu sūriu. Dar 10 min pakepiau, tada išjungiau liepsną ir dar palikau kokiai 10 min. Ir viskas - labai skanu valgyti su daržovių salotomis arba vieną.
Skanaus!!!
smulkesne burokine tarka sutarkavau 3 bulves, 3 geras riekes moliūgo, gabaliuką cukinijos. Įdėjau kiaušinį, 1 v.š. avižų sėlenų, įvairių prieskonių: kmynų, vegetos, muskato riešuto, pipiriukų, saliero lapukų, petruškių. Keptuvėje lašelyje aliejaus apkepinau taip pat burokine tarka sutarkuotas morkas, smulkintus svogūnus ir česnaką. Pakepintas daržoves sumaišiau su sutarkuotom. Mišinį užpyliau šlakeliu užvirusio pienuko, sukrėčiau į lašeliu aliejaus pateptą skardelę ir pašoviau į orkaitę. Po gero pusvalandžio ištraukiau, kugelio paviršių l plonai aptepiau majonezu ir apibarsčiau tarkuotu sūriu. Dar 10 min pakepiau, tada išjungiau liepsną ir dar palikau kokiai 10 min. Ir viskas - labai skanu valgyti su daržovių salotomis arba vieną.
Skanaus!!!
nusprendziau ir as savo megstama receptuka ikelti, nezinau ar labai dietinis, bet kad sveikuoliskas tai tikrai
4 porcijom reikes:
apie 500g vistienos file
10g sviesto ar 1 v.s. alyvuogiu aliejaus
200 ml bulgur (cia tokios kruopos, nezinau kaip lietuviskai vadinasi, bet jei nerasit, tiks ir kuskusas, nes labai panasu)
1 morka
1 raudonas svogunas
8 vynuoginiai pomidoriukai
1 v.s. pjaustytu petrazoliu
100g rukola salotu (duoda geras prieskoni, bet jei neturit, tiks ir spinatai ar kitos "zoles)
uzpilas: 2 v.s. raudono vyno acto, 1 v.s. vandens, 1 v.s. aliejaus, 2 a.s. cukraus - viska gerai ismaisyti.
Vistiena apibarstyti druska ir pipirais, supjaustyti mazais gabaliukais ir apkepinti svieste. Bulgur'a isvirti vandeni su 1 a.s. druskos pagal instrukcijas ant pakuotes, siaip jis po to dar palikus turetu isbrinkti taip kad nusnkti jo nereikia. Morka ir svoguna, nulupti ir smulkai supjaustyti, pomidorus nuplovus pjauti per puse, nuplauti ir nuvarvinti salotas, sukapoti petrazoles ir viusas darzoves ismaisyti dubeny. Bulgur'a uzpilti uzpilu ir sumaisyti su darzovemis. Patiekti silta su vistienos gabaliukais
4 porcijom reikes:
apie 500g vistienos file
10g sviesto ar 1 v.s. alyvuogiu aliejaus
200 ml bulgur (cia tokios kruopos, nezinau kaip lietuviskai vadinasi, bet jei nerasit, tiks ir kuskusas, nes labai panasu)
1 morka
1 raudonas svogunas
8 vynuoginiai pomidoriukai
1 v.s. pjaustytu petrazoliu
100g rukola salotu (duoda geras prieskoni, bet jei neturit, tiks ir spinatai ar kitos "zoles)
uzpilas: 2 v.s. raudono vyno acto, 1 v.s. vandens, 1 v.s. aliejaus, 2 a.s. cukraus - viska gerai ismaisyti.
Vistiena apibarstyti druska ir pipirais, supjaustyti mazais gabaliukais ir apkepinti svieste. Bulgur'a isvirti vandeni su 1 a.s. druskos pagal instrukcijas ant pakuotes, siaip jis po to dar palikus turetu isbrinkti taip kad nusnkti jo nereikia. Morka ir svoguna, nulupti ir smulkai supjaustyti, pomidorus nuplovus pjauti per puse, nuplauti ir nuvarvinti salotas, sukapoti petrazoles ir viusas darzoves ismaisyti dubeny. Bulgur'a uzpilti uzpilu ir sumaisyti su darzovemis. Patiekti silta su vistienos gabaliukais
Grybų apkepas su cukinija
Reikės: 300g grybų, 1/2 cukinijos, 2 svogūnų, 30g ferm. sūrio ir prieskonių
Procesas: Cukiniją nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjausčius nemažais kubeliais, iškloti kepimo indo dugną. Ant cukinijų paskleisti perplautų grybų sluoksnį, susmulkintus svogūnus. Viską pabarstyti prieskoniais ir užtarkuoti truputį fermentinio sūrio. Kepti orkaitėje maždaug 20-30min. Skanaus
Reikės: 300g grybų, 1/2 cukinijos, 2 svogūnų, 30g ferm. sūrio ir prieskonių
Procesas: Cukiniją nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjausčius nemažais kubeliais, iškloti kepimo indo dugną. Ant cukinijų paskleisti perplautų grybų sluoksnį, susmulkintus svogūnus. Viską pabarstyti prieskoniais ir užtarkuoti truputį fermentinio sūrio. Kepti orkaitėje maždaug 20-30min. Skanaus
kazkas anksciau prase receptuko is pievagrybiu tai idedu ka as gaminu
1 porcijai reikes:
250g pievagrybiu
1 a.s. prieskoniniu zoleliu (meirunas, peletrunas)
zaliu petrazoliu, svogunlaiskiu
1/2 v.s. garstyciu
2 v.s. sviesto
1 v.s. vyno acto ar citrinos sulciu
Pievagrybius nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griezineliais.
Keptuveje islydyti sviesta, sudeti grybus ir kelias minutes troskinti ant mazos ugnies. Sudeti zoleles, zalumynus ir garstycias ir gerai ismaisyti. Baigiant troskinti supilti vyno acta. Jei prisikaupia skyscio galima ji nupilti ar nugarinti.
Su siltomis bulvemis tiesiog
Skanaus
1 porcijai reikes:
250g pievagrybiu
1 a.s. prieskoniniu zoleliu (meirunas, peletrunas)
zaliu petrazoliu, svogunlaiskiu
1/2 v.s. garstyciu
2 v.s. sviesto
1 v.s. vyno acto ar citrinos sulciu
Pievagrybius nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griezineliais.
Keptuveje islydyti sviesta, sudeti grybus ir kelias minutes troskinti ant mazos ugnies. Sudeti zoleles, zalumynus ir garstycias ir gerai ismaisyti. Baigiant troskinti supilti vyno acta. Jei prisikaupia skyscio galima ji nupilti ar nugarinti.
Su siltomis bulvemis tiesiog
Skanaus
save palepinti galima skaniai ir nekaloringai taip:
vaisius (aš naudoju:obuolį,bananą,vynuoges ir dar kokį tuo metu randu pirkti ar persiką ar kivį at kriaušę) supjaustau apystambiais gabaliukais užpilu jogurtu kokiu liesesniu ir apibarstau cinamonu...
yra ir gatavų pirkti, bet vistiek namie skaniau, + kartais iš prekybos centro būna pastovėjusios o jas skaniausia kątik padarytas suvalgyti.
vaisius (aš naudoju:obuolį,bananą,vynuoges ir dar kokį tuo metu randu pirkti ar persiką ar kivį at kriaušę) supjaustau apystambiais gabaliukais užpilu jogurtu kokiu liesesniu ir apibarstau cinamonu...
yra ir gatavų pirkti, bet vistiek namie skaniau, + kartais iš prekybos centro būna pastovėjusios o jas skaniausia kątik padarytas suvalgyti.
Sotus makaronai
Sultinyje isvirti 100g makaronu (350kcal).
Nedideliame kiekyje riebalu (puse saukstelio 40kcal) pakepinti tarkuota morka (50g-25kcal), 1 supjaustyta svoguno galvute (30g-15kcal) ir paprika (nezinu, kiek kaloriju, bet tikrai nedaug). Viso apie 460kcal.
darzoves sudeti ant makaronu ir gerai ismaisyti. kas nori, gali pagardinti patiekala pomidoru padazu.
Skanaus. Is sio kiekio iseina 1 normali arba 2 "besikudinancios" porcijos (po 230kcal)
Sultinyje isvirti 100g makaronu (350kcal).
Nedideliame kiekyje riebalu (puse saukstelio 40kcal) pakepinti tarkuota morka (50g-25kcal), 1 supjaustyta svoguno galvute (30g-15kcal) ir paprika (nezinu, kiek kaloriju, bet tikrai nedaug). Viso apie 460kcal.
darzoves sudeti ant makaronu ir gerai ismaisyti. kas nori, gali pagardinti patiekala pomidoru padazu.
Skanaus. Is sio kiekio iseina 1 normali arba 2 "besikudinancios" porcijos (po 230kcal)
Baklažanų suktinukai su varške
1 žmogėnui reikės:
*Pusės baklažano (perpjauto išilgai);
*Pusės pakelio varškės;
*Šaukštelio jogurto natūralaus (arba lieso);
Baklažano pusę supjaustom išilgai plonom juostelėm (tokie blynukai turi gautis). Būtinai palaikom kokį pusvalanduką sūriam vandenyje (t.y. vandenyje su druskyte), kitaip gali būti kartūs ir viską sugadinti... Varškę pasidarom pagal savo skonį (aš pridėjau mairūno, raudonėlių ir česnako dar įspaudžiau). jei labai sausa varškė, tai galima jogurto šaukštelį, jei nelabai, tada ir nebūtina. Baklažanų juosteles nuplaunam, ir paprieskoniuojam (skonio ir fantazijos reikalas, aš palikau pusvalandžiui, kad įsigertų prieskoniai). Tada apkepam keptuvėj (bet nedaug ir ne aliejaus jūroj). Iš varškės ir baklažano padarom suktinukus ir kepam (orkaitėj arba mikrobangėj). Tik įdaro nepadauginkit, nes išlįs lauk Vat ir viskas
Galima su mėsa daryt, o kai kepi, dar ir sūrio užbarstyt
Tiesa, jei nenorit skūrelės baklažano lupinėt valgant, tai geriau jau nulupt prieš kepant
1 žmogėnui reikės:
*Pusės baklažano (perpjauto išilgai);
*Pusės pakelio varškės;
*Šaukštelio jogurto natūralaus (arba lieso);
Baklažano pusę supjaustom išilgai plonom juostelėm (tokie blynukai turi gautis). Būtinai palaikom kokį pusvalanduką sūriam vandenyje (t.y. vandenyje su druskyte), kitaip gali būti kartūs ir viską sugadinti... Varškę pasidarom pagal savo skonį (aš pridėjau mairūno, raudonėlių ir česnako dar įspaudžiau). jei labai sausa varškė, tai galima jogurto šaukštelį, jei nelabai, tada ir nebūtina. Baklažanų juosteles nuplaunam, ir paprieskoniuojam (skonio ir fantazijos reikalas, aš palikau pusvalandžiui, kad įsigertų prieskoniai). Tada apkepam keptuvėj (bet nedaug ir ne aliejaus jūroj). Iš varškės ir baklažano padarom suktinukus ir kepam (orkaitėj arba mikrobangėj). Tik įdaro nepadauginkit, nes išlįs lauk Vat ir viskas
Galima su mėsa daryt, o kai kepi, dar ir sūrio užbarstyt
Tiesa, jei nenorit skūrelės baklažano lupinėt valgant, tai geriau jau nulupt prieš kepant
Sveika ir skani višiena, marinuota jogurte ir citrinų sultyse
1 indelis lieso jogurto;
1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės;
1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių;
1 česnako skiltelė (arba daugioau, kaip kas mėgsta);
druskytės, pipiriukų;
Vištienos krūtinėlė (pagal receptą reikia 4, bet aš marinavau vieną didelę).
Sumaišom visus ingridientus ir paliekam marinuotis mažiausiai valandą (dar geriau per naktį).
Kepam orkaitėj apie 12 min (aš kepiau vidutinio karštumo).
Labai skanu
1 indelis lieso jogurto;
1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės;
1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių;
1 česnako skiltelė (arba daugioau, kaip kas mėgsta);
druskytės, pipiriukų;
Vištienos krūtinėlė (pagal receptą reikia 4, bet aš marinavau vieną didelę).
Sumaišom visus ingridientus ir paliekam marinuotis mažiausiai valandą (dar geriau per naktį).
Kepam orkaitėj apie 12 min (aš kepiau vidutinio karštumo).
Labai skanu
Idaryti avokadai
Avokadus perpjauti pusiau, isskobti minkstima, smulkiai smulkiai supjaustyti arba sutrinti smulkintuvu, sumaisyti su liesa varske, kmynais, juodom alyvuogem (smulkintom) druska ir kitais megstamais prieskoniais ir sudeti atgal i puseles, valgyti sauksteliu. galima ideti ir daugiau megstamu dalyku, pvz, rukytos mesytes ar vistos.
Avokadus perpjauti pusiau, isskobti minkstima, smulkiai smulkiai supjaustyti arba sutrinti smulkintuvu, sumaisyti su liesa varske, kmynais, juodom alyvuogem (smulkintom) druska ir kitais megstamais prieskoniais ir sudeti atgal i puseles, valgyti sauksteliu. galima ideti ir daugiau megstamu dalyku, pvz, rukytos mesytes ar vistos.