Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

Lengvas ir skanus patiekaliukas mirksiukas.gif
Reikes: 2kiausiniu, puses pomidoro, poro, rama crem bonjor, poros saukstu tuno savo sultyse ir prieskoniu.
Kiausinius isplakti su trupuciu vegetos ir supilti y keptuve, kurioje nesvyla kepant be aliejaus (arba kepti su trupuciu aliejaus). Pavartyti keptuve, kad gautusi kaip blynas. Kaip kiausiniai apkeps apversti kaip blyna ir sudeti tuna, porus, riekutem pjaustyta pomidora ir ant saukstelio galo pasement primetyti rama crem bonjor. Tada mentele kiausiny uzversti, kad gautusi kaip apkepas, ta prasme visas turinys pasisleptu ir dar truputy pakepti
Skanaus
Atsakyti
štai jums puikus padažiukas- marmaliukas, tinkantis prie mėsytės ar vištytės, pakeičiantis pirktinius su konservantais biggrin.gif kažkuom panašus į adžikos padažą thumbup.gif ekspromtas kepant mėsą orkaitėje, tskant gavosi ax.gif

orkaitėje kepame ant skardos tol, kol suminkštėja, šiuos produktus:

- pomidorų ketvirčius
- paprikos ketvirčius
- svogūnų griežinėlius
- česnakų skilteles.

paskui sumetame į blenderį ar kombainą, žodžiu, smulkinantį agregatą, ir susmulkiname iki tyrės. paskaniname visokiais pipirais, žolėm, druskyte, žodžiu, kaip tuo metu pageidauja skrandis biggrin.gif užkrėtus ant keptos ar virtos mėsytės- apsirijimas biggrin.gif
Atsakyti
Gaivios vaisių ir daržovių salotos
reikės:
salotų lapų,
apelsino,
besėklių vynuogių,
geltonos ir/ar raudonos paprikos,
žiupsnelio sezamo sėklų

padažui - alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, citrinos sulčių, druskos, pipirų, trupučio medaus


apelsiną nulupam ir supjaustom plonais griežinėliais, vynuoges perpjaunam pusiau, paprikas - juostelėmis, įberiam sezamo, visa tai išdėliojam lėkštėse ant salotų lapų (arab galima salotas suplėšyt ir viską sumaišyt su padažu, kaip kam skaniau). padažui skirtų produktų užtenka paimti po nedaug, nes iš apelsinų dar išsiskiria sulčių, tai nebūtina visko paskandinti smile.gif
šitas salotas valgėm prie orkaitėj keptos lašišos, labai tiko. turėtų ir prie kokios vištienos labai tikt, nes labai gaivios išeina.
skanaus smile.gif
Atsakyti
Sveikutės,

labai greitas ir skanus ŽUVIES BLYNELIŲ receptukas:

susmulkinam žuvies (heko, menkės, skorpionžuvės) filiuką, paprieskoniuojam (dėjau citrinpipirių, česnakinės druskos, pipirų, džiovintų žalumynų). Pakepinam svogūniuką ir sutarkuotas morkas, sudedam ant žuvies. Išplakam kiaušinį su šaukšteliu lieso majonezo, puse šaukštelio garstyčių (dar galima įdėti nat. jogurto), supilam ant žuvies. Įdedam šiek tiek krakmolo, viską gerai išmaišom. Kepam ant keptuvės, 1 a.š. aliejaus. Man pavyko skaniai - labai supaprastinta Ineciuko menkės kotletukų versija mirksiukas.gif
Skanaus!!!
Atsakyti
kazkada zadejau makaronini patiekala rolleyes.gif nepamirsau, tik vis neprisirengdavau doh.gif blush2.gif
padazas (2 porcijos)
100g lieso jautienos farso 175kcal
100g kukuruzu (saldytu ar koncervuotu) 85kcal
50g raudonojo svogunu 15kcal
1 arbatinis saukstelis miltu 35kcal
50g pomidoru pastos (galima pakeisti ketciupu) 25kcal
prieskoniu( naudojau bazilika, oregana, mairuna ir prieskoniu farsui)
viso 335kcal
svoguna pjaustom pusziedziais, pakepinam. as kepinu teflonnej keptuvej be riebalu, tada dedan farsa, pakepinam, ipilam siek tiek vandens, patroskinam apie 10 min, sudedam kukuruzus, pmidoru pasta ir sutirstinam miltais ax.gif
patiekiam su makaronais ir svieziom salotom mirksiukas.gif

porcija 390kcal
padazas 170
makaronai 170
salotos 50
Atsakyti
150g brokoliu
150g kalafioru (galima 300g kalafioru arba 300g brokoliu mirksiukas.gif )
150g morku
siek tiek svoguno, cesnako (kas nemegstat, nedekit)
20g tirpdyto sviesto
30g miltu
prieskoniu, druskos

darzoves puodan ir paverdu apie 30min, tada i kombaina, kad sutrintu, tirpinta sviesta gerai ismaisyti su miltais, ipilti salto vandens apie 50ml, nes orginaliaim recepte sviesto 100g doh.gif nu zoziu kad gautusi tokia gal kaip kefuro konsistencija. tada sutrinta sriubyte uzvirinti ir maisant supilti sviesto/miltu/vandens misinukaq, uzvirinti ir pora minuciu nuolat maisant pavirti kol sutirstes. man gavos 4 porcijos po 300ml mirksiukas.gif as apbarsciau sriubyte keliom parmezano drozlem skanaus wub.gif
Atsakyti
100g razinu, uzpilti verdanciu vandeniu ir kelias minutes palaikyti, tada nupilti vandenuka
15g sviesto
30g miltu
200ml lieso pieno
saukstelis kario
druskos,0.5 kubelio sultinio, baziliko, mairuno, raudonelio, papirkos saldzios (nepadauginti prieskoniu, kad neuzgoztu kario) ax.gif

sviesta istirpinti keptuveje, sudeti koki trecdali miltu, pakepinti, supilti piena, siek tiek vandens, sudeti ismirkytas razinas, nuolat maisant, uzvirinti, likusius miltus sumaisyti su nedideliu kiekiu vandens, supilti i padaza maisant, paskaninti kubeliu prieskoniais mirksiukas.gif 4u.gif pavirti maisant kelias minutes kol sutirstes

QUOTE(darzelis @ 2006 09 24, 08:56)
Laba diena.Man pasistojo keli klausimai. g.gif  Kiek reikia pilti kefyro (ar tik ištrinti gerai, ar kad plūduriuotu sparneliai). Gal galima ir didesnius vištienos gabaliukus marinuoti, ar tik sparnelius. Tu šaunuolė 4u.gif, kiek skanių receptų prirašei. Tu turbūt nuo gimimo tokia gera šeimininkė. Dar klausimėlis, kur gauti pupelių daigų. Ar pas mus Lietuvoj jų yra.


as ant kg vistienos naudoju apie 200ml, paprastai prieskonius tiesiog ismaisau su kefyru ir tada rankom gerai permaisau su vistiena, galima naudoti ir didesniems gabaliukams, tada butinai pamarinuokit per nakti, siaip ir 1-2 paros nekenkia schmoll.gif cool.gif as taip ir saslyka is vistienos darau, kiauliena ir jautiena taip marinuota irgi man labai skanu, o kalakutienos krutinele marinuota kefyre, kepta ant grilio, net labai isrankus gyre blush2.gif thumbup.gif
tiesa, nepagailek prieskoniu mirksiukas.gif

skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hestija: 09 spalio 2006 - 16:03
YYzi daržovių troškinukas

Gali būti kepamas skardelėje ar čenakinėse. Nulupti, griežinėliais supjaustyti ir kelias minutes apvirti kokias 5 bulves. Šakelėmis supjaustyti ir kelias minutes apvirti brokolius bei kalafijorus. Ant šlakelio aliejuko pakepinti stambokokai supjaustytas cukinijas, morkas, svogūnus. Pasiruošus skardelę, sluoksniuoti: bulvės, brokoliai+kalafijorai, morkos+cukinijos+svogūnai. Atskirus sluoksnius paprieskoniuojam pagal pomėgius. Užpyliau 0,5 puodelio daržovių nuovire ištirpinto 0,5 pakelio vištienos sultinio, sumaišyto su pora arbatinių šaukštelių jogurto ir šlakeliu 10 proc. grietinėlės. Šaunam į orkaitę kokiom 45 min. Kol kepa apkepas, susitarkavau gabalėlį Šilano ir gabalėlį fermentinio sūrio, užspaudžiaus česnako ir sumaišiau su šlakeliu neriebaus majonezo. Baigiant kepti daržovėm, išemiau apkepą, aptepiau sūrio mišiniu ir pašoviau kol išsilydys sūris. Man toks akcentas labai patinka, nes česnakinio sūrio aptepimas labai pikantikšą skonį duoda.
Skanaus!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Net: 25 rugsėjo 2006 - 13:36
kotletus dabar visada darau a lia sveikuoliskus ax.gif
400-500 bele kokio lieso farso, 50ml kefyro/naturalaus jogurto, 2-3 kupini saukstai greitai paruosiamu aviziniu dribsniu, kiausas arba krakmolas(saukstas),prieskoniai. viska isminkau, leidziu pastoveti 15min, kad dribsniai pabrinktu, tadu darau kotletus ir kepu orkaitej, ar tefloninej keptuvej be riebalu mirksiukas.gif thumbup.gif jei kepsit keptuvej, imeskit krakmolo, nes kitaip trupa verciami doh.gif man labiau patinka orkaitej drinks_cheers.gif
tiesa i paruosta auksciau aprasytu budu farsa nevengiu imaisyti per burokine tarka tarkuotu pievagrybiu, ar kopusto, smulkiai smulkiai pjaustytos papirkos, svoguno, cesnako arba virtu/koncwervuotu morku, virtu/saldytu zirneliu, kukuruzu. zodziu kaskart kitaip gaunas, nenusibosta. kartais i vidu idarus dedu, slyvas, pelesini suri, parmezana, spinatus, virta kiausini, razinas, zodziu pagal ismone, skoni ir turimas atsargas ax.gif blush2.gif

prieskonius naudoju ivairius, bo jei vienodai butu, nusibostu man, as megstu kad kas kart patiekalas turetu kitoki atspalvi. wub.gif thumbup.gif thumbup.gif variantai

1. paprikos milteliai, cili pipirai, juodieji pipirai, cesnakas, mairunas, citrinpipiriai cool.gif cia astriai megstancioms tongue.gif
2. karis, medus/rudas cukrus, druska. man tinka i kompanija krapai, kiti sako, kad kari prigesina unsure.gif
3. zolinis toks : petrazoles, bazilikas, mairunas, raudonelis, krapai.
4. perku sumaisyta zolini rinkini italian seazoning
marinuojant dedu ziedis supjaustytu svogunu, plonom juostelem pjaustytu papirku, tarkuotos citrinos, apelsino zieveles, cesnako. cia pagal nuotaika, nevenkit situ prieskoniniu darzoviu gerai paminkyti rankomis, kad paleistu sultis mirksiukas.gif tiesa kazkada dejau tarkuotos saliero saknies thumbup.gif ir krienu dejus esu ir garstyciu wub.gif


inprovizuokit dabar bigsmile.gif vaje kiek prirasiau blink.gif
Atsakyti
Recepčiukas Estrellai (gal pravers ir kitoms) mirksiukas.gif Ypač tinka, kai tingisi sukiotis virtuvėj ax.gif

Daržovių troškinys su krabų lazdelėmis

300gr. šaldytų daržovių mišinio (100kcal.)
5 krabų lazdelės (100kcal.)
1 a/š neriebaus "Kolumbo" majonezo (30kcal.)
"Saldvos" prieskonių mišinys salotoms

Daržoves išverdam, nusunkiam, į karštas beriam supjaustytas krablazdes dedam majonezo, prieskonių ir viską išmaišom. Psio.
Man skaniausia valgyt su grūdėta "Močiutės duona" essen.gif
Atsakyti
ĮDARYTOS PAPRIKOS
nieko nenustebinsiu, bet priminsiu ax.gif
400 g lieso faršo (aš mėgstu kalakutieną)
1 kiaušinis, 50 g virtų ryžių, daug prieskonių.
tokio kiekio užtenka 4 nemažoms paprikoms.
nupjauti paprikos "uodegėlę", išimti sėklas, prikimšti faršo
troškinti garpuodyje (aš turiu tokį 2aukštų) apie 30-40 min.
mmmmmmmmm ... pirščiukus apsilaižysite. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flesi: 22 spalio 2006 - 18:40
as i tokias pat paprikas nededu kiausinio (pagal GI dieta jis nelabai man tinka) ir kepu orkaiteje, tai man skaniau nei troskintos, kai apskrunda. tikrai receptukas labai fainas.
o as pradejau nauja darzoviu troskini daryti, iki siol jis budavo cukinijos pagrindu, bet jau atsibodes buvo nerealiai, tai dabar darau:
ziedinis kopustas
baklazanas
paprikos
pomidorai
kepinti morkos ir svogunai su trupuciu aliejaus
truputis cesnako
na tikrai labai skanu, valgau be jokiu bulviu ar mesu, ypac vakarienei faina, pilva susildo ir uzkemsa, o kaloriju nedaug.
Atsakyti