Lengvas ir skanus patiekaliukas
Reikes: 2kiausiniu, puses pomidoro, poro, rama crem bonjor, poros saukstu tuno savo sultyse ir prieskoniu.
Kiausinius isplakti su trupuciu vegetos ir supilti y keptuve, kurioje nesvyla kepant be aliejaus (arba kepti su trupuciu aliejaus). Pavartyti keptuve, kad gautusi kaip blynas. Kaip kiausiniai apkeps apversti kaip blyna ir sudeti tuna, porus, riekutem pjaustyta pomidora ir ant saukstelio galo pasement primetyti rama crem bonjor. Tada mentele kiausiny uzversti, kad gautusi kaip apkepas, ta prasme visas turinys pasisleptu ir dar truputy pakepti
Skanaus
štai jums puikus padažiukas- marmaliukas, tinkantis prie mėsytės ar vištytės, pakeičiantis pirktinius su konservantais kažkuom panašus į adžikos padažą ekspromtas kepant mėsą orkaitėje, tskant gavosi
orkaitėje kepame ant skardos tol, kol suminkštėja, šiuos produktus:
- pomidorų ketvirčius
- paprikos ketvirčius
- svogūnų griežinėlius
- česnakų skilteles.
paskui sumetame į blenderį ar kombainą, žodžiu, smulkinantį agregatą, ir susmulkiname iki tyrės. paskaniname visokiais pipirais, žolėm, druskyte, žodžiu, kaip tuo metu pageidauja skrandis užkrėtus ant keptos ar virtos mėsytės- apsirijimas
orkaitėje kepame ant skardos tol, kol suminkštėja, šiuos produktus:
- pomidorų ketvirčius
- paprikos ketvirčius
- svogūnų griežinėlius
- česnakų skilteles.
paskui sumetame į blenderį ar kombainą, žodžiu, smulkinantį agregatą, ir susmulkiname iki tyrės. paskaniname visokiais pipirais, žolėm, druskyte, žodžiu, kaip tuo metu pageidauja skrandis užkrėtus ant keptos ar virtos mėsytės- apsirijimas
Gaivios vaisių ir daržovių salotos
reikės:
salotų lapų,
apelsino,
besėklių vynuogių,
geltonos ir/ar raudonos paprikos,
žiupsnelio sezamo sėklų
padažui - alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, citrinos sulčių, druskos, pipirų, trupučio medaus
apelsiną nulupam ir supjaustom plonais griežinėliais, vynuoges perpjaunam pusiau, paprikas - juostelėmis, įberiam sezamo, visa tai išdėliojam lėkštėse ant salotų lapų (arab galima salotas suplėšyt ir viską sumaišyt su padažu, kaip kam skaniau). padažui skirtų produktų užtenka paimti po nedaug, nes iš apelsinų dar išsiskiria sulčių, tai nebūtina visko paskandinti
šitas salotas valgėm prie orkaitėj keptos lašišos, labai tiko. turėtų ir prie kokios vištienos labai tikt, nes labai gaivios išeina.
skanaus
reikės:
salotų lapų,
apelsino,
besėklių vynuogių,
geltonos ir/ar raudonos paprikos,
žiupsnelio sezamo sėklų
padažui - alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, citrinos sulčių, druskos, pipirų, trupučio medaus
apelsiną nulupam ir supjaustom plonais griežinėliais, vynuoges perpjaunam pusiau, paprikas - juostelėmis, įberiam sezamo, visa tai išdėliojam lėkštėse ant salotų lapų (arab galima salotas suplėšyt ir viską sumaišyt su padažu, kaip kam skaniau). padažui skirtų produktų užtenka paimti po nedaug, nes iš apelsinų dar išsiskiria sulčių, tai nebūtina visko paskandinti
šitas salotas valgėm prie orkaitėj keptos lašišos, labai tiko. turėtų ir prie kokios vištienos labai tikt, nes labai gaivios išeina.
skanaus
Sveikutės,
labai greitas ir skanus ŽUVIES BLYNELIŲ receptukas:
susmulkinam žuvies (heko, menkės, skorpionžuvės) filiuką, paprieskoniuojam (dėjau citrinpipirių, česnakinės druskos, pipirų, džiovintų žalumynų). Pakepinam svogūniuką ir sutarkuotas morkas, sudedam ant žuvies. Išplakam kiaušinį su šaukšteliu lieso majonezo, puse šaukštelio garstyčių (dar galima įdėti nat. jogurto), supilam ant žuvies. Įdedam šiek tiek krakmolo, viską gerai išmaišom. Kepam ant keptuvės, 1 a.š. aliejaus. Man pavyko skaniai - labai supaprastinta Ineciuko menkės kotletukų versija
Skanaus!!!
labai greitas ir skanus ŽUVIES BLYNELIŲ receptukas:
susmulkinam žuvies (heko, menkės, skorpionžuvės) filiuką, paprieskoniuojam (dėjau citrinpipirių, česnakinės druskos, pipirų, džiovintų žalumynų). Pakepinam svogūniuką ir sutarkuotas morkas, sudedam ant žuvies. Išplakam kiaušinį su šaukšteliu lieso majonezo, puse šaukštelio garstyčių (dar galima įdėti nat. jogurto), supilam ant žuvies. Įdedam šiek tiek krakmolo, viską gerai išmaišom. Kepam ant keptuvės, 1 a.š. aliejaus. Man pavyko skaniai - labai supaprastinta Ineciuko menkės kotletukų versija
Skanaus!!!
kazkada zadejau makaronini patiekala nepamirsau, tik vis neprisirengdavau
padazas (2 porcijos)
100g lieso jautienos farso 175kcal
100g kukuruzu (saldytu ar koncervuotu) 85kcal
50g raudonojo svogunu 15kcal
1 arbatinis saukstelis miltu 35kcal
50g pomidoru pastos (galima pakeisti ketciupu) 25kcal
prieskoniu( naudojau bazilika, oregana, mairuna ir prieskoniu farsui)
viso 335kcal
svoguna pjaustom pusziedziais, pakepinam. as kepinu teflonnej keptuvej be riebalu, tada dedan farsa, pakepinam, ipilam siek tiek vandens, patroskinam apie 10 min, sudedam kukuruzus, pmidoru pasta ir sutirstinam miltais
patiekiam su makaronais ir svieziom salotom
porcija 390kcal
padazas 170
makaronai 170
salotos 50
padazas (2 porcijos)
100g lieso jautienos farso 175kcal
100g kukuruzu (saldytu ar koncervuotu) 85kcal
50g raudonojo svogunu 15kcal
1 arbatinis saukstelis miltu 35kcal
50g pomidoru pastos (galima pakeisti ketciupu) 25kcal
prieskoniu( naudojau bazilika, oregana, mairuna ir prieskoniu farsui)
viso 335kcal
svoguna pjaustom pusziedziais, pakepinam. as kepinu teflonnej keptuvej be riebalu, tada dedan farsa, pakepinam, ipilam siek tiek vandens, patroskinam apie 10 min, sudedam kukuruzus, pmidoru pasta ir sutirstinam miltais
patiekiam su makaronais ir svieziom salotom
porcija 390kcal
padazas 170
makaronai 170
salotos 50
150g brokoliu
150g kalafioru (galima 300g kalafioru arba 300g brokoliu )
150g morku
siek tiek svoguno, cesnako (kas nemegstat, nedekit)
20g tirpdyto sviesto
30g miltu
prieskoniu, druskos
darzoves puodan ir paverdu apie 30min, tada i kombaina, kad sutrintu, tirpinta sviesta gerai ismaisyti su miltais, ipilti salto vandens apie 50ml, nes orginaliaim recepte sviesto 100g nu zoziu kad gautusi tokia gal kaip kefuro konsistencija. tada sutrinta sriubyte uzvirinti ir maisant supilti sviesto/miltu/vandens misinukaq, uzvirinti ir pora minuciu nuolat maisant pavirti kol sutirstes. man gavos 4 porcijos po 300ml as apbarsciau sriubyte keliom parmezano drozlem skanaus
150g kalafioru (galima 300g kalafioru arba 300g brokoliu )
150g morku
siek tiek svoguno, cesnako (kas nemegstat, nedekit)
20g tirpdyto sviesto
30g miltu
prieskoniu, druskos
darzoves puodan ir paverdu apie 30min, tada i kombaina, kad sutrintu, tirpinta sviesta gerai ismaisyti su miltais, ipilti salto vandens apie 50ml, nes orginaliaim recepte sviesto 100g nu zoziu kad gautusi tokia gal kaip kefuro konsistencija. tada sutrinta sriubyte uzvirinti ir maisant supilti sviesto/miltu/vandens misinukaq, uzvirinti ir pora minuciu nuolat maisant pavirti kol sutirstes. man gavos 4 porcijos po 300ml as apbarsciau sriubyte keliom parmezano drozlem skanaus
100g razinu, uzpilti verdanciu vandeniu ir kelias minutes palaikyti, tada nupilti vandenuka
15g sviesto
30g miltu
200ml lieso pieno
saukstelis kario
druskos,0.5 kubelio sultinio, baziliko, mairuno, raudonelio, papirkos saldzios (nepadauginti prieskoniu, kad neuzgoztu kario)
sviesta istirpinti keptuveje, sudeti koki trecdali miltu, pakepinti, supilti piena, siek tiek vandens, sudeti ismirkytas razinas, nuolat maisant, uzvirinti, likusius miltus sumaisyti su nedideliu kiekiu vandens, supilti i padaza maisant, paskaninti kubeliu prieskoniais pavirti maisant kelias minutes kol sutirstes
as ant kg vistienos naudoju apie 200ml, paprastai prieskonius tiesiog ismaisau su kefyru ir tada rankom gerai permaisau su vistiena, galima naudoti ir didesniems gabaliukams, tada butinai pamarinuokit per nakti, siaip ir 1-2 paros nekenkia as taip ir saslyka is vistienos darau, kiauliena ir jautiena taip marinuota irgi man labai skanu, o kalakutienos krutinele marinuota kefyre, kepta ant grilio, net labai isrankus gyre
tiesa, nepagailek prieskoniu
skanaus
15g sviesto
30g miltu
200ml lieso pieno
saukstelis kario
druskos,0.5 kubelio sultinio, baziliko, mairuno, raudonelio, papirkos saldzios (nepadauginti prieskoniu, kad neuzgoztu kario)
sviesta istirpinti keptuveje, sudeti koki trecdali miltu, pakepinti, supilti piena, siek tiek vandens, sudeti ismirkytas razinas, nuolat maisant, uzvirinti, likusius miltus sumaisyti su nedideliu kiekiu vandens, supilti i padaza maisant, paskaninti kubeliu prieskoniais pavirti maisant kelias minutes kol sutirstes
QUOTE(darzelis @ 2006 09 24, 08:56)
Laba diena.Man pasistojo keli klausimai. Kiek reikia pilti kefyro (ar tik ištrinti gerai, ar kad plūduriuotu sparneliai). Gal galima ir didesnius vištienos gabaliukus marinuoti, ar tik sparnelius. Tu šaunuolė , kiek skanių receptų prirašei. Tu turbūt nuo gimimo tokia gera šeimininkė. Dar klausimėlis, kur gauti pupelių daigų. Ar pas mus Lietuvoj jų yra.
as ant kg vistienos naudoju apie 200ml, paprastai prieskonius tiesiog ismaisau su kefyru ir tada rankom gerai permaisau su vistiena, galima naudoti ir didesniems gabaliukams, tada butinai pamarinuokit per nakti, siaip ir 1-2 paros nekenkia as taip ir saslyka is vistienos darau, kiauliena ir jautiena taip marinuota irgi man labai skanu, o kalakutienos krutinele marinuota kefyre, kepta ant grilio, net labai isrankus gyre
tiesa, nepagailek prieskoniu
skanaus
YYzi daržovių troškinukas
Gali būti kepamas skardelėje ar čenakinėse. Nulupti, griežinėliais supjaustyti ir kelias minutes apvirti kokias 5 bulves. Šakelėmis supjaustyti ir kelias minutes apvirti brokolius bei kalafijorus. Ant šlakelio aliejuko pakepinti stambokokai supjaustytas cukinijas, morkas, svogūnus. Pasiruošus skardelę, sluoksniuoti: bulvės, brokoliai+kalafijorai, morkos+cukinijos+svogūnai. Atskirus sluoksnius paprieskoniuojam pagal pomėgius. Užpyliau 0,5 puodelio daržovių nuovire ištirpinto 0,5 pakelio vištienos sultinio, sumaišyto su pora arbatinių šaukštelių jogurto ir šlakeliu 10 proc. grietinėlės. Šaunam į orkaitę kokiom 45 min. Kol kepa apkepas, susitarkavau gabalėlį Šilano ir gabalėlį fermentinio sūrio, užspaudžiaus česnako ir sumaišiau su šlakeliu neriebaus majonezo. Baigiant kepti daržovėm, išemiau apkepą, aptepiau sūrio mišiniu ir pašoviau kol išsilydys sūris. Man toks akcentas labai patinka, nes česnakinio sūrio aptepimas labai pikantikšą skonį duoda.
Skanaus!!!
Gali būti kepamas skardelėje ar čenakinėse. Nulupti, griežinėliais supjaustyti ir kelias minutes apvirti kokias 5 bulves. Šakelėmis supjaustyti ir kelias minutes apvirti brokolius bei kalafijorus. Ant šlakelio aliejuko pakepinti stambokokai supjaustytas cukinijas, morkas, svogūnus. Pasiruošus skardelę, sluoksniuoti: bulvės, brokoliai+kalafijorai, morkos+cukinijos+svogūnai. Atskirus sluoksnius paprieskoniuojam pagal pomėgius. Užpyliau 0,5 puodelio daržovių nuovire ištirpinto 0,5 pakelio vištienos sultinio, sumaišyto su pora arbatinių šaukštelių jogurto ir šlakeliu 10 proc. grietinėlės. Šaunam į orkaitę kokiom 45 min. Kol kepa apkepas, susitarkavau gabalėlį Šilano ir gabalėlį fermentinio sūrio, užspaudžiaus česnako ir sumaišiau su šlakeliu neriebaus majonezo. Baigiant kepti daržovėm, išemiau apkepą, aptepiau sūrio mišiniu ir pašoviau kol išsilydys sūris. Man toks akcentas labai patinka, nes česnakinio sūrio aptepimas labai pikantikšą skonį duoda.
Skanaus!!!
kotletus dabar visada darau a lia sveikuoliskus
400-500 bele kokio lieso farso, 50ml kefyro/naturalaus jogurto, 2-3 kupini saukstai greitai paruosiamu aviziniu dribsniu, kiausas arba krakmolas(saukstas),prieskoniai. viska isminkau, leidziu pastoveti 15min, kad dribsniai pabrinktu, tadu darau kotletus ir kepu orkaitej, ar tefloninej keptuvej be riebalu jei kepsit keptuvej, imeskit krakmolo, nes kitaip trupa verciami man labiau patinka orkaitej
tiesa i paruosta auksciau aprasytu budu farsa nevengiu imaisyti per burokine tarka tarkuotu pievagrybiu, ar kopusto, smulkiai smulkiai pjaustytos papirkos, svoguno, cesnako arba virtu/koncwervuotu morku, virtu/saldytu zirneliu, kukuruzu. zodziu kaskart kitaip gaunas, nenusibosta. kartais i vidu idarus dedu, slyvas, pelesini suri, parmezana, spinatus, virta kiausini, razinas, zodziu pagal ismone, skoni ir turimas atsargas
prieskonius naudoju ivairius, bo jei vienodai butu, nusibostu man, as megstu kad kas kart patiekalas turetu kitoki atspalvi. variantai
1. paprikos milteliai, cili pipirai, juodieji pipirai, cesnakas, mairunas, citrinpipiriai cia astriai megstancioms
2. karis, medus/rudas cukrus, druska. man tinka i kompanija krapai, kiti sako, kad kari prigesina
3. zolinis toks : petrazoles, bazilikas, mairunas, raudonelis, krapai.
4. perku sumaisyta zolini rinkini italian seazoning
marinuojant dedu ziedis supjaustytu svogunu, plonom juostelem pjaustytu papirku, tarkuotos citrinos, apelsino zieveles, cesnako. cia pagal nuotaika, nevenkit situ prieskoniniu darzoviu gerai paminkyti rankomis, kad paleistu sultis tiesa kazkada dejau tarkuotos saliero saknies ir krienu dejus esu ir garstyciu
inprovizuokit dabar vaje kiek prirasiau
400-500 bele kokio lieso farso, 50ml kefyro/naturalaus jogurto, 2-3 kupini saukstai greitai paruosiamu aviziniu dribsniu, kiausas arba krakmolas(saukstas),prieskoniai. viska isminkau, leidziu pastoveti 15min, kad dribsniai pabrinktu, tadu darau kotletus ir kepu orkaitej, ar tefloninej keptuvej be riebalu jei kepsit keptuvej, imeskit krakmolo, nes kitaip trupa verciami man labiau patinka orkaitej
tiesa i paruosta auksciau aprasytu budu farsa nevengiu imaisyti per burokine tarka tarkuotu pievagrybiu, ar kopusto, smulkiai smulkiai pjaustytos papirkos, svoguno, cesnako arba virtu/koncwervuotu morku, virtu/saldytu zirneliu, kukuruzu. zodziu kaskart kitaip gaunas, nenusibosta. kartais i vidu idarus dedu, slyvas, pelesini suri, parmezana, spinatus, virta kiausini, razinas, zodziu pagal ismone, skoni ir turimas atsargas
prieskonius naudoju ivairius, bo jei vienodai butu, nusibostu man, as megstu kad kas kart patiekalas turetu kitoki atspalvi. variantai
1. paprikos milteliai, cili pipirai, juodieji pipirai, cesnakas, mairunas, citrinpipiriai cia astriai megstancioms
2. karis, medus/rudas cukrus, druska. man tinka i kompanija krapai, kiti sako, kad kari prigesina
3. zolinis toks : petrazoles, bazilikas, mairunas, raudonelis, krapai.
4. perku sumaisyta zolini rinkini italian seazoning
marinuojant dedu ziedis supjaustytu svogunu, plonom juostelem pjaustytu papirku, tarkuotos citrinos, apelsino zieveles, cesnako. cia pagal nuotaika, nevenkit situ prieskoniniu darzoviu gerai paminkyti rankomis, kad paleistu sultis tiesa kazkada dejau tarkuotos saliero saknies ir krienu dejus esu ir garstyciu
inprovizuokit dabar vaje kiek prirasiau
Recepčiukas Estrellai (gal pravers ir kitoms) Ypač tinka, kai tingisi sukiotis virtuvėj
Daržovių troškinys su krabų lazdelėmis
300gr. šaldytų daržovių mišinio (100kcal.)
5 krabų lazdelės (100kcal.)
1 a/š neriebaus "Kolumbo" majonezo (30kcal.)
"Saldvos" prieskonių mišinys salotoms
Daržoves išverdam, nusunkiam, į karštas beriam supjaustytas krablazdes dedam majonezo, prieskonių ir viską išmaišom. Psio.
Man skaniausia valgyt su grūdėta "Močiutės duona"
Daržovių troškinys su krabų lazdelėmis
300gr. šaldytų daržovių mišinio (100kcal.)
5 krabų lazdelės (100kcal.)
1 a/š neriebaus "Kolumbo" majonezo (30kcal.)
"Saldvos" prieskonių mišinys salotoms
Daržoves išverdam, nusunkiam, į karštas beriam supjaustytas krablazdes dedam majonezo, prieskonių ir viską išmaišom. Psio.
Man skaniausia valgyt su grūdėta "Močiutės duona"
ĮDARYTOS PAPRIKOS
nieko nenustebinsiu, bet priminsiu
400 g lieso faršo (aš mėgstu kalakutieną)
1 kiaušinis, 50 g virtų ryžių, daug prieskonių.
tokio kiekio užtenka 4 nemažoms paprikoms.
nupjauti paprikos "uodegėlę", išimti sėklas, prikimšti faršo
troškinti garpuodyje (aš turiu tokį 2aukštų) apie 30-40 min.
mmmmmmmmm ... pirščiukus apsilaižysite.
nieko nenustebinsiu, bet priminsiu
400 g lieso faršo (aš mėgstu kalakutieną)
1 kiaušinis, 50 g virtų ryžių, daug prieskonių.
tokio kiekio užtenka 4 nemažoms paprikoms.
nupjauti paprikos "uodegėlę", išimti sėklas, prikimšti faršo
troškinti garpuodyje (aš turiu tokį 2aukštų) apie 30-40 min.
mmmmmmmmm ... pirščiukus apsilaižysite.
as i tokias pat paprikas nededu kiausinio (pagal GI dieta jis nelabai man tinka) ir kepu orkaiteje, tai man skaniau nei troskintos, kai apskrunda. tikrai receptukas labai fainas.
o as pradejau nauja darzoviu troskini daryti, iki siol jis budavo cukinijos pagrindu, bet jau atsibodes buvo nerealiai, tai dabar darau:
ziedinis kopustas
baklazanas
paprikos
pomidorai
kepinti morkos ir svogunai su trupuciu aliejaus
truputis cesnako
na tikrai labai skanu, valgau be jokiu bulviu ar mesu, ypac vakarienei faina, pilva susildo ir uzkemsa, o kaloriju nedaug.
o as pradejau nauja darzoviu troskini daryti, iki siol jis budavo cukinijos pagrindu, bet jau atsibodes buvo nerealiai, tai dabar darau:
ziedinis kopustas
baklazanas
paprikos
pomidorai
kepinti morkos ir svogunai su trupuciu aliejaus
truputis cesnako
na tikrai labai skanu, valgau be jokiu bulviu ar mesu, ypac vakarienei faina, pilva susildo ir uzkemsa, o kaloriju nedaug.