Dar kitaip įdaryta paprika
REIKĖS: Smulkiai supjaustyto kopūsto, smulkiai šiaudeliais supjaustytos morkos , indelio koncervuotų kukurūzų , rūkyto kumpelio , galima dar įdėti krabų makaronų . Padruskinti ir užpilti neriebiu majonezu ir įdaryta paprikas . Labai sotu ir skanu.
Pieniškas braškių-bananų kokteilis
1 didelei porcijai blenderiu sutrinu šiek tiek braškių, 0,5 - 1 bananą ir apie 100 g liesos varškės (nebūtinai), tada įpilu neriebaus šalto pieno ir išplaku. saldinti nereikia, nes saldumo suteikia bananas jei banano nededu, pasaldinu žiupsniuku fruktozės
Kefyro-agurkų kokteilis
1 porcijai blenderiu sutrinu vieną nuluptą vidutinio dydžio agurką, pilu lieso kefyriuko (galima naudoti ir raugintas pasukas), smulkiai sukapotų šviežių krapų ir gerai išplaku. labai gaivus skanu gerti vienas arba vakarienei prie virtų bulvyčių. jei norit turbo kokteilio, prieš plakant dar reikia įspausti česnako skiltelę
Gaivios lęšių salotos su mocarela
Reikės:
žaliųjų lęšių,
pomidorų
agurkų
žiedeliais pjaustytų alyvuogių
pusriebės mocarelos
šviežių ar džiovintų prieskonių (bazilikų, petražolių, raudonėlių)
Padažui:
citrinos sulčių
medaus
česnako skiltelės
druskos, pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
lęšius išvirti ir leisti jiems atvėsti. padažui sumaišyti citrinos sultis su medumi, druska, pipirais, aliejumi, įspausti česnako skiltelę. sumaišyti lęšius su nedideliais gabaliukais supjaustytais agurkais, pomidorais, mocarela, alyvuogėmis, prieskoniais ir padažu.
skanaus
1 didelei porcijai blenderiu sutrinu šiek tiek braškių, 0,5 - 1 bananą ir apie 100 g liesos varškės (nebūtinai), tada įpilu neriebaus šalto pieno ir išplaku. saldinti nereikia, nes saldumo suteikia bananas jei banano nededu, pasaldinu žiupsniuku fruktozės
Kefyro-agurkų kokteilis
1 porcijai blenderiu sutrinu vieną nuluptą vidutinio dydžio agurką, pilu lieso kefyriuko (galima naudoti ir raugintas pasukas), smulkiai sukapotų šviežių krapų ir gerai išplaku. labai gaivus skanu gerti vienas arba vakarienei prie virtų bulvyčių. jei norit turbo kokteilio, prieš plakant dar reikia įspausti česnako skiltelę
Gaivios lęšių salotos su mocarela
Reikės:
žaliųjų lęšių,
pomidorų
agurkų
žiedeliais pjaustytų alyvuogių
pusriebės mocarelos
šviežių ar džiovintų prieskonių (bazilikų, petražolių, raudonėlių)
Padažui:
citrinos sulčių
medaus
česnako skiltelės
druskos, pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
lęšius išvirti ir leisti jiems atvėsti. padažui sumaišyti citrinos sultis su medumi, druska, pipirais, aliejumi, įspausti česnako skiltelę. sumaišyti lęšius su nedideliais gabaliukais supjaustytais agurkais, pomidorais, mocarela, alyvuogėmis, prieskoniais ir padažu.
skanaus
Pieniškas kokteilis su bananais, cinamonu ir džiovintomis slyvomis
vienai didelei porcijai imu pusę banano, pusę pakelio liesos varškės, 2 džiovintas slyvas. viską gerai sutrinu blenderiu, įpilu šalto pieno, įberiu cinamono ir išplaku. jokiu būdu nereikia saldinti, natūralaus saldumo suteikia bananas ir slyvos
Lengvas šviežių daržovių fondiu
pasidarom padažo: pertrinam liesą varškę per sietelį, maišant įpilam tiek lieso kefyriuko, kad išeitų padažo konsistencijos (nepadaryti per skysto!), įberiam truputį druskos ir pipirų, dar galima česnako skiltelę įspausti (jei nemėgstat, nebūtina), įdedam daug daug smulkintų šviežių bazilikų ir krapų, išmaišom.
pasiruošiam šviežių daržovių - jaunų morkų, šviežio kalafioro arba/ir brokolio, padalinto žiedynėliais (nevirto!), agurko, supjaustyto išilgai "piršteliais", dar turėtų tikt panašiai supjaustyta cukinija, daikonas (baltasis ridikas). žodžiu, daržovės turi būti tokios formos arba taip paruoštos, kad būtų patogu jas mirkyti į padažą. galima dar naudoti šviežius ridikėlius arba tuos mažulyčius pomidorus, tik juos reiks pasmeigti šakute ar mediniu smeigtuku.
toliau šis patiekalas valgomas kaip ir tikras fondiu - imam po kąsnelį, pamirkom padaže ir valgom. tik skirtingai nuo tikro fondiu, gaminamo iš fermentinio sūrio, čia nebus daugybės kalorijų, bet lengvas patiekalas, tikra vitaminų puokštė
Orkaitėj kepti lengvi kalakutienos kotletukai su špinatų, mocarelos ir alyvuogių įdaru
reikės:
apie 600-700 g kalakutienos ar kalakutienos krūtinėlių faršo (ją galima pakeisti malta vištiena)
1 kiaušinis
1 svogūnas
1-2 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
2 šaukštai avižų sėlenų (jas galima pakeisti smulkiais avižiniais dribsniais)
pagal skonį prieskonių (aš naudojau muškato riešutą, baltuosius pipirus ir petražoles)
pusriebės mocarelos (supjaustytos maždaug 1 cm kraštinės kubeliais)
saujos šviežių špinatų
4-5 alyvuogės be kauliukų (man skaniau žaliosios)
šiek tiek mėsos ar daržovių sultinio
faršą sumaišyti su kiaušiniu, sojos padažu, smulkiai pjaustytu svogūnu, prieskoniais, įspausti česnako skiltelę, įmaišyti sėlenas, palikti ~ 10 min. pastovėti (kad sėlenos išbrinktų). tada formuoti nedidelius kotletukus, į kiekvieno vidų įdedant po kubelį mocarelos, pusę alyvuogės ir šviežių smulkintų špinatų
kepti iki 180-200 C įkaitintoj orkaitėj karščiuj atspariam inde (man iškepė per 45 min.), į kurį įpilta šiek tiek sultinio. kai viena pusė apskrunda, apversti ir kepti, kol apskrus ir kita pusė. jei sultinys nusektų, įpilti dar šlakelį.
skanaus
vienai didelei porcijai imu pusę banano, pusę pakelio liesos varškės, 2 džiovintas slyvas. viską gerai sutrinu blenderiu, įpilu šalto pieno, įberiu cinamono ir išplaku. jokiu būdu nereikia saldinti, natūralaus saldumo suteikia bananas ir slyvos
Lengvas šviežių daržovių fondiu
pasidarom padažo: pertrinam liesą varškę per sietelį, maišant įpilam tiek lieso kefyriuko, kad išeitų padažo konsistencijos (nepadaryti per skysto!), įberiam truputį druskos ir pipirų, dar galima česnako skiltelę įspausti (jei nemėgstat, nebūtina), įdedam daug daug smulkintų šviežių bazilikų ir krapų, išmaišom.
pasiruošiam šviežių daržovių - jaunų morkų, šviežio kalafioro arba/ir brokolio, padalinto žiedynėliais (nevirto!), agurko, supjaustyto išilgai "piršteliais", dar turėtų tikt panašiai supjaustyta cukinija, daikonas (baltasis ridikas). žodžiu, daržovės turi būti tokios formos arba taip paruoštos, kad būtų patogu jas mirkyti į padažą. galima dar naudoti šviežius ridikėlius arba tuos mažulyčius pomidorus, tik juos reiks pasmeigti šakute ar mediniu smeigtuku.
toliau šis patiekalas valgomas kaip ir tikras fondiu - imam po kąsnelį, pamirkom padaže ir valgom. tik skirtingai nuo tikro fondiu, gaminamo iš fermentinio sūrio, čia nebus daugybės kalorijų, bet lengvas patiekalas, tikra vitaminų puokštė
Orkaitėj kepti lengvi kalakutienos kotletukai su špinatų, mocarelos ir alyvuogių įdaru
reikės:
apie 600-700 g kalakutienos ar kalakutienos krūtinėlių faršo (ją galima pakeisti malta vištiena)
1 kiaušinis
1 svogūnas
1-2 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
2 šaukštai avižų sėlenų (jas galima pakeisti smulkiais avižiniais dribsniais)
pagal skonį prieskonių (aš naudojau muškato riešutą, baltuosius pipirus ir petražoles)
pusriebės mocarelos (supjaustytos maždaug 1 cm kraštinės kubeliais)
saujos šviežių špinatų
4-5 alyvuogės be kauliukų (man skaniau žaliosios)
šiek tiek mėsos ar daržovių sultinio
faršą sumaišyti su kiaušiniu, sojos padažu, smulkiai pjaustytu svogūnu, prieskoniais, įspausti česnako skiltelę, įmaišyti sėlenas, palikti ~ 10 min. pastovėti (kad sėlenos išbrinktų). tada formuoti nedidelius kotletukus, į kiekvieno vidų įdedant po kubelį mocarelos, pusę alyvuogės ir šviežių smulkintų špinatų
kepti iki 180-200 C įkaitintoj orkaitėj karščiuj atspariam inde (man iškepė per 45 min.), į kurį įpilta šiek tiek sultinio. kai viena pusė apskrunda, apversti ir kepti, kol apskrus ir kita pusė. jei sultinys nusektų, įpilti dar šlakelį.
skanaus
Vegetariška pica "light"
Reikės:
1 lavašo,
2 didelių pomidorų
maždaug pusės pakelio šaldytų brokolių
kokių 6 nedidelių pievagrybių
6 žiedeliais pjaustytų alyvuogių
Viduržemio jūros prieskonių mišinio (labai skanus žolelių mišinys be druskos ir gliutamatų, Santamarijos firmos) arba raudonėlių, bazilikų
trupučio druskos, pipirų
maždaug 100 g tarkuotos pusriebės mocarelos
į didelę skardelę įtiesti lavašą, apipjaustyti kraštus. ant lavašo išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus ir pagarintus ar apvirtus susmulkintus brokolius, pabarstyti prieskoniais, ant viršaus išdėlioti pievagrybių ir alyvuogių griežinėlius, pabarstyti tarkuota mocarela. pašaunam į iki 180-200 C įkaitintą orkaitę. iškepa labai greitai, todėl vis užmeskit akį
čia dar labai tinka ir tunas, bet šįkart dariau be jo. bet kuriuo atveju ši "pica" mažiau kaloringa ir ir ne ką mažiau skani nei tradicinės
Reikės:
1 lavašo,
2 didelių pomidorų
maždaug pusės pakelio šaldytų brokolių
kokių 6 nedidelių pievagrybių
6 žiedeliais pjaustytų alyvuogių
Viduržemio jūros prieskonių mišinio (labai skanus žolelių mišinys be druskos ir gliutamatų, Santamarijos firmos) arba raudonėlių, bazilikų
trupučio druskos, pipirų
maždaug 100 g tarkuotos pusriebės mocarelos
į didelę skardelę įtiesti lavašą, apipjaustyti kraštus. ant lavašo išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus ir pagarintus ar apvirtus susmulkintus brokolius, pabarstyti prieskoniais, ant viršaus išdėlioti pievagrybių ir alyvuogių griežinėlius, pabarstyti tarkuota mocarela. pašaunam į iki 180-200 C įkaitintą orkaitę. iškepa labai greitai, todėl vis užmeskit akį
čia dar labai tinka ir tunas, bet šįkart dariau be jo. bet kuriuo atveju ši "pica" mažiau kaloringa ir ir ne ką mažiau skani nei tradicinės
Šparaginių pupelių ir pomidorų užkepėlė su mocarela
2 didelėms porcijoms (valgant kaip pagrindinį patiekalą) reikės:
300 g šparaginių pupelių
200 g kalafiorų (juos galima pakeisti brokoliais arba tiesiog vietoj dėti daugiau pupelių)
1 svogūno
nedidelės skardinukės luptų konservuotų pomidorų savo sultyse
šlakelio alyvuogių aliejaus
daug žalumynų
po žiupsniuką druskos ir pipirų
100 - 150 g pusriebės mocarelos
pupeles ir kalafiorus pagarinau garpuodyje, kol suminkštėjo. smulkintą svogūną pakepiau ant šlakelio aliejaus. konservuotus pomidorus sutryniau šakute (žinoma, galima naudoti ir šviežius, tik jų reiktų nemažai, bent kokių 3 didelių kuo smulkiau supjaustytų, kad išsiskirtų nemažai sulčių)
visas daržoves išmaišiau su druska, pipiriukais, smulkintais šv. bazilikais ir petražolėmis, sudėjau į karščiui atsparų indą, ant viršaus supyliau likusias pomidorų sultis iš skardinės ir sudėjau plonus mocarelos griežinėlius (galima ją ir sutarkuoti). dėjau į karštą orkaitę ir palaikiau, kol mocarela išsilydė.
skanaus!
norint rimčiau užvalgyti, galima išsikepti šiek tiek mažiau užkepėlės ir valgyti ją su neriebia mėsyte, ar ryžiais, ar virtomis bulvytėmis
2 didelėms porcijoms (valgant kaip pagrindinį patiekalą) reikės:
300 g šparaginių pupelių
200 g kalafiorų (juos galima pakeisti brokoliais arba tiesiog vietoj dėti daugiau pupelių)
1 svogūno
nedidelės skardinukės luptų konservuotų pomidorų savo sultyse
šlakelio alyvuogių aliejaus
daug žalumynų
po žiupsniuką druskos ir pipirų
100 - 150 g pusriebės mocarelos
pupeles ir kalafiorus pagarinau garpuodyje, kol suminkštėjo. smulkintą svogūną pakepiau ant šlakelio aliejaus. konservuotus pomidorus sutryniau šakute (žinoma, galima naudoti ir šviežius, tik jų reiktų nemažai, bent kokių 3 didelių kuo smulkiau supjaustytų, kad išsiskirtų nemažai sulčių)
visas daržoves išmaišiau su druska, pipiriukais, smulkintais šv. bazilikais ir petražolėmis, sudėjau į karščiui atsparų indą, ant viršaus supyliau likusias pomidorų sultis iš skardinės ir sudėjau plonus mocarelos griežinėlius (galima ją ir sutarkuoti). dėjau į karštą orkaitę ir palaikiau, kol mocarela išsilydė.
skanaus!
norint rimčiau užvalgyti, galima išsikepti šiek tiek mažiau užkepėlės ir valgyti ją su neriebia mėsyte, ar ryžiais, ar virtomis bulvytėmis
Grikių ir brokolių užkepėlė
šiam patiekalui reikės grikių, brokolių, svogūno, pomidorų, prieskonių, žalumynų ir mocarelos sūrio.
grikius išverdam, brokolį pagarinam (tiek, kad suminkštėtų, bet nesutežtų, išliktų traškus). svogūną susmulkinam ir pakepam ant šlakiuko aliejaus. pomidorus reiktų nulupti (gerai lupasi nuplikius karštu vandeniu), susmulkinti ir patroškinti kartu sosvogūnu, kad išleistų sultis (neturint laiko arba žiemą, kai pomidorai brangūs, galima naudoti ir savo sultyse konservuotus luptus pomidorus, tik juos reiktų sutrinti šakute).
karščiui atsparų indą patepam lašeliu aliejaus ir viską sluoksniuojam: apačioj grikiai, po to brokoliai, ant jų - svogūno-pomidorų padažas, ant viršaus - plonai suraikyta arba sutarkuota mocarela. kiekvieną sluoksnį (išskyrus viršutinį) pabarstyti žalumynais ir prieskoniais (čia labai tinka bazilikai, raudonėliai, petražolės). tada viską šaunam į iš anksto iki 200-220 C įkaitintą orkaitę ir palaikom, kol mocarela išsilydys ir lengvai apskrus.
skanaus!
šiam patiekalui reikės grikių, brokolių, svogūno, pomidorų, prieskonių, žalumynų ir mocarelos sūrio.
grikius išverdam, brokolį pagarinam (tiek, kad suminkštėtų, bet nesutežtų, išliktų traškus). svogūną susmulkinam ir pakepam ant šlakiuko aliejaus. pomidorus reiktų nulupti (gerai lupasi nuplikius karštu vandeniu), susmulkinti ir patroškinti kartu sosvogūnu, kad išleistų sultis (neturint laiko arba žiemą, kai pomidorai brangūs, galima naudoti ir savo sultyse konservuotus luptus pomidorus, tik juos reiktų sutrinti šakute).
karščiui atsparų indą patepam lašeliu aliejaus ir viską sluoksniuojam: apačioj grikiai, po to brokoliai, ant jų - svogūno-pomidorų padažas, ant viršaus - plonai suraikyta arba sutarkuota mocarela. kiekvieną sluoksnį (išskyrus viršutinį) pabarstyti žalumynais ir prieskoniais (čia labai tinka bazilikai, raudonėliai, petražolės). tada viską šaunam į iš anksto iki 200-220 C įkaitintą orkaitę ir palaikom, kol mocarela išsilydys ir lengvai apskrus.
skanaus!
Va patiekaliukas, atitinkantis visas dietas :
Jums reikės:
Vištiena 1 kg (bet ko, kas ką turit- šlaunelių ar kt.)
Morka 1 didelė
Svogūnas 1
Česnako skiltelė
Cukinijos 2 mažos (arba viena didesnė )
Santa Maria prieskonių vištienai, arba bet kokių mėgiamų.
Vištieną dedame į puodą, pilame truputį vandens ir patroškiname nugraibant putas. Sudedame prieskonius, svogūną, česnaką ir stambiais skrituliukais pjaustytą morką. Baigiant troškinti sudedame pjaustytą cukiniją ir patroškinam, kol cukinija bus minkšta. Stenkitės druskos papildomai nedėti, geriau jau prieskonių daugiau. Jokios VEGETOS . Jokio garnyro nereikia daugiau- nei ryžių, nei bulvių. Tai- tikrai labai skanus ir nekaloringas patiekalas. Juk cukinijose tik 19 kcal
Maniškis valgė su šviežiom bulvytėm, tai irgi labai gyrė
Skanaus
Jums reikės:
Vištiena 1 kg (bet ko, kas ką turit- šlaunelių ar kt.)
Morka 1 didelė
Svogūnas 1
Česnako skiltelė
Cukinijos 2 mažos (arba viena didesnė )
Santa Maria prieskonių vištienai, arba bet kokių mėgiamų.
Vištieną dedame į puodą, pilame truputį vandens ir patroškiname nugraibant putas. Sudedame prieskonius, svogūną, česnaką ir stambiais skrituliukais pjaustytą morką. Baigiant troškinti sudedame pjaustytą cukiniją ir patroškinam, kol cukinija bus minkšta. Stenkitės druskos papildomai nedėti, geriau jau prieskonių daugiau. Jokios VEGETOS . Jokio garnyro nereikia daugiau- nei ryžių, nei bulvių. Tai- tikrai labai skanus ir nekaloringas patiekalas. Juk cukinijose tik 19 kcal
Maniškis valgė su šviežiom bulvytėm, tai irgi labai gyrė
Skanaus
Nu va ir as savo trigrasi ikisiu, nes siaip dar niekur nemaciau kad kas rasytu apie idarytus omletus. Tai va siandien dariau taip:
1.Pomidorus nulupau smulkiai supjausciai ir pakepinau
2.Pakepinau tuna savo sultyse kartu su pomidorais
3.Uzspaudziau cirtinos sulciu, iberiau baziliko
4.Iskepaiu kiausini
5.pagaminta tyre iviniojau i kepta kiausini
6.Uztarkavau surio{siaip galima ir be jo}
7. Valgiau kartu su katik paraugtais agurkais
Siaip i kiausini galima ivynioti visokio bieso:darzoviu, uogu...
1.Pomidorus nulupau smulkiai supjausciai ir pakepinau
2.Pakepinau tuna savo sultyse kartu su pomidorais
3.Uzspaudziau cirtinos sulciu, iberiau baziliko
4.Iskepaiu kiausini
5.pagaminta tyre iviniojau i kepta kiausini
6.Uztarkavau surio{siaip galima ir be jo}
7. Valgiau kartu su katik paraugtais agurkais
Siaip i kiausini galima ivynioti visokio bieso:darzoviu, uogu...
dar namačiau,kad kas rašė, tai siūlau:
ŠALTIRŪGŠTINIAI
Į verdantį vandenį (nedidelį kiekį) sumetu pjaustytus rūgštynių lapus ir išjungiu. Atvėsinu.
Tada 2l kefyro, agurko, svogūno laiškų, krapų ir kt žalėsių pgl skonį.
galima virtą kiaušinį įpjaustyt.
Man tai labai .
O dar su šviežiom virtom bulvytėm
ŠALTIRŪGŠTINIAI
Į verdantį vandenį (nedidelį kiekį) sumetu pjaustytus rūgštynių lapus ir išjungiu. Atvėsinu.
Tada 2l kefyro, agurko, svogūno laiškų, krapų ir kt žalėsių pgl skonį.
galima virtą kiaušinį įpjaustyt.
Man tai labai .
O dar su šviežiom virtom bulvytėm
Makaronų mėgėjoms
proporcijos iš akies (bet nepersiryjant)
- makaronai
- pomidorai (švieži)
- česnakas
- aliejaus (simboliškai)
- šaukštelis pomidorų padažo (nebūtinai)
- maltų juodųjų pipirų, prieskoninių žolių, kas ką mėgsta
Išverdame makaronus (galima rasti ir rupių miltų).
kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnakus.
keptuvėje įkaitiname aliejų, trumpai apkepiname česnakus, suberiame pomidorus. kepame maišydamos kol pomidorai suminkštėja ir paleidžia sultis. Galima įdėti pomidorų padažo šaukštą, kuris sustiprina pomidorų skonį.
gardiname pipirais ar citrinpipiriais bei mėgiamomis žolelėmis (aš dėjau raudonėlio ir bazilikų).
Išvirtus makaronus sudedame į lėkštę ir užpilame padažiuku.
Vyrams galima pridėti pakepintų svogūnų ir kumpio gabaliukų (kad būtų tuo pačiu gaminamas patiekalas ir kūdam, ir apvaliam)
Receptas kilo iš tuščio šaldytuvo vaizdo, bet abiem patiko
proporcijos iš akies (bet nepersiryjant)
- makaronai
- pomidorai (švieži)
- česnakas
- aliejaus (simboliškai)
- šaukštelis pomidorų padažo (nebūtinai)
- maltų juodųjų pipirų, prieskoninių žolių, kas ką mėgsta
Išverdame makaronus (galima rasti ir rupių miltų).
kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnakus.
keptuvėje įkaitiname aliejų, trumpai apkepiname česnakus, suberiame pomidorus. kepame maišydamos kol pomidorai suminkštėja ir paleidžia sultis. Galima įdėti pomidorų padažo šaukštą, kuris sustiprina pomidorų skonį.
gardiname pipirais ar citrinpipiriais bei mėgiamomis žolelėmis (aš dėjau raudonėlio ir bazilikų).
Išvirtus makaronus sudedame į lėkštę ir užpilame padažiuku.
Vyrams galima pridėti pakepintų svogūnų ir kumpio gabaliukų (kad būtų tuo pačiu gaminamas patiekalas ir kūdam, ir apvaliam)
Receptas kilo iš tuščio šaldytuvo vaizdo, bet abiem patiko
Sveikos,
ekskromptu gavosi skanus, lengvas sezoninis apkepukas:
griežinėliais supjaustytas baklažanas
griežinėliais supjaustyta cukinija
žiedais supjaustytas svogūnas
riekutėm supjaustyti pievagrybiai
riekutėm supjaustyti pomidorai
mocarelos riekutės
viduržemio ar kažkuom panašūs prieskoniai
Skardelę ištepam minimaliai aliejuku ir sluoksniuojam: baklažanas, cukinija, pievagrybiai, svogūnas, pomidoras ir prieskoniai, druskelė. Dedam į įkaitintą orkaitę, uždengiam folija. Po gero pusvalandžio nuėmus foliją uždedam mocarelą ir dar pašaunam, kad sūris išsilydytų. Man skanu buvo su šviežiom daržovėm, galima duonele užkąsti ar dėti ant ryžių - pagal skonį, poreikius ir galimybes...
ekskromptu gavosi skanus, lengvas sezoninis apkepukas:
griežinėliais supjaustytas baklažanas
griežinėliais supjaustyta cukinija
žiedais supjaustytas svogūnas
riekutėm supjaustyti pievagrybiai
riekutėm supjaustyti pomidorai
mocarelos riekutės
viduržemio ar kažkuom panašūs prieskoniai
Skardelę ištepam minimaliai aliejuku ir sluoksniuojam: baklažanas, cukinija, pievagrybiai, svogūnas, pomidoras ir prieskoniai, druskelė. Dedam į įkaitintą orkaitę, uždengiam folija. Po gero pusvalandžio nuėmus foliją uždedam mocarelą ir dar pašaunam, kad sūris išsilydytų. Man skanu buvo su šviežiom daržovėm, galima duonele užkąsti ar dėti ant ryžių - pagal skonį, poreikius ir galimybes...
Sveikutes. Šiaip galite IKI parduotuvei paimti GERO SKONIO žurnaliuką, jį dalina nemokamai. Ten yra gana neblogu receptukų
Pvz.
90g baklažano,
40g pomidorų,
40g paprikos,
10g Česnaku,
3g smulkintų krapų,
50g majonezo (galima pakeisti jogurtu, aš manau),
2g prieskonių mišinio,
0,5 kiaušinio,
30g miltų,
20g aliejaus.
Atpjaukite tris plonas baklažano riekeles, pamirkykite kiaušinio pakinyje, apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje. Pomidorą ir papriką supjaustykite juostelėmis ir vos apkepkite aliejuje, pagardinkite prieskoniais. Baklažano riekeles aptepkite jogurtu, sudėkite kepintą pomidorą, papriką bei traiškytą česnaką ir susukite į ritinėlius. Užkandį patiekite ant salotos lapo, papuoštą citrinos griežinėliu
Pvz.
90g baklažano,
40g pomidorų,
40g paprikos,
10g Česnaku,
3g smulkintų krapų,
50g majonezo (galima pakeisti jogurtu, aš manau),
2g prieskonių mišinio,
0,5 kiaušinio,
30g miltų,
20g aliejaus.
Atpjaukite tris plonas baklažano riekeles, pamirkykite kiaušinio pakinyje, apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje. Pomidorą ir papriką supjaustykite juostelėmis ir vos apkepkite aliejuje, pagardinkite prieskoniais. Baklažano riekeles aptepkite jogurtu, sudėkite kepintą pomidorą, papriką bei traiškytą česnaką ir susukite į ritinėlius. Užkandį patiekite ant salotos lapo, papuoštą citrinos griežinėliu