Užkepymą gali gi keisti kaip nori ,gali alyvuogės supjaustyti griežinėliais ,dedi ant kepsnio užteptu majonezu,poto pabarstai sūriu,arba gali marinuotus pievagrybius uždet poto sūrį,arba pakepinti pievagrybius su svogūniukais ir su jais užkept,dar skanu Monzarellos sūrį su pomidorais ant vištienos kepsnio ir užkept,labai greitai skirtingai ir skanu
Kadangi maximoj nuolaida kalakutienos faršui; o be to kalakutienos naudą organizmui ir mažą kaloringumą žinome, tai susigundžiau ir nusipirkusi pagaminau štai tokį žiauriai skanų patiekaliuką:
500 g KALAKUTIENOS FARŠO;
1 MORKA;
1 SVOGŪNAS;
0,5 PAKELIO ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ, ŠALDYTŲ;
0,5 KUBELIO VIŠTIENOS SULTINIO;
LAURO LAPELIS, PIPIRIUKAI IR KT MĖGIAMI PRIESKONIAI TROŠKINIMUI.
Iš 500 g faršo paruošiau kukuliukus (kaip ir eilinius kotletus, mokat gi...), juos apkepiau keptuvėje labai trumpai su trupučiu aliejaus ir sudėjau į puodą, kuriame jau buvo supjaustytas svogūnas ir morka.
Įdėjau pusę sultinio kubelio, įpyliau truputį vandens, kad šiek tiek apsemtų kukuliukus. Kai vanduo užvirė, sudėjau šaldytas šparagines pupeles ir dar patroškinau, kol suminkštėjo. Viskas- skanaus.
P.S. NEDRĮSKIT VALGYTI SU BULVĖM , DĖTI GRIETINĖS, SVIESTO IR PANAŠIAI NEGRIEŠYKIT:poster_dont:
500 g KALAKUTIENOS FARŠO;
1 MORKA;
1 SVOGŪNAS;
0,5 PAKELIO ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ, ŠALDYTŲ;
0,5 KUBELIO VIŠTIENOS SULTINIO;
LAURO LAPELIS, PIPIRIUKAI IR KT MĖGIAMI PRIESKONIAI TROŠKINIMUI.
Iš 500 g faršo paruošiau kukuliukus (kaip ir eilinius kotletus, mokat gi...), juos apkepiau keptuvėje labai trumpai su trupučiu aliejaus ir sudėjau į puodą, kuriame jau buvo supjaustytas svogūnas ir morka.
Įdėjau pusę sultinio kubelio, įpyliau truputį vandens, kad šiek tiek apsemtų kukuliukus. Kai vanduo užvirė, sudėjau šaldytas šparagines pupeles ir dar patroškinau, kol suminkštėjo. Viskas- skanaus.
P.S. NEDRĮSKIT VALGYTI SU BULVĖM , DĖTI GRIETINĖS, SVIESTO IR PANAŠIAI NEGRIEŠYKIT:poster_dont:
Pratęsiant kalakutienos temą
Sriubytė:
pora nedidelių bulvių, 3 v.š. sorų kruopų (100g - 350kcal), kalakutienos faršo (pas mane buvo apie 200g) morka, svogūnas, prieskoniai petražolės. Kol virė bulvės ir kruopos pakepinau (be aliejaus) faršą, pjaustytą svogūną, tarkuotas morkytes ir prieskonius, supyliau į puodą, prieš pabaigą įdėjau petražolių ir skanaus. Paskaičiavau kaloražą, tai man gavosi 100g ~35 kcal
Dar kepiau olės kalakutienos kotletukus ir mažius kad valgė (nors šiaip apetitu nesiskundžia, bet buvo gražu žiūrėti )
Sriubytė:
pora nedidelių bulvių, 3 v.š. sorų kruopų (100g - 350kcal), kalakutienos faršo (pas mane buvo apie 200g) morka, svogūnas, prieskoniai petražolės. Kol virė bulvės ir kruopos pakepinau (be aliejaus) faršą, pjaustytą svogūną, tarkuotas morkytes ir prieskonius, supyliau į puodą, prieš pabaigą įdėjau petražolių ir skanaus. Paskaičiavau kaloražą, tai man gavosi 100g ~35 kcal
Dar kepiau olės kalakutienos kotletukus ir mažius kad valgė (nors šiaip apetitu nesiskundžia, bet buvo gražu žiūrėti )
Keli priminimai, mums, propoguojančioms sveikuolišką gyvenseną
*Jei valgot Miusli, įsidėkit 2 šaukštus sėlėnų. Sumažės pučiamų vidurių problema.
*Ne sezonu metu, rinkitės šaldytas daržoves.
*Keptą maistą keiskite į virtą arba ruoštu garuose. Sumažės problemos su problematiška oda.
*Stenkitės rinktis kuo liesesnius produktus.
*Saldumynus, vaisius valgykite prieš valgį, o ne po. Neapsunkins virškinimo.
*Nepamiršti papusryčiauti. Dažniau stenkitės valgyti šiltą (ne karštą) maistą.
*Saldumynus pakeisti į javainius, dž. vaisius, medų, juodą šokoladą. (Saiko nepamiršti)
*Grietinėlę kavai pakeisti į sojos pieną arba miltelius.
*Gerkite negazuotą vandenį.
*Atraskite fruktozę - cukraus pakaitalą.
*DAUG gerti skysčių.
Pradžiai užteks...
*Jei valgot Miusli, įsidėkit 2 šaukštus sėlėnų. Sumažės pučiamų vidurių problema.
*Ne sezonu metu, rinkitės šaldytas daržoves.
*Keptą maistą keiskite į virtą arba ruoštu garuose. Sumažės problemos su problematiška oda.
*Stenkitės rinktis kuo liesesnius produktus.
*Saldumynus, vaisius valgykite prieš valgį, o ne po. Neapsunkins virškinimo.
*Nepamiršti papusryčiauti. Dažniau stenkitės valgyti šiltą (ne karštą) maistą.
*Saldumynus pakeisti į javainius, dž. vaisius, medų, juodą šokoladą. (Saiko nepamiršti)
*Grietinėlę kavai pakeisti į sojos pieną arba miltelius.
*Gerkite negazuotą vandenį.
*Atraskite fruktozę - cukraus pakaitalą.
*DAUG gerti skysčių.
Pradžiai užteks...
Medžiotojų kopūstai
Šviežią kopūstėlį susmulkinti, apie 300 gr. pievagrybių pjaustyti kevirčiais, 3-5 bulves - kubeliais. Viską sluoksniuoti puode, pabarstyti vegetariškais ar daržovių prieskoniais, užpilti padažu (1 v.š aliejaus apkepti šaukštą miltų, praskiesti 1 -2 st. grybų, daržovių ar kt. sultinio) ir troškinti apie 30 min.
Beje miltai visiškai nebūtini Puikiausiai užtenka užpilti vien sultinuku
Patiekiant apibarstyti prieskoninėmis žolelėmis. Tinka pomidorų padažas
Šviežią kopūstėlį susmulkinti, apie 300 gr. pievagrybių pjaustyti kevirčiais, 3-5 bulves - kubeliais. Viską sluoksniuoti puode, pabarstyti vegetariškais ar daržovių prieskoniais, užpilti padažu (1 v.š aliejaus apkepti šaukštą miltų, praskiesti 1 -2 st. grybų, daržovių ar kt. sultinio) ir troškinti apie 30 min.
Beje miltai visiškai nebūtini Puikiausiai užtenka užpilti vien sultinuku
Patiekiant apibarstyti prieskoninėmis žolelėmis. Tinka pomidorų padažas
Greitos salotos su mocarela
išmaišom kubeliais pjaustytus agurką ir pomidorą, kubeliais pjaustytos pusriebės mocarelos ("Modest" firmos, būna pirkti maksimose), pusę arb. šaukštelio alyvuogių aliejaus, pagal skonį įspaudžiam cirinos sulčių, įmetam po mažytį žiupsniuką druskos ir pipirų ir dar šviežio ar džiovinto baziliko/petražolių/raudonėlių.
vakar tokias salotas susiimprovizavau priešpiečiams ir dar šovė į galvą mintis, kad graikiškose salotose fetos sūrį galima pakeisti pusriebe mocarela, skonis tikrai nuo to nenukentės. nors ir būna pirkti pusriebės fetos, ji gana sūri, tai, manau, mocarela būtų netgi sveikiau
Rupių miltų spageti su šparaginių pupelių padažu
pakepinam šlakely alyvuogių aliejaus smulkintą svogūniuką ir porą sukapotų česnako skiltelių, tada sudedam šaldytas šparagines pupeles (šviežias gal reiktų porą mkinučių apvirti ar pagarinti) ir troškinam ant silpnos ugnies, kai suminkštėja, įpilam šaukštą sojos padažo (aš naudoju "light", nes paprasto daug mažiau reikėtų, gali per sūru išeit), kelis šaukštus sojos dribsnių ir šiek tiek pomidorų pastos (ne kečupo!) arba savo sultyse konservuotų pomidorų (juos prieš tai sutrinti šakute). aišku, jei yra laiko, geriausia dėti šviežių pomidorų, juos prieš tai nuplikius, nulupus odelę ir susmulkinus, bet aš pparastai spageti ruošiu kai laiko trūksta, tai pasilengvinu sau darbą dar įmetam prieskonių pagal skonį, viską truputį pakaitinam, kol suminkštėja sojos dribsniai ir sušyla pomidorai, paragaujam, ar netrūksta skonio.
per tą laiką dar išsiverdam rupių miltų spageti arba grikių makaronų (žodžiu, kokių nors sveikesnių), dedam juos į lėkštes, ant viršaus karštą šparaginių pupelių padažą ir pabarstom tarkuota pusriebe mocarela. skanaus
išmaišom kubeliais pjaustytus agurką ir pomidorą, kubeliais pjaustytos pusriebės mocarelos ("Modest" firmos, būna pirkti maksimose), pusę arb. šaukštelio alyvuogių aliejaus, pagal skonį įspaudžiam cirinos sulčių, įmetam po mažytį žiupsniuką druskos ir pipirų ir dar šviežio ar džiovinto baziliko/petražolių/raudonėlių.
vakar tokias salotas susiimprovizavau priešpiečiams ir dar šovė į galvą mintis, kad graikiškose salotose fetos sūrį galima pakeisti pusriebe mocarela, skonis tikrai nuo to nenukentės. nors ir būna pirkti pusriebės fetos, ji gana sūri, tai, manau, mocarela būtų netgi sveikiau
Rupių miltų spageti su šparaginių pupelių padažu
pakepinam šlakely alyvuogių aliejaus smulkintą svogūniuką ir porą sukapotų česnako skiltelių, tada sudedam šaldytas šparagines pupeles (šviežias gal reiktų porą mkinučių apvirti ar pagarinti) ir troškinam ant silpnos ugnies, kai suminkštėja, įpilam šaukštą sojos padažo (aš naudoju "light", nes paprasto daug mažiau reikėtų, gali per sūru išeit), kelis šaukštus sojos dribsnių ir šiek tiek pomidorų pastos (ne kečupo!) arba savo sultyse konservuotų pomidorų (juos prieš tai sutrinti šakute). aišku, jei yra laiko, geriausia dėti šviežių pomidorų, juos prieš tai nuplikius, nulupus odelę ir susmulkinus, bet aš pparastai spageti ruošiu kai laiko trūksta, tai pasilengvinu sau darbą dar įmetam prieskonių pagal skonį, viską truputį pakaitinam, kol suminkštėja sojos dribsniai ir sušyla pomidorai, paragaujam, ar netrūksta skonio.
per tą laiką dar išsiverdam rupių miltų spageti arba grikių makaronų (žodžiu, kokių nors sveikesnių), dedam juos į lėkštes, ant viršaus karštą šparaginių pupelių padažą ir pabarstom tarkuota pusriebe mocarela. skanaus
GRIKIŲ GRUCĖ SU POMIDORAIS
2 a.š.aliejaus apkepinti pusę pjaustyto svogūno (galima lengvai apkepti šaukštely sviesto), suberti 50gr. grikių, paskrudinus pilti stiklinę (250ml.) sultinio, virti apie 15min.; 2 pomidorus nuplikyti, nulupti, pjaustyti ketvirčiais, mesti į košę ir dar trumpai pavirti. Prieš valgant viršų apibarstyti trupučiu tarkuoto sūrio ir svogūnų laiškais
Buvo skanu
2 a.š.aliejaus apkepinti pusę pjaustyto svogūno (galima lengvai apkepti šaukštely sviesto), suberti 50gr. grikių, paskrudinus pilti stiklinę (250ml.) sultinio, virti apie 15min.; 2 pomidorus nuplikyti, nulupti, pjaustyti ketvirčiais, mesti į košę ir dar trumpai pavirti. Prieš valgant viršų apibarstyti trupučiu tarkuoto sūrio ir svogūnų laiškais
Buvo skanu
VIŠTIENOS SUKTINUKAI SU MEDAUS IR DŽIOVINTŲ SLYVŲ ĮDARU
reikės tiek vištos (tikriausiai skanu būtų ir su kalakutiena) krūtinėlės puselių, kiek darysim suktinukų. tas puseles iš vienos pusės pamušam plaktuku mėsai ar kažkuo panašaus, iš abiejų pusių pabarstom prieskoniais - aš barsčiau druska, kariu ir baltaisiais pipirais. galima ir iš vakaro pamarinuoti su prieskoniais). tada pamuštąją pusę patepam medumi (reikės 0,5 - 1 arbatinio šaukštelio medaus), ant medaus sudedam 2 susmulkintų džiovintų slyvų gabaliukus. tada suvyniojam file į suktinuką ir sutvirtinam mediniais smeigtukais ar dantų krapštukais.
į karščiui atsparų indą arba skardelę įpilam truputį naminių obuolių sulčių (turbūt būtų labai skanu ir su kitokiom sultim, pvz. šviežiai spaustom apelsinų. jei po ranka neturit naminių obuolių ar apelsinų sulčių, galima naudoti neriebų vištienos arba daržovių sultinuką) ir dedam į iš anksto įkaitintą orkaitę. man 200 C karštyje iškepė per pusvalandį, bet čia nuo orkaitės priklauso. laikas nuo laiko reiktų palaistyti suktinukus tom obuolių sultim iš skardelės, kad nebūtų sausi.
"liekniems pietums" siūlau porą suktinukų su šv. daržovių salotom arba 1 suktinuką su salotomis ir ryžiais. beje, ryžius skanu pašlakstyti sultimis iš skardelės (jos būna susimaišiusios su prieskoniais, labai skanios) arba švelnesniu sojos padažu.
reikės tiek vištos (tikriausiai skanu būtų ir su kalakutiena) krūtinėlės puselių, kiek darysim suktinukų. tas puseles iš vienos pusės pamušam plaktuku mėsai ar kažkuo panašaus, iš abiejų pusių pabarstom prieskoniais - aš barsčiau druska, kariu ir baltaisiais pipirais. galima ir iš vakaro pamarinuoti su prieskoniais). tada pamuštąją pusę patepam medumi (reikės 0,5 - 1 arbatinio šaukštelio medaus), ant medaus sudedam 2 susmulkintų džiovintų slyvų gabaliukus. tada suvyniojam file į suktinuką ir sutvirtinam mediniais smeigtukais ar dantų krapštukais.
į karščiui atsparų indą arba skardelę įpilam truputį naminių obuolių sulčių (turbūt būtų labai skanu ir su kitokiom sultim, pvz. šviežiai spaustom apelsinų. jei po ranka neturit naminių obuolių ar apelsinų sulčių, galima naudoti neriebų vištienos arba daržovių sultinuką) ir dedam į iš anksto įkaitintą orkaitę. man 200 C karštyje iškepė per pusvalandį, bet čia nuo orkaitės priklauso. laikas nuo laiko reiktų palaistyti suktinukus tom obuolių sultim iš skardelės, kad nebūtų sausi.
"liekniems pietums" siūlau porą suktinukų su šv. daržovių salotom arba 1 suktinuką su salotomis ir ryžiais. beje, ryžius skanu pašlakstyti sultimis iš skardelės (jos būna susimaišiusios su prieskoniais, labai skanios) arba švelnesniu sojos padažu.
KOPŪSTŲ BLYNELIAI (LABIAU KOTLETUKAI )
1 nedidukas kopūstas
1 stiklinė pieno
1/2 stiklinės miltų
3 kiaušiniai
druska ir cukrus - pagal skonį (aš dėjau tik druskytės).
Nuplautą kopūstą supjaustyti ir patroškinti pasūdytame piene, kol suminkštėja (5-10 min.). Pieną nupilti (iš jo išeina puiki daržovių pieniška sriubytė, jei dar įtarkuoti morką ir įmest kokių žalumynų ), kopūstams leisti truputį ataušti. Sudėti miltus, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Dėti dideliu šaukštu į įkaitintą aliejų, kepti, kol skaniai apkepa abi pusės. Tinka su grietine, jogurtu, šlakeliu tirpinto sviesto - kas kaip mėgsta.
Iš pusės mažo kopūsto man gavosi 4 dideli blynai / kotletai , pagaminau labai greitai.
Skanaus!
(Receptukas iš žurnalo "Ji")
1 nedidukas kopūstas
1 stiklinė pieno
1/2 stiklinės miltų
3 kiaušiniai
druska ir cukrus - pagal skonį (aš dėjau tik druskytės).
Nuplautą kopūstą supjaustyti ir patroškinti pasūdytame piene, kol suminkštėja (5-10 min.). Pieną nupilti (iš jo išeina puiki daržovių pieniška sriubytė, jei dar įtarkuoti morką ir įmest kokių žalumynų ), kopūstams leisti truputį ataušti. Sudėti miltus, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Dėti dideliu šaukštu į įkaitintą aliejų, kepti, kol skaniai apkepa abi pusės. Tinka su grietine, jogurtu, šlakeliu tirpinto sviesto - kas kaip mėgsta.
Iš pusės mažo kopūsto man gavosi 4 dideli blynai / kotletai , pagaminau labai greitai.
Skanaus!
(Receptukas iš žurnalo "Ji")
ŽUVIES IR BROKOLIŲ APKEPAS
Reikės:
Baltos žuvies (geriausia file, bet aš neturėjau tai ėmiau nototenijos gabaliukus su stuburu),
brokolių (naudojau šaldytus),
pieno,
sūrio,
prieskonių ir pan.
Žuvį pašlaksčiau citrinos sultimis ir pabarsčiau prieskoniais. Apvoliojau miltuose ir apkepiau truputyje aliejaus ant didelės ugnies (pilnai iškepti nereikia). Tada sudėjau gabaliukus į formą. Keptuvėje apkepiau susmulkintus brokolius su miltais, įbėriau prieskonių ir įpyliau pieno padarydama vidutinio tirštumo padažą. Tą padažą supyliau ant žuvies gabaliukų, apibarsčiau tarkuotu English Cheder sūriu (besidietinančios gali naudoti mažesnio kaloringumo, nes šis "nekūdas" ) ir įkišau į orkaitę pusvalandžiui. Gavosi toks sultingas ir švelnus patiekaliukas. Kadangi žuvis dar išskirs nemažai sulčių, padažo nepripilkite daug. Apsemti tikrai neturi.
Valgiau su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis (salotos, pomidorai, agurkai, svogūnų laiškai, krapai, Vusterio padažas). Dabar rašau apsipatenkinusi, kol skonį ant liežuvio dar jaučiu.
Reikės:
Baltos žuvies (geriausia file, bet aš neturėjau tai ėmiau nototenijos gabaliukus su stuburu),
brokolių (naudojau šaldytus),
pieno,
sūrio,
prieskonių ir pan.
Žuvį pašlaksčiau citrinos sultimis ir pabarsčiau prieskoniais. Apvoliojau miltuose ir apkepiau truputyje aliejaus ant didelės ugnies (pilnai iškepti nereikia). Tada sudėjau gabaliukus į formą. Keptuvėje apkepiau susmulkintus brokolius su miltais, įbėriau prieskonių ir įpyliau pieno padarydama vidutinio tirštumo padažą. Tą padažą supyliau ant žuvies gabaliukų, apibarsčiau tarkuotu English Cheder sūriu (besidietinančios gali naudoti mažesnio kaloringumo, nes šis "nekūdas" ) ir įkišau į orkaitę pusvalandžiui. Gavosi toks sultingas ir švelnus patiekaliukas. Kadangi žuvis dar išskirs nemažai sulčių, padažo nepripilkite daug. Apsemti tikrai neturi.
Valgiau su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis (salotos, pomidorai, agurkai, svogūnų laiškai, krapai, Vusterio padažas). Dabar rašau apsipatenkinusi, kol skonį ant liežuvio dar jaučiu.
GROŽIO SALOTOS
3 nubraukti šaukštai avižinių dribsnių, 3-4 v.š. vandens, 3 v.š pieno ar grietinėlės, 2 a.š. citrinų sulčių, a.š. cukraus, arba medaus, 150gr. šviežių vaisių (pvz. obuolį) ar uogų, 7-10vnt. lazdyno riešutų.
Dribsnius užpilame šaltu virintu vandeniu ir per naktį brinkiname, ryte sudedam visus priedus, kapotus riešutus, sumaišom ir valgom
Dar tinka: graikiški riešutai, džiovinti vaisiai, saulėgražos ir pan.
Mano paprastasis variantas: niekad nededu cukraus, nepilu pieno - tiesiog į dribsnius įtarkuoju obuolį ir pasaldinu saldikliu arba šaukšteliu medaus.
Kodėl verta valgyti? - nevirti avižiniai dribsniai, nors ir sunkiau virškinami, turi 5 kart daugiau B grupės vitaminų, be to kelis kart lengviau įsisavinamos mineralinės medžiagos (fosforas kalcis, geležis ir kt.) Salotos labai skanios, turi daug vitaminų, mineralinių medžiagų, organinių rūgščių, reguliuoja vidurius. Gražėja oda ir plaukai
Skanaus
3 nubraukti šaukštai avižinių dribsnių, 3-4 v.š. vandens, 3 v.š pieno ar grietinėlės, 2 a.š. citrinų sulčių, a.š. cukraus, arba medaus, 150gr. šviežių vaisių (pvz. obuolį) ar uogų, 7-10vnt. lazdyno riešutų.
Dribsnius užpilame šaltu virintu vandeniu ir per naktį brinkiname, ryte sudedam visus priedus, kapotus riešutus, sumaišom ir valgom
Dar tinka: graikiški riešutai, džiovinti vaisiai, saulėgražos ir pan.
Mano paprastasis variantas: niekad nededu cukraus, nepilu pieno - tiesiog į dribsnius įtarkuoju obuolį ir pasaldinu saldikliu arba šaukšteliu medaus.
Kodėl verta valgyti? - nevirti avižiniai dribsniai, nors ir sunkiau virškinami, turi 5 kart daugiau B grupės vitaminų, be to kelis kart lengviau įsisavinamos mineralinės medžiagos (fosforas kalcis, geležis ir kt.) Salotos labai skanios, turi daug vitaminų, mineralinių medžiagų, organinių rūgščių, reguliuoja vidurius. Gražėja oda ir plaukai
Skanaus
Šiandien pietums norėjosi ko nors lengvo, greito, o be to, šaldytuve vieniša liūdėjo paprika, tai "susukau" ekspromtu tokį patiekaliuką:
"Kitokia" įdaryta paprika
Reikės:
Paprikų,
krabų lazdelių,
kons. kukurūzų,
fermentinio sūrio (aš naudojau pusiau kietą "Prūsija"),
Kiaušinio,
Mėgiamų prieskonių (aš naudojau Provanso žoleles, raudonėlį, peletrūną ir grūstus juoduosius pipirus).
druskos.
O gaminama viskas labai paprastai: paprikas perpjauti išilgai per pusę, išimti sėklas ir baltas pertvaras. Pabarstyti jų vidų druska. Įdarui krabų lazdeles supjaustyti ir sumaišyti su kukurūzais, tarkuotu sūriu, kiaušiniu ir prieskoniais. Visą tą gėrį krauti į paprikų puseles ir kepti orkaitėje kol kiaušinis susitrauks. Gavosi lengva ir skanu. Valgiau su sojų padažu ir šviežių daržovių salotomis. Norint sočiau galima išsivirti ryžių, bulvių ar pan. (aš patingėjau... :roll: ).
Komponentų santykį galima reguliuoti pagal norą, todėl tikslių proporcijų nėra.
Vienai paprikai man užteko vieno kiaušinio- tiesiog viską surišo, bet nesigavo vien kiaušinienė.
"Kitokia" įdaryta paprika
Reikės:
Paprikų,
krabų lazdelių,
kons. kukurūzų,
fermentinio sūrio (aš naudojau pusiau kietą "Prūsija"),
Kiaušinio,
Mėgiamų prieskonių (aš naudojau Provanso žoleles, raudonėlį, peletrūną ir grūstus juoduosius pipirus).
druskos.
O gaminama viskas labai paprastai: paprikas perpjauti išilgai per pusę, išimti sėklas ir baltas pertvaras. Pabarstyti jų vidų druska. Įdarui krabų lazdeles supjaustyti ir sumaišyti su kukurūzais, tarkuotu sūriu, kiaušiniu ir prieskoniais. Visą tą gėrį krauti į paprikų puseles ir kepti orkaitėje kol kiaušinis susitrauks. Gavosi lengva ir skanu. Valgiau su sojų padažu ir šviežių daržovių salotomis. Norint sočiau galima išsivirti ryžių, bulvių ar pan. (aš patingėjau... :roll: ).
Komponentų santykį galima reguliuoti pagal norą, todėl tikslių proporcijų nėra.
Vienai paprikai man užteko vieno kiaušinio- tiesiog viską surišo, bet nesigavo vien kiaušinienė.