įmetu dar keletą receptų:
išbandžiau dar nebandytą ankštinę daržovę - avinžirnius. labai patiko, skonis - pupelės ir riešuto hibridas, iš vakaro pamirkius išverda greičiau nei pupelės.
Avinžirnių sriuba su imbieruavinžirnius pamirkyti per naktį, perplauti, užkaisti, kai užverda, įmesti dar smulkiai pjaustytą morką ir ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakeptą svogūną bei porą česnako skiltelių. avinžirniai išverda maždaug per pusvalandį. likus apie 10 min., įmečiau smulkiai pjaustytos viščiuko krūtinėlės be odos ir 1-2 nuluptus smulkintus pomidorus (būtinai! be jų trūktų pusės skonio), likus kokioms 5 minutėms pasūdžiau, papipirinau, įmečiau lauro lapą ir apie 1 arb. šaukštelį tarkuoto imbiero, išjungus ugnį dėjau kapotų petražolių ir įspaudžiau šlakelį citrinos sulčių
galima nedėti vištienos ir virti vegetarišką sriubytę
beje, panašią egzotišką sriubytę su imbieru ar kariu esu keliskart virus ir iš lęšių, dar galima ir ryžių įmesti
* * *
turbūt visos žinot, kad norint sulieknėti ir sveikiau maitintis, baltų miltų gaminius geriau apriboti, o štai grūdų ir rupių miltų gaminiai itin rekomenduojami
štai vienas receptėlis su rupių miltų makaronais:
Rupių miltų spageti su brokolių ir pievagrybių padažu reikės:
rupių miltų spageti
šlakelio alyvuogių aliejaus
svogūno
poros česnako skiltelių
pievagrybių
šaldytų brokolių (kai prasidės sezonas ir šviežių kainos bus įkandamos, tai geriau švieži, juos tokiu atveju reiktų porą minučių apvirti)
2-3 vidutinių pomidorų nulupta odele. arba pomidorų pastos (ne kečupo!) pagal skonį
tarkuotos pusriebės mocarelos
prieskonių - druskos, pipiriukų, bazilikų, raudonėlių, peletrūnų. arba pagal nuotaiką 
smulkintą svogūną ir kapotas česnako skiltelės pakepam nedideliam kieky alyvuogių aliejaus (aš 2 porcijom sunaudojau 1 arb. šaukštelį), tada į keptuvę sudedam griežinėliais suraikytus pievagrybius, atšildytus brokolius (didesnius pasmulkinau), pomidorus (jei naudosit pomidorų pastą, ją geriau dėti vėliau). baigiant troškintis, pagal skonį pasūdom, dedam prieskonių. per tą laiką išsiverdam spageti ir į lėkštes dedam spageti, ant viršaus padažą ir jį pabarstom tarkuota mocarela
skanus ir lengvas patiekalas, "lieknai" porcijai rekomenduoju virti ne daugiau ~70 g spageti, geriau įsidėkit daugiau padažo
beje iš naujo "atradinėju" mocarelą. pusriebė mocarela juk puikiai gali pakeisti tarkuotą fermentinį sūrį ir taip susveikuolinti tokius patiekalus kaip karšti sumuštiniai (receptuką jau įmečiau) ir panašiai
mano ūgis 166 cm, sveikai lieknėju nuo 2005.03.27