mergaitės, o ką dar galima iš lęšių pagaminti? Turiu maišiuką ir nežinau, ką su juo daryti
Tiesa, dariau salotas- virti lešiai, smulkiai pjaustytas rūkytas kumpis, virtas kiaušinis, pakepti svogūniukai, majonezas. Na, buvo labai skanu, bet įtariu, kad kalorijų ten tai Juk majonezas + aliejuje kepti svogūnai....
Tai va, būčiau dėkinga, jei kas pasidalintų patirtimi painiuose patiealų iš lęšių gamybos labirintuose
Papildyta:
Va Jums lengvas ir NEKALORINGAS patiekaliukas (jau esu jį rašiusi, bet kitoje temoje )
vištienos krūtinėlę pjaustome pailgais gabaliukais ir greit apkepame keptuvėje; dedame maišelį bet kokių mėgiamų šaldytų daržovių, prieskonių. Troškiname uždengusios, kol daržovės suminkštėja. Man labai skanu
Tik nedėkite grietinėlės (kuri čia be galo tinka) ir to šlamšto 'vegetos', nes tada jau bus nebe dietinis patiekalas
įmetu dar keletą receptų:
išbandžiau dar nebandytą ankštinę daržovę - avinžirnius. labai patiko, skonis - pupelės ir riešuto hibridas, iš vakaro pamirkius išverda greičiau nei pupelės.
Avinžirnių sriuba su imbieru
avinžirnius pamirkyti per naktį, perplauti, užkaisti, kai užverda, įmesti dar smulkiai pjaustytą morką ir ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakeptą svogūną bei porą česnako skiltelių. avinžirniai išverda maždaug per pusvalandį. likus apie 10 min., įmečiau smulkiai pjaustytos viščiuko krūtinėlės be odos ir 1-2 nuluptus smulkintus pomidorus (būtinai! be jų trūktų pusės skonio), likus kokioms 5 minutėms pasūdžiau, papipirinau, įmečiau lauro lapą ir apie 1 arb. šaukštelį tarkuoto imbiero, išjungus ugnį dėjau kapotų petražolių ir įspaudžiau šlakelį citrinos sulčių
galima nedėti vištienos ir virti vegetarišką sriubytę
beje, panašią egzotišką sriubytę su imbieru ar kariu esu keliskart virus ir iš lęšių, dar galima ir ryžių įmesti
* * *
turbūt visos žinot, kad norint sulieknėti ir sveikiau maitintis, baltų miltų gaminius geriau apriboti, o štai grūdų ir rupių miltų gaminiai itin rekomenduojami
štai vienas receptėlis su rupių miltų makaronais:
Rupių miltų spageti su brokolių ir pievagrybių padažu
reikės:
rupių miltų spageti
šlakelio alyvuogių aliejaus
svogūno
poros česnako skiltelių
pievagrybių
šaldytų brokolių (kai prasidės sezonas ir šviežių kainos bus įkandamos, tai geriau švieži, juos tokiu atveju reiktų porą minučių apvirti)
2-3 vidutinių pomidorų nulupta odele. arba pomidorų pastos (ne kečupo!) pagal skonį
tarkuotos pusriebės mocarelos
prieskonių - druskos, pipiriukų, bazilikų, raudonėlių, peletrūnų. arba pagal nuotaiką
smulkintą svogūną ir kapotas česnako skiltelės pakepam nedideliam kieky alyvuogių aliejaus (aš 2 porcijom sunaudojau 1 arb. šaukštelį), tada į keptuvę sudedam griežinėliais suraikytus pievagrybius, atšildytus brokolius (didesnius pasmulkinau), pomidorus (jei naudosit pomidorų pastą, ją geriau dėti vėliau). baigiant troškintis, pagal skonį pasūdom, dedam prieskonių. per tą laiką išsiverdam spageti ir į lėkštes dedam spageti, ant viršaus padažą ir jį pabarstom tarkuota mocarela
skanus ir lengvas patiekalas, "lieknai" porcijai rekomenduoju virti ne daugiau ~70 g spageti, geriau įsidėkit daugiau padažo
beje iš naujo "atradinėju" mocarelą. pusriebė mocarela juk puikiai gali pakeisti tarkuotą fermentinį sūrį ir taip susveikuolinti tokius patiekalus kaip karšti sumuštiniai (receptuką jau įmečiau) ir panašiai
išbandžiau dar nebandytą ankštinę daržovę - avinžirnius. labai patiko, skonis - pupelės ir riešuto hibridas, iš vakaro pamirkius išverda greičiau nei pupelės.
Avinžirnių sriuba su imbieru
avinžirnius pamirkyti per naktį, perplauti, užkaisti, kai užverda, įmesti dar smulkiai pjaustytą morką ir ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakeptą svogūną bei porą česnako skiltelių. avinžirniai išverda maždaug per pusvalandį. likus apie 10 min., įmečiau smulkiai pjaustytos viščiuko krūtinėlės be odos ir 1-2 nuluptus smulkintus pomidorus (būtinai! be jų trūktų pusės skonio), likus kokioms 5 minutėms pasūdžiau, papipirinau, įmečiau lauro lapą ir apie 1 arb. šaukštelį tarkuoto imbiero, išjungus ugnį dėjau kapotų petražolių ir įspaudžiau šlakelį citrinos sulčių
galima nedėti vištienos ir virti vegetarišką sriubytę
beje, panašią egzotišką sriubytę su imbieru ar kariu esu keliskart virus ir iš lęšių, dar galima ir ryžių įmesti
* * *
turbūt visos žinot, kad norint sulieknėti ir sveikiau maitintis, baltų miltų gaminius geriau apriboti, o štai grūdų ir rupių miltų gaminiai itin rekomenduojami
štai vienas receptėlis su rupių miltų makaronais:
Rupių miltų spageti su brokolių ir pievagrybių padažu
reikės:
rupių miltų spageti
šlakelio alyvuogių aliejaus
svogūno
poros česnako skiltelių
pievagrybių
šaldytų brokolių (kai prasidės sezonas ir šviežių kainos bus įkandamos, tai geriau švieži, juos tokiu atveju reiktų porą minučių apvirti)
2-3 vidutinių pomidorų nulupta odele. arba pomidorų pastos (ne kečupo!) pagal skonį
tarkuotos pusriebės mocarelos
prieskonių - druskos, pipiriukų, bazilikų, raudonėlių, peletrūnų. arba pagal nuotaiką
smulkintą svogūną ir kapotas česnako skiltelės pakepam nedideliam kieky alyvuogių aliejaus (aš 2 porcijom sunaudojau 1 arb. šaukštelį), tada į keptuvę sudedam griežinėliais suraikytus pievagrybius, atšildytus brokolius (didesnius pasmulkinau), pomidorus (jei naudosit pomidorų pastą, ją geriau dėti vėliau). baigiant troškintis, pagal skonį pasūdom, dedam prieskonių. per tą laiką išsiverdam spageti ir į lėkštes dedam spageti, ant viršaus padažą ir jį pabarstom tarkuota mocarela
skanus ir lengvas patiekalas, "lieknai" porcijai rekomenduoju virti ne daugiau ~70 g spageti, geriau įsidėkit daugiau padažo
beje iš naujo "atradinėju" mocarelą. pusriebė mocarela juk puikiai gali pakeisti tarkuotą fermentinį sūrį ir taip susveikuolinti tokius patiekalus kaip karšti sumuštiniai (receptuką jau įmečiau) ir panašiai
[b]siandien pristatau jums dar viena troskinuka
250g vistienos krutineles
50g raudonojo svoguno, galima aisku ir balto, bet toks pas mane si karta buvo
100g papirkos
150g pievagrybiu
150g cukinijos
250g bulviu
maza skardine koncervuotu ananasu
1 saukstelis aliejaus
20g miltu
megstamu prieskoniu
uzkaisti kubeliais supjaustytas bulves, vistiena pakepinti kelias minutes ant saukstelio aliejaus
po to deti svoguna, papirka, po keliu minuciu cukinija, grybus
po keliu minuciu viska i puoda pas jau siek tiek apvirusias bulves
ir troskinti ant letos ugnies kokias 15 min. sudeti ananasus
sutirstinti miltais
250g vistienos krutineles
50g raudonojo svoguno, galima aisku ir balto, bet toks pas mane si karta buvo
100g papirkos
150g pievagrybiu
150g cukinijos
250g bulviu
maza skardine koncervuotu ananasu
1 saukstelis aliejaus
20g miltu
megstamu prieskoniu
uzkaisti kubeliais supjaustytas bulves, vistiena pakepinti kelias minutes ant saukstelio aliejaus
po to deti svoguna, papirka, po keliu minuciu cukinija, grybus
po keliu minuciu viska i puoda pas jau siek tiek apvirusias bulves
ir troskinti ant letos ugnies kokias 15 min. sudeti ananasus
sutirstinti miltais
man irgi bulvių ir anansaų derinys o bulvių ir mėsos derinys tai mano skrandukui per sunkus. pritariu yuppy, derinys ryžiai-vištiena-ananasai labai skanus, dar jei kokio kario įmesti
įmetu truputį patobulintą varškės apkepuko (iš 1 šios temos puslapio) receptą:
LENGVAS VARŠKĖS APKEPAS
400-500 g liesos varškės
10 šaukštų avižų (ne kvietinių!) sėlenų (būna pirkti Maksimose gelsvuose popieriniuose pakeliuose, firma "Myllyn Paras")
3 šaukštai cukraus
artipilnė stiklinė jogurto (naminio ar tirštesnio pirktinio)
2 kiaušiniai
4-5 obuoliai (nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais)
1 citrina
saujelė razinų
cinamono
skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus. dėti į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę, kepti apie valandą.
jei norisi padažo, valgykit su keliais šaukštais jogurto, o dar skaniau valgyti su trintom braškėm.
įmetu truputį patobulintą varškės apkepuko (iš 1 šios temos puslapio) receptą:
LENGVAS VARŠKĖS APKEPAS
400-500 g liesos varškės
10 šaukštų avižų (ne kvietinių!) sėlenų (būna pirkti Maksimose gelsvuose popieriniuose pakeliuose, firma "Myllyn Paras")
3 šaukštai cukraus
artipilnė stiklinė jogurto (naminio ar tirštesnio pirktinio)
2 kiaušiniai
4-5 obuoliai (nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais)
1 citrina
saujelė razinų
cinamono
skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus. dėti į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę, kepti apie valandą.
jei norisi padažo, valgykit su keliais šaukštais jogurto, o dar skaniau valgyti su trintom braškėm.
Jums reikės:
500 g jautienos,
indelis konsrvuotų pupelių pomidorų padaže,
2 svogūnų,
1 nedidelės morkytės,
česnako skiltelės,
3 pomidorų
prieskoniai- druska, pipirai, sojų padažas, pagal skonį.
*****
Jautieną pjaustome kubeliais maždaug 1,5 cm ir pakepame su šaukšteliu aliejaus; pakeptą mėsytę dedame į puodą su šlakeliu vandens ir troškiname. Keptuvėje, kur kepė mėsa, kepame smulkintus svogūnus, morkas, česnaką ir pomidorus (paskaniname prieskoniais) ir sudedame į puodą su mėsa. Ant silpnos ugnelės patroškiname dar 10-15 min ir suverčiame konservuotas pupeles; na ir dar 5-10 min
VISKAS. Valgom su pomidoru arba agurku
Na, argi ne dietinis ir puikus patiekaliukas???
Prieskonius galima ir aštresnius dėti- čia jau pagal skonį.
500 g jautienos,
indelis konsrvuotų pupelių pomidorų padaže,
2 svogūnų,
1 nedidelės morkytės,
česnako skiltelės,
3 pomidorų
prieskoniai- druska, pipirai, sojų padažas, pagal skonį.
*****
Jautieną pjaustome kubeliais maždaug 1,5 cm ir pakepame su šaukšteliu aliejaus; pakeptą mėsytę dedame į puodą su šlakeliu vandens ir troškiname. Keptuvėje, kur kepė mėsa, kepame smulkintus svogūnus, morkas, česnaką ir pomidorus (paskaniname prieskoniais) ir sudedame į puodą su mėsa. Ant silpnos ugnelės patroškiname dar 10-15 min ir suverčiame konservuotas pupeles; na ir dar 5-10 min
VISKAS. Valgom su pomidoru arba agurku
Na, argi ne dietinis ir puikus patiekaliukas???
Prieskonius galima ir aštresnius dėti- čia jau pagal skonį.
kepiau iš galvos bet gavos skanus sotus ir nelabai kaloringas pietums užtenka 1/4
taigi sakykim sotusis apkepas
5kiaušiniai (450)
100g nevirtų ryžių (370)
100g miltų (330)
25g cukraus (100)
500g liesos varškės (450)
kepimo miltelių šaukštelis (bet manau galima ir nedėt)
į trynius išsuktus su varške ir cukrum, dedam išplaktus baltymus ryžius ir miltus. viską gerai išmaišom ir dedam į įkaitintą orkaitę.. kepam nžn kiek nepažiūrėjau laiko bet apie 45 min manau....
nepasvėriau nes svarstyklės sustreikavo, bet tikrai skanu sotu ir nelabai kaloringa
taigi sakykim sotusis apkepas
5kiaušiniai (450)
100g nevirtų ryžių (370)
100g miltų (330)
25g cukraus (100)
500g liesos varškės (450)
kepimo miltelių šaukštelis (bet manau galima ir nedėt)
į trynius išsuktus su varške ir cukrum, dedam išplaktus baltymus ryžius ir miltus. viską gerai išmaišom ir dedam į įkaitintą orkaitę.. kepam nžn kiek nepažiūrėjau laiko bet apie 45 min manau....
nepasvėriau nes svarstyklės sustreikavo, bet tikrai skanu sotu ir nelabai kaloringa
Noriu paklausti del RAUDONUJU LESIU Zodziu, vakar as juos viriau, ir kazko man jie sutezo. Pries virima pamirkiau apie 1 val. turbut nereikejo mirkyti,ane? Nes as tuos zalius lesius tai visada pamirkau ir tada verdu, tai nzn kaip su raudonausiais daryti, patarkit
Tiesa, kad ir is suvirusiu lesiu, bet vistiek labai skanu dalykeli padariau
Reikia puse pakelio raudonuju lesiu, apie 300 g. sampinjonu, pora skilteliu cesnako, baziliko, druskos, vidurzemio juros prieskoniu misinio (Santa Maria).
Isverdi lesius, sampinjonus labai smulkiai supjaustai ir ant vandenuko arba laselio aliejaus pakepi, ten pat dedi ir cesnakus pjaustytus, tada i isvirtus lesius supili grybukus ir dedi prieskoniu nemazai, man ypac tiko Santa marios vidurzemio juros prieskoniu misinys, viska ismaisai ir galima valgyti tiek silta, tiek salta Mano diedas net valge sake prie alaus tiktu
Tiesa, kad ir is suvirusiu lesiu, bet vistiek labai skanu dalykeli padariau
Reikia puse pakelio raudonuju lesiu, apie 300 g. sampinjonu, pora skilteliu cesnako, baziliko, druskos, vidurzemio juros prieskoniu misinio (Santa Maria).
Isverdi lesius, sampinjonus labai smulkiai supjaustai ir ant vandenuko arba laselio aliejaus pakepi, ten pat dedi ir cesnakus pjaustytus, tada i isvirtus lesius supili grybukus ir dedi prieskoniu nemazai, man ypac tiko Santa marios vidurzemio juros prieskoniu misinys, viska ismaisai ir galima valgyti tiek silta, tiek salta Mano diedas net valge sake prie alaus tiktu
QUOTE(yuppy @ 2006 05 15, 08:11)
Noriu paklausti del RAUDONUJU LESIU Zodziu, vakar as juos viriau, ir kazko man jie sutezo. Pries virima pamirkiau apie 1 val. turbut nereikejo mirkyti,ane? Nes as tuos zalius lesius tai visada pamirkau ir tada verdu, tai nzn kaip su raudonausiais daryti, patarkit
raudonųjų lęšių tikrai mirkyti nereikia, jie ir šiaip labiau linkę į suvirimą, išverda per 10 min. o žaliųjų aš irgi tik vieną rūšį mirkydavau, nes labai ilgai virdavo, bet jau neatsimenu, kokią.
žodžiu, nemirkyk ir virk 10 min. uždengtus ant silpnos ugnies
mano siandieninis troskinys
300g lieso jautienos farso
150g baklazano
150g pievagrybiu
150g rugstesnio obuolio (nulupto)
100g virtu arba koncervuotu morku
20g miltu
100g lieso pieno
saukstas pomidoru pastos (ne ketciupo!)
farsa pakepinti ant saukstelio aliejaus, sudeti supjaustyta baklazana, pievagrybius
tada pilti vandeni sudeti kubeliais pjaustytus obuolius, morkas, prieskonius
troskinti apie 15 miln. 100ml pienu ismaisyti miltus ir maisant supilti i troskini, pagardinti pomidoru pasta ir nuolant maisant patroskinti dar pora trejeta minuciu
skanaus
300g lieso jautienos farso
150g baklazano
150g pievagrybiu
150g rugstesnio obuolio (nulupto)
100g virtu arba koncervuotu morku
20g miltu
100g lieso pieno
saukstas pomidoru pastos (ne ketciupo!)
farsa pakepinti ant saukstelio aliejaus, sudeti supjaustyta baklazana, pievagrybius
tada pilti vandeni sudeti kubeliais pjaustytus obuolius, morkas, prieskonius
troskinti apie 15 miln. 100ml pienu ismaisyti miltus ir maisant supilti i troskini, pagardinti pomidoru pasta ir nuolant maisant patroskinti dar pora trejeta minuciu
skanaus
Lengvas vaisinis "fondiu"
reikės:
mėgstamų skiltelėmis pjaustytų ar padalintų vaisių - apelsinų, obuolių, bananų, kriaušių, kivių ir t.t., kai bus sezonas - ir braškių, slyvų
naminio ar pirktinio jogurto (tirštesnio). pirktinis ir taip saldus, o naminį galima pasaldinti trupučiu medaus, aš dar paskaninu cinamonu
imam vaisiaus gabaliuką, pamirkom jogurte ir valgom - kuo ne fondiu
jei valgot dviese, pakanka vieno indelio su jogurtu, į kurį galima mirkyt vaisius, o jei daugiau besivaišinančių būtų, tai turbūt geriau būtų kiekvienam po atskirą indelį
reikės:
mėgstamų skiltelėmis pjaustytų ar padalintų vaisių - apelsinų, obuolių, bananų, kriaušių, kivių ir t.t., kai bus sezonas - ir braškių, slyvų
naminio ar pirktinio jogurto (tirštesnio). pirktinis ir taip saldus, o naminį galima pasaldinti trupučiu medaus, aš dar paskaninu cinamonu
imam vaisiaus gabaliuką, pamirkom jogurte ir valgom - kuo ne fondiu
jei valgot dviese, pakanka vieno indelio su jogurtu, į kurį galima mirkyt vaisius, o jei daugiau besivaišinančių būtų, tai turbūt geriau būtų kiekvienam po atskirą indelį
Orkaitėj kepti lengvi kalakutienos kotletukai su džiovintų slyvų ir pelėsinio sūrio įdaru
reikės:
apie 600 g kalakutienos faršo (aš naudojau kalakutienos krūtinėlių faršą. galima ir vištieną naudot)
1 kiaušinis
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 šaukštas "light" sojos padažo arba žiupsnelis druskos (kas sūriau mėgstat, galima dėt ir sojos, ir truputį druskos)
2 šaukštai avižų sėlenų (jas galima pakeisti smulkiais avižiniais dribsniais)
pagal skonį prieskonių (aš naudojau muškato riešutą, baltuosius pipirus ir raudonėlius)
8-9 džiovintos slyvos
šiek tiek mėlyno pelėsinio sūrio (aš naudojau DORBLU), supjaustyto į 8-9 nedidelius kubiukus, maždaug 1 cm kraštinės (galima vietoj jo naudoti pusriebę fetą arba mocarelą)
šiek tiek mėsos ar daržovių sultinio
faršą sumaišyti su kiaušiniu, sojos padažu, smulkiai pjaustytu svogūnu, prieskoniais, įspausti česnako skiltelę, įmaišyti sėlenas, palikti kokia 10 min. pastovėti (kad sėlenos išbrinktų). į slyvų vidų įdėti po pelėsinio sūrio gabaliuką ir formuoti kotletukus (jie tokie gana minkšti atrodys, bet tikrai paskui neišsileidžia ir labai minkšti išeina), į kiekvieno vidų įdedant po slyvą. aš mažiukus dariau, tai 9 išėjo.
kepti iki 180-200 C įkaitintoj orkaitėj karščiuj atspariam inde, į kurį įpilta šiek tiek sultinio. kai viena pusė apskrunda, apversti ir kepti, kol apskrus ir kita pusė. jei sultinys nusektų, įpilti dar šlakelį.
labai skanu su šviežių daržovių salotom
reikės:
apie 600 g kalakutienos faršo (aš naudojau kalakutienos krūtinėlių faršą. galima ir vištieną naudot)
1 kiaušinis
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 šaukštas "light" sojos padažo arba žiupsnelis druskos (kas sūriau mėgstat, galima dėt ir sojos, ir truputį druskos)
2 šaukštai avižų sėlenų (jas galima pakeisti smulkiais avižiniais dribsniais)
pagal skonį prieskonių (aš naudojau muškato riešutą, baltuosius pipirus ir raudonėlius)
8-9 džiovintos slyvos
šiek tiek mėlyno pelėsinio sūrio (aš naudojau DORBLU), supjaustyto į 8-9 nedidelius kubiukus, maždaug 1 cm kraštinės (galima vietoj jo naudoti pusriebę fetą arba mocarelą)
šiek tiek mėsos ar daržovių sultinio
faršą sumaišyti su kiaušiniu, sojos padažu, smulkiai pjaustytu svogūnu, prieskoniais, įspausti česnako skiltelę, įmaišyti sėlenas, palikti kokia 10 min. pastovėti (kad sėlenos išbrinktų). į slyvų vidų įdėti po pelėsinio sūrio gabaliuką ir formuoti kotletukus (jie tokie gana minkšti atrodys, bet tikrai paskui neišsileidžia ir labai minkšti išeina), į kiekvieno vidų įdedant po slyvą. aš mažiukus dariau, tai 9 išėjo.
kepti iki 180-200 C įkaitintoj orkaitėj karščiuj atspariam inde, į kurį įpilta šiek tiek sultinio. kai viena pusė apskrunda, apversti ir kepti, kol apskrus ir kita pusė. jei sultinys nusektų, įpilti dar šlakelį.
labai skanu su šviežių daržovių salotom
QUOTE(agle @ 2006 05 30, 16:25)
Marginos padėkit ,gal kas turit kokį skanų ir greitai pagaminamą recepčiuką su vištienos file .Jau galva neverda
VIŠTIENOS FILĖ PABARSTYK PRIESKONIAIS (vištienos) apkeink iki rausvumo,užtepk majonezą,pabarstyk tarkuotu sūriu ant viršaus uždek konservuotų ananasų griežinėlį arba persikų ir užkepk(mikrobangei)Labai skanu