
Sojos pupelių maltiniai
(2 porcijos)
5-6 šaukštai sojos pupelių;
1 svogūnas;
1 nedidelė skiltelė česnako;
2-3 šaukštai aliejaus;
1 a.š. druskos;
½ a.š. maltų kvepiančių pipirų;
Sojos padažo;
2-3 v.š. grikių miltų (gali būti kvietiniai) apvoliojimui;
Aliejaus kepti.
Pupeles pamerkti iš vakaro. Kitą dieną jas išvirti ir susmulkinti virtuviniu kombainu (arba sumalti mėsmale). Į gautą vientisą masę sudėti pakepintų supjaustytų svogūnų, sukapotų česnakų, 2-3 šaukštus aliejaus, kelis lašus sojos padažo, nurodytų prieskonių. Turėtų gautis lengvai formuojama masė. Iš jos padaryti 6 maltinius, apvolioti juos miltuose ir apkepti kol gražiai apskrus. Patiekti su daržovėmis ir pomidorų padažu.