Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

Radau tokį receptuką 15 min. laikraštuke ir pagalvojau, kad visai nieko ax.gif

Sojos pupelių maltiniai

(2 porcijos)

5-6 šaukštai sojos pupelių;
1 svogūnas;
1 nedidelė skiltelė česnako;
2-3 šaukštai aliejaus;
1 a.š. druskos;
½ a.š. maltų kvepiančių pipirų;
Sojos padažo;
2-3 v.š. grikių miltų (gali būti kvietiniai) apvoliojimui;
Aliejaus kepti.

Pupeles pamerkti iš vakaro. Kitą dieną jas išvirti ir susmulkinti virtuviniu kombainu (arba sumalti mėsmale). Į gautą vientisą masę sudėti pakepintų supjaustytų svogūnų, sukapotų česnakų, 2-3 šaukštus aliejaus, kelis lašus sojos padažo, nurodytų prieskonių. Turėtų gautis lengvai formuojama masė. Iš jos padaryti 6 maltinius, apvolioti juos miltuose ir apkepti kol gražiai apskrus. Patiekti su daržovėmis ir pomidorų padažu.
Atsakyti
Kugelis su brokoliais ir vistiena

800g bulviu *nuskustas sveriau ax.gif * 320kcal
200ml lieso pieno 90kcal
200g saldytu brokoliu 40kcal
4 nedideli vistos sparneliai daviau 360kcal, mazuciai buvo blush2.gif
4 saukstai kefyro 30kcal
truputis citrinos sulciu
1 valg.saukstas aliejaus 90kcal
prieskoniai: vegeta, bazilikas, cesnako granules, dziovinti krapai, raudonelis
viso : 930kcal, 3 dideles porcijos, 310kcal porcija mirksiukas.gif nors maziau valgantiems tikrai iseitu 4 porcijos blush2.gif

vistos sarnelius padalinti perpjauti ar perkirpri i 3 dalis, as galiuku nededu, panaudoju sriubytei virti blush2.gif mirksiukas.gif svalkiete blush2.gif paprieskoniuoti, uzpilti kefyru, paslakstyti citrinos sultimis ir pamarinuoti min pusvalanduka.

bulves sutarkuoti, nusunkti, ne visai sausai taip. uzvirinti piena, uzpilti ant tarkiu, ideti prieskoniu, ismaisyti.

i skarda, patepta aliejumi, sudeti vistiena, brokolius

user posted image

ant virsaus tarkius, as dar ir delnu paspaudziu, kad oro tarpu neliktu

user posted image

kepti 220 temperaturoje apie 30min, paskui primanzint iki 190-200 laipsniu ir kepti dar kokias 45-60min

iskepes atrodo taip

user posted image

skanaus
Atsakyti
Kepiau tą kugelį, tiksliau dabar kepu pietums, tai va man čia keli neaiškumai:
Inečiuk kokia pas tave kefyro paskirtis? Ir kokio dydžio tavo blėka, jei tik 800g bulvių reikėjo? Ir kodėl bulvėm tik 40kcal?
O va mano patobulinimai: kepu čenakinėse,( aš visada jose kugelį kepu), tai man 6 reikėjo 1600g bulvių, dėjau krūtinėlę 358g ir 250g brokolių. Tai vidutiniškai viena čenakinė su liesa grietine mano paskaičiavimu 250kcal. Tai labai puiku, jei bi\ulvių kcal tikrai tik 40 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2006 04 24, 09:48)
Kepiau tą kugelį, tiksliau dabar kepu pietums, tai va man čia keli neaiškumai:
Inečiuk kokia pas tave kefyro paskirtis? Ir kokio dydžio tavo blėka, jei tik 800g bulvių reikėjo? Ir kodėl bulvėm tik 40kcal?
O va mano patobulinimai: kepu čenakinėse,( aš visada jose kugelį kepu), tai man 6 reikėjo 1600g bulvių, dėjau krūtinėlę 358g ir 250g brokolių. Tai vidutiniškai viena čenakinė su liesa grietine mano paskaičiavimu 250kcal. Tai labai puiku, jei bi\ulvių kcal tikrai tik 40


cia mane taip paprotino viena motera, kad bulves senos tur maziau kaloriju ir tipo nusunkus, krakmolo dar labiau netenka unsure.gif nu, zodziu gal tikrai reik daugiau skaiciuot unsure.gif g.gif o del kefyro, tai jisai vista pamarinuoja, as net saslykus su kefyru marinuodavau ax.gif minkstute vistuke buna rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
800g gabaliukais pjaustytų obuolių
100g cukraus
200g miltų
4kiaušiniai
truputį cinamono ir kepimo miltelių


obuolius užpilam trupučiu dukraus ir cinamonu (kad paleistų sultis)
padarom tešlą (ji gausis tiršta ir jos nebus daug)
sumaišom su obuoliais ir kepam apie 40min 200laips orkaitėj bigsmile.gif skanaus 4u.gif

100g apie 160kcal bigsmile.gif nuortaukoj esantis gabaliukas apie 270kcal thumbup.gif visai nedaug, nes tas gabaliukas nemažas thumbup.gif
Atsakyti
kotletai

400g lieso kiaulienos farso, pas mane buvo 12% riebumo
300g tarkuoto kopusto
100g pjaustytu smulkiai pievagrybiu
100ml lieso kefyro
1 nedidelis kiausinis
2-3 valgomi saukstai greitai paruosiamu aviziniu dribsniu
1 saukstas krakmolo
3 skilteles isspaustos cesnako
vegetos, krapu, baziliko, raudonelio

viska gerai isminkyt ir fomuot kotletus. paruosti kepimui

user posted image

o cia iskepti

user posted image

skanaus thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif

user posted image

Atsakyti
vistu sparneliai

vistu sparneliai, supjaustau per sanariukus, galiukus palieku sultiniui virti ax.gif
liesas kefyras, tiktu ir raugintos pasukos
svoguniukas nedidelis
kelios skilteles cesnako
prieskoniu vistienai
baziliko
raudonelio
petrazoliu
krapu

svoguna smulkiai smulkiai supjaustau, dar patrinu mediniu saukstu, cesnako skilteles isspaudziu, sudedu prieskoniu, pilu kefyra, ismaisau, tada dedu vistyte ir marinuoju minimum 1val, bet geriausia pernakti, gali stovet ir dvi paras ax.gif

tada dedu i skarda isklota kepimo popierium ir kepu apie 45 min 220 temperaturoje

user posted image
patiekiu su salotom ir brukniu ar braskiu uogiene. ties mesyte buna sultinga kaip marinuota majoneze, o juk ten tiek bereikalingo riebalo doh.gif
user posted image

salotos

pekino kopustas100g, pomidoras100g, agurkas100g, raudonas svogunas50g, poras50g, 1 saukstas liesos grietines, ir saukstas naturalaus jogurto, druskos, pipiru, krapu. viska supjaustos ir sumaisom thumbup.gif skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ineciukas: 29 balandžio 2006 - 16:58
troskinukas

user posted image
300g liesos mesos, supjaustytos juostelemis
150g raudonos papirkos
100g raudonojo svoguno
200g jaunos cukinijos
100g koncervuotu kukuruzu
100g koncervuotos ar virtos morkos
20g miltu
prieskoniu: vegetos, baziliko, mairuno, raudonelio, cesnako granuliu
50g cili padazouser posted image
1 sauksto aliejaus

alieju pilam i ikaitinta keptuve, dedam mesa, kepam pamaisydamos apie 5 min, tada papirka, vel kepam 5 min, tada svoguna, dar po keliu minuciu cukija.
user posted image
uz keleto minuciu uzpilam kokius 200-300ml vandes, sudedam morkas ir kukuruzus ir toskiname uzdenge dangciu apie 20 min ant letos ugnis, dapilti vandens jei pernelyg isseks. miltus sumaisom su 100ml vandens, isplakam, kad neliktu grumuliuku, tada is leto pilam i troskini, nuolat maisydamos, sudedam cili padaza ir vis pamaisydamos patroskinam 5 min. atrodo paruostas taip
user posted image

patiekiame su salotomis, galima su ryziais, bulvemis. labai tinka braskiu uogiene wub.gif skanaus
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ineciukas: 01 gegužės 2006 - 00:45
Lavašo suktinukai su tuno, brokolių ir raudonųjų lešių įdaru

lavašą sukarpom per tas vietas, kur perlenkimai (išeina 9 stačiakampiukai). vienam suktinukui imam vieną stačiakampį, labai plonai patepam "Mūsų" arba "Rama" varškės sūreliu (man ypač patinka su raugintais agurkais), pabarstom kokiais nors kvapniais prieskoniais (pvz. peletrūnais ar bazilikais), prie vieno iš ilgųjų kraštų dedam šiek tiek tuno, virtų raudonųjų lęšių (galima ir žaliųjų), juostelę rauginto agurko arba kelias žiedeliais pjaustytas alyvuoges, šiek tiek garintų brokolių ir susukam į suktinuką. suktinukus dedam į folija išklota skardelę ir šaunam į karštą orkaitę. kadangi lavašas labai greitai paruduoja, tai patariu iš pradžių pridengti skardelę folijos lakštu, o kai jau įdaras sušils, tada viršutinę foliją nuimti ir dar trumpai palaikyti, kol suktinukų viršus truputį parus.

skanu valgyti pašlaksčius sojos padažu ir su kokiom gaiviom salotom

beje, kad lęšiai būtų skanūs, tai išvirus reiktų į juos įspausti citrinos, česnako, įberti prieskonių ir žalumynų, išmaišyti ir dar truputį palaikyti uždengus, kad susigertų prieskoniai

aišku, galima improvizuoti su įvairiais įdarais. panašų receptėlį jau esu čia įmetus, bet tada dar nebuvau sugalvojus ištepti lavašo tepamu varškės sūreliu, tai toks sausesnis išeidavo, o dabar - pats tas.

vienai "lieknai" pietų porcijai dviejų tokių suktinukų - per akis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 01 gegužės 2006 - 14:53
Sveikos 4u.gif
Na, šito patiekalo kalorijų nemoku suskaičiuoti, bet man jis atrodo "lengvas" mirksiukas.gif taigi:

Žuvies apkepas su brokoliais

Išvirtus ryžius sumaišyti su žuvies file gabaliukais ir šaldytais brokoliais (jei šviežūs turbūt reikės truputį apvirti, bet labai mažai). Įberti druskos, mėgiamų prieskonių ir sudėti į plonai riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Užpilti kiaušinių mase išplakta su pienu, tiek, kad apkepą apsemtų, bet viršuje skysčio nebūtų. Įkišti į orkaitę ir kepti gal 35-40 min. (priklauso nuo orkaitės). Tada ištraukti, apdėti pomidorų griežinėliais ir pabarstyti tarkuotu sūriu (jo sluoksnio storis priklauso nuo sąžinės... lotuliukas.gif ), dar pakepti kol sūris išsilydys. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. thumbup.gif Gaila neturiu fotiko, nes apkepėlis ne tik, kad skanus, bet ir laaabai gražiai atrodo.
Žinoma, galimos įvairios improvizacijos- pvz., vietoj ryžių- grikiai, o vietoj brokolių- paprikos, troškintos morkos su svogūnais ar pan. Žodžiu- fantazijos reikalas. smile.gif
Skanaus essen.gif
Atsakyti
Nekaloringi karšti sumuštiniai a la italiano
reikės avižinių riekelių (tokios plonytės apvalios, būna po 8 supakuotos). ant jų dedam labai plonai suraikytų pomidorų griežinėlių, padruskinam, papipirinam, pabarstom džiov. raudonėliais ir bazilikais (aišku, su šviežiu baziliku būtų dar skaniau), uždedam žiedeliais pjaustytų alyvuogių (man skaniau žaliosios). tada dar užklojam plonais pusriebės mocarelos griežinėliais (pusriebė būna "Modest" firmos, man skaniau ta, kur vienas didesnis kamuolėlis sūrio, o ne daug mažiukų). tada dedam ant skardelės ir - į karštą orkaitę. kepam, kol mocarela išsilydo (man tai skaniau, kai dar ir truputį paruduoja)
"lieknai" vakarienei per akis 2 tokių sumuštinukų
ir tikrai be jokių sviestų skanu, nes duonytė sušlampa nuo pomidoro
Atsakyti
Man tai labai skanu kalakuto krutinele supjaustyti nedideliai gabaliukais, apibarstyti vistienos prieskoniais ir uzpilti kefyru. Taip aplaykiti apie 1.5 val., bet galima ir ilgiau. Tada suverti ant mediniu iesmuku ir iskepti orkaiteje ant groteliu. Mesyte buna minksta, labai skanu su sv. darzoviu salotom. Ir tikrai nekaloringa.
Atsakyti