Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl atostogas planuojate be vaikų?

QUOTE(floridija @ 2009 11 23, 21:22)
As tai nesutinku su tokiu teiginiu, kad teveliai iki vaiko gimimo galejo atsibuti dviese, o po to jau visur su vaikais. Manau, kad jokia nuodeme karta i metus isvykti kur nors be vaiko, tai nereiskia, kad nemyli savo vaikucio ar jis trukdo, bet sutikit kad su mazu vaiku atostogos yra siek tiek kitokios nei dviese...

Pritariu thumbup.gif Reikia pabuti ir dviese, be vaiku, puoseleti ta romantika, kuria turejome pries susilaukiant. Butu idomu suzinoti, o ka mano teveliai siuo klausimu biggrin.gif
Atsakyti
Na, nežinau, mums vaikai niekda netrukdė. Be to, niekad nebuvo galimybės kažkam palikti, tai kažkaip prisitaikėm prie to. Be vaikų negalime įsivaizduoti nė minutės. Vaikai greitai auga, neapsižiūrėsim, kai pasidarys savarankiški, išeis iš namų. Prisibūsim tada dviese iki valios, net atsibos ta vienatvė ir buvimas kartu. Prisižiūrėjau į savo bendradarbes (jų vaikai jau dideli), kurios iš neturėjimo ką veikti kraustosi iš proto, nežinodamas, ką veikti po darbo. Taigi, džiaugiamės buvimu kartu, kol dar galim. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 21 liepos 2010 - 08:54
asmeniskai mane grauztu sazine jei palikciau dukryte kazkam,o pati isvaryciau kur nors atostogaut,bent jau siuo metu smile.gif jei butu didesne gal but ir palikciau bet tik keliom dienom,pries tai isitikinciau,kad jei patiks buti ten kur ja paliksiu smile.gif o siaip tai manau,kad kaip ir mums taip ir vaikams smagu atostogauti,tai kodel turetumem ju nepasimti kartu smile.gif
Atsakyti
Pritariu visoms, kurios atostogauja kartu su vaikais. Mano pažįstamų dukrai jau 10 metų, o jie vis vieni važiuoja poilsiauti į Europą. Aš labai stebiuosi, gi jei protingai auklėji vaiką, jis tikrai netampa našta kelionėje bei poilsyje, vaikai lyg draugai. O jei poros, atostogaudamos su vaikais nemoka sau susikurti romantikos, tai jiems reiktų šiokio tokio mokslo. Manau, kad ir sakoma, nepasigimdyk per anksti, o tuomet, kai tau jau vaikai nebus trukdis
Atsakyti
4u.gif as tai nemanau, kad vaikai trukdo atostogauti, bet kartais reikia ir be vaiku pabuti!
Atsakyti
Nemanau, kad yra blogai bent karta i metus pora dienu pailseti be mazyliu, as palikciau kokiom 2-3dienom, nuo to tikrai blogesne mama netapsiu, veliau galima ir su mazyliu prie juros nuvaziuoti, ar seip kur pailseti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2010 07 21, 08:50)
Na, nežinau, mums vaikai niekda netrukdė. Be to, niekad nebuvo galimybės kažkam palikti, tai kažkaip prisitaikėm prie to. Be vaikų negalime įsivaizduoti nė minutės. Vaikai greitai auga, neapsižiūrėsim, kai pasidarys savarankiški, išeis iš namų. Prisibūsim tada dviese iki valios, net atsibos ta vienatvė ir buvimas kartu. Prisižiūrėjau į savo bendradarbes (jų vaikai jau dideli), kurios iš neturėjimo ką veikti kraustosi iš proto, nežinodamas, ką veikti po darbo. Taigi, džiaugiamės buvimu kartu, kol dar galim. smile.gif

sutinkku kad vaikai greitai auga,bet nereiskia kad mama ir tetis turi buti tik mama ir teciu:jie dar ir vyras ir zmona.o as atvirkasciai:prisiziuriu draugiu ir pazystamu,kurios tik prie vaiku prilipusios,o vyras vargseli nuosaly,tai jau 3 poros ant skyrybu slenksio.
Plius priklauso nuo to kokia kelione ir kur vaziuot reikia:mes irgi visur su vaikais varom,bet kartasi didzioji lieka pas mociute miegoti:nepripratinkit vaiku visada salia jusu,nes pirma karta kai dekl reikalo reikes vienus palikti:ju akyse juos apleist ir ju nemylesit.Mano didzioji zino,kad kartais pas mociute miega ir kad mama su teciu rytoj atvaziuos pasiimti,viskas isaiskinama,nes jau didele pana ir supranta.ka idvieju metu buvo irgi viska aikindavau :vaikai labai gerai viska supranta ,svarbiausia viska gerai isaikinti.
pazystu daug mamu ,kurios nieko neaiskina vaikam,ir mano manymu tai didele klaida.
Atsakyti
Žinokite, nesupratau, ką jūs norėjote pasakyti. Kokie dar reikalai gali būti, kai vaikus reikia palikti vienus? Pratinimas prie darželio ir ėjimas į darbą? Šie reikalai paprastai atliekami palaipsniui, po kelis mėnesius. Ir kokiu tikslu reikia aiškinti dabar, kai tai bus aktualu po metų kitų?
Mes su vyru jau toli gražu esame ne jaunikliai, jau gerokai per 30 metų. Prisibuvome kartu jau daug laiko iki vedybų ir po jų. Tokiame amžiuje keičiasi gyvenimo vertybės. Ir šiaip nesuprantu, kaip tos jūsų pažįstamos būna vaikais aplipusios, o vyrai nuošaly. Kodėl tie vyrai ignuoruoja tuos vaikus, neužsiima jų auklėjimu? Nesusitupėjo, įtariu, nesuvokė, kas yra šeima. Arba galvoja, kad vaikus auklėti ir prižiūrėti tik "bobų reiklalas".
Vyru ir žmona galima pabūti tada, kai vaikai miega. Mes abu ne iš tų, kurie iki pažinties lakstė po barus, kavines, šokius-pokius ir t.t., taigi ir dabar nėra tokio poreikio.
Kadangi esame jau vyresnio amžiaus bei patys pagimdyti vyresniame amžiuje, tai senelių nelabai turime. Gyva tik mano mama, bet ir ta jau apie 70 metų bei po insulto. Siūlote jai palikti vaikus?
Ir šiaip nemanau, kad paliekant vaikus kitiems kuriam laikui tai išgelbėtų vyro ir žmonos santykius. Vieniems tie vaikai pradeda trukdyti ir kyla konfliktų jiems vos gimus, kitiems-kad miega tame pačiame kambaryje, dar kitiems-kad visada kartu.
Tikiu, jei vyras ir žmona pratę gyventi aktyvų visuomeninį gyvenimą iki vaikų gimimo, tai matyt yra poreikis ir po vaikų gimimo. Nieko čia nuostabaus.
Beje, psichologai sako, kad dažnai paliekami kitiems vaikai kaip tik būna mažiau pasitikintys savimi, sunkiau pritampantys kitoje aplinkoje.
Atsakyti
na musu nuomones nelabai sutampa.o svarbus reikalai gali buti ne ti organizuoti:mano drauge man paliko savo sunu nes vyras i avarija pakliuvo ir vidury nakties turejo lektyi i ligonine.vaikiui 5 metai ir nei karto be mamos nebuvo likes,tai man sako:bet mama gris,nepaliks manes cia,ji mane myli....ir daug kartu teko susidurti su panasio situacijom
ùo apie vyrus tai visai ne i ta puse:ir vyrai rupinasi vaikais,bet jei vyras kviecia zmona,o ji atsako:palauk,tas verkia,tas saldainio nori,ana reikia pavalgydinti,nors vyrukui jau 6 metai...vyras antroj eilej lieka.
plius viena karta metuose,kad vaikas pas senelius liks nematau jokio blogio:
Beje, psichologai sako, kad dažnai paliekami kitiems vaikai kaip tik būna mažiau pasitikintys savimi, sunkiau pritampantys kitoje aplinkoje.
as uzaugau su seneliais,su tevais budavau retai,nes dirbdavo,ir tikrai psicologiskai man tai nepakenke:as zymiai daugiau pasitikiu savimi,negu kad manos pazystamos uzaugusios po mamo sijonu.
Atsakyti
QUOTE(volpe @ 2010 07 29, 17:46)
na musu nuomones nelabai sutampa.o svarbus reikalai gali buti ne ti organizuoti:mano drauge man paliko savo sunu nes vyras i avarija pakliuvo ir vidury nakties turejo lektyi i ligonine.vaikiui 5 metai ir nei karto be mamos nebuvo likes,tai man sako:bet mama gris,nepaliks manes cia,ji mane myli....ir daug kartu teko susidurti su panasio situacijom
ùo apie vyrus tai visai ne i ta puse:ir vyrai rupinasi vaikais,bet jei vyras kviecia zmona,o ji atsako:palauk,tas verkia,tas saldainio nori,ana reikia pavalgydinti,nors vyrukui jau 6 metai...vyras antroj eilej lieka.
plius viena karta metuose,kad vaikas pas senelius liks nematau jokio blogio: as uzaugau su seneliais,su tevais budavau retai,nes dirbdavo,ir tikrai psicologiskai man tai nepakenke:as zymiai daugiau pasitikiu savimi,negu kad manos pazystamos uzaugusios po mamo sijonu.

Mano vyresnėlis, visada prabuvęs su manimi namuose, kai buvo pratinamas į darželį, buvo labai pasitikintis savimi ir lengvai pritapo, net auklėtojos stebėjosi. Sakė, kad seniai matė taip lengvai pritampantį vaiką, kad visi tokie būtų.
O dėl jūsų draugės vaiko tai nieko nuostabaus, kad taip sureagavo. O kaip kitaip sureaguoti, kai jį mama išveža vidury nakties pas "tetą", su kuria menkas kontaktas yra. O jūs bandėte savo vaikus vidury nakties išvežti ir palikti juos kažkam? Manot, jie nebūtų pasimetę?
Ir šiaip nieko blogo nematau, jei mama rūpinasi šešiamečiu. O ko tam vyrui reikia iš žmonos tuo momentu, kai vaikas verkia? Gal vyras konkuruoja su vaiku, pavydi dėmesio? Vyras jau suaugęs, galėtų palaukti arba pats pasirūpinti vaiku.
Be to, kas jums sakė, kad blogai palikti vaikus seneliams vieną kartą metuose? Kiekvienam savo. Jūs turite poreikį vaikus palikti kažkam, pabūti dviese-jūsų teisė, jums to reikia. Mes neturim kam palikti, tai ir nepaliekam, bet dėl to diskomforto nejaučiam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 29 liepos 2010 - 17:17
[quote=Eureka,2010 07 29, 19:03]
Ir šiaip nieko blogo nematau, jei mama rūpinasi šešiamečiu. O ko tam vyrui reikia iš žmonos tuo momentu, kai vaikas verkia? Gal vyras konkuruoja su vaiku, pavydi dėmesio? Vyras jau suaugęs, galėtų palaukti arba pats pasirūpinti vaiku.
drinks_cheers.gif , jo, anoks čia vyras, jei jam prisireikia žmonos tuomet, kai reikia kažko vaikams, lyg jis rankų neturi, gali abu tuos vaikus pa0iūrėti, sutvarkyti, o po to abu turės laisvo laiko
Atsakyti
[quote=svajone74,2010 07 29, 18:13]
[quote=Eureka,2010 07 29, 19:03]
drinks_cheers.gif , jo, anoks čia vyras, jei jam prisireikia žmonos tuomet, kai reikia kažko vaikams, lyg jis rankų neturi, gali abu tuos vaikus pa0iūrėti, sutvarkyti, o po to abu turės laisvo laiko
[/quote]
thumbup.gif
Atsakyti