Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Jolete @ 2009 01 26, 18:07)
Iš tiesų tai problema rasti sąžiningą žmogų. Jau kurį laiką pirkdavau grietinę, pieną iš vienos moteriškės kaime, bet dabar suabejojau jos sąžiningumu. Grietinė pastaruoju metu pasidarė karstelėjusi, o tai reiškia, kad karvė jau ant užtrūkimo ribos, bet manoji pardavėja tyli. Nuliūdino  verysad.gif

tai reikia pasakyti tam zmogui, kad jau kartokas ir nebetinka smile.gif kartais buna ir del vaistu, bet apie toki laika turbut tai realiausia tas, kad trunka... nors nieko as neismanau, bet anyta imdavo mums piena, tai apie sausi to pieno pamenu nebebudavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 01 26, 18:07)
. Grietinė pastaruoju metu pasidarė karstelėjusi, o tai reiškia, kad karvė jau ant užtrūkimo ribos, bet manoji pardavėja tyli. Nuliūdino  verysad.gif

Karstelejusi gali buti ir nuo siene esancios kokios karcios zoles mirksiukas.gif
Gali buti nuo mastito.
Be abejo, kartumas gali buti del to, kad ruosiasi uztrukti.
O siaip paklauskit, kame beda su tuo kartumu, ziurekit, ka paaiskins 4u.gif
Atsakyti
Nepakaitinusi pieno suverciau jogurta verysad.gif Kazi ar gausis man jogurtas dabar?O jei siektiek pasildzius dabar,jau su jogurtu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajile @ 2009 01 27, 18:19)
Nepakaitinusi pieno suverciau jogurta  verysad.gif Kazi ar gausis man jogurtas dabar?O jei siektiek pasildzius dabar,jau su jogurtu...  unsure.gif


gal tiesiog bandyk ant kokio radiatoriaus padėti ar pn.
Atsakyti
esu ir as taip prisidirbusi, tai tada primakalavau ir ant dujines siek tiek kaitinau, po to mb sudurnino, tai padejau tiesiog ant zidinio krasto ta puoda-isrugo, bet teko ilgiau palaukti smile.gif nors nepamenu ar skonis buvo pakites, zinau, kad tikrai valgeme, o kas rugimui padejo-nezinau. ar , akd kelias minutes pasildziau , ar tai, kad buvo ant silto zidinio krasto g.gif
Atsakyti
Pasildziau ir as siektiek...dabar einu ant radijatoriaus padesiu blush2.gif g.gif
Rauginu pienuka varskytei darytis ir pagalvojau,kad visai neblogai butu koki varskes suri pasidaryt kita karta.Ar turit koki isbandyta receptuka? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 27, 16:34)
Karstelejusi gali buti ir nuo siene esancios kokios karcios zoles mirksiukas.gif
Gali buti nuo mastito.
Be abejo, kartumas gali buti del to, kad ruosiasi uztrukti.
O siaip paklauskit, kame beda su tuo kartumu, ziurekit, ka paaiskins 4u.gif


Ai aš naivuolė, tikėjausi, kad pati pasakys, tai dabar jau kažkaip ir klausti nebenoriu schmoll.gif
Atsakyti
Bandziau daryti jogurta pagal jusu rekomendacijas, bet labai skystas gavosi, toks visai kaip rauginto pieno gerimas. Ar turi reiksmes koki piena pili, ar reikia butinai riebiausia? Ir kokio tirstumo paprastai pas jus gaunasi?
Atsakyti
As va irgi jogurta dariausi uzvakar-tai man gavosi gerai,neziurint i tai kad net nepasildziau rolleyes.gif Pienuka pyliau Dobilo su zaliu dangteliu,o jogurta dejau kazkoki "importini"paskaiciau sudeti ir jo buvo geriausia-jokiu tirstikliu nei kt s...,tik pienas ir bakterijos.
Ir dar varskes desertini suri pasidariau,kai sustings idesiu nuotraukyte-gal ka sudomins mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajile @ 2009 01 29, 18:34)
As va irgi jogurta dariausi uzvakar-tai man gavosi gerai,neziurint i tai kad net nepasildziau  rolleyes.gif Pienuka pyliau Dobilo su zaliu dangteliu,o jogurta dejau kazkoki "importini"paskaiciau sudeti ir jo buvo geriausia-jokiu tirstikliu nei kt s...,tik pienas ir bakterijos.
Ir dar varskes desertini suri pasidariau,kai sustings idesiu nuotraukyte-gal ka sudomins  mirksiukas.gif


O ką kitaip nei įprastam sūriui darei, kai gaminai desertinį?
Papildyta:
Merginos,

gal bus ne į ekologiškumo/natūralumo temą, bet
GAL KURI BANDET PATI PASIGAIMINT ŠOKOLADO
ir galetute išduoti proporcijas kiek dėti kakavos, kiek cukraus, kiek kakavos sviesto?
Kiek nagrinėju karčiųjų šokoladų sudėtį - arba neaišku koks augalinis aliejus naudojamas, arba naturaliai identiska kvapioji medž. vanilinas, o visur be išimties - emulsiklis sojų lecitinas.
Apie kitų negrynų šokoladų sudėtį iš vsi patyliu.
pagalvojau, kad turint paprastus ingredientus, galima gabalą šokolado paprastai iššsivirt.

klausinėjau apie gamybą saldumynų temoje, bet niekas negamina.
Atsakyti
Desertinis varskes suris
Va pagal sita recepta dariau,tik grietineles zele keiciau paprastu zelatinu su grietinele 4u.gif O as pries kelis postus klausiau,kas zino gera varskes surio recepta jau isbandyta-tai nieks nepasisake ax.gif Beer,kaip supratau paprasta suri darai-gal gali receptuka isduot? 4u.gif Nesu darius,labai noreciau pabandyt.O kas del sokolado tai nesu darius,bet manau tikrai imanoma butu paeksperimentuot.Ir proporcijos manau butu tokios priklausomai kokio juodumo norit-gi tam ir raso 50%,70% ar 80% kakavos.Tai va taip ir det tiek procentu dalies kakavos kiek nori ir jau i likusius procentus det kakavos sviesta ir cukru rolleyes.gif Aisku cia mano nuomuone,bet jei daryciau tai daryciau pagal si principa ax.gif
Atsakyti
[quote=beer,2009 01 30, 09:00]
O ką kitaip nei įprastam sūriui darei, kai gaminai desertinį?
Papildyta:
Merginos,

gal bus ne į ekologiškumo/natūralumo temą, bet
GAL KURI BANDET PATI PASIGAIMINT ŠOKOLADO
ir galetute išduoti proporcijas kiek dėti kakavos, kiek cukraus, kiek kakavos sviesto?
Kiek nagrinėju karčiųjų šokoladų sudėtį - arba neaišku koks augalinis aliejus naudojamas, arba naturaliai identiska kvapioji medž. vanilinas, o visur be išimties - emulsiklis sojų lecitinas.
Apie kitų negrynų šokoladų sudėtį iš vsi patyliu.
pagalvojau, kad turint paprastus ingredientus, galima gabalą šokolado paprastai iššsivirt.

Prieš kokius metus gaminaus šokolado. Be kakavos, kakavos sviesto, cukraus dar dėjau nedaug sviesto ir pyliau pieno. Proporcijų nežinau, nes ir pati dariau iš akies. Jei padauginsi pieno - bus skystesnis, tuomet reiks ilgiau kakaitinti, kad skystis nugaruotų. Bet lydyti ne ant ugnies, o vandens vonelėje, kitaip labai dega.
O kas liečia sojų lecitiną - tai dedama į pramoninius, kad negestų - Jums tikriausiai tai negrės, kadangi suvalgysite gan greitai.

Atsakyti