Kamilyte9,gi parasykit receptukus kai laiko turesit cia-bus visiems naudinga,o ir jums tik karta rasyt
Parsiveziau is kaimo naturalaus pienuko trilitri,rauginsiu ir virsiu varskyte
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 22, 19:34)
į 2l pieno dedu mažą indelį (patį mažiausią, kiekio nepamenu) gyvo jogurto. Kiekis nesumažėja (jei nieks nesuvalgo )
labai geras jogutas gavos, aciu aciu , dabar kiekviena savaitgali darysiu.
na ikelsiu receptus kelis-alaus duonutes (sviesi bus )ir sveikuoliu -gal neuzimsiu cia daug vietos
alaus duona:
360 g. miltu;
1,5 šaukštelio kepimo milteliu
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai skysto medaus
375 ml alaus
siek tiek lydyto sviesto (aš nelydyta, o tiesiog gabaliuką pabaigai iškepusiai duonutei palikau)
gaminimas:
dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, tada įdėti medų, alų, viska sumaišyti lengvai, kad gumuliukų nebūtų. tešlą supilti į pailgą kepimo formą išteptą riebalais. kepti iki 190 c orkaitėje maždaug 30-40 min, po to duonutę iš formos išimti, padidinti šilumą iki 220c.duonutę išimtą padėti ant skardos, jos šonus ir viršų aptepti sviestu ir kepti dar 5-10 min
super skani
p.s.
aš pirmas dienas i lininę ar medvilninę medžiagą vynioju, o jei kietėja, tai i maistine plėvele ir vėl minkšta tampa
be to-orkaite yra orkaite, tad kepant joje, geriau i forma pilti tesla ne kuo storiau, bet, kad nebutu per stora, geriau per kokiu -3-4 sm storio, nes vidurys ir geroje orkaitėje gali neiskepti.
Ir dar.... siaip apsmoka kelis kepaliukus is karto kepti, nes valanda laiko visas procesas trunka
Sveikuoliu duonele:
Sudėtis:
Po 0,5 stiklinės kvietinių ir rupių kvietinių miltų
4 šaukštai sėlenų
Šiek tiek mineralinio vandens
4 šaukštų alyvų aliejaus
2 šaukštai kmynų (manau galima keisti sudėti)
Gaminti:
Rupius miltus sumaišyti su mineraliniu (tyrė t.b. skystoka), sėlenomis,. Aliejumi bei kmynais. Suberti kvietinius miltus ir suminkyti minkštą tešlą. Iškočioti lakštą, susukti į ritinėlį, padėti ant sudrėkintos vandeniu skardos ir kepti 15 min iki 200 c įkaitintoje orkaitėje. Po to sumažinti temperatūrą iki 150 c ir kepti dar 20-30 min. iškepusią duoną suvynioti į drėgną lininę servetėlę, po to į maisto produktų plėvelę ir padėti 1 val.
alaus duona:
360 g. miltu;
1,5 šaukštelio kepimo milteliu
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai skysto medaus
375 ml alaus
siek tiek lydyto sviesto (aš nelydyta, o tiesiog gabaliuką pabaigai iškepusiai duonutei palikau)
gaminimas:
dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, tada įdėti medų, alų, viska sumaišyti lengvai, kad gumuliukų nebūtų. tešlą supilti į pailgą kepimo formą išteptą riebalais. kepti iki 190 c orkaitėje maždaug 30-40 min, po to duonutę iš formos išimti, padidinti šilumą iki 220c.duonutę išimtą padėti ant skardos, jos šonus ir viršų aptepti sviestu ir kepti dar 5-10 min
super skani
p.s.
aš pirmas dienas i lininę ar medvilninę medžiagą vynioju, o jei kietėja, tai i maistine plėvele ir vėl minkšta tampa
be to-orkaite yra orkaite, tad kepant joje, geriau i forma pilti tesla ne kuo storiau, bet, kad nebutu per stora, geriau per kokiu -3-4 sm storio, nes vidurys ir geroje orkaitėje gali neiskepti.
Ir dar.... siaip apsmoka kelis kepaliukus is karto kepti, nes valanda laiko visas procesas trunka
Sveikuoliu duonele:
Sudėtis:
Po 0,5 stiklinės kvietinių ir rupių kvietinių miltų
4 šaukštai sėlenų
Šiek tiek mineralinio vandens
4 šaukštų alyvų aliejaus
2 šaukštai kmynų (manau galima keisti sudėti)
Gaminti:
Rupius miltus sumaišyti su mineraliniu (tyrė t.b. skystoka), sėlenomis,. Aliejumi bei kmynais. Suberti kvietinius miltus ir suminkyti minkštą tešlą. Iškočioti lakštą, susukti į ritinėlį, padėti ant sudrėkintos vandeniu skardos ir kepti 15 min iki 200 c įkaitintoje orkaitėje. Po to sumažinti temperatūrą iki 150 c ir kepti dar 20-30 min. iškepusią duoną suvynioti į drėgną lininę servetėlę, po to į maisto produktų plėvelę ir padėti 1 val.
QUOTE(beata_abc @ 2009 01 25, 20:31)
labai geras jogutas gavos, aciu aciu , dabar kiekviena savaitgali darysiu.
prašom, į sveikatą..
Papildyta:
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 25, 22:58)
Sveikuoliu duonele:
Sudėtis:
Po 0,5 stiklinės kvietinių ir rupių kvietinių miltų
4 šaukštai sėlenų
Šiek tiek mineralinio vandens
4 šaukštų alyvų aliejaus
2 šaukštai kmynų (manau galima keisti sudėti)
Gaminti:
Rupius miltus sumaišyti su mineraliniu (tyrė t.b. skystoka), sėlenomis,. Aliejumi bei kmynais. Suberti kvietinius miltus ir suminkyti minkštą tešlą. Iškočioti lakštą, susukti į ritinėlį, padėti ant sudrėkintos vandeniu skardos ir kepti 15 min iki 200 c įkaitintoje orkaitėje. Po to sumažinti temperatūrą iki 150 c ir kepti dar 20-30 min. iškepusią duoną suvynioti į drėgną lininę servetėlę, po to į maisto produktų plėvelę ir padėti 1 val.
panašų receptą turėjau, bandžiau kepti. Bet tokia kieta išėjo, kad baisu kąsti, kad dantų nesusilaužyt... Tik ten nereikėjo vynioti, tik formavau kepaliuką ir kepiau. O šitą bandei kepti?
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 25, 23:11)
prašom, į sveikatą..
Papildyta:
panašų receptą turėjau, bandžiau kepti. Bet tokia kieta išėjo, kad baisu kąsti, kad dantų nesusilaužyt... Tik ten nereikėjo vynioti, tik formavau kepaliuką ir kepiau. O šitą bandei kepti?
Papildyta:
panašų receptą turėjau, bandžiau kepti. Bet tokia kieta išėjo, kad baisu kąsti, kad dantų nesusilaužyt... Tik ten nereikėjo vynioti, tik formavau kepaliuką ir kepiau. O šitą bandei kepti?
bandziau karta, nes sunku tokiu miltu pas mus gauti, tad labiau su alaus duona uzsiimu
o, kad nebutu kieta, as idedu i plevele (joje suminskteja), alaus duonute ir antra para kieteja, tai is drobes idedu i maiseli, skalsi-keliu kepaliuku pakanka savaitei (5 d), kazkaip ji mums nesipjauna stambiai, visi megaujames mazom riekutem
sveiki, sveikos ,
vat noreciau paprasta giros namines, duonos receptuko... vakar bandeme daryti su mielemis... na ne tokia vaikysteje geriau nepamenu kaip darydavo seniau, tik zinau dedavo vandens, duonos tamsios ir cukraus, jokiu mieliu tikrai nebudavo, o gal tai buvo duonos gerimas tik
gal kas zinote koki paprasta duonos giros receptuka
dekui
vat noreciau paprasta giros namines, duonos receptuko... vakar bandeme daryti su mielemis... na ne tokia vaikysteje geriau nepamenu kaip darydavo seniau, tik zinau dedavo vandens, duonos tamsios ir cukraus, jokiu mieliu tikrai nebudavo, o gal tai buvo duonos gerimas tik
gal kas zinote koki paprasta duonos giros receptuka
dekui
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 26, 10:35)
sveiki, sveikos ,
vat noreciau paprasta giros namines, duonos receptuko... vakar bandeme daryti su mielemis... na ne tokia vaikysteje geriau nepamenu kaip darydavo seniau, tik zinau dedavo vandens, duonos tamsios ir cukraus, jokiu mieliu tikrai nebudavo, o gal tai buvo duonos gerimas tik
gal kas zinote koki paprasta duonos giros receptuka
dekui
vat noreciau paprasta giros namines, duonos receptuko... vakar bandeme daryti su mielemis... na ne tokia vaikysteje geriau nepamenu kaip darydavo seniau, tik zinau dedavo vandens, duonos tamsios ir cukraus, jokiu mieliu tikrai nebudavo, o gal tai buvo duonos gerimas tik
gal kas zinote koki paprasta duonos giros receptuka
dekui
Darom girą, bet deja su trupučiu mielių.
QUOTE(Jolete @ 2009 01 26, 11:41)
Darom girą, bet deja su trupučiu mielių.
gal koki paprasta receptuka turi? siandien uzrugo 9pagal 3 receptus mb dare ), tai nezinau, man tai grynas alus, tokia ji neskaidri... na manom duona per sviesia kvietine idejom, o ne rugine...
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 26, 10:53)
gal koki paprasta receptuka turi? siandien uzrugo 9pagal 3 receptus mb dare ), tai nezinau, man tai grynas alus, tokia ji neskaidri... na manom duona per sviesia kvietine idejom, o ne rugine...
Darom taip:
tamsią duoną paskrudinam orkaitėj (maždaug du kepalus)
tada puodę užverdam vandenį sudedam duoną, palaikom, nukošiam ir taip maždaug 10 litrų vandens , galima dar dėti kmynų. Cukraus dedam nuo 1 kg iki 2 kg (čia jau kaip kam patinka, man asmeniškai becukrė ,,braškė" nepatinka) ir tada kaip jau atvėsta, maždaug iki 35 - 38 laipsnių dedam šiek tiek (apie 40 - 50 gr) ištirpintų cukruje mielių. Per naktį paliekam kambario temperatūroje, o sekančią dieną supilstom butelius ir į šaldytuvą. Per tokį laiką tikrai nepasidaro alus.
QUOTE(Jolete @ 2009 01 26, 12:08)
Darom taip:
tamsią duoną paskrudinam orkaitėj (maždaug du kepalus)
tada puodę užverdam vandenį sudedam duoną, palaikom, nukošiam ir taip maždaug 10 litrų vandens , galima dar dėti kmynų. Cukraus dedam nuo 1 kg iki 2 kg (čia jau kaip kam patinka, man asmeniškai becukrė ,,braškė" nepatinka) ir tada kaip jau atvėsta, maždaug iki 35 - 38 laipsnių dedam šiek tiek (apie 40 - 50 gr) ištirpintų cukruje mielių. Per naktį paliekam kambario temperatūroje, o sekančią dieną supilstom butelius ir į šaldytuvą. Per tokį laiką tikrai nepasidaro alus.
tamsią duoną paskrudinam orkaitėj (maždaug du kepalus)
tada puodę užverdam vandenį sudedam duoną, palaikom, nukošiam ir taip maždaug 10 litrų vandens , galima dar dėti kmynų. Cukraus dedam nuo 1 kg iki 2 kg (čia jau kaip kam patinka, man asmeniškai becukrė ,,braškė" nepatinka) ir tada kaip jau atvėsta, maždaug iki 35 - 38 laipsnių dedam šiek tiek (apie 40 - 50 gr) ištirpintų cukruje mielių. Per naktį paliekam kambario temperatūroje, o sekančią dieną supilstom butelius ir į šaldytuvą. Per tokį laiką tikrai nepasidaro alus.
dekui, sis tiks
dar idomu kaip duonos gerimas daromas, niekaip neprisimenu, bet skonis is vaikystes islikes
Gal as truputi ne i tema, bet norejau pasiteirauti, gal kas zinote kur galima reguliariai gauti pieno, grietines, mesos, darzoviu tikru is ukininku, gal turite kokiu kontaktu ar zinote kur parduoda. Na del mesos jau cia telefonu buvo. O del viso kito - i tuos turgelius kur dabar vazineja vis nepataikau, ateinu tai jau pensininkes buna viska isslave.
QUOTE(klomba @ 2009 01 26, 16:50)
Gal as truputi ne i tema, bet norejau pasiteirauti, gal kas zinote kur galima reguliariai gauti pieno, grietines, mesos, darzoviu tikru is ukininku, gal turite kokiu kontaktu ar zinote kur parduoda. Na del mesos jau cia telefonu buvo. O del viso kito - i tuos turgelius kur dabar vazineja vis nepataikau, ateinu tai jau pensininkes buna viska isslave.
Iš tiesų tai problema rasti sąžiningą žmogų. Jau kurį laiką pirkdavau grietinę, pieną iš vienos moteriškės kaime, bet dabar suabejojau jos sąžiningumu. Grietinė pastaruoju metu pasidarė karstelėjusi, o tai reiškia, kad karvė jau ant užtrūkimo ribos, bet manoji pardavėja tyli. Nuliūdino