Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

Netiketai atradau toki viena recepta, kuri siek tiek patobulinus galima namie tureti kazko panasaus i namine ciabata ax.gif
tesla daroma mieline is aliejaus, cukraus, mieliu, druskos ir miltu, visu situ galima gi ekologisku nusipirkti smile.gif
originaliame recepte yra taip, kad tesla iskociojama plonai, aptepama sviesto ir ivairiu zoleliu misiniu (irgi galima padaryti ekologiska), suvyniojama ir tada kepamos tokios kaip bagetes. labai skanu. as dar idejau viena karta surio, kita karta kumpio, kuris jau ejo i galiojimo pabaiga tai isvis super uzkandis prie vyno.
bet man kai issikele tesla tai gavosi visiskai tokie kaip ciabatos kepaleliai, tai ir sugalvojau tada, kad galima padaryti visai be jokio idaro ir bus namine duona ax.gif tai siandien nusipirkau ruginiu ekologisku miltu ir bandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milduxs @ 2009 01 15, 17:24)
Netiketai atradau toki viena recepta, kuri siek tiek patobulinus galima namie tureti kazko panasaus i namine ciabata  ax.gif
tesla daroma mieline is aliejaus, cukraus, mieliu, druskos ir miltu, visu situ galima gi ekologisku nusipirkti smile.gif
originaliame recepte yra taip, kad tesla iskociojama plonai, aptepama sviesto ir ivairiu zoleliu misiniu (irgi galima padaryti ekologiska), suvyniojama ir tada kepamos tokios kaip bagetes. labai skanu. as dar idejau viena karta surio, kita karta kumpio, kuris jau ejo i galiojimo pabaiga tai isvis super uzkandis prie vyno.
bet man kai issikele tesla tai gavosi visiskai tokie kaip ciabatos kepaleliai, tai ir sugalvojau tada, kad galima padaryti visai be jokio idaro ir bus namine duona  ax.gif tai siandien nusipirkau ruginiu ekologisku miltu ir bandysiu  bigsmile.gif

įdomu.. rolleyes.gif O iš kvietinių rupių miltų kepti galima? Ir dar man nepatinka, kad sudėtyje yra mielių.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 15, 17:49)
įdomu..  rolleyes.gif  O iš kvietinių rupių miltų kepti galima? Ir dar man nepatinka, kad sudėtyje yra mielių..  unsure.gif

as kepiau is kvietiniu, nu tu tradiciniu, ne rupiu. Manau, kad galima ir is rupiu, kodel ne? o kodel mieles nepatinka? g.gif
Atsakyti
Na, natūrali duona turėtų būti kepama su raugu, o ne su mielėmis...

Milduxs, o tu tą duoną kepei orkaitėje ar duonkepėje elektrinėje? Gal gali receptą čia įmesti?
Atsakyti
O gaminant jogurta kokias kiekiais ka dedat: nu sakykim 2lr pieno, o kiek jogurto? Ir kai pasidarot jogurta lieka 2lr ar sumazeja?
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 01 22, 18:00)
O gaminant jogurta kokias kiekiais ka dedat: nu sakykim 2lr pieno, o kiek jogurto? Ir kai pasidarot jogurta lieka 2lr ar sumazeja?

į 2l pieno dedu mažą indelį (patį mažiausią, kiekio nepamenu) gyvo jogurto. Kiekis nesumažėja (jei nieks nesuvalgo biggrin.gif )
Atsakyti
Gal kas gaminate naminį majonezą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 22, 19:05)
Gal kas gaminate naminį majonezą?  smile.gif

MB bandė kažkada gaminti, bet nieko jam neišėjo doh.gif Įdomu būtų kitų patirtį išgirsti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tejyte @ 2009 01 22, 22:35)
MB bandė kažkada gaminti, bet nieko jam neišėjo  doh.gif  Įdomu būtų kitų patirtį išgirsti ax.gif

mano draugas lyg tai moka naminį majonezą gaminti, bet nedaro, nes tingi. Paklausiu, ar iš tiesų moka ax.gif

čia gal ne visai į temą, bet gal žinote kokių skanių maistų, kur įeitų daugiau petražolių? Neseniai perskaičiau, kad turint mažakraujystę, ar geležies anemiją reikia suvalgyt kokius 3-5 šaukštus petražolių per dieną. Mano mama jau daug metų tą bėdą turi, bet grynas petražoles neskanu labai valgyt, o į salotas irgi įsimeta tik žiupsnelį. Jei atrastų kokį receptą, kaip paskaninti petražoles, gal prisiverstų jų valgyt tiek, kiek reikia ax.gif Jei ne šioj temoj reikėtų klausti, gal galit tada įdėt nuorodą, kur galėčiau paklausti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2009 01 22, 20:49)
mano draugas lyg tai moka naminį majonezą gaminti, bet nedaro, nes tingi. Paklausiu, ar iš tiesų moka  ax.gif

čia gal ne visai į temą, bet gal žinote kokių skanių maistų, kur įeitų daugiau petražolių? Neseniai perskaičiau, kad turint mažakraujystę, ar geležies anemiją reikia suvalgyt kokius 3-5 šaukštus petražolių per dieną. Mano mama jau daug metų tą bėdą turi, bet grynas petražoles neskanu labai valgyt, o į salotas irgi įsimeta tik žiupsnelį. Jei atrastų kokį receptą, kaip paskaninti petražoles, gal prisiverstų jų valgyt tiek, kiek reikia  ax.gif  Jei ne šioj temoj reikėtų klausti, gal galit tada įdėt nuorodą, kur galėčiau paklausti  4u.gif

Vienos iš mano firminių salotų:
daug petražolių
1 pomidoras
1-2 skiltelės česnako (kas mėgsta galima ir daugiau) biggrin.gif
acto
aliejaus
druskos

Esmė tame, kad petražoles reikia labai smulkiai supjaustyti (kitaip bus sausa) ir petražolių turi būti gerokai daugiau nei pomidorų, pomidorus tap pat smulkiai supjaustyti kubeliais, susmulkinti česnaką, nepagailėti druskos, acto taip pat ir aliejaus. Viską gerai išmaišyti.
Gaunasi nerealios salotos essen.gif
Be to, ne kartą šios salotos yra išgelbėjusios nuo peršalimo ligų mirksiukas.gif
Atsakyti
Naminę duoną kepu jau metus su puse.
Proporcijų tikslių negaliu parašyti, kadangi viską dedu iš akies.
Pirmiausia į dubenį sudedu: ruginius miltus (eko), druską, kmynus ir užplikau
vandeniu, tačiau vanduo turi būti ne verdantis, o truputį pravėsęs (apie 80°C).
Viską permaišau šaukštu (naudoju medinį, su juo maloniau dirbti), tuomet reikia palaukti, kad masė atauštų iki 40°, ar žemesnės. Tuomet supilu raugą (jį turiu visada šaldytuve nuo praėjusio kepimo). Kadangi dedu nuosavo raugo, mielių nebereikia. Masę permaišau šaukštu ir palieku pridengtą rankšluosčiu, kad pasidaugintų raugo bakterijos. Maždaug pusdieniui.
Po to visada šiek tiek tos tešlos įsidedu į 0,2 L indelį ir įsidedu į šaldytuvą jau sekančiam kepimui. Tuomet dedu priedus (pagal skonį - saulėgrąžų, linų sėmenų, moliūgų sėklų). Įpilu kokios nors rūgšties (dažniausiai svarainių sulčių). - nors jos nebūtinos. Tada dedu sausus miltus ir minkau rankomis, kol tešla nebelimpa prie rankų. Miltus dedu arba ruginiu (eko), arba kvietinius rupius (eko). Man skaniau su kvietiniais. Tada formuoju kepaliukus. Suformuotus palaikau kokią valandą ir kepu. Tiesa kepaliukų viršu patepti vandeniu ar aliejumi, kad blizgėtų, ir kepaliukus truputį įpjauti, kad kepant nesuplyštų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minte_7: 22 sausio 2009 - 21:32
QUOTE(Tejyte @ 2009 01 22, 23:00)
Vienos iš mano firminių salotų:
daug petražolių
1 pomidoras
1-2 skiltelės česnako (kas mėgsta galima ir daugiau) biggrin.gif
acto
aliejaus
druskos

Esmė tame, kad petražoles reikia labai smulkiai supjaustyti (kitaip bus sausa) ir petražolių turi būti gerokai daugiau nei pomidorų, pomidorus tap pat smulkiai supjaustyti kubeliais, susmulkinti česnaką, nepagailėti druskos, acto taip pat ir aliejaus. Viską gerai išmaišyti.
Gaunasi nerealios salotos essen.gif
Be to, ne kartą šios salotos yra išgelbėjusios nuo peršalimo ligų mirksiukas.gif

labai ačiū 4u.gif bandysiu mamai pasiūlyti šį receptą. Atrodo labai sveika, ir be abejo žymiai skaniau nei grynas petražoles kramtyt bigsmile.gif
Atsakyti